ciasto - 160969 przepisów (strona:1352/10732)

Ślimaczki z ciasta francuskiego 62

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to rewelacyjna przekąska, którą musicie wypróbować. Świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy, domówki i inne tego typu okoliczności. Takie przekąski można również zabrać ze sobą do pracy czy zapakować dzieciakom do szkoły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem są bardzo szybkie i łatwe do zrobienia(...)gotowe. Rewelacyjnie smakują w wersji na ciepło, jak i na zimno. Podczas domowych imprez ekspresowo znikają ze stołu, dlatego polecam i Wam wypróbować przepis. Zapraszam! ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plasterków szynki 12 plasterków sera żółtego 4 łyżki ketchupu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przepiski.pl
Kokosowa krówka 45

Dzień dobry :-)  Kokosowa krówka to lekkie ciasto na biszkopcie kakaowym z kremem kokosowym, warstwą słonych krakersów i słodkim kajmakiem. Ciasto ma fajny smak, krakersy przełamują słodycz kajmaku i reszty ciasta. Całość mięciutka i naprawdę pyszna :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt kakaowy: 6 jajek M w temp. pokojowej 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  1 łyżeczka proszku(...)śmietanki 30% 100 g wiórków kokosowych 2 - 3 łyżki cukru pudru  3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 2 duże opakowanie solonych krakersów kajmak kakao do oprószenia ciasta Biszkopt: 1. Mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy. 2. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Jak będzie ubita, to dodajemy

kruche babeczki
Szarlotka na kruchym cieście-tatrzańska +FILM 121

Cześć Kochani, dziś zapraszam na klasyczną, prostą szarlotkę tatrzańską  na kruchym cieście. Idealna do kawy, pyszna na ciepło i zimno z lodami czy bitą śmietanką :) Wiadomo, ta w górach najlepsza, ale ta też super smakuje. Polecam i zapraszam Zapraszam też na krótki film z przygotowaniem szarlotki krok po kroku :)    SKŁADNIKI *blaszka ok 25x25cm *używam szklanki 250ml(...)CIASTO -2,5 szkl mąki pszennej tortowej -2 żółtka -ok 150g zimnego masła lub margaryny -2 łyżki śmietany kwaśnej 18% -1/2 szkl cukru pudru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -ok 2 kg jabłek -2 łyżki cukru pudru -3 łyżki bułki tartej  -łyżka mąki ziemniaczanej -cynamon  Składniki na ciasto dajemy do miski, masło polecam sobie zetrzeć na tarce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KRUCHE BABECZKI WYTRAWNE z soczewicą i tofu – wegańskie przekąski na imprezę! 40

przekąskę na imprezę. Przedstawiam przepisy na dwa farsze do kruchych babeczek… Drukuj Proporcje na: 40 szt. Czas pieczenia/gotowania: 15 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki Kruche ciasto (na 40 babeczek): 150 g margaryny roślinnej 275 g mąki 2 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu szczypta kurkumy   Farsz z soczewicą (na 20 babeczek(...)babeczek): 180 g wędzonego tofu 2 łyżki płatków drożdżowych sól pieprz czosnek granulowany   Dodatkowo na wierzch: nachosy kukurydza konserwowa oliwki pomidorki koktajlowe itp. przygotowanie Wykonanie kruchego ciasta: Margarynę posiekaj z mąką, zimną wodą, solą, szczyptą pieprzu i kurkumy. Wyrób zwarte ciasto, nie ogrzewając go zbyt długo rękoma. Wyrobione ciasto owiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki

Via Gusto
Pączki hiszpańskie 311

Pączki hiszpańskie znane także jako gniazdka czy też wianuszki to idealna przekąska na Tłusty Czwartek i nie tylko. Smakują obłędnie, są przygotowane z ciasta parzonego, które smaży się na głębokim tłuszczu. Jak wszystkie przekąski smażone mają sporo kalorii, jednak czas od czasu można sobie pozwolić na taki smakołyk. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pączki z ciasta parzonego są bardzo delikatne i pięknie(...)się w wodzie i całość zacznie się gotować. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy przesianą mąkę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką. Powstała masa powinna być gładka, jednolita i bez grudek. Przygotowane ciasto parzone zdejmujemy z palnika i odstawiamy do przestygnięcia. Do przestudzonego ciasta dodajemy po jednym jajku i zaczynamy ucierać. Można to zrobić za pomocą miksera na najmniejszych obrotach. Następnie dodajemy kolejne

Przepiski.pl
Babka z mikrofalówki 52

Chęć na słodkie i brak piekarnika – tak powstała babka z mikrofalówki. Super proste ciasto, super proste składniki i super szybkie pieczenie Składniki: 50 g stopionego masła 2 jajka ½ łyżeczki cukru waniliowego ¾ łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 50 g czekolady ¼ brzoskwini (mogą być również inne owoce) Przygotowanie: Masło, żółtka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mąkę(...)cukier miksuję w misce do połączenia składników. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do ciasta i delikatnie mieszam. Czekoladę kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Mieszam delikatnie i wykładam ciasto do naczynia, które nadaje się do mikrofalówki. U mnie to głęboki talerz, ponieważ nie miałam pod ręką akurat niczego innego Na ciasto wykładam brzoskwinie pokrojone w paseczki

Słodki sentyment
Paszteciki wigilijne z kapustą i pieczarkami 37

Spokojnie można przygotować je wcześniej i zamrozić, potem rozmrozić w dniu serwowania i podgrzać chwilę w piekarniku przed samym podaniem, będą smakować jak świeżo upieczone. Polecam!     Składniki: Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 50g świeżych drożdży 125g zimnego masła 4 żółtka jaj 2 całe jajka 1 jajko + 2 łyżki mleka – do posmarowania(...)kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle *** *** Ugotowaną kapustę oraz podsmażone pieczarki i cebulę drobno siekamy lub mielimy w malakserze *** *** Całość dość intensywnie doprawiamy do smaku *** *** Mieszamy *** *** Przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Mieszamy. Dodajemy rozkruszone drożdże oraz masło pokrojone w kosteczkę, mieszamy *** *** Dodajemy żółtka oraz całe jajka i zagniatamy ciasto. Możemy to zrobić ręcznie

Blog z Apetytem
Serniczek noworoczny 27

Serniczek noworoczny Delikatny i mega kremowy serniczek z pyszną śmietankowo-kajmakową pianką, zwieńczony wiórkami czekolady. Idealne ciasto na Sylwestra i inne imprezki. Jest efektowne, podzielne i przepyszne. Polecam! Podstawą w tym przepisie jest mój ulubiony ostatnio sernik z mlekiem skondensowanym. Bardzo go lubię, jest pyszny, łatwy w przygotowaniu i zawsze się udaje     Składniki: ok 200g herbatników(...)proszku) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Studzimy w uchylonym piekarniku. Sernik

Blog z Apetytem
Obwarzanki 208

miejsce na 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. Do większej miski przesypujemy przesiane mąki, dodajemy sól oraz jajko w temperaturze pokojowej. Kolejno przekładamy zaczyn i całość zagniatamy na jednolite ciasto. Możemy to zrobić za pomocą robota lub ręcznie. Z ciasta formujemy kulkę, pozostawiamy w misce, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na 45 minut w ciepłe miejsce, by ciasto wyrosło(...)upływie czasu kulkę ciasta dzielimy na 6 małych kuleczek. Każdą kuleczkę wałkujemy za pomocą obu dłoni na rulonik o długości około 20 cm. Kolejno otrzymany sznurek ciasta skręcamy, a następnie tworzymy okrąg, łącząc ze sobą oba końce ciasta. W taki sposób przygotowujemy wszystkie obwarzanki. Obważanki pozostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. W szerokim garnku zagotowujemy wodę z 1 łyżką miodu

Przepiski.pl
ciasto kakaowe z kisielowymi jabłkami... 40

składniki na grudkowatą masę. Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i utrzeć mikserem na gładką masę. Do masy wsypać kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować łyżką z 3/4 ciasta. Na ciasto wyłożyć jabłka kisielowe, na jabłkach rozsmarować resztę ciasta, piec w nagrzanym piekarniku(...)200C, grzanie góra/dół około 55 min ut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić. Lukier cytrynowy roztopić w mikrofali i rozsmarować na zimnym cieście, posypać kakao - najlepsza wersja ciasta kakaowego z dużą ilości jabłek z kisielem, ciasto jest bardzo lekkie, aromatyczne, delikatne..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym (Paleo, LowCarb) 46

Keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym - bożonarodzeniowe keto ciasto w najlepszym wydaniu U mnie jeszcze echa Świąt Bożego Narodzenia ... :D Od kilku dni nie gotuję nic nowego, tylko zjadam bożonarodzeniowe specjały, włącznie z keto ciastami ... :) Wydaje mi się, że w tym roku wyjątkowo mało przygotowywaliśmy na Święta, a i tak zostało sporo do spożytkowania już po. Albo może na odwrót(...)mało zjedliśmy (choroba robi swoje) i wyszło na to samo. :D Keto piernik czekoladowy z czekodżemem śliwkowym to moje tegoroczne bożonarodzeniowe ciasto. Wyszedł tak pyszny, że nie mogłabym się z Wami nie podzielić tym przepisem...! :) A jest mało skomplikowany i szybki w przygotowaniu, co - tym razem - było dla mnie kwestią priorytetową. Grypa nie sprzyja bowiem wielogodzinnemu pieczeniu... Właściwie

Modern Cave Girl
Rogale budyniowo-marcepanowe 77

proste rogale budyniowo-marcepanowe sprawdzą się doskonale jako szybki deser, przekąska dla niespodziewanych gości, na imprezę czy po prostu coś dobrego do kawy. Rogale są zrobione z ciasta francuskiego, które możecie wykonać sami (ale wtedy nie będą już szybką przekąską ), albo posilić się gotowym ciastem francuskim. Ja tutaj wybrałam tę drugą opcję, ponieważ naprawdę czas mnie gonił Składniki(...)sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (230 g) ½ budyniu (20g) 100 ml mleka 150 g marcepanu 1 jajko Przygotowanie: Budyń gotuję w 100 ml mleka, nie dodaję cukru. Odstawiam do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyciągam godzinę wcześniej z lodówki. Miękkie ciasto delikatnie rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Marcepan rozkruszam i mieszam z wystygniętym budyniem. Masę marcepanową układam na trójkątach ciasta, zwijam

Słodki sentyment
Ciasto Balladyna 42

Przepis na to ciasto idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje. Balladyna jest bardzo elegancka, pięknie prezentuje się na stole, może być doskonałym wypiekiem na urodziny czy święta. Przepis w wykonaniu mojej bratowej Kasi, specjalistki od przekładańców. Składniki: (na dużą blaszkę 35×25 cm) Biszkopt: 4 jajka 150 g cukru drobnego (3/4 szklanki) 60 g mąki pszennej (6 łyżek(...)skrobi ziemniaczanej (5 łyżek) 20 g kakao (2 łyżki) 2 łyżki wody Poncz: ok. 100 ml soku owocowego np. malinowego * Polecam dosyć słodki sok, ponieważ ciasto nie jest bardzo słodkie i w dodatku przełamane jest kwaskowymi malinami. Możesz też dolać wódki lub spirytusu wedle uznania. Masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 70 g cukru (1/3 szklanki) 2 łyżeczki cukru

Słodki Blog
Serniczek noworoczny 887

Serniczek noworoczny Delikatny i mega kremowy serniczek z pyszną śmietankowo-kajmakową pianką, zwieńczony wiórkami czekolady. Idealne ciasto na Sylwestra i inne imprezki. Jest efektowne, podzielne i przepyszne. Polecam! Podstawą w tym przepisie jest mój ulubiony ostatnio sernik z mlekiem skondensowanym. Bardzo go lubię, jest pyszny, łatwy w przygotowaniu i zawsze się udaje     Składniki: ok 200g herbatników(...)proszku) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników *** *** Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Studzimy w uchylonym piekarniku. Sernik

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania