ciasto ze słonecznikiem - 3356 przepisów (strona:113/224)

Sernik Izaura z borówkami 134

ciast z mojego dzieciństwa. Będąc w domu rodzinnym podczas wakacyjnego wypoczynku, postanowiłam przypomnieć sobie jego smak, a że na przydomowym krzaczku dojrzały już borówki, sernik wzbogaciłam o ich dodatek. To sprawiło, że sernik Izaura z borówkami zyskał na smaku, nabrał letniego charakteru i oczywiście bardzo szybko zniknął z talerzy. Sernik Izaura z borówkami – składniki 350 g borówek Czekoladowe ciasto(...)Wykonanie Blachę do pieczenia (25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać połowę czekoladowego ciasta, następnie całą masę serową oraz resztę czekoladowego ciasta. Warstwy delikatnie przemieszać np. czubkiem noża lub trzonkiem łyżki. Na wierzchu ciasta rozłożyć borówki. Piekarnik nagrzać do 170 o C (z termoobiegiem) , wstawić ciasto i piec je 50-55 minut . Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik

niecodziennikpary
5 SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW NA PRZEKĄSKI ANDRZEJKOWE 617

magiczny wieczór. Roladki z szybki konserwowej z serkiem i ziarnami słonecznika-  przepis tutaj . Jajka w sosie majonezowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką-  przepis tutaj . Rolmopsy z ogórkiem kiszonym i cebulą w zalewie octowej-  przepis tutaj . Galaretka z kurczaka-  przepis tutaj . Szybka przekąska z ciasta francuskiego z serem i pomidorkami koktajlowymi-  przepis tutaj

Zrób to smacznie
Chleb na zakwasie żytnim (wegański) 109

łyżek zakwasu (130 g) 4/5 szklanki ciepłej wody (200 ml) opcjonalnie 3 łyżki pestek słonecznika / siemienia lnianego / pestek dyni (30 g) przyprawy i zioła Czas przygotowania:  ponad 6 godzin  Ilość:  jeden bochenek chleba Przygotowanie Mąkę żytnią i pszenną , sól oraz pestki słonecznika dodać do miski i lekko zamieszać. Następnie dodać olej , zakwas i ciepłą wodę . Całość wymieszać(...)mikserem z końcówką hakową do połączenia składników (lub ręcznie, twardą łopatką lub łyżką). Wilgotną dłonią zebrać ciasto a następnie przełożyć je do formy i mokrymi dłońmi wyrównać powierzchnię ciasta . Formę włożyć do piekarnika nagrzanego na 50 stopni , po 5 minutach wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim formę na 4-8 godzin (np. na noc). Po upływie czasu (bez wyjmowania formy

WegePrzepis
Dyniowe bułeczki 169

Szczypta soli Jajko – 2 sztuki + do posmarowania bułeczek Do posypania bułeczek – pestki dyni, słonecznik, siemię lniane, sezam Wykonanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże z cukrem i solą. Masło roztopić i przestudzone dodać do mąki. Mąkę wymieszać z jajkami, mlekiem z drożdżami i puree z dni. Ciasto dokładnie wymieszać i zagniatać ręcznie lub w mikserze. W razie potrzeby (jeśli puree

Kuchnia Bon Appetit
Potreningowe muffiny jaglane 132

jabłko obrać, zetrzeć na tarce, banany rozdusić widelcem. Orzechy, siemię lniane i nasiona słonecznika wymieszać z cynamonem. Do miski wrzucić przestudzoną kaszę jaglaną, dodać mleko, marchewkę, jabłka, banany, miód oraz płatki. Wymieszać, najlepiej ręką, aby wszystkie składniki się połączyły. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jaglane ciasto przełożyć do foremek na muffiny. Posypać mieszanką z nasion. Piec ok 30 minut. Ostudzić

Trufelkowo
Chrupiące ciasteczka owsiane | bez mąki (glutenu), masła, cukru, laktozy | 185

szkl. płatków owsianych 1/3 szkl. nasion chia 1/3 szkl. rodzynek 1/3 szkl. słonecznika 1/3 szkl. ziaren konopi 3 łyżki masła orzechowego 1 jajko Przygotowanie: Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni. Łączymy z resztą składników. Ugniatamy dłońmi. Bierzemy łyżkę masy do ręki, formujemy kulkę (gdy ciasto nie chce się kleić dodajemy więcej masła orzechowego lub odrobinę wody) i spłaszczamy. Układamy ciastka

Czarnawisienka
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 152

zagęszczania sosów, zup, mieszanek warzywnych. Można ją wykorzystać do pieczenia słodkich wypieków, naleśników, ciast, ciasteczek, a także chlebów, pizzy. MĄKA OWSIANA PŁATKI OWSIANE MUSLI ORZECHOWE Musli orzechowe to mieszanina czterech rodzajów płatków zbożowych - owsa, pszenicy, jęczmienia, żyta oraz orzechów - laskowych, migdałów, nerkowców, rodzynek i nasion - słonecznika, lnu, sezamu, pestek dyni. Idealne na szybkie i pożywne śniadanie, z mlekiem czy jogurtem

Zdrowie na języku :P
Co Lila jadła w środę? 3 141

Inspiracje. Bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy usmażyć cebulkę, wrzucić suszone pomidory, później słonecznik i groszek. Kasza kuskus pęcznieje w wodzie około 5 minut. Mieszamy wszystko razem i posypujemy natką pietruszki. Obiad gotowy!  Podwieczorek Muffiny kakaowe + dżem z czarnej porzeczki (100% owoców). Bez cukru rafinowanego. Ciasto jest gorzkie, to dżem sprawia, że mały łakomczuszek może zaspokoić się słodkim smakiem

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Chleb typu Graham z automatu i nie tylko 226

pełnoziarnisty", wybrać gramaturę chleba - duży (1 kg). Po sygnale dodać pestki dyni lub słonecznika. Gdy automat zakończy pracę wyjąć chleb z formy i położyć na metalowej kratce, aby wystygł. Źródło tutaj . W piekarniku: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać składniki płynne i wyrobić. Zagniecione ciasto odstawić na ok. godzinę do wyrośnięcia. Po godzinie ponownie wyrobić, przełożyć do foremki wysmarowanej

Domowa Cookierenka Agi
kukurydziany chleb na maślance - bez glutenu, bez drożdży 198

pulchniejszy) ~płaska łyżka soli (lub do smaku) W dużej misce wymieszaj mąkę, ziarna słonecznika, sól i sodę / proszek do pieczenia. W drugiej zmiksuj jajka, sok z cytryny i maślankę. Do suchych składników w pierwszej misce dodaj "mokre" składniki i szybko wymieszaj na gładką masę. Przelej ciasto do keksówki o długości 20-25cm i wstaw do piekarnika uprzednio rozgrzanego

chili & sugar
Tarte tatin z czerwoną cebulą 125

mieć koło zakrywające dno (ja po prostu odciskam formę) Na cebulę kładziemy ciasto, jego resztkami możemy dodatkowo wylepić brzegi. Pieczemy w temp. 200 C około 40 minut. Po upieczeniu zdejmujemy obręcz formy, przykładamy płaski talerz i odwracamy tartę. Podałam ją z rukolą i prażonym słonecznikiem. Na patelnię na której smażyłam cebulę wrzuciłam rukolę dosłownie na kilka sekund. Smak

greenscarf
Toskańska sałatka z chleba i pomidorów 175

Uwielbiam Toskanię! Kolor Sieny, słoneczniki, winnice i złote, malownicze wzgórza. No i jedzenie - wino, sery, pomidory, oliwa... i ten ich chleb bez soli. Przyzwyczaiłam się do niego dopiero po kilku dniach podróży. Tamtejsi Włosi nie solą ciasta chlebowego, żeby... nie zepsuć jego smaku, smaku doskonałej lokalnej mąki. Kiedy odkryłam przepis Jamiego Olivera na toskańską sałatkę, nie mogłam jej nie zrobić

Kulinarne Inspiracje
Chleb ze wszystkim 154

drożdży 3 szklanki ciepłej wody łyżeczka soli szczypta cukru dodatki: otręby, siemię lniane, słonecznik, mąka żytnia, kminek, prażona cebulka Przygotowanie: Drożdże mieszamy z solą i cukrem, aż do uwodnienia.  Do dużej miski wsypujemy mąkę, wlewamy drożdże i ciepłą wodę. Mieszamy łyżką i wyrabiamy ręką. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie należy dodać mąki.  Wszelkie dodatki dorzucamy do ciasta

Lawendowe Niebo
Bułki pszenne 211

łyżka miodu 1 roztrzepane jajko 1/2 łyżeczki soli do posypania: sezam, pestki dyni, słonecznik Przygotowanie: Z drożdży, łyżki mąki i odrobiny mleka robimy zaczyn, odstawiamy żeby drożdże zaczęły pracować. Do miski przesiewamy mąkę, sól, dodajemy mleko, jajko i miód. Dodajemy gorące, rozpuszczone masło i wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy do wyrośnięcia, powinno podwoić swoją objętość

Smakowity Blog Kulinarny
Pszenne bułeczki z rozmarynem i słonecznikiem 122

łyżki miodu - 3 łyżki oliwy z oliwek - listki rozmarynu posiekane - 2 garście słonecznika W kubeczku przygotowujemy rozczyn z drożdży i mleka, wylewamy do miski z mąką, robimy dołeczek, mieszamy z częścią mąki, odstawiamy w ciepłe miejsce. Jak rozczyn podwoi objętość, mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy ciasto, ciasto powinno być miękkie i nie kleić się do ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po podwojeniu

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania