ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:67/149)

Sernik na zimno z ricottą, borówkami i truskawkami 64

Latem takie desery często goszczą na naszych stołach. Ochładzają trochę duszę i ciało jak za oknem upały. Polecam zatem dziś pyszny, delikatny i zimny serniczek, będzie

Moje Małe Czarowanie
Śmietanowiec z owocami 114

Pyszne lekkie na bazie śmietanki ciasto "śmietanowiec" polecam na lato :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Śmietanowiec z owocami 114

Pyszne lekkie na bazie śmietanki ciasto "śmietanowiec" polecam na lato :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto z ananasem i kokosem 84

  Ciasto z ananasem i kokosem na biszkopcie z owocami i galaretką, to ciasto na specjalne okazje. Komunia, urodziny, imieniny zamiast ciężkiego tortu zrób super ciasto

Dieta moja pasja
Proste ciasto jagodowo – truskawkowe 61

Lekkie jak chmurka, mało słodkie i pyszne ciasto z pewnością będzie idealnym deserem na ciepłe dni. Czy jest fit? Poczytajcie! Artykuł Proste ciasto jagodowo – truskawkowe

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto kiwi bez pieczenia 1123

chcesz zrobić ciasto w mniejszej formie 24×24 cm tutaj znajdziesz przepis. PS. Już nie mogę doczekać się, kiedy zrobię ponownie to ciasto. Po głowie chodzi mi przetestowanie go w wersji brzoskwinie + galaretka brzoskwiniowa, a latem z truskawkami. Mmmm…. pycha! Smacznego

Mojewlasne.pl
Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 140

zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar.  Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu, w sam raz na dzisiejsze, słoneczne popołudnie! Biszkopt

Moja Mama Gotuje
Frużelina truskawkowa z pomarańczą 184

Ciasto truskawkowo-czekoladowe   SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami   MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Truskawkowiec RÓŻOWA KUCHNIA - Ciasto cytrynowe z truskawkami   KUCHNIA MNIAM - Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami   EWUSIOWE SMAKI - Torcik truskawkowy z galaretką

Grunt to przepis!
Ciasto Meduza wg Siostry Anastazji 154

ananasów ugotować budyń z żółtek, cukru i mąki. Masło utrzeć dodając ostudzony budyń. Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Przełożenie ciasta: Ciasto-krem-rozłożyć ananasy- zalać tężejącą galaretką. W środek ananasa można włożyć drylowaną wiśnię lub truskawkę. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastazji

Pychotkaaa
TRUSKAWKOWA CHMURKA 1183

łyżki żelatyny masa truskawkowa: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po żółtku, miksujemy, następnie stopniowo dosypujemy cukier, miksujemy. Kolejny krok to dosypywanie maki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Miksujemy cały czas. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto. pieczemy ok 15-20 minut(...)Kiedy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy, dodajemy do ubitej kremówki, miksujemy.Gotową masę wykładamy na upieczony, wystudzony biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Masa truskawkowa: Da garnka wrzucamy odszypułkowane truskawki. Rozbijamy tłuczkiem do ziemniaków, dosypujemy galaretki, chwilkę podgotowujemy. Studzimy. Zimną masę wykładamy na masę śmietanową. Odstawiamy do lodówki do dalszego tężenia

Z Majeczką w kuchni
Słodka wieża 87

cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany szczypta soli galaretka brzoskwiniowa galaretka agrestowa 200 g serka mascarpone truskawki           Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z cukrem i solą,dodaj posiekaną Kasię,żółtko i śmietanę.Całość zagnieć.Owiń folią i schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze(...)stopni.  Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone z dodatkiem przestudzonej,lekko tężejącej galaretki(przygotowanej z połowy wody).Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.Gdy stężeje wylewamy na wierzch galaretkę(przyrządzoną wg przepisu).Gdy zastygnie wycinamy szklanką lub pierścieniem 2 krążki.Układamy je jeden na drugim tworząc wieżę. Dekorujemy całość truskawkami.  Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Truskawkowy śmietanowiec 270

piec ciast. Takie ciacha robię, jak już mam ostrego lenia, a wiem że do kawy musi być coś słodkiego.  Blacha duża 23 cm x 29 cm Składniki: 3 duże śmietany 18 % 3 duże jogurty naturalne 1 szklanka cukru 1 opakowanie żelatyny odrobina gorącej wody 4 truskawkowe galaretki 500 ml wody ok 1 kg świeżych truskawek Wszystkie składniki(...)naczyniu miksującym mieszamy jogurt, śmietanę i cukier,dodajemy żelatynę i zalewamy masą truskawki. Blachę wkładamy do lodówki na ok 20 minut. W tym czasie galaretki zalewamy wodą ( 500 ml wrzątku) mieszamy i ostudzamy, aż galaretka zacznie powoli tężeć. Na ciasto układamy pozostałe tryskawki i wszystko zalewamy warstwa galaretki. Całe ciasto wkładamy do lodówki

Niezły Młynek
CHARLOTTE SERNIKOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I OWOCAMI + KONKURS! 65

truskawki ( mogą być mrożone ) – 300 g * galaretka truskawkowa – 1 op * cukier puder – 3 łyżki * woda- 50 ml * żelatyna – 1,5 łyżeczki * śmietanka UHT Łaciata 36% – 50 g MUS TRUSKAWKOWY: * truskawki ( mogą być mrożone ) `150 g * cukier puder – 2 łyżki * żelatyna – 1,5 łyżeczki * woda – 100 ml DODATKOWO: * truskawki świeże * zioła * bezy SPOSÓB(...)postępować błyskawicznie! WARSTWA TRUSKAWKOWA: Żelatynę zalewamy wodną, mieszamy, dostawiamy. Truskawki miksujemy na puree, dodajemy cukier, podgrzewamy. Wsypujemy galaretkę, dodajemy żelatynę, dokładnie rozpuszczamy. Odstawiamy do mocnego schłodzenia. Łączymy z twarogiem, a następnie zalewamy schłodzoną masę serową. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. MUS TRUSKAWKOWY: Żelatynę zalewamy wodną, mieszamy, dostawiamy. Truskawki miksujemy na puree, dodajemy cukier, podgrzewamy. Dodajemy żelatynę, dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
Torcik truskawkowy z biszkoptami 178

witamina B6 - 0,047 mg Źródło:  USDA National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z serkiem mascarpone i wiśniami 84

Bardzo szybki i prosty sernik na zimno z serkiem mascarpone na biszkoptach, zatopiony w galaretce z wiśniami. Pyszne ciasto bez pieczenia, które uda się każdemu. Sernik możesz oczywiście wykonać z ulubionymi, sezonowymi owocami: malinami, truskawkami, jagodami, brzoskwiniami, ananasem … Zobaczcie sami! Składniki na sernik z mascarpone i wiśniami. Podane składniki na tortownicę o średnicy około 24 -26 cm. Sernik w 100g(...)oczywiście przekrawam je na pół, aby dopasować do kształtu blaszki. Przygotowuję galaretkę. Do wyższego pojemnika (u mnie litrowy kubek z miarką) wsypuję opakowanie czerwonej galaretki i zalewam wrzątkiem. Proporcje wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu, z tym że dodaję około pół szklanki mniej. Warstwa galaretki na cieście musi być sztywna i umożliwiająca krojenie. Całość mieszam łyżką i odstawiam do ostygnięcia

Ania gotuje
Ciasto nie tylko do kawy 192

jeśli lubicie zachowywać skarby lata, powinno się udać. Delikatny sernik na zimno, pełen truskawek, użytych do dekoracji, do polewy i ukrytych w formie galaretki, imitującej sernikowe serce. Całość pachnie nie tylko tymi czerwonymi skarbami, ale również kwiatami czarnego bzu, z których sokiem osłodziłam masę serową. Ciasto wywołało szereg ochów i achów u koleżanki, do której je zabrałam. Przyznała mi się(...)mąki ziemniaczanej masa serowa: 400 g serka kremowego 400 g serka skyr 150 g mascarpone 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu 6 listków żelatyny masa truskawkowa: 450 g truskawek 2 łyżki syropu z kwiatów czarnego bzu 2 łyżki żelatyny 2 łyżki zimnej wody błyszcząca polewa truskawkowa: 55 g cukru 35 g glukozy 35 g śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto truskawkowa Dama 271

sezonie truskawkowym, kiedy mamy dostęp do świeżych truskawek oczywiście możemy użyć tych świeżych. Polecam Wam także inne przepisy na ciasta truskawkowe z mojego bloga jak na przykład: Ciasto truskawkowa rozkosz Ciasto z truskawkami i masą śmietanową Ciasto z trusk a wkami Leśny mech z truskawkami Ciasto truskawkowa kostka Truskawkowa finezja PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA DAMA Składniki BISZKOPT 1/2 szklanki mąki(...)przestygniętą żelatynę. Połowę przygotowanej masy wyłożyć na mus truskawkowy, przykryć drugim biszkoptem. Na biszkopcie rozprowadzić dżem truskawkowy a następnie wyłożyć pozostałą masę śmietanową. GALARETKA TRUSKAWKOWA Galaretki rozpuścić w 800 ml wody. Tężejącą galaretkę truskawkową wyłożyć na ciasto. Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto truskawkowa Dama pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Dwusmakowa galaretka z truskawkami 94

Galaretka truskawkowa – 1 op Galaretka cytrynowa – 1 op Truskawki – 20 dag Bita śmietana Woda – 1 L Mięta  Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody, każdą

ciasta i desery czyli na słodko
Torcik grysikowy z truskawkami 332

Dziś zachęcam do wypróbowania kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z truskawkami. Tym razem masa grysikowa. Cczas przygotowania torciku nie zajmie Wam dużo czasu. Pyszny! Torcik grysikowy z truskawkami Składniki: 750 ml mleka, 3/4 szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, 3/4 szklanki kaszy manny, 125 g masła, 500 g truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej, 750 ml wody 80 g biszkoptów. Wykonanie(...)gotujemy przez 5 minut. Na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy układamy biszkopty. Na biszkopty wylewamy gorącą masę. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, kroimy wzdłuż i układamy na jeszcze ciepłej masie. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Lekko tężejącą galaretką zalewamy nasz torcik. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

paapilotkaa
Walentynkowy torcik truskawkowy 181

lodówki na 20 minut.  Galaretkę rozpuścić w wrzątku,dodać żelatynę i wymieszać. Zmrożone truskawki zmiksować blenderem i wymieszać z serkiem,następnie połączyć z  przestudzoną galaretką. Masę wyłożyć na spód ciasteczkowy,należy zrobić to bardzo szybko,ponieważ błyskawicznie tężeje. Wyrównać i formę z ciastem włożyć do lodówki. Po całkowitym stężeniu masy wyjąć ciasto z formy. Śmietanę ubić z cukrem

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania