ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:34/149)

Ciasto budyniowe z truskawkami 324

bitą śmietaną też już zrobił furorę … więc przyszła pora na coś innego! Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek! Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką! Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje i każdy weźmie dokładkę! SKŁADNIKI: BISZKOPT: jajka(...)całość układamy herbatniki i odstawiamy na chwilę do ostudzenia. MUS: Galaretkę gotujemy w odrobinę mniejszej ilości wody , niż to pisze na opakowaniu. Umyte truskawki miksujemy blenderem na masę. Dodajemy do przestudzonej!!! galaretki. Wylewamy na tężejące ciasto. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na noc ) Smacznego

Ostra na Słodko
Tarta z truskawkami i borówkami z kremem mascarpone 164

mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej  Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 250 g truskawek koszyczek borówek galaretka  agrestowa Sposób przygotowania: Ciasto kruche :  Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiewamy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, 1 żółtko, cukier oraz śmietanę. Składniki siekamy nożem po czym energicznie zagniatamy. Brzegi(...)spód. Krem : Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem . Gdy śmietana troszkę zaczyna nam gęstnieć ,małymi porcjami dodajemy serek mascarpone. Tarta : Na wystudzona tartę , wykładamy krem , następnie dekorujemy truskawkami i borówkami. Wcześniej przygotowaną galaretkę , kroimy i układamy na tarcie. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ptasie mleczko z galaretką 2829

jajka 250 g masła  1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego  0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa owoce (banany, truskawki, brzoskwinie, maliny na wierzch) Przygotowanie: Mleko zagotować, wsypać żelatynę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!!). Pozostawić do ostygnięcia.  Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i masłem na puch(...)jeśli forma jest nieszczelna, uszczelnić masłem), resztę wymieszać z kakao i wlać na jasną masę*. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do momentu aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki. SMACZNEGO!!! *u mnie powstały 4 warstwy, ponieważ niedokładnie wymieszałam jasną masę, a potem

Malinowo w kuchni
Jagielnik na zimno z truskawkami 162

wszelkiego rodzaju mącznych ciast. Jest bardzo pyszny, lekki, idealny na upalne dni. 100 g deseru to tylko 126 kcal. Składniki: szklanka kaszy jaglanej (250 g) 0,5 l mleka (1,5%) 250 ml wody ¼ płaskiej łyżeczki soli łyżeczka masła 5 łyżek cukru 2 galaretki truskawkowe 3 czubate łyżki żelatyny 125 ml wrzątku ok 300 g truskawek Przygotowanie Kaszę dobrze opłukujemy(...)zalewamy resztą mleka, dodajemy cukier i miksujemy na gładką masę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kilka odstawiamy na wierzch ciasta, a resztę miksujemy na mus. Jedną galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 125 ml wrzątku. Drugą galaretkę rozpuszczamy osobno w 400 ml wrzątku. Galaretkę z żelatyną mieszamy z musem truskawkowym. Mus przelewamy do kaszy, całość miksujemy do połączenia się składników. Masę przelewamy

e-PrzepisyKulinarne
Truskawkowa delicja 146

blogu ostatnio truskawkowe szaleństwo, ale jak tu nie korzystać z tych pysznych owoców? ;) Dzisiaj przedstawiam Wam jedno z naszych ulubionych ciast, czyli najlepszy crm biszkopt z truskawkami i galaretką, wzbogacony o polewę czekoladową :) Pysznie i lekko. Łatwe do zrobienia, a prezentuje się naprawdę ładnie :) Polecam bardzo! Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki(...)jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na 2 części (jedna nie będzie potrzebna). Galaretka truskawkowa: 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 350 ml wrzącej wody Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odłożyć do wystudzenia

Domowa cukiernia Ewy
Serniczek z galaretką na murzynkowym cieście 431

usztywniamy to żelatyną. Pozostaje jeszcze schłodzić ciasto w lodówce, a następnie udekorować świeżymi truskawkami. Ufam jednak, że rozłożenie takiego ciasta w czasie nie zniechęci Was i spróbujecie przygotować je u siebie w domu. Samo ciasto nie jest zbyt lekkie (choć świeżości nadają tu owoce i warstwa galaretki), powiedziałabym,że jest dość sycące, ale przede wszystkim jest bardzo smaczne. Zróbcie(...)dodajemy do reszty masy. Ponownie krótko miksujemy (masa powinna dość szybko stężeć). Ciasto czekoladowe smarujemy połową masy serowej. Ostrożnie wykładamy na nią stężałą galaretkę. Przykrywamy resztą masy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy świeżymy truskawkami

Smaki Na Talerzu
biszkopt z owocami 300

jogurtu greckiego 2 galaretki truskawkowe( u mnie Winiary) Truskawki Składniki na górną warstwę: 1 galaretka truskawkowa truskawki 400 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie biszkoptu: Białka jajek oddzielamy od żółtek i wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie(...)obrotach. Tak przygotowane ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, który smarujemy odrobiną masła. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 17-20 minut. Biszkopt studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Przygotowanie: 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Studzimy, gdy galaretka zacznie delikatnie tężec, łączymy ją z jogurtem greckim, oraz truskawkami pokrojonymi w drobną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Puszysty biszkopt z truskawkową pianką 255

Zawieruszył mi się jeszcze jeden przepis z dodatkiem truskawek:) Ja użyłam świeżych, ale śmiało możecie użyć mrożonych lub zastąpić je innymi owocami, dobierając jedynie smak galaretki. Puszysty biszkopt i lekki masy, konsystencją przypominające piankę. Idealne ciasto na lato!    Biszkopt:   3 jajka,  1/2 szklanki cukru,  3/4 szklanki mąki pszennej,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  łyżka(...)lodówki. Następnie ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Schłodzić. Mus truskawkowy:  600g truskawek (mogą być mrożone),  2 galaretki truskawkowe (150g) użyłam Master Cook . Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno podgrzać. Dodać sypie galaretki, dokładnie wymieszać i ostudzić. Zimny mus wylać na ciasto. Wstawić do lodówki, by masa stężała. Krem śmietanowy:   250 ml śmietanki 30%,  łyżka

Z miłości do słodkości
Naleśniki z truskawkami 197

słodko z truskawkami i polewą czekoladową.. Mniam! Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 8 Składniki:  Wykonujemy ciasto na naleśniki wedlug tego  przepisu. Farsz: 250g truskawek 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 łyżki brązowego cukru 1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 gorzka(...)czekolada  Przygotowanie tego dania zaczynamy od zrobienia ciasta i usmażenia naleśników. W miedzyczasie myjemy i kroimy truskawki na kawałki. Nakładamy je na patelnię, podlewamy 5 łyżkami wody, dodajemy cukier, cukier waniliowy i dusimy pod przykrywką ok 10 min.   Następnie, gdy truskawki będą już miękkie, wsypujemy zawartość torebki z galaretką, mieszamy i odstawiamy z ognia do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy

Kolizje Smaków
Ciasto z jogurtu na zimno 1585

kakao oraz oczywiście truskawki. Ciasto to jest idealnym deserem na lato. Moja wersja ciasta bez pieczenia z jogurtów jest o bardzo delikatnej słodyczy i umiarkowanym delikatnie wyczuwalnym smaku herbaty i kakao. Osoby lubiące bardziej wyraziste smaki powinny dodać więcej cukru pudru, herbaty i kakao, co wpłynie również na bardziej żywe kolory warstw ciasta. Ciasto z jogurtu z dodatkiem serka mascarpone(...)wstawić do lodówki, aby ciasto nieco zastygło. Masa z truskawek: Truskawki umyć i oczyścić z szypułek, każdą przeciąć na 4 części i włożyć do rondelka. Dodać cukier trzcinowy i sok z cytryny, podgrzewać i chwilę gotować, aby wytworzył się sok. U mnie truskawki były bardzo soczyste i po ugotowaniu było ich około 700 ml, jeśli truskawki są mało soczyste należy

Kuchcik gotuje
Z cytrynową pianką i owocami 89

galaretką. Truskawki możecie wymienić na maliny lub zrobić z samymi borówkami.  Składniki blaszka 23/33: Biszkopt : jajka 4 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Pianka cytrynowa: śmietanka 36% 350ml, mascarpone 250 g, cukier puder 2 łyżki, galaretka cytrynowa 2 szt, woda gorąca 2 szklanki, Ponadto: Borówki 200 g, truskawki lub maliny 200g, galaretka(...)łyżeczka,  Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Na koniec dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170st.C przez 30 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, następnie ściągnąć z niego skorupę i nasączyć herbatą wymieszaną

kulinarne odsłony pati
Truskawkowe marzenie 310

wspaniałe ciasto z masą jogurtową.  Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Wygląda i smakuje wspaniale. Polecam Wam, koniecznie musicie upiec. Truskawki można zamienić na maliny lub inne sezonowe owoce. Za każdym razem będzie inne ciasto i inny smak. Żródło Ciasta S.Anastazji Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka(...)gotować. Przestudzić i wlewać stopniowo do masy miksując. Dodatkowo 2 galaretki zielone 2 galaretki truskawkowe około 1 kg truskawek Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, ale w mniejszej ilości wody. Ja na dwie galaretki dałam 700 ml wody. Na ciasto wylewać lekko tężejącą galaretkę. Składanie ciasta biszkopt 1,2 masy jogurtowej galaretka zielona masa jogurtowa truskawki galaretka czerwona truskawkowe marzenie

O kuchni z uczuciem
z musem truskawkowym ucierane ciasto cappuccino... 132

Składniki: ciasto cappuccino: jajka 4 sztuki "L", margaryna 15 dag, cukier 1/2 szklanki, mokate cappuccino waniliowe 2 opakowania, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, śmietana gęsta 2 łyżki mus truskawkowy: truskawki 1 kg, śmietana gęsta 1 szklanka, galaretka truskawkowa 2 opakowania, wiórki kokosowe - ile potrzeba miękką margarynę, cukier, jajka mikserem utrzeć do białości(...)grzanie góra/dół, ciasto piec około 45-55 minut i dobrze je w formie wystudzić truskawki ze śmietaną blenderem zmiksować, galaretki rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wlać do truskawek, prawie tężejący mus wylać na ciasto w formie, posypać wiórkami kokosowymi i schować do stężenia - ucierane ciasto z dodatkiem kawy mokate cappuccino jest wilgotne, pyszne i z musem

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania