ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:31/149)

Chałupka Baby Jagi 281

kakaową (przyczyna jest prosta - dziecię wyjadło czekolady). Do środka często wkładałyśmy coś "na wypełnienie", kiedy za wiele masy zostało wyjedzone z miski - ptasie mleczko, banany, pasek galaretki, truskawki, brzoskwinie. W każdej wersji ciasto jest nieziemskie. Polecam zrobienie go na święta - zachwyci każdego! Składniki: KREM: 1 litr mleka, najlepiej 3,2% 400ml śmietany 18% 5 jajek 1 łyżka cukru waniliowego

Cakes By Kejt
SERNIK NA ZIMNO Z JOJO I OWOCAMI 374

Tym razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo! Kropkę

Ostra na Słodko
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 54

Sezon na truskawki tuż,tuż..więc proponuję ciasto z galaretką truskawkową bez pieczenia! Przypomina popularnego 3-bita,tylko zamiast masy krówkowej użyłam truskawek.Przeglądając przepisy natknęłam się na zdjęcie takiego ciasta,nabrałam na nie ochoty i zrobiłam!  Składniki i proporcje dobrałam sama i muszę przyznać że wyszło przepyszne!! Składniki na małą blaszkę: herbatniki-ja potrzebowałam 32 ciastka 2 budynie(...)waniliowe z cukrem 2 szklanki mleka 0,5 kostki margaryny 0,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru 300 ml śmietany krem ówki 36% czekolada mleczna do dekoracji Budynie gotujemy na 2 szklankach mleka.Do wrzącego jeszcze budyniu dodajemy margarynę,wyłączamy gaz i mieszamy aż do rozpuszczenia się margaryny. Gorącą masę wylewamy na rozłożone na blaszce   herbatniki.Na

Przepisy mojej mamy
torcik z truskawkami 318

dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 25 cm lub nawet troszkę większej, gdyż ciasto po „złożeniu” wyszło wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na krem(...)części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. ponadto: 1 galaretka cytrynowa ok. 300 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno układamy część truskawek. Wykładamy krem jasny, następnie krem ciemny. Układamy pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretkę. Całość odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowo – waniliowy sernik na zimno 81

Waniliowy sernik na zimno otulony z każdej strony pysznymi truskawkami i galaretką. Idealny deser na upalne dni. Artykuł Truskawkowo – waniliowy sernik na zimno pochodzi z

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto z musem truskawkowym i galaretką 170

truskawkowy: 1 kilogram truskawek 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x40c(...)rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody, ostudzoną dodajemy do masy śmietanowej. Masę wykładamy na mus truskawkowy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 0,8 litra gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Tężejące galaretki wylewamy na masę śmietanową. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Torcik truskawkowy "ptasie mleczko" 638

mąki orkiszowej 2000 80 g masła 2 łyżki cukru pudru/ksylitolu szczypta soli Składniki na nałożenie: 340 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki malinowe 6 łyżek ksylitolu 800 g truskawek Wykonanie: składniki na kruche ciasto, rozkruszyć, zagnieść, uformować w kulę, owinąć folią spozywczą i umieścić na 30 minut w lodówce. Schłodzonym(...)ciastem wylepić tortownicę o przekroju 23 cm, ponakłuwać widelcem i piec w 200`C przez 20 minut, do zezłocenia 2 galareki malinowe rozpuścić w połowie gorącej wody z przepisu, czyli zamiast w 1000 ml w 500 ml wrzątku. Dodać do wody cukier/ksylitol. Odstawić do przestudzenia truskawki umyć, wysypać na papierowy ręcznik, by przeschły. Z truskawek usunąć szypułki. Część truskawek pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowiec 231

gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam za pomocą blendera ręcznego ). Masę od razu wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta

Smaki Na Talerzu
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 396

tego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki i lekko dociskamy. Zalewamy je 1 tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300 ml wody. Ciasto odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Truskawkowa kostka bez pieczenia 132

wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli

Kulinarne przygody
Pudding ryżowo-truskawkowy 72

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Pudding ryżowo-truskawkowy 82

Kiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla

Słodki sentyment
Szarlotka z truskawkami- ekspresowa 107

ciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi. Następnie podpiec w piekarniku około 15 minut. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką.  Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki,  na wierzch usmażone jabłka, następnie ubitą pianę z cukrem.  Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec ponownie w temperaturze 180 stopni około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Szybki biszkopt z owocami 196

śmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Smaki Na Talerzu
Trójkolorowa stefanka bez pieczenia 297

kaszy manny (pół szklanki) 2 łyżki kakao Warstwa biała: 0,5 l mleka 80 g cukru 120 g masła 90 g kaszy manny Warstwa różowa: 350 g truskawek 2 opakowania galaretek truskawkowych Ponadto: ok 200 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy warstwę brązową: do rondla wlewamy mleko, wsypujemy kakao i cukier, dodajemy masło. Zagotowujemy, czasami mieszając. Do gotującego się mleka wsypujemy wąską(...)Formę (moja ma wymiary ok 26x20cm) wykładamy herbatnikami. Na nią wylewamy brązową masę i na niej znowu układamy herbatniki. Czynność powtarzamy z białą masą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki miksujemy i mieszamy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Mus wylewamy na herbatniki, które nakrywają białą warstwę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania