ciasto - 160969 przepisów (strona:1344/10732)

PRL-owe ciasto Brzdąc 23

ubitych białek stopniowo dodajemy cukier, żółtka oraz olej, cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 180 st. C przez ok. 25-30 min. składniki na krem czekoladowy(...)część kremu (lub troszkę więcej) wykładamy na pierwszy biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Pozostały krem przekładamy do worka cukierniczego z okrągłą lub inną tylką i wyciskamy na wierzchu ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto piankowe z galaretką 18

Ciasto piankowe z galaretką bez pieczenia to pomysł szybki i smaczny deser , który nie wymaga zbyt wiele czasu na przygotowanie. Ciasto jest lekkie jak chmurka i orzeźwiające w smaku. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Przepis na ciasto piankowe z galaretką jest banalnie prosty i wymaga jedynie 4 prostych składników, które z pewnością każdy znajdzie w swojej kuchni. Polecam wypróbować(...)CIASTO PIANKOWE Z GALARETKĄ PRZEPIS Składniki 12 herbatników 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka o smaku owoców leśnych 700 ml wody Przygotowanie Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody każdą i odstawić do wystudzenia. Dno formy o wymiarach 20×20 cm wyścielić papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki. Przestygniętą galaretkę o smaku owoców leśnych zmiksować na wysokich obrotach

Alle Dobre!
Przepyszne i łatwe ciasto Cappuccino z mleczną pianką +FILM 22

Cześć Kochani, zapraszam Was dziś serdecznie na   rewelacyjne, delikatne i łatwe do zrobienia ciasto Cappuccino z mleczną pianką. Ciasto jest na kakaowym biszkopcie nasączonym lekko kawą, przełożone jest kremem cappuccino i na górze ma piankę śmietankową z serkami i mlekiem w proszku. Ciasto jest p prostu wspaniałe, zdecydowanie jedno z moich ulubionych. Zapraszam serdecznie po przepis  Zapraszam(...)DODATKOWO -czekolada do posypania  BISZKOPT Białka ubijamy, następnie wciąż miksując dodajemy stopniowo cukier. Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 min do suchego patyczka. Studzimy i kroimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z truskawkami i bezą 844

Ciasto z truskawkami i bezą to świetny przysmak, który jest połączeniem słodyczy, chrupkości i świeżości. Deser ten to prawdziwa uczta dla podniebienia! Artykuł Ciasto z truskawkami i bezą pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Ciasto ser, mak, jabłka, orzechy 36

Wielowarstwowe ciacho, które tworzy przepyszną całość😊 niestety jest bardzo pracochłonne, ale smak wynagradza🙂 Składniki blaszka 25/36: Ciasto kruche: mąka pszenna 200 g, margaryna 100 g,  cukier puder 80 g,  żółtka 2 szt. ,  proszek do pieczenia 1 łyżeczka,  śmietana 1 łyżka,  Mak: mak 30 dag, cukier puder 1 szklanka, żółtko 1 szt, orzechy włoskie posiekane(...)cytryny 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Jabłka: jabłka 1 kg, galaretka truskawkowa 1 szt. , cukier 0,5 szklanki, Ciasto orzechowe: jajka 4 szt. , cukier 0,5 szklanki, orzechy włoskie mielone 0,5 szklanki, mąka pszenna 0,5 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, Polewa: Śmietanka 36% 100 ml,  Czekolada mleczna

kulinarne odsłony pati
pyszne ciasto kakaowe z chałwą i rabarbarem... 21

minuty na najwyższych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i wsypać do pojemnika, dodać budyń, olejek pomarańczowy i połączyć mikserem z 1/2 minuty. Do ciast pokruszyć chałwę z kakao i mikserem wmieszać w ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto dać do formy, na ciasto pokroić obrany rabarbar, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie(...)góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie. Ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - wyjątkowe w smaku, konsystencji ciasto kakaowe z chałwą i rabarbarem, doskonała baza ciasta do wielu owoców........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek cytrynowy z lemon curd 30

lemon curd. Lekko słodki, przełamany kwaśną cytryną w pięknym żółtym kolorze. Łatwy do zrobienia i wyjątkowo smaczny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Mazurek cytrynowy z lemon curd Składniki Kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki ½ szklanki cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany(...)Lemon curd: 3 jajka 3 cytryny sok 100 g cukru 100 g masła dodatkowo: słoiczek dżemu u mnie żurawinowy Instrukcje Kruche ciasto: Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i szybko zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Jeśli zostanie Wam ciasto, z reszty można upiec kruche ciasteczka

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z białą kiełbasą i chrzanem 25

Pierogi z białą kiełbasą i chrzanem Te pierogi to prawdziwa eksplozja smaku! Delikatne i mięciutkie ciasto wypełnione pysznym i aromatycznym farszem. Przed podaniem możemy je posypać zeszkloną cebulką albo podsmażonym wędzonym boczkiem. Palce lizać.     Składniki: Składniki na ciasto: 200 ml wody 2 łyżki masła 2 szklanki mąki + mąka do podsypania 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego(...)Przygotowujemy farsz. Kiełbasę parzymy we wrzątku *** *** Gdy wystygnie obieramy z osłonek i rozdrabniamy widelcem. Wbijamy jajko, mieszamy *** *** Dodajemy chrzan, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, mieszamy *** *** Przygotowujemy ciasto. Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu, aż tłuszcz się rozpuści *** *** Przygotowujemy ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę.Do mąki dodajemy sól i pieprz, mieszamy *** *** Następnie mąkę mieszamy

Blog z Apetytem
jajka w cieście francuskim 59

składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 4-5 jajek trochę mleka do smarowania brzegów ciasta dodatkowo: majonez sos chrzanowy szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Ciasto francuskie rozwijam. Układamy na nim plasterki jajek i wycinamy trochę większą od jajka okrągłą foremką lub w kształcie kwiatka. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi smarujemy(...)mlekiem. Pieczemy w ok. 190-200 st. C na rumiano przez ok. 15-20 min. Upieczone i wystudzone jajka w cieście francuskim podajemy z kleksem majonezu lub z sosem chrzanowym i posiekanym szczypiorkiem

Domowy Smak Jedzenia
Skyrnik, czyli sernik z jogurtu naturalnego 20

Ciasto skyrnik to doskonała propozycja dla tych, którzy cenią zdrowsze wersje tradycyjnych przepisów. Wyśmienity smak i wspaniały aromat z wyraźną nutą cytryny sprawiają, że to deser idealny do popołudniowej herbaty w gronie najbliższych. Wypróbuj mój sprawdzony przepis! Czym jest syrnik? W dzisiejszym świecie, gdzie zdrowy tryb życia i świadome odżywianie stają się priorytetem, poszukujemy smakowitych alternatyw dla tradycyjnych deserów. Lubię(...)cukru 100 ml oleju roślinnego 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli skórka starta z jednej cytryny opcjonalnie: cukier puder do posypania wierzchu ciasta Wykonanie : Przygotowanie skyrnika rozpocznij od wyszorowania i sparzenia cytryny. Po osuszeniu zetrzyj z niej skórkę na tarce o bardzo drobnych oczkach. Włącz piekarnik, by zdążył się porządnie rozgrzać podczas robienia

Rozdomowiona
Babka Żyrafa 23

kakao, ale nawet bez tego babka pięknie wyglądała Sama babka mi smakowała, aczkolwiek jak dla mnie była ciut za słodka (tyle, że ja w ciągu ostatnich miesięcy, nie licząc ciast, praktycznie całkowicie odstawiłam cukier, więc być może inaczej odczuwam już słodkość). Ciasto I – żółte 5 żółtek 90 g cukru 1 op. cukru waniliowego 50 ml mleka 50 ml oleju(...)mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy Ciasto II – białe 5 białek 90 g cukru szczypta soli 50 ml mleka 50 ml oleju 75 g mielonych migdałów 75 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: kakao Żółtka ucieramy wraz z cukrami na jasną i puszystą masę. Wlewamy mleko oraz olej. Na samym końcu, zmniejszając obroty

Smaki Na Talerzu
CIASTO DROŻDŻOWE Z MASĄ MAKOWĄ + FILMIK 21

Pyszne ciasto drożdżowe z makiem. Bardzo łatwe w wykonaniu i zarazem efektowne, a co najważniejsze udaje się każdemu.           CIASTO :  20 g drożdży 4 łyżki cukru  250 ml mleka 3/2 % 1 jajko 50 g miękkiego masła 500 g mąki pszennej tortowej          MASA:  1 puszka masy makowej, gotowej(...)PRZYGOTOWANIE :  Drożdże kruszymy do miski, wlewamy ciepłe mleko , dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy resztę składników i wyrabiamy elastyczne ciasto. Ciasto nakrywamy ściereczką i odkładamy na 30 minut aż wyroście. Masę makową przekładamy do miski, dodajemy tarte jabłka, rodzynki, orzechy i powidła lub dżem, mieszamy.  Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 23/33 cm, rozkładamy wyrośnięte ciasto, rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto imprezowe 93

Dziś chciałam Wam przedstawić przepis na ciasto idealne na różne przyjęcia i okazje. Jest to ciasto na ciemnym biszkopcie, z dżemem wiśniowym i kremem budyniowym domowej roboty. Ciasto jest stabilne, dobrze się kroi i długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, nie za słodkie a do tego ładnie wygląda. Oto przepis: Biszkopt: 4 jajka ok. 0,5szkl. cukru 1 kostka masła (200g(...)się składników. W oddzielnej misce wymieszałam przesianą mąkę tortową z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszane składniki sypkie wmieszałam partiami do masy maślano - jajecznej. Na koniec do ciasta wmieszałam mleko. Po połączeniu się składników ciasto przełożyłam do kwadratowej blaszki o wymiarach ok. 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam w temp. 150 stopni do suchego patyczka (w praktyce

Waniliowe Improwizacje
Raffaello z malinami 641

Raffaello z malinami Bardzo efektowne i nieziemsko smaczne ciasto na biszkopcie, przekładane kremem śmietankowym, malinami i wiórkami kokosowymi. Świetne zarówno na przyjęcie, jak i na święta. Palce lizać!     Składniki: Biszkopt 5 dużych jajek 200g cukru 150g mąki pszennej typ 450 50g mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Żelka malinowa: 500g mrożonych malin 2 galaretki malinowy(...)puszystą masę *** *** Mąki mieszamy razem i przesiewamy partiami do masy jajecznej (3-4 partie) *** *** Po każdej partii mąki masę mieszamy delikatnie szpatułką *** *** Na końcu całość mieszamy, aż uzyskamy jednolite ciasto *** *** Ciasto przelewamy do blaszki (moja foremka ma wymiary 26×21 cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 35-40 minut , do suchego patyczka

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania