ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:114/224)

Chleb pszenno-żytni na zakwasie z ziarnami 145

trwa to nawet kilkanaście godzin, wszystko zależy od tego jak mocny mamy zakwas. Dlatego zawsze warto wcześniej wybrać sobie taki dzień, żeby mieć w zapasie tyle czasu ile nasze ciasto na chleb będzie od nas wymagało. Ja z reguły piekę chleb w weekend, wtedy mogę spokojnie go doglądać i sprawdzać czy już jest gotowy do pieczenia. A gdy mamy już(...)nasion siemienia lnianego 4 łyżki pestek słonecznika Wykonanie: Do dużej miski wsypujemy obie mąki, dodajemy sól i mieszamy. Zakwas mieszamy z  600 ml letniej wody (nie dodajemy od razu całej wody, bo każda mąką inaczej chłonie wodę) i wlewamy do miski z mąką. Wyrabiamy mikserem przy użyciu haka przez 5 minut. Ciasto powinno być luźne, więc jeśli jest zbyt

Kulinarne przygody Gatity
FIT OREO CIASTECZKA 166

długiej nieobecności na YouTube wstawić nowy film! Co z tego wyszło? Zobaczcie sami! pyszne kakaowe herbatniki z gorzkiej czekolady i mąki ryżowej, przełożone pysznym kremem z płatków jaglanych, nasion słonecznika, chia i miodu.. 😻 FILMIK Składniki: czekoladowe ciasteczka: 150 g mąki ryżowej 80 g gorzkiej czekolady łyżka oleju kokosowego 1 duże jajko 20 g cukru pudru 2 łyżki zimnej wody(...)wody, następnie rozpuszczamy w mikrofalówce przez 20 s i mieszamy całość przy pomocy rózgi kuchennej.  Zagniatamy z mąką ryżową, jajkiem, cukrem pudrem i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut.  Piekarnik rozgrzewamy do ok 150 stopni C. Wyjmujemy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy

Kuchnia Ellie
Sałatka z burakiem i fetą 81

Lekka i charakterystyczna w smaku sałatka z burakiem i serem feta nie tylko Was nasyci, ale i na długo zostanie w Waszej pamięci. Składniki: burak pieczony

Wasze Przepisy
Chleb pszenny bez wyrabiania 82

mojprzepisna.pl | Chleb pszenny bez wyrabiania Zachęcona zdjęciami Agnieszki (z blogu marynawkuchni ) zrobiłam ten chlebek i ja :) Osobiście wolę pieczywo z mąki pełnoziarnistej z pestkami słonecznika, dyni, siemieniem, ale mój mąż lubi czasem czyste pszenne pieczywo, więc zrobiłam chlebek dla niego. Chlebek jest prosty w wykonaniu, ma całkiem fajne duże dziury, nie jest suchy, ani dmuchany, ma całkiem chrupiącą skórkę(...)połączenia składników. Miskę szczelnie przykryć folią spożywczą. Odstawić na blat na 12-15 godzin. Na blat wyłożyć folię teflonową do pieczenia lub papier do pieczenia obficie posypany mąką. Ciasto rozpłaszczyć, następnie złożyć jak kopertę. Przykryć ściereczką, pozostawić do podwojenia objętości (chleb w dotyku ma być miękki jak łydeczka niemowlaka). Do piekarnika wstawić naczynie i pokrywkę żaroodporną, piekarnik nagrzać

moj przepis na
Chleb pszenny bez wyrabiania 81

mojprzepisna.pl | Chleb pszenny bez wyrabiania Zachęcona zdjęciami Agnieszki (z blogu marynawkuchni ) zrobiłam ten chlebek i ja :) Osobiście wolę pieczywo z mąki pełnoziarnistej z pestkami słonecznika, dyni, siemieniem, ale mój mąż lubi czasem czyste pszenne pieczywo, więc zrobiłam chlebek dla niego. Chlebek jest prosty w wykonaniu, ma całkiem fajne duże dziury, nie jest suchy, ani dmuchany, ma całkiem chrupiącą skórkę(...)połączenia składników. Miskę szczelnie przykryć folią spożywczą. Odstawić na blat na 12-15 godzin. Na blat wyłożyć folię teflonową do pieczenia lub papier do pieczenia obficie posypany mąką. Ciasto rozpłaszczyć, następnie złożyć jak kopertę. Przykryć ściereczką, pozostawić do podwojenia objętości (chleb w dotyku ma być miękki jak łydeczka niemowlaka). Do piekarnika wstawić naczynie i pokrywkę żaroodporną, piekarnik nagrzać

moj przepis na
Chleb pszenny bez wyrabiania 143

mojprzepisna.pl | Chleb pszenny bez wyrabiania Zachęcona zdjęciami Agnieszki (z blogu marynawkuchni ) zrobiłam ten chlebek i ja :) Osobiście wolę pieczywo z mąki pełnoziarnistej z pestkami słonecznika, dyni, siemieniem, ale mój mąż lubi czasem czyste pszenne pieczywo, więc zrobiłam chlebek dla niego. Chlebek jest prosty w wykonaniu, ma całkiem fajne duże dziury, nie jest suchy, ani dmuchany, ma całkiem chrupiącą skórkę(...)połączenia składników. Miskę szczelnie przykryć folią spożywczą. Odstawić na blat na 12-15 godzin. Na blat wyłożyć folię teflonową do pieczenia lub papier do pieczenia obficie posypany mąką. Ciasto rozpłaszczyć, następnie złożyć jak kopertę. Przykryć ściereczką, pozostawić do podwojenia objętości (chleb w dotyku ma być miękki jak łydeczka niemowlaka). Do piekarnika wstawić naczynie i pokrywkę żaroodporną, piekarnik nagrzać

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 95

mojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 94

mojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 129

mojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty

moj przepis na
Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy 209

mojprzepisna.pl | Najprostszy bezglutenowy chleb drożdżowy Taki mały eksperyment – chlebek bezglutenowy, chciałam spróbować jak smakuje i okazuje się, że jest smaczny. Jest też wilgotny, banalnie prosty

moj przepis na
Bułki drożdżowe z ziarnami 185

200g mąki pszennej 130g słonecznika, pestek dyni itp 20g suchych drożdży 1 łyżka cukru 1,5 łyżki soli 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 jajko Przygotowanie: Mąkę wymieszać z 100g ziaren, drożdżami, cukrem, solą, olejem  i 150ml ciepłej wody. Wyrabiamy na gładko. Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie na stolnicy obsypujemy ciasto maka i jeszcze

Tagebuch po polsku
CHLEB Z PŁASKURKI I SAMOPSZY, Z ZIARNAMI, NA ZAKWASIE 176

ziaren słonecznika - 40g pestek dyni - 20g siemienia lnianego - ok. 800g wody filtrowanej lub źródlanej dodatkowo: -  ziarna do obsypania chlebów, u mnie: dynia, słonecznik i siemię lniane Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy do połączenia składników. Ja nie uruchamiam nawet miksera, mieszam drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników. Te mąki nie wymagają długiego wyrabiania. Gdyby ciasto było bardzo gęste

Smaczne Zdrowe
Chleb pszenny z siemieniem lnianym i słonecznikiem 184

pszennych 50 g płatki owsiane górskie 70 g siemienia lnianego 60 g pestek słonecznika 2 łyżeczki soli masło do natłuszczenia formy Sposób wykonania: Do dużej miski wrzucamy pokruszone drożdże, zalewamy letnią wodą (ok. 37°C), mieszamy. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut do wyrośnięcia

Qchnia po prostu
Pyszne domowe bułeczki 172

Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1 godz. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat rozwałkować na grubość 4-5 cm. Dużą szklanką wyciskać bułeczki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.  Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Można posmarować białkiem i posypać, np. słonecznikiem, siemieniem lnianym. Piec w temperaturze 180 stopni przez

W kuchennym oknie Ewy
Szybki chleb wieloziarnisty 194

łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki łuskanego słonecznika 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka sezamu 25 g świeżych drożdży 500 ml letniej wody Mąkę, sól, cukier i drożdże dokładnie wymieszać, zalać letnią wodą, wsypać ziarna i wymieszać do połączenia składników. [Ciasto będzie luźne i takie ma być]. Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut

Moje domowe kucharzenie
Bułeczki z owsianką 126

dodatkowo płatkami owsianymi, ale możecie zostawić je bez niczego, lub posypać mieszanką siemienia, słonecznika, sezamu czy czarnuszki. Z podanej porcji składników wyszło mi 15 bułeczek. Drukuj Bułeczki z owsianką Sycące bułeczki z dodatkiem owsianki Składniki Owsianka 2/3 szkl. płatków owsianych 350 ml wody 25 g masła Ciasto właściwe 25 g świeżych drożdży 200 ml wody 1 ,5 łyżeczki soli

Mieszam w Garnku
Uczta mola książkowego: Ciastka owsiane z bakaliami i "Chemia śmierci" Simona Becketta 170

bakalii (u mnie suszona żurawina, posiekane orzechy włoskie i migdały, słonecznik)   W misce wymieszać płatki owsiane, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dodać całe jajka i rozpuszczone masło, wymieszać. Na koniec dodać bakalie, ponownie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać porcje ciasta i formować w kształt ciasteczek. Piec ok. 10-12 minut w temperaturze 160 stopni

Simply Food
Francuskie zawijasy z szynką i pieczarkami 208

przetarte świeże pomidory), parmezan, siemię lniane i mak - możecie użyć także ziaren słonecznika, czarnuszki, sezamu czy nasion chia. Takie przekąski zawsze smakują, możemy nadawać im dowolne kształty, cieszą także oko. Podaję je z domowymi dipami, np. pomidorowym, ajwarem lub czosnkowo-koperkowym. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków szynki 3 pieczarki tarty parmezan 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania