gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam za pomocą blendera ręcznego ). Masę od razu wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczamy(...)gorącej wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta
Smaki Na Talerzutego lata zaraz obok ciasta jak marzenie :) Na blogu pojawi się niedługo nowa kategoria - ciasta bez pieczenia . Znajdziecie tam przepisy na desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów, tak, aby galaretka się nie wylała. Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa truskawki Wykładamy truskawki i lekko dociskamy. Zalewamy je 1 tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 300 ml wody. Ciasto odkładamy do lodówki, aż całkowicie stężeje. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogwymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli
Kulinarne przygodyKiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla
Słodki sentymentKiedy stragany i sklepy opanowują truskawki, trzeba koniecznie korzystać z tych pysznych owoców, które szybko się kończą, za szybko… Pudding ryżowo-truskawkowy to świetna opcja dla
Słodki sentymentciasto, rozwałkować i przenieść do formy natłuszczonej i wysypanej wiórkami kokosowymi. Następnie podpiec w piekarniku około 15 minut. Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z sypką galaretką. Upieczone ciasto posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć pokrojone truskawki, na wierzch usmażone jabłka, następnie ubitą pianę z cukrem. Placek posypać pokrojonymi orzechami i piec ponownie w temperaturze 180 stopni około 20 minut
Tradycyjna Kuchniaśmietaną, i już:) żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Smaki Na Talerzukaszy manny (pół szklanki) 2 łyżki kakao Warstwa biała: 0,5 l mleka 80 g cukru 120 g masła 90 g kaszy manny Warstwa różowa: 350 g truskawek 2 opakowania galaretek truskawkowych Ponadto: ok 200 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy warstwę brązową: do rondla wlewamy mleko, wsypujemy kakao i cukier, dodajemy masło. Zagotowujemy, czasami mieszając. Do gotującego się mleka wsypujemy wąską(...)Formę (moja ma wymiary ok 26x20cm) wykładamy herbatnikami. Na nią wylewamy brązową masę i na niej znowu układamy herbatniki. Czynność powtarzamy z białą masą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki miksujemy i mieszamy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Mus wylewamy na herbatniki, które nakrywają białą warstwę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin
e-PrzepisyKulinarneTarta z truskawkami i śmietaną na francuskim cieście Ciasto z truskawkami Sernik z truskawkami Kruche ciasto z truskawkami Tarta cytrynowa z rabarbarem i truskawkami w bezie Kruchy torcik z truskawkami Muffinki truskawkowe Ciasto truskawkowa fantazja(...)Pełnoziarniste ciasto z truskawkami Rolada truskawkowa Murzynek z truskawkami Ciasto jaglane z gruszkami i truskawkami Tarta truskawkowo-rabarbarowa Muffinki razowe z truskawkami i bananami Beza z bitą śmietaną i truskawkami Ciasto truskawkowe z serkiem i galaretką
Passions hobbies lifeHerbaciany sernik na zimno o smaku herbat: granatu,truskawki z owocem mango. Galaretki do ciasta zrobiłam z aromatycznych owocowych herbat Teekanne . Jest to bardzo fajna alternatywa do gotowej galaretki. Zaletą herbacianej jest to że, można regulować słodycz sernika. Do galaretki z herbaty o smaku granatu nie dodałam cukru, ponieważ zależało mi żeby sernik nie był przesłodzony. Jak widzicie herbaty
wesoła kuchniasię znakomicie- bita śmietana SKŁADNIKI opakowanie ciastek Łakotki kakaowe śmietana 30%, cukier waniliowy (to się niestety nie udało) krem z owoców leśnych łyżka żelatyny czekolada truskawki mrożone 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie ciasta z ciastek należy rozpocząć od pokruszenia całego opakowania Łakotwek z miękkim masłem, ja zmieliłam ciasta blenderem. Powstałą masę wyłożyć do formy, formując coś w rodzaju spodu ciasta
MarciochaKucharzyWitam wczoraj umieściłam Brzdąca na swoim blogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić
Kuchnia BeatyKonstanty Ildefons Gałczyński Ciasto kawowo-truskawkowe Składniki: (na formę 25x25 cm) biszkopt: 3 jajka 90 g cukru 70 g mąki pszennej 15 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa truskawkowa: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1,5 opakowania galaretki truskawkowej (proszek) masa kawowa: 400 g jogurtu greckiego(...)masa szybko tężeje) i wyłożyć masę na truskawki. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny, do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypać startą na tarce czekoladą. Smacznego! Przepis na to ciasto znalazłam na blogu Cytrynowa kuchnia i od razu wiedziałam, że będę musiała je upiec. Połączenie kakaowego biszkoptu z niesamowicie truskawkową galaretką i cudownie delikatną warstwą lekko kawowego kremu sprawdziło
Pożeraczka, czyli raz adobrzenawet nie obejrzałam :) Jogurtowiec z truskawkami Ciasto: - 3 jajka - 150 ml jogurtu greckiego naturalnego - szklanka cukru - 2 szklanki mąki - 175g rozpuszczonego masła - 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: - 300 g miękkiego masła - 150 g truskawek - cukier puder do smaku - 1 kieliszeczek wódki albo spirytusu Do tego truskawki świeże i pół kubeczka czerwonej galaretki Na początek ciasto. Jajka łączymy(...)słodkie lub kwaskowate macie owoce - u mnie średnio wyszło 250g ) oraz wódkę. Mieszamy na gładki krem. Ciasto dzielimy na 3 części i każdą przekładamy kremem . ( na krem można też nałożyć truskawki ) Na wierzchu smarujemy cienko kremem, układamy gęsto owoce i zalewamy bardzo ostrożnie galaretką
Kuchnia Pełna Emocjicukru masa budyniowa 200ml mleka 120g truskawek 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 150g masła w temperaturze pokojowej galaretka truskawkowa Przygotowanie: Ciasto czerwone: mąkę przesiać z cukrem pudrem, dodać białko, roztopione masło oraz odrobinę czerwonego barwnika. Wszystko zmiksować(...)wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto delikatnie przełożyć na blachę ze wzorami. Piec 10min w 180C. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Pokroić w grube paski. Masa budyniowa: Truskawki zmiksować. Do garnka wlać 2/3 mleka i mus z truskawek. Dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budyń
Amatorka kuchenna