ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:61/149)

Tort galaretkowy z kiwi 388

piecze te ciasto. Nie martwcie się, galaretka super zastyga w masie nawet w towarzystwie kiwi :)  Składniki biszkopt: 6 jajek ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej 4 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej) 2 łyżki stołowej mąki ziemniaczanej Składniki masa: 100 g masła 2 op. kisielu cytrynowego 1 opakowanie galaretki agrestowej Składniki pianka(...)mikserem i wystudzić. Pianka: galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Śmietankę ubić. Dodać tężejącą galaretkę. Ciasto z kiwi: Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować masą. Ułożyć plasterki kiwi. Przykryć drugim biszkoptem. Wyłożyć piankę, wysmarować nią boki, udekorować plasterkami kiwi oraz truskawkami i listkami mięty. Schłodzić w lodówce.    tort z kiwi

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto jogurtowe 361

Ciasto jogurtowe to szybki pomysł na smaczny deser. Jest to chyba jedno z najprostszych ciast jakie możemy przygotować. Deser ten możemy urozmaicić różnymi owocami, truskawkami, jagodami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 156

pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek 100 g czerwonej porzeczki 100 g malin 200 g brzoskwiń z puszki DODATKOWO DO DEKORACJI truskawki, maliny(...)pomarańczowe galaretki. Odstaw na bok do schłodzenia i zagęszczenia konsystencji. Brzoskwinie z puszki odsącz z nadmiaru syropu, pokrój je w kosteczkę. Schłodzone galaretki wymieszaj z zimną śmietanką deserową i pokrojonymi brzoskwiniami. Powstałe ptasie mleczko wylej jako kolejną warstwę placka, po czym ponownie wstaw do lodówki na kolejną godzinę. Uwagi: Gotowe ciasto udekoruj świeżymi owocami lata: porzeczkami, malinami i truskawkami. Instagram

ProstePesto.pl
Ciasto biszkoptowe z kremem i nutką truskawek 102

truskawkowy za chwilę się konczy, więc zachęcam do zrobienia tego ciasta, pyszne, delikatnie słodkie i orzeźwiające. Podane z sorbetem truskawkowym rewelacyjne. SKŁADNIKI: biszkopt z czterech jaj (przepis w osobnym poście) 0,5kg mascarpone 1 śmietana słodka 30% 1 śmietanfix 1 łyżka cukru pudru 0,5kg dojrzałych truskawek 1 galaretka truskawkowa sorbet truskawkowy WYKONANIE: pieczemy biszkopt, galaretkę rozpuszczamy w 1szkl wody(...)kremówkę ubijamy na sztywno dodając śmietanfix i łyżkę cukru pudru. na zimny biszkopt wykładamy krem z maskarpone i śmietany, wylewamy galaretką z truskawkami, wkładamy do lodówki,aby galaterka się ścieła, podajemy z sorbetem truskawkowym, ale równie pyszne jest samo ciasto

Kuchnia Beaty
Ananasowe z kremem budyniowym 317

wiecie ( bo już powtarzałam miliony razy ;) ) uwielbiam ciasta budyniowe! Na zimno … na ciepło …. z owocami i bez … wszystkie! Gościły już u mnie : Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką Czekoladowe kratery z kremem budyniowym Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały! Dziś

Ostra na Słodko
Truskawkowa pianka ( kisielowe ) 376

pełne … Koniecznie trzeba to wykorzystać , bo ani się obejrzymy , a pozostaną nam tylko mrożone! Ciasto jest niesamowicie łatwe , szybkie … no i chyba nie muszę mówić , że przepyszne! Bo zdjęcie mówi samo za siebie! Delikatny biszkopt pokryty truskawkową masą z kisielu i soczystymi truskawkami zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam! SKŁADNIKI : BISZKOPT: * jajko – 5 szt * cukier(...)opakowaniu ( w 2 szklankach ). Odstawiamy do maksymalnego ostudzenia. Śmietanę 36 % ubijamy na sztywno. Mieszamy z chłodnymi , ale jeszcze nie tężejącymi galaretkami. Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż. Jedną cześć smarujemy masą. Układamy na niej plasterki truskawek. Przykrywamy drugim ciastem. Przykrywamy pianką śmietankowo – truskawkową Dekorujemy pozostałymi truskawkami. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na noc! ) Przed podaniem możemy posypać odrobiną prażonego kokosu. Smacznego

Ostra na Słodko
Truskawkowy puch 354

truskawek 1 łyżka cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny wierzch tortu: 400 ml śmietany kremówki 36 % 1 fix do śmietany pozostałe: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego 1/2 galaretki truskawkowej 20 dkg truskawek poncz: 1/2 szklanki wina czerwonego 1/2 szklanki herbaty 100 g migdałów tartych Biszkopt: Do miski wbijam białka temperatura pokojowa i ubijam na sztywno, ale nie przebijam ich. Dodaję po łyżce(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dól i piekę 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem czy ciasto się dopiekło. Warstwa maślankowa: `Truskawki myję obieram i miksuję blenderem, dodaję sok z cytryny. Galaretkę rozpuszczam w 1/3 szklance wody gorącej, przestudzoną lekko dodaję do truskawek. Łączę z maślanką. Garnek o średnicy 16 cm wykładam folią spożywczą boki

wesoła kuchnia
Torcik z pianką truskawkowo śmietanową 148

kopiasta szklanka mąki tortowej 1 łyżka oleju 1 łyżka gorącej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Masa śmietanowo truskawkowa : 0,5 litra zmiksowanych truskawek z 3 łyżkami cukru 1 cukier waniliowy 2 galaretki truskawkowe  1,5  szklanki gorącej wody 3 śmietany fix 500 ml kremówki 36 % Wykonanie biszkoptu : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty(...)proszkiem , olej i wodę. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć spód papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić     do lekkiego stężenia . Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do zmiksowanych truskawek , wymieszać i na chwilę odstawić. Odłożyć około  1/2 szklanki musu. Śmietanę kremówkę ubić

Sama słodycz i szczypta chili
Wiosenne ciasto urodzinowe wg Aleex 158

razie zapraszam na ciasto. Jest pyszne. Składniki: Biszkopt: • 4 jajka • 4 pełne łyżki mąki pszennej • ½ pełnej łyżki mąki ziemniaczanej • ¾ szklanki cukru, w tym cukier waniliowy • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: • 1 budyń waniliowy z cukrem • 2 szklanki mleka • 200 g masła Wierzch: • 2 galaretki truskawkowe • 3 szklanki wrzątku • 500 g mrożonych (lub świeżych) truskawek Sposób przygotowania: 1. Upiec(...)Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. 9. Truskawki przesypać do miski, większe przekroić na cząstki. Mrożonych nie rozmrażać! 10. Zalać truskawki gorącą galaretką. Wymieszać, ostudzone wstawić do lodówki. 11. Kiedy zacznie tężeć, galaretkę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. 12. Ciasto kroić na porcje, podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
Gorączka sobotniej nocy 116

nazwami pysznych drinków które kojarzą się z dobrą imprezą stąd nazwa ciasta Gorączka sobotniej nocy.  Gorączka sobotniej nocy Składniki: - galaretka Winiary Blue Curacao - galaretka Winiary Mojito - 2 galaretki Winiary   Piña Colada - 2 galaretki Winiary Pink Margarita - puszka ananasów - puszka brzoskwiń - 400 ml śmietany 30 % - truskawki - herbatniki Przygotowanie: Galaretkę Blue Curacao i Mojito rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, wychładzamy (można(...)całość przelewamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki Pink Margarita rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plastry, układamy na wierzch i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki nawet na kilka godzin ja wytrzymałam trzy godziny. Ciasto jest delikatne i przepyszne. Życzę smacznego

Kulinarne życie
sernik na zimno z truskawkami 368

składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wyciągamy z tortownicy i usuwamy papier. składniki na mus truskawkowy: 160 g truskawek 1/2 galaretki truskawkowej wykonanie: Truskawki szypułkujemy myjemy i miksujemy(...)może chlapać ;)/ dodatkowo: ok. 400 g truskawek 1 i 1/2 galaretki 500 ml gorącej wody Biszkopt wkładamy do tortownicy. Rozsmarowujemy na nim lekko tężejący mus truskawkowy. Część truskawek przekrawamy wzdłuż i układamy przy obręczy tortownicy, przecięciem na zewnątrz. Pozostałą część truskawek układamy na powierzchni musu (zostawiamy parę na wierzch ciasta). Ciasto wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Następnie wylewamy masę

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO PAWIANA Z TRUSKAWKAMI 163

Ciasto Pawiana  to jedno z moich ulubionych wypieków. Ale tym razem zrobiłam go w wersji bez pieczenia z dodatkiem truskawek i galaretki. Smakowało wspaniale :) Takie prosto z lodówki będzie idealnie smakować w upały :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ 25/40 CM SPÓD: ok. 20 dag okrągłych biszkoptów  MASA: 1 kg mielonego sera (w wiaderku) 2-3 łyżki cukru pudru 2 galaretki

Pani na deser
Sernik z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką (bez glutenu, mleka i jajek) 342

 "Sernik" na zimno w wersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj.  Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje

głodny alergik
Tarta letnia 95

zimnego - 250g mąki - 100g cukru pudru - ziarenka z laski wanilii - 2 budynie śmietankowe - 1 galaretka pomarańczowa - 600ml mleka - 1 galaretka wiśniowa - owoce letnie ( u mnie agrest, maliny, porzeczki i truskawki) Z mąki , masła cukru i ziaren wanilii zagniatamy szybko elastyczne ciasto, które wkładamy do lodówki na godzinkę. Po tym czasie rozwałkowujemy na szerokość formy ( u mnie śr.,28cm) i wkładamy

Kuchnia Pełna Emocji

Proponowane wyszukiwania