ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:51/149)

Słodkie środy - sernik ze śmietaną i owocami 148

łyżka bułki tartej 2 łyżki cukru 120 g masła 50 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietany 30 % 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny kilka truskawek 2 brzoskwinie  1 galaretka brzoskwiniowa  PRZYGOTOWANIE: W rondelku roztapiamy masło. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Herbatniki kruszymy bardzo drobno, dodajemy do nich płatki owsiane, bułkę tartą i dwie łyżki cukru(...)czasie gdy sernik się piecze ubijamy schłodzoną śmietanę. Dodajemy pod koniec cukier puder, a następnie cienkim strumieniem żelatynę i miksujemy całość. Ostudzone ciasto smarujemy warstwą śmietany. Na wierzchu układamy pokrojone na plasterki owoce, tu brzoskwinie i truskawki. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i gdy zacznie tężeć smarujemy nią owoce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik na zimno z truskawkami-łatwy i pyszny +FILM 87

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na mój ulubiony sernik na zimno z truskawkami. Jest niesamowicie pyszny, puszysty. Robi się go bardzo łatwo. Do jego przygotowania potrzeba niewielu składników. Składa się on z mięciutkiego biszkoptu, masy serowej z zatopionymi truskawkami oraz galaretki również z truskawkami. Sernik pięknie wygląda po przekrojeniu i jest na prawdę wspaniały. Zapraszam na film, na którym pokazuję(...)miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia. Masę szybko wykładamy na truskawki. Wyrównujemy i odkładamy do lodówki do stężenia. W misce rozpuszczamy 2 galaretki truskawkowe w 750 ml wrzątku-dokładnie mieszamy. Gdy galaretka będzie zimna, dodajemy do niej resztę pokrojonych truskawek.  Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie gęstnieć wykładamy na ciasto. Ciasto powinno postać w lodówce kilka godzin a najlepiej całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TRUSKAWKOWA POEZJA 351

Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba korzystać :) I tak właśnie powstało ciasto truskawkowa poezja. Pyszne, przełożone kremem i truskawkami zatopionymi w galaretce. Pychotka ;) Składniki: * biszkopt kakaowy  (przepis tutaj) * 500 ml śmietany kremówki 36% * 2 galaretki truskawkowe * około 700 g truskawek * pół szklanki cukru pudru * 1/4 szklanki przegotowanej wody+ łyżeczka cukru do nasączenia biszkoptu * 700 ml przegotowanej wody

Zrób to smacznie
Śmietanowiec z truskawkami i galaretką 352

okazji Dnia Dziecka wszystkim dzieciom tym małym i tym dużym, a zwłaszcza mojej Kochanej trójce dzieciaczków życzę wszystkiego najlepszego. Dzisiaj zapraszam na ciasto które bardzo lubią moje dzieci. Śmietanowiec z truskawkami i galaretką Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 2 śmietany śnieżki 400 ml mleka 3 galaretki

Kuchnia u Bietki
TORCIK TRUSKAWKOWY NA BEZOWYM SPODZIE 336

Torcik w kolorach wiosny :). Ciasto zjedzone przy okazji pierwszej wiosennej kawki na balkonie :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Tarta z truskawkami, białym winem i bazylią 146

opakowanie polewy czekoladowej lub czekolady deserowej (użyłam polewy o smaku ciemnej czekolady Delecty) 250ml śmietanki 100g mascarpone 500g truskawek opakowanie galaretki truskawkowej szklanka białego półsłodkiego wina listki bazylii  Z mąki, żółtek, margaryny, cukru i szczypty soli szybko zagniatamy kruche ciasto. Wylepiamy nim formę do tarty, spód nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Umieszczamy w zamrażarce na 10 minut. Po tym czasie ciasto(...)stopni. Czas pieczenia to 15 minut. Na upieczone i wystudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową i równomiernie ją rozprowadzamy. Śmietankę ubijamy, na końcu łączymy z serkiem. Krem wykładamy na warstwę czekoladową. Galaretkę rozpuszczamy w szklance podgrzanego wina. W zimnej galaretce zanurzamy umyte, odszypułkowane i pokrojone truskawki. Gdy zacznie tężeć, wykładamy owoce i galaretkę na krem. Tartę podajemy schłodzoną, udekorowaną listkami bazylii

Wrzosowa Polana
SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, jajek i cukru) 2049

łyżeczki) żelatyny 80 ml (1/3 szklanki) wrzącej wody 10 g (2 łyżeczki) soku z cytryny Składniki na galaretkę: 300 g całych truskawek 1 galaretka truskawkowa bez cukru lub domowa galaretka na bazie kompotu truskawkowego opcjonalnie słodzik do smaku np. ksylitol , erytrytol, stewia 400 ml wody Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Serek mascarpone,śmietanę i wanilię zmiksować(...)ułożyć w tortownicy a następnie wylać pozostałą część masy. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 30 minut a w tym czasie przygotować galaretkę. Używając gotowej galaretki rozpuścić ją w 450 ml wrzącej wody i odstawić do lekkiego przestudzenia a następnie wylać na schłodzoną masę serową. Można część postawionych truskawek pokroić na plasterki i ułożyć na serniku przed zalaniem galaretką. Smacznego

Ola la LCHF
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 293

końcu rozpuszczoną żelatynę i mieszamy.  Kiedy masa zaczyna tężeć wylewamy ją na ciasto czekoladowe, które wcześniej należy odpowiednio zabezpieczyć, aby masa nie spływała na boki (robię to za pomocą papieru śniadaniowego). Warstwa truskawkowa: 500 g świeżych truskawek (mrożonych poza sezonem) 2 galaretki o smaku truskawkowym Przygotowanie: Truskawki miksujemy na gładką masę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody, która była podana(...)przepisie na opakowaniu (czyli 2 galaretki w 500 ml wody) i łączymy ze zmiksowanymi truskawkami. Kiedy mus zaczyna tężeć wylewamy go na masę śmietankową (trzeba to robić delikatnie, żeby uniknąć utworzenia "wulkanów").  Blaszkę z ciastem wynosimy w chłodne miejsce i czekamy, aż galaretka dobrze stężeje.  Smacznego

bistro mama
Ciasto ze szpinakiem i musem truskawkowym 128

szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus truskawkowy: 650 g truskawek, świeżych lub mrożonych 2 łyżki ksylitolu (lub więcej jeśli używamy galaretki bez cukru) 1 opakowanie galaretki truskawkowej (na 500 ml wody) 1 puszka mleka kokosowego 200 g serka mascarpone Wykonanie: Ciasto: Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również(...)minut do suchego patyczka. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Z ciasta odkroić wierzch i wyrównać. Mus: Truskawki wrzucić do garnuszka razem z cukrem i 2-3 łyżkami wody. Podgrzać i zagotować do rozpuszczenia się ksylitolu, zdjąć z palnika. Zmiksować blenderem na puree. Do gorącego puree dodać galaretkę w proszku i wymieszać do jej dokładnego rozpuszczenia się. Odstawić do wystudzenia w temperaturze

Healthy food explorer
Truskawkowa mgiełka na chrupiącym spodzie – ciasto bez pieczenia! 103

spód: 250g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Masa truskawkowa: 350g mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy + 1/2 szklanki wody Składniki na warstwę śmietankową: 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru – do smaku Wierzch ciasta: 12-15 herbatników maślanych 150g kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki cukru pudru(...)blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Następnie robimy masę truskawkową : mrożone truskawki + 1/2 szklanki wody + 3 łyżki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz budyń rozpuszczony w 1/2 szklanki wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Masę truskawkową przestudzamy i wykładamy na ciasto. Całość wkładamy do lodówki, aby masa zastygła *** *** Śmietankę miksujemy z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem

Blog z Apetytem
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 188

Ciasto to jest raczej deserem ponieważ nie trzeba go piec. Samo przygotowanie nie jest trudne i długie, jednak większość czasu, który jest potrzebny na zrobienie go, spędza w lodówce. Ja użyłam truskawki i galaretki o smaku leśnym do warstwy środkowej oraz galaretki truskawkowej na wierzch. Przepis na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki: biszkopty ¼ szklanki mocnej herbaty, łyżka spirytusu(...)Drugą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku, również zostawić by ostygła i zaczęła tężeć. Truskawki umyć, usunąć szypułki i przekroić na pół. Truskawki układać na stężałej masie a następnie powoli i delikatnie zalać je tężejącą galaretką. Ciasto włożyć do lodówki by galaretka stężała

Mama Gotuje
Truskawkowiec 596

szklanki drobnego cukru do wypieków* - 1/4 szklanki wrzątku* - aromat truskawkowy - szczypta soli Dodatkowo: - 600g truskawek - 1 galaretka truskawkowa + 500 ml wrzątku - 2 łyżki żelatyny (do galaretki) - 200g czekolady na polewę - 1,5 łyżki oleju z pestek winogron *Jako szklanki używam miarki o pojemności 250 ml Galaretkę z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczamy w 500 ml wrzątku. Odstawiamy do ostudzenia. Przesiewamy obie(...)galaretka z truskawkami zacznie krzepnąć (będzie miała konsystencję bardzo gęstego kisielu) przekładamy ją na biszkopt wyłożony w keksówce. Wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy wystającą częścią biszkoptu. Nadmiar ciasta odcinamy, górę lekko dociskamy (na 20 minut obciążyłam ciasto deseczką, a na wierzch postawiłam zgrzewkę 0,5 l wody mineralnej). Wstawiamy ciasto do lodówki na ok. 3 godziny, aby galaretka całkowicie zastygła. Wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
Ciasto galaretkowiec 478

każdym markecie czy też sklepiku osiedlowym.Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie 2 żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance(...)Myjemy i ew kroimy owoce. Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną kroimy w kostkę. Wystudzoną galaretkę dokładnie mieszamy z 2 opakowaniami jogurtu greckiego. Otrzymaną masę wylewamy do tortownicy i dodajemy pozostałe pokrojone galaretki oraz owoce. Tortownice warto wyłożyć folią spożywczą tak aby wyeliminować ew przecieki. Ciasto odstawiamy do lodówki aby całkowicie zgęstniało. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Truskawkowa kostka 2353

jeszcze  mrożone truskawki. Od razu musiało powstać ciasto. Ciasto proste i pyszne, truskawkowe na kakaowym biszkopcie. składniki: biszkopt 3 łyżki mąki pszennej, użyłam typ 500 Młyn Kopytowa 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietankowo-truskawkowa 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa masa truskawkowa 350 g mrożonych truskawek(...)ubić na sztywno. Następnie dodać tężejącą już galaretkę. Gotową masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wstawić do lodówki aby masa nieco stężała. Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Masę truskawkową wylać na masę śmietanowo-truskawkową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały.  Polecam też wersję malinową: Ciasto podwójnie malinowe

Monia miesza i gotuje
TORT OWOCOWY 136

cukru waniliowego 0,5 litra mleka 250 g margaryny 1 olejek spirytusowy waniliowy Mus truskawkowy: 500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 0,5 szklanki cukru Mus brzoskwiniowy 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Dodatkowo: ok 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 250 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć(...)owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do stężenia. Galaretka - 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - 500 g truskawek wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć

Ciastka - domowe słodkości