ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:38/149)

Truskawkowiec 197

Pyszny delikatny kakaowy biszkopt, śmietana i truskawki :) Ciasto: 3 jajka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 3 łyżki wody 4 łyżki oleju 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, do żółtek dosypujemy proszek do pieczenia, wlewamy olej i wodę,  powstałą masę wlewamy do ubitych białek. Delikatnie(...)łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny troszkę wody do rozpuszczenia żelatyny 2 szkl truskawek W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Do śmietany dosypujemy bitą śmietanę w proszku, cukier i ubijamy. Ubitą śmietanę łączymy z żelatyną. Do masy śmietanowej wsypujemy całe truskawki i mieszamy Dodatkowo 2 galaretki np. truskawkowe truskawki ok 1 szkl Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szkl wody

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche babeczki z kremem i truskawkami 142

pieczenia -1 jajko -200g miękkiego  masła lub margaryny -1 łyżka cukru pudru -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% DODATKOWO -1 galaretka truskawkowa -400 ml wrzątku -300g truskawek Składniki na ciasto dajemy do miski i zagniatamy gładkie ciasto.  Wkładamy je do woreczka i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy lekko olejem(...)budyń studzimy. W misce ucieramy miękkie masło lub margarynę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. I krem gotowy :) Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nim babeczki. Następnie truskawki kroimy, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, wstawiamy do lodówki, gdy będzie lekko tężejąca dekorujemy nią babeczki. Możemy jeszcze zrobić rozetki z kremu na każdej babeczce. Babeczki przechowujemy w lodówce

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami 218

łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kilograma truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej.Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , delikatnie mieszamy . Ciasto przelewamy do formy (25x40c.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze(...)śmietanowej . Masę wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy , przekrojone na pól układamy na masie śmietanowej . Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody , odstawiamy do ostudzenia.Tężejącą wylewamy na truskawki . Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Tarta z owocami 177

owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto: 250 g mąki 150 g margaryny 100 g cukru pudru(...)kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki. Budyń rozmieszać w szklance mleka. Drugą część mleka zagotować z cukrem i masłem. Wlać rozmieszany budyń i zagotować całość ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia. Galaretkę rozpuścić

KuchniaWeDwoje.pl
Jogurtowiec z musem truskawkowym 196

masę jogurtową: 200 g jogurtu naturalnego 800 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany 30 % 5-6 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny 100 ml mleka + 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe biszkopty Biszkopty wyłożyć w tortownicy o średnicy 23 cm, odstawić. Mleko podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku, wymieszać dokładnie, aż żelatyna się rozpuści. Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć. Jogurty(...)cukrem pudrem, dodać żelatynę, chwilę miksować i dodać ubitą wcześniej śmietanę. Połączyć. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Masę jogurtową wylać na biszkopty. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Truskawki zmiksować na puree, odłożyć. Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Przestudzić, wymieszać z puree truskawkowym, odstawić do stężenia. Tężejący mus truskawkowy wyłożyć na masę stężoną masę jogurtową. Ciasto

Domowa cukiernia Ewy
Torcik na zimno z truskawkami + film 132

Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie lekko tężejącą galaretkę wlewamy na truskawki. Tak przygotowany torcik wstawiamy do lodówki.   Artykuł Torcik na zimno z truskawkami + film

Smakowite Dania
Kruche ciasto z kremem i truskawkami 16066

pieczenia Krem 1,5 szkl. mleka 0,5 szkl. mąki pszennej 2 żółtka 1/4 szkl. cukru 100 g masła 2 małe cukry waniliowe Dodatkowo owoce (truskawki, maliny, borówka amerykańska) 1 galaretka morelowa Przygotowanie Ciasto kruche . Zagnieść ciasto z podanych składników, wstawić na 30 min do lodówki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia a ciasto zetrzeć na tarce i upiec na złoty

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta z owocami i bitą śmietaną 169

boki, nakłuć ciasto widelcem, piec w temp. 180 *C do zarumienienia Ciasto wystudzić, wylać ubitą śmietanę, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Do dekoracji ciasta użyłam: 2 galaretki śmietanę kremówkę ok. 300 ml owoce; truskawki i borówki Przygotowanie: Śmietanę ubijać, wlewać do niej strużką wystudzoną, tężejącą galaretkę( rozpuszczoną w szklance wrzącej wody) Wyłożyć na ciasto, ułożyć owoce i polać drugą

Proste Potrawy
Tort truskawkowy 163

wierzch: - 1 galaretka truskawkowa - 30 dag truskawek Przygotowanie tortu rozpoczynamy od zrobienia biszkopta. Najpierw oddzielamy białka od żółtek i wrzucamy do miksera. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier. Potem dodajemy żółtka i dalej miksujemy. Na końcu stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą mąki i proszek do pieczenia i mieszamy na gładką masę. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy(...)średnicy 28 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 30 minut. W między czasie przygotowujemy sobie galaretkę żeby w momencie kiedy tort będzie gotowy można było ją wylać na wierzch. Gdy biszkopt mamy upieczony pozostawiamy go do wystygnięcia i zaczynamy robić masę truskawkową. Najpierw ubijamy śmietanę a później dodajemy cukier i serek mascarpone i całość miksujemy

Kuchenne Wariacje
Truskawkowa fantazja 132

Dzisiaj proponuję pyszne ciasto - truskawkową fantazję. Delikatny biszkopt przełożony jeszcze delikatniejszą masą waniliową z odrobiną karmelu i oczywiście truskawkami w galaretce. Biszkopt: 1,5 szkl. mąki 1,5 szkl. cukru 6 jajek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy pianę z białek, dodajemy roztrzepane żółtka, a na końcu wymieszaną mąkę z cukrem(...)pomarańczową rozpuszczamy w pół szklanki wody. Do ubitej śmietany ze śmietan-fixem dodajemy przestudzoną galaretkę. Masę tę wykładamy na biszkopt. Na niej układamy truskawki i zalewamy galaretką truskawkową (2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody). Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków
Sernik z pianek marshmallow z truskawkami 210

masą z pianek marshmallow. Świetny przepis na sernik bez pieczenia :) SKŁADNIKI Spód ciasta: 300g herbatników  100g masła Masa: 1 szklanka mleka 2 szklanki śmietany 30% 70g białych pianek marshmallows 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku Galaretka: 200-250g truskawek 1 op. galaretki truskawkowej 450 ml wody PRZYGOTOWANIE Masło rozpuszczamy w garnuszku. Studzimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kruche babeczki z owocami i kremem waniliowym 108

mleka ½ kostki masła 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka owocowa Dowolne owoce sezonowe lub z zalewy: truskawki, borówki, brzoskwinie, mandarynki itp. Szybko zarobić kruche ciasto i schłodzić je w lodówce (ok 20 min.). Zimnym ciastem wyłożyć foremki do babeczek. Ciasto nakłuć widelcem. Piec 15-20 minut na złoty kolor w temp. 200 C. Gotowe ciastka wystudzić i wyciągnąć z formy(...)Przygotować krem waniliowy. Ugotować gęsty budyń waniliowy i dobrze wystudzić. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i połączyć z budyniem. Następnie przygotować galaretkę z mniejszej ilości wodny niż jest napisane na opakowaniu i pozwolić jej zacząć tężeć. Na spód zimnych babeczek nakładać porcję kremu waniliowego, następnie warstwę owoców, a wszystko pokryć delikatnie gęstniejącą galaretką! Można udekorować bitą śmietaną, czekoladą

Gotujemy i jemy
Sernik z musem truskawkowym 358

łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml zimnej wody 3/4 szklanki śmietany kremówki 30% Mus truskawkowy: 500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml gorącej wody Dodatkowo: 500 g truskawek do wyłożenia w środku ciasta (najlepiej tej samej wielkości) Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Następnie pojedynczo dodać żółtka. Jeszcze chwilę ubijać(...)papieru do pieczenia i przełożyć go (bezpośrednio na formę) do góry nogami, wtedy ciasto lepiej przyjmie nam nasączenie. Następnie za pomocą łyżeczki, nawilżyć go dosyć obficie ponczem (ale niekoniecznie trzeba zużyć całość). Krawędź tortownicy obłożyć połówkami truskawek (wierzchołkami do góry), posmarowanymi wcześniej przestudzoną galaretką, żeby się lepiej trzymały  (fot.3) . Resztę truskawek rozłożyć równomiernie na biszkopcie, układając je również

Świat Ciasta
czekoladowe ciasto z owocami lata i galaretką 220

jajko 120 ml mleka słodkiego 250 ml mleka kwaśnego 60 ml oleju 1 łyżka dżemu 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 2 galaretki wiśniowe 400 g owoców: porzeczki czerwone, czarne, truskawki, czereśnie, jagody 700 ml gorącej wody wykonanie: Mleko podgrzewamy, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. W innym naczyniu miksujemy jajko z cukrem. Wlewamy(...)ciasto do tortownicy (ok. 23 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 35 – 40 min. w 160 st. C, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu Odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. Gdyby ciasto wyrosło z górką to ścinamy ją delikatnie nożem lub odwracamy jeszcze ciepłe „do góry nogami” i odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowa chmurka 209

serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ponadto: 500 g truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagnieść i włożyć na 1/2 godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć na blachę o wym. 20x30 cm. Nakłuć widelcem i piec

Cukiernia Pychotki

Proponowane wyszukiwania