ciasto - 160969 przepisów (strona:1346/10732)

Malinowa Charlotte 16

Malinowa Charlotte to lekkie i pyszne ciasto, które zachwyca swoim wyglądem. Nie wymaga wiele pracy, jest łatwe i szybkie, no i do tego bez pieczenia. Ciasto idealne na lato Składniki na mus czekoladowy: 150 g ulubionej czekolady (u mnie ciemna i mleczna pół na pół) 280 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 36 biszkoptów Lady Fingers 2 łyżki soku(...)żeby przykleiły się do papieru i nie przewracały w trakcie wykładania). Na biszkopty wykładam mus czekoladowy, masę wyrównuję i wykładam na nią pozostałe biszkopty, które maczam w wodzie malinowej. Ciasto wstawiam do lodówki i zabieram się za mus malinowy. Składniki na mus malinowy: ½ standardowej galaretki malinowej 150 ml gorącej wody 200 ml śmietanki 30% 100 g ricotty 100 g malin

Słodki sentyment
Faworki drożdżowe 28

Kolejno, wsypać przesianą przez sitko mąkę, dodać ocet, sól oraz wlać wyrośnięte drożdże. Wyrabiać przez 4 minuty, po czym wlać płynne masło i kontynuować wyrabianie przez 10 minut. Wyrobione ciasto przełożyć do miski, przykryć ścierką kuchenną i odstawić w ciepłe do wyrośnięcia na godzinę i 15 minut do godziny i 30 minut. Wyrośnięte ciasto drożdżowe wyłożyć na blat kuchenny, odrobinę(...)podsypać mąką i wyrobić przez moment. Następnie ciasto cienko rozwałkować na grubość około 0.5 – 0.8 centymetra. Z ciasta wycinać pasy o szerokości 2,5 – 3 centymetra i długości 10 -12 centymetra. Pośrodku każdego z pasów robić małe nacięcie przez, które przekładać jeden z końców ciasta i formować w kształt faworka. Uformowane faworki ułożyć na blacie kuchennym bądź

MeCooks
Rurki francuskie z kremem budyniowym 30

Rurki francuskie z kremem budyniowym Pyszna i efektownie wyglądająca przekąska na przyjęcie lub świetny pomysł na szybki w przygotowaniu smakowity deser. Polecam!     Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 2-3 łyżki mąki do podsypania 2-3 łyżki mleka Krem budyniowy: 750 ml mleka (3 szklanki) 6 łyżek cukru 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40g każdy) 2 łyżki mąki(...)lodówki) do całkowitego wystudzenia (nie może być ciepły) *** *** Przygotowujemy rurki. Będziemy do tego potrzebować metalowych foremek, które za niewielką cenę można nabyć w sklepie gospodarstwa domowego lub w internecie *** *** Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie *** *** Ciasto kroimy na długie paski o szerokości około 2 cm *** *** Paski ciasta owijamy wokół metalowych rurek, tak aby delikatnie na siebie zachodziły *** *** Rurki

Blog z Apetytem
Najlepszy sernik gotowany! 117

Najlepszy sernik gotowany! Szybkie, proste w przygotowaniu, efektowne i przepyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Sama się dziwie, że nigdy wcześniej nie robiłam sernika gotowanego, bo okazał się prawdziwym hitem, bardzo wszystkim smakował i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz. Polecam wypróbować ten przepis!   Pomysł na ciasto (na który naniosłam drobne zmiany) pochodzi ze strony „smaki katriny(...)drugą warstwą masy serowej, wyrównujemy *** *** Powtarzamy czynność jeszcze raz i na koniec układamy warstwę namoczonych biszkoptów. Łącznie mamy 4 warstwy biszkoptów i 3 warstwy masy serowej. Biszkopty na wierzchu ciasta oprószamy przez sitko gorzkim kakao *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie

Blog z Apetytem
ciasto snikers bez pieczenia 29

łyżki wody dodatkowo: ok. 150 g posiekanych orzechów ziemnych wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do rondela i gotujemy cały czas mieszając, aż polewa troszkę zgęstnieje. Przestudzoną polewą polewamy ciasto. złożenie ciasta: Foremkę ok. 22×32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwowo: herbatniki – krem z masą kajmakową – herbatniki – krem z masłem orzechowym – herbatniki – pozostała część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Knoppers 872

Ciasto Knoppers to bardzo smaczne ciasto przekładane, które składa się z kakaowego biszkopta, masy śmietankowej, masy czekoladowej oraz wkładki Knoppers. Artykuł Ciasto Knoppers pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Choinka z ciasta francuskiego z czekoladą 24

Magda Kto nie lubi ciasta francuskiego? Ja uwielbiam, nie tylko za smak, ale też za jego uniwersalność i za to, że można z nim przygotować w szybki sposób przepyszne rzeczy. Oczywiście posiłkuje się tym gotowym ciastem, raczej nie pokuszę się o przygotowywanie właśnego, szkoda mi czasu i brak ciepliwości na czekanie aż jeszcze bym ciasto miała przygotować. A tak dosłownie(...)minut i mamy coś pysznego. Tyle mniej więcej zajmuje przygotowanie tego ciasta – dobra, mi zajęło troszkę więcej wliczając przygotowanie go z dziećmi, ale odliczając to, taka choinka to ekspresowy wypiek. Możecie użyć do jej przygotowania oczywiście gotowego kremu czekoladowe, dla mnie jest on jednak za słodki, dlatego ja stawiam na ganache z gorzekiej czekolady. Na wierzch cukier z cynamonem

Smaczna Strona
Szarlotka świąteczna 133

lekko kwaskowa i z nutą korzennych przypraw. Czy święta to u was czas jedynie pierników i makowca a może mazurka i babki? Czy znajdzie się miejsce na inne desery: ciasta z kremem, rolady, drożdżowe a może właśnie szarlotkę czy sernik? U nas szarlotka to zawsze jedno z ciast w czołówce wyborów domowników. Jeśli i u was są amatorzy tego wypieku(...)zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. PRZEPIS SZARLOTKA ŚWIĄTECZNA Składniki na blaszkę 25x30cm: ciasto: 2 szkl mąki 1 aromat migdałowy 2 jajka pół szkl cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 200g masła nadzienie: 1,5 kg jabłek 1/4 szkl cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kaszy manny suchej 2 łyżki soku z cytryny łyżka masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Dorota Smakuje
Kruchy makowiec z jabłkami 32

Pyszne kruche ciasto pieczone z masą makową i jabłkami. Świetne na zbliżające się Święta. Przepis ze zbiorów mojej mamy. Składniki (blaszka 20x32cm): Kruche ciasto: 500 g maki pszennej 1 kostka masła 50 g smalcu 1/2 szklanka cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Mak: 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 3 białka(...)łyżki bułki tartej Jabłka: 1 kg jabłek masło do obsmażenia cukier wedle uznania Sposób przygotowania: 1. Zrobić kruche ciasto: zimne tłuszcze posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać pozostałe składniki i zagnieść. Podzielić na 3 części, schłodzić.  2. Masę makową wymieszać z bułką tartą, ubić na sztywno białka ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać z masą makową

Kuchnia domowa Ani
Orzechowiec Kajmakowy 31

Orzechowiec przepis Przepis na wyjątkowe połączenie smaków - ciasto orzechowe z kajmakiem, mascarpone i konfiturą porzeczkową.  To delikatne ciasto orzechowe , które rozpieszcza podniebienie orzechowym smakiem , łagodnością mascarpone z kajmakiem , oraz owocową nutą konfitury porzeczkowej . Mimo swojej bogatej wyjątkowości, nie jest to ciasto przesłodzone, czy przytłaczające - wręcz przeciwnie! Perfekcyjnie zbalansowane smaki tworzą harmonijną kompozycję, dając ostateczny efekt, który rozkocha w sobie(...)nawet najbarddziej wymagających smakoszy. Nie czekaj dłużej, zrób to pyszne   ciasto z orzechami  i podziel się ze mną swoimi wrażeniami.    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechowiec Kajmakowy SKŁADNIKI: (na foremkę 25 x  3 5 cm.) Biszkopt Orzechowy: mąka pszenna (150 g) orzechy włoskie zmielone (150 g) proszek do pieczenia (1 łyżeczka)  jajka średniej wielkości

RITA food channel
Słonecznikowiec 32

Jeśli szukasz dobrego i sprawdzonego przepisu na słonecznikowca, jesteś we właściwym miejscu! Mamy dla Ciebie łatwy przepis na ciasto słonecznikowiec, które rewelacyjnie smakuje i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. W skład ciasta wchodzi kakaowy biszkopt przełożony dżemem porzeczkowym, pysznym kremem z dodatkiem prażonego słonecznika i warstwy śmietankowej. Wierzch zdobi starta na tarce czekolada. Wypiek doskonale sprawdzi się na święta(...)krówkową i prażony słonecznik. Mieszamy szpatułką do połączenia. Jeden blat biszkopta smarujemy dżemem porzeczkowym i wykładamy masę ze słonecznikiem. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta. Pozostałą masę śmietankową wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Artykuł Słonecznikowiec pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Pierogi z karpiem na Wigilię 29

uszkami , czy zupę grzybową . Tym razem polecam wykorzystać mój prosty przepis na farsz z karpia, z podsmażoną cebulką i natką pietruszki, oraz na bardzo delikatne, elastyczne i miękkie ciasto na pierogi. A do przygotowania pysznego pierogowego ciasta polecam Wam dodać do mąki gorące mleko i wodę, oraz odrobinę masła z solą. Dzięki takiemu zabiegowi pierogi staną się bardzo delikatne. Oprócz(...)tego zostawcie ciasto na około 20 minut pod przykryciem, aby gluten się uwolnił, zabieg ten znacznie ułatwia wałkowanie ciasta. Inne pomysły na pierogi znajdziecie TUTAJ. Pierogi z rybą , czyli sumem Składniki na farsz rybny: 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 dzwonka ugotowanego w zupie rybnej karpia bez skóry i ości sporo natki pietruszki 1 łyżka oleju rzepakowego lub masła sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wspaniałe ciasto Prince Polo-czekoladowo orzechowe +FILM 36

Cześć Kochani, witam Was i zapraszam na kolejną pyszność. Tym razem jest to delikatne ciasto Prince Polo. Pyszny biszkopt przełożony kremem i warstwą z orzechami i wafelkami Prince Polo. Idealne ciasto na rodzinne spotkanie czy na zbliżające się święta.  Zapraszam i polecam serdecznie  zapraszam na film z przygotowaniem ciasta krok po kroku 😊😊😊 SKŁADNIKI Blaszka 25x35cm *używam szklanki 250ml(...)BISZKOPT KAKAOWY -6 jajek -3/4 szkl cukru -3/4 szkl mąki pszennej tortowej  -2 łyżki kakao -2 łyżeczki proszku do pieczenia CIASTO WAFELKOWO ORZECHOWE -5 białek (żółtka do kremu) -2 łyżki mąki pszennej tortowej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -5 łyżek cukru -3/4 szkl orzechów włoskich  -3-4 wafelki prince polo classic xxl 50g sztuka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kocham szafran 22

adwentu, a lussekatter obowiązkowo piekę na Dzień Świętej Łucji. Jak piec drożdżówki z szafranem? Przygotowanie tych bułeczek jest dość czasochłonne, ale efekt końcowy jest tego wart. Najpierw musisz przygotować ciasto drożdżowe, które będzie służyć jako podstawa dla bułeczek. W skład ciasta wchodzi mąka, drożdże, szafran, masło, cukier i mleko. Ciasto musi być dobrze wyrobione i elastyczne, ale lekko klejące. Szafran(...)nieznacznie wysusza ciasto, więc po wyrośnięciu jego wilgotność będzie akurat taka jak powinna być. Następnie przychodzi czas na nadzienie. W moim przepisie wykorzystuję twaróg i jagody. Twaróg dodaje kremowej konsystencji, a jagody dodają świeżości i lekkości do bułeczek. Po upieczeniu bułeczek, nadzienie staje się miękkie i rozpływa się w ustach, tworząc niezwykłe połączenie smaków. Kiedy bułeczki są gotowe, można

codojedzenia
Piernik staropolski długodojrzewający 36

Ciasto, którego absolutnie nie może zabraknąć na świątecznym stole! :) Przedstawiam przepis na klasyczny piernik długodojrzewający, przekładany powidłami i oblany polewą z mlecznej czekolady :) Składniki (na 3 pierniki o wym. 11x25 cm): 250 g. masła 500 . miodu 220 g. cukru 1 kg. mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka cynamonu 1 łyżka kakao(...)Wsyp przyprawę do piernika, cynamon, kakao i sól. Wymieszaj dokładnie. W mleku rozmieszaj sodę oczyszczoną. Do misy wbij jajka, wlej mleko z sodą oraz przestudzoną masę miodową. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do szklanej lub porcelanowej miski i przykryj szczelnie folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni ciasta. Wstaw do lodówki na 3-7 tygodni. Im dłużej ciasto na piernik dojrzewa

Delicious Place

Proponowane wyszukiwania