ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:43/149)

Truskawkowa Charlotte 163

Takie desery lubię najbardziej i dlatego właśnie przygotowałam takie proporcje, żeby ograniczyć ilość cukru. Do tego ciasto cieszy nie tylko podniebienie, ale także oczy dlatego z pewnością zrobi wrażenie na zaproszonych gościach. składniki: 300 g biszkoptów lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki 36% żelatyna w proszku – 1 łyżka dowolne(...)biszkoptów, żeby stabilnie trzymały się blaszki) , a następnie spód. Zabieramy się za przygotowanie musu, który będzie na samym wierzchu ciasta. Miksujemy w blenderze lub robocie kuchennym 400 g truskawek tak żeby powstał mus.  W 150 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretkę truskawkową. Następnie wlewamy ją do musu i dokładnie mieszamy. Studzimy i wkładamy do lodówki od czasu do czasu mieszając

noteskulinarnyfiga
Tarta truskawkowa 142

truskawkowa Składniki: - 500 g truskawek - 100 g margaryny Kasi - 150 g mąki - 50 g cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany 18% - szczypta soli - 1 galaretka truskawkowa - 300 ml śmietany 30% - 1 op. Śmietan-Fix Przygotowanie: Margarynę, cukier puder, mąkę, żółtko, śmietanę 18% i sól wyrabiamy dokładnie i wkładamy na 30 minut do lodówki. Rozpuszczamy galaretkę w 400 ml wody(...)tarty (jeżeli nie jest silikonowa to musi być wysmarowana masłem i posypana bułką tartą), nakłuwamy ciasto widelcem i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po wystygnięciu układamy na całej tortownicy opłukane, osuszone i pokrojone truskawki. Na truskawki wylewamy tężejącą galaretkę i wkładamy do lodówki na około 3 godziny. Śmietanę 30% miksujemy z Fixem i ozdabiamy górę ciasta. Życzę

Kulinarne życie
CIASTO SMERFA 90

biszkoptów (ok.200 g) galaretka niebieska galaretka pomarańczowa 1 szklanka śmietanki 36 % 1 szklanka jogurtu greckiego 2-3 łyżki cukru pudru 4 ciasteczka oreo 0,5 szklanki mocnej, posłodzonej kawy 2 łyżki dżemu wiśniowego WYKONANIE: Galaretkę niebieską rozpuszczamy w 1 szklance wody. Przelewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie galaretkę kroimy w drobną kostkę. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy(...)cukrem pudrem, dodajemy jogurt i zimną galaretkę. Miksujemy, dodajemy pokruszone oreo, mieszamy i wylewamy na biszkopty. Dookoła układamy po połowie biszkoptów (maczamy w kawie) Na środek rozkładamy pokrojoną galaretkę, ja jeszcze posypałam płatkami migdałów. Chłodzimy minimum 2 godzinki. Smacznego :) * Na wierzch możemy użyć dowolnej  galaretki. Ciasto będzie pyszne z sezonowymi owocami np. truskawkami, borówkami

Pani na deser
Placek Muśnięty Musem 387

drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać

Dziś Ja gotuje
Placek Muśnięty Musem 89

drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać

Dziś Ja gotuje
Biszkopt genueński 157

masła, powoli , aby nie uwolnić powietrza z masy.Przełoż maśę do tortownicy i piecz jak wyżej. Przed przekrojeniem biszkopta należy odczekać 24 godziny. Na skomponowanie ciasta, wystarczy 2 torebki galaretki truskawkowej wiśnie lub truskawki śmietana 30 % lub 36% Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, dobrze wymieszać, schłodzić. Ubić śmietanę na sztywno . Do śmietanki dolać płynną, lecz już schłodzoną galaretkę, zmiksować

Z Kuchni Do Kuchni
Tartaletki z truskawkami i kremem waniliowym 299

ziarenka wyskrobane z 1 wanilii lub 1/2 łyżeczki pasty waniliowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Ponadto: 10 łyżeczek konfitury malinowej około 400g umytych, obranych truskawek 2 łyżki galaretka w proszku, w czerwonym kolorze posiekane pistacje do ozdoby Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. W mące zrobić wgłębienie i masło zetrzeć na tarce z grubymi oczkami ( patrz FILM ), wymieszać rękoma. Dodać(...)przełożyć do szprycy lub woreczka z tylką i wycisnąć go na ciasto z dżemem ( patrz FILM , użyłam końcówki Wilton M1) można również rozprowadzić go łyżką. 8. Truskawki pokroić na grubsze plastry/kawałeczki i poukładać je na babeczkach, zaczynając od krawędzi babeczek. Na koniec owoce posmarować lekko tężejącą galaretką i posypać posiekanymi pistacjami. Babeczki wstawić do lodówki na 4-5 godzin

Mała Cukierenka
Sernik gotowany z truskawkami 204

cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru z wanilią    ponadto: 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek   Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i włożyć 1 biszkoptowy placek. Przygotować dwa garnki. W jednym garnku roztopić 100g masła i 3 łyżki cukru,podgrzewać aż się rozpuści,dodać(...)ułożyć drugi biszkoptowy placek. Po czym wylać waniliową masę,wyrównać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki przygotować wg instrukcji na opakowaniu,pozostawić do stężenia.  Truskawki ułożyć na schłodzonym serniku i zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

Kolorowa kuchnia Elki
Keto sernik na zimno z truskawkami (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 97

Sernik na zimno z truskawkami Przyjemnie orzeźwiające i idealne na upalne dni ciasto bez pieczenia, czyli keto sernik na zimno z truskawkami poleca się na deser. Chociaż jest tak dobre, że chce się jeść także na wszystkie pozostałe posiłki… 😛 Course Deser Cuisine Europejska, Polska Diet Low-Carb, Gluten Free, Wege Keyword ciasta z kremem, ciasto z owocami, owoce, sernik(...)Wstawić do lodówki. Galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku i dopełnić chłodną wodą, dosłodzić stewią i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki pokroić w kawałki, wyłożyć na stężałą masę sernikową. Gdy galaretka zacznie lekko tężęć, wylać ją na owoce. Wstawić do lodówki na minimum 2 h, a najlepiej na całą noc, jeśli robisz ciasto z wyprzedzeniem. Notes

Modern Cave Girl
Deser na zimno z owocami 205

Lekkie, kolorowe, owocowe, bez cukru Składniki sezonowe owoce: u mnie jagody leśne truskawki maliny 350 g serka naturalnego 2 małe jogurty naturalne 1 galaretka 2,5

czarrna od kuchni
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 143

Dzień dobry :-) Sezon na truskawki trwa, szkoda że jeszcze chwilkę i będzie się kończył. Póki co trzeba korzystać :-) Ja dziś mam dla Was propozycję ciasta z masą i truskawkami właśnie. Jest pyszne, proste w przygotowaniu. Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki biszkopt: 6 jajek L 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 łyżeczki(...)składniki nam się połączą, to dodajemy startą gorzką czekoladę, mieszamy.  Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki 1. Galaretki rozpuszczamy w takiej ilości wrzątku jak na jedną. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki lub jak kto woli :-) Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 masy budyniowej - biszkopt - pozostała część masy budyniowej - truskawki - galaretka

kruche babeczki
Tartaletki z truskawkami i galaretką 159

łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag truskawek, 1 opakowanie galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Wkładam na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam szklanką krążki. Kawałkami ciasta wyklejam foremki na babeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
SZPINAKOWE CIASTO Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ 77

Pyszne i efektownie wyglądające ciasto szpinakowe z masą truskawkową. Zachwyci gości i domowników. Zielony biszkopt dzięki dodaniu szpinaku, jednak nie zmienia on smaku ciasta a nadaje mu piękny zielony kolor i słodkie truskawki to połączenie idealne. Robi się je dość łatwo i szybko. Mam nadzieję, że ciasto zasmakuje moim gościom ;) Składniki na biszkopt (blacha kwadratowa 24 cm): * 100 g świeżego(...)galaretka truskawkowa * 200 ml wrzącej wody * 2 łyżki cukru pudru * 400 g truskawek Dodatkowo: * kilka truskawek do dekoracji Wykonanie: Szpinak z olejem zmiksować blenderem. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Do piany dodać cukier, wymieszać. Następnie dodać żółtka, ponownie wymieszać. Dodać szpinak, wymieszać. Wsypać proszek do pieczenia i mąkę, całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać do formy, piec

Zrób to smacznie
CIASTO PSZCZÓŁKA MAJA 108

HORTEX DEKORACJA: 1 puszka brzoskwini w puszce galaretka brzoskwiniowa Przygotowujemy spod ciasta:  Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać w małych porcjach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Na sam koniec wlać rozpuszczone masło.  Ciasto przelać do tortownnicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym(...)Ostudzić. Dodać truskawki HORTEX i wymieszać delikatnie. 2 łyżki sera dodać do ostudzonej żelatyny i wymieszać energicznie aby nie powstały grudki. Dodać pozostałą część sera i zmiksować. Śmietankę ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Wymieszać.   Na wystudzone ciasto wylać masę serową. Wyrównać ciasto łyżką. Wsadzić do lodówki na 1 godzinę.  Rozpuścić galaretkę

Kuchnia w oparach
Biszkopt z kremem i truskawkami 76

miękkiego masła 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na mus truskawkowy: 600 g truskawek (świeże lub mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej Instrukcje Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do okrągłej formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub do formy(...)dodajemy galaretki, uwaga żeby ich nie zagotować. Odstawiamy do wystudzenia. Całość: Biszkopt kroimy wzdłuż na dwie równe części. Spód wkładamy do blaszki w której piekliśmy ciasto i na wierzch rozsmarowujemy krem budyniowy. Przykrywamy drugim kawałkiem biszkoptu i wylewamy tężejącą masę truskawkową. Całość wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aż galaretka stężeje. Artykuł Biszkopt z kremem i truskawkami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam