Skończyły się truskawki, ale zaczyna się sezon na przepyszne borówki amerykańskie. Są idealne do deserów, jako przekąska, czy dodatek do płatków śniadaniowych. Postanowiłam je wykorzystać do tarty, której spód zrobiłam z ciasteczek Oreo. Musze przyznać, że wyszła bardzo słodka, w sam raz do kawy. 5 godzin 12 kawałków składniki: 2 opakowania ciastek Oreo (około(...)mascarpone 10 dag masła 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 200 g borówek amerykańskich galaretka agrestowa wykonanie: Ciasteczka zmiksować w malakserze, dodać roztopione masło, ugnieść. Przełożyć do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia (jeżeli ciężko Wam wykładać spód ciasta na ślizgającym się papierze, możecie posmarować blaszkę masłem i dopiero wtedy wyłożyć papierem, który przyklei się do formy
Ania i Marcin gotująSzybkie i proste ciasto, pysznie brzoskwiniowe, z niezawodną masą śmietanową, z mascarpone i kawałkami owoców. I brzoskwiniową galaretką. Mówię Wam, pycha! Biszkopt mięciutki, z mojego niezawodnego przepisu. Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców np. truskawek, jeżyn, jagód, poziomek, a ciasto będzie równie pyszne. Nam ostatnio bardzo posmakowała wersja z brzoskwiniami. I tę Wam polecam! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniejogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny składniki na mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (21x26) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę(...)lodówki, by masa stężała. Truskawki pozbawiam szypułek, kroję na ćwiartki, wkładam do garnka i zagotowuję. Gotuję około 15 - 20 minut. Po tym czasie całość przecieram przez sitko, dopełniam wodą do 1 litra. Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki truskawkowe i mieszam, aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiam do wystygnięcia. Zimną galaretkę wylewam na wierzch ciasta i ponownie odstawiam do lodówki
babka w formiemasca rpone . Doda ć twaróg i wymieszać, połowę przelać do tortownicy , posypać truskawkami i przykryć drugą połową masy. Wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia. Na górze sernika ułożyć truskawki, zalać ciasto gala retką i zostawić do całkowitego stężenia na ca ł ą noc do lodówki
Magiczne Życie Martyzamrożone. Co roku przygotowuję słodkie musy, które świetnie się przydają zimową porą do deserów i ciast. Latem ciasto najlepiej jest przygotować ze świeżych truskawek. Składniki: - 500 ml śmietanki kremówki 36% - 350g herbatników czekoladowych - 200g masła - 2 śmietan fix - cukier wanilinowy - 3 galaretki truskawkowe - około 600g truskawek Sposób przygotowania: Herbatniki rozkruszamy a masło rozpuszczamy. Płynne masło dodajemy do herbatników(...)dodajemy herbatniki i bardzo mocno ugniatamy tworząc spód ciasta. Śmietankę ubijamy mikserem na najwyższych obrotach powoli dodając cukier wanilinowy a pod koniec ubijania śmietan fixy. Pilnujemy aby nie "przebić" śmietany. Jeśli nie posiadamy gotowych musów truskawkowych to całe truskawki blendujemy. Zmiksowane owoce dodajemy do garnka i zagotowujemy. Odstawiamy i wsypujemy galaretki. Bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli mus nie jest słodki możemy
Pan i Pani Smith w kuchniciasto, któremu nie sposób się oprzeć. Puszyste ciasto czekoladowe połączone z delikatnym budyniowym kremem z dodatkiem serka mascarpone. I oczywiście lekko cierpkie czereśnie podkreślające słodycz ciasta. To nasz ulubiony przepis na ciasto czereśniowe, który doskonale sprawdza się zarówno w sezonie jak i poza nim. Ciasto możesz przygotować również z czereśni z kompotu lub czereśni mrożonych. Do ciasta z czereśniami naszym(...)ciasto drożdżowe z czereśniami. Coraz bardziej popularne są są też ciasta czereśniowe na zimno. Przepis na takie ciasto również niebawem ukaże się na Naszym Blogu Kulinarnym. Ciasto z czereśniami przepis z pewnością dla wszystkich, którzy lubią letnie, orzeźwiające ciasta owocowe. Poznaj naszą propozycję na pyszne ciasto jogurtowe z truskawkami . Zobacz również przepis na ciasto na gofrach z owocami i galaretką
Kuchnia Na WypasieDelikatne ciasto na puszystym biszkopcie z warstwą galaretkową i bezą przełożone kremem budyniowym. W zeszycie mojej mamy było zapisane pod nazwą Biskup.. troszkę je zmodyfikowałam
Prosty przepis naPianka truskawkowa to pyszny pomysł na ciasto bez pieczenia na gorące dni. Pianka nie jest słodka, następną zaletą tego ciasta jest to, że można go zjeść
Pieprzyć z FantazjąPyszne ciasto - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno
Moja Galeria SmakuMamy serniki z udziałem sera więc i mamy jogurtowniki z udziałem jogurtu. Miałam mango dojrzałe i pachnące i miałam jogurt a ponieważ uwielbiam mango lassi więc
Moje Małe CzarowanieKasza na słodko to było przekleństwo dzieciństwa, przedszkolnych obiadów i podwieczorków. Nigdy nie lubiłam ryżu czy kaszy podanej z owocami, i nikt u mnie w rodzinie
Bernika - moj kulinarny pamietniksumie szybkie do zrobienia ciasto.. 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 cukier waniliowy szczypta soli Dodatkowo budyń [ u mnie malinowy ] mleko do budyniu galaretka [ u mnie wiśniowa] truskawki Oddzielić białka od żółtek. Mąki, proszek(...)Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 24 cm, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, a boki wysmarowane masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 – 180 stopni C przez 35 – 40 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić na kratce. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając mleko o 1/2 szklanki.Lekko przestudzony wylać na ostudzony biszkopt.Na ostudzony budyń ułożyć truskawki
Moje domowe kucharzenie800ml potrzebne jest 2 galaretki żelatyna truskawki obrane z szypułek przygotowanie Jogurt wlać do miski. Dwie galaretki wsypujemy do pojemnika i zalewamy przegotowaną wodą ,wody dajemy 1/2 szklanki. Dodajemy do jogurtu .Teraz wsypujemy 2 lyzki żelatyny ii dajemy przegotowaną wodę i mieszamy dodajemy do jogurtu ,mieszamy na jednolita masę .Masę wylewamy na przygotowane wcześniej ciasto szpinakowe upieczone w blaszce(...)ciasto ma być podzielone na 2 części jedna mniejsza jedna większa .Na tą większą dajemy masę jogurtową i wykładamy truskawki .Mniejszą część ciasta pokruszyć na masę ,przepis na ciasto jest na blogu
Moje WyrobyMąki przesiewam i dodaję partiami do ciasta. Delikatnie mieszam łyżką. Formę o wymiarach jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wylewam 2/3 ciasta. Do pozostałego dodaję kakao i mieszam. Wykładam ciasto kakaowe na ciasto jasne. Rozsmarowuje. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam biszkopt. Piekę 10-15 minut. Pianka: Kremówkę ubijam z pudrem na sztywno(...)śmietany. Pół łyżeczki żelatyny namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Jeszcze ciepłą dodaję do truskawek. Na śmietanę białą wylewam śmietanę truskawkową. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczam w 350 ml wody gorącej. Jak przestygnie wylewam ją na ciasto. Wstawiam do lodówki do stężenia
wesoła kuchniaSernik na zimno bez sera, czyli niesamowite ciasto z truskawkami i bitą śmietaną w wersji na zimno. Ten deser bez pieczenia robi się super prosto. Efekt ombre wygląda cudownie a ciasto jest lekkie i pyszne! Gorąco polecę przy okazji mój przepis na ciasto pieczone, ale z dodatkiem zarówno galaretki, owoców i delikatnego kremu.. kostka biszkoptowa z truskawkami jest warta
AniaGotuje.pl