ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:72/149)

Jogurtowiec na zimno z truskawkami - sernik na zimno z truskawkami 170

Czas truskawkowy, czerwiec, więc nie może zabraknąć ciasta na zimno a jeżeli jest jeszcze całkiem fit to czemu nie. Dziś najdłuższy dzień, najkrótsza noc więc delektujmy

Moje Małe Czarowanie
Ciasto drożdżowe z truskawkami 100

szkolnym świadectwem, w lodówce czekał już czerwcowy przepyszny wypiek z masą budyniową, truskawkami i czerwoną galaretką. To wspomnienie wraca do mnie przy każdym początku lata i wakacji. Dzisiejsza moja propozycja także jest pełna świeżych truskawek. To kwintesencja czerwca – ciepłe, puszyste, drożdżowe i maślane ciasto pełne soczystych truskawek. Potrzebuje ciepła i czasu, a pięknie Ci wyrośnie i po upieczeniu rozpieści

Raj dla Podniebienia
Lekki skyrnik, sernik na zimno z galaretką FIT 568

Tak przy piąteczku musi być coś na słodko! Z racji tego, że za oknem robi się coraz cieplej na stół nie może trafiać nic innego jak

Be Fit Be Strong
Torcik walentynkowy z serduszkiem 116

łyżeczki proszku do pieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę 20 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik straciatella z musem truskawkowym 297

rozpadać. Zmiksować blenderem na gładki mus i ponownie zagotować. Wsypać galaretkę i chwilę mieszać. Wystudzić, a kiedy zacznie tężeć wylać na upieczony sernik. Po stężeniu wyjąć sernik z formy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: biszkopty , budyń , czekolada , kremówka , truskawki , twaróg

https:KKuchniaMniam
TOP 10 CIAST Z BLOGA NA DZIEŃ DZIECKA I LATO! 120

Lata jeszcze nie widać niestety, bo pogoda raczej jesienna, ale wielkimi krokami zbliża się to ważne dla wszystkich chyba ( bo w każdym z nas cały czas

Ostra na Słodko
pyszny, łatwy truskawkowy torcik... 246

wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 80 dag, mąka ziemniaczana 80 dag, proszek do pieczenia - szczypta KREMY: galaretka truskawkowa 1 opakowanie, śmietana 30 % 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, śmietana 30 % 150 ml, kakao 2 łyżki, truskawki 1 kg, kolorowa posypka - ile potrzeba, woda 3/4 szklanki do nasączenia BISZKOPT: jajka, cukier, woda gorąca, cukier wanilinowy ubijać w misie robota(...)smarować, do blaszki dać ciasto piec w 200 C około40 minut, do suchego patyczka i ciasto wystudzić w blaszce ciasto jak jest już dobrze wystudzone przekroić na 3 blaty KREMY: zimną śmietanę 250 ml 30% ubić na sztywno, w trakcie wsypać galaretkę i ubijać do sztywności zimną śmietanę 150 ml 30 % ubić na sztywno, w trakcie wsypać kakao, galaretkę

W Mojej Kuchni Lubię
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 348

coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek szklanka mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia   2 łyżki kakao Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia Mus truskawkowy 500g truskawek (mogą być(...)miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Teraz najważniejsza rzecz składanie ciasta :). Ciemny biszkopt przekrawamy na dwa blaty. Na jeden z blatów ciasta wylewamy tężejący mus truskawkowy ,przykrywamy białym biszkoptem

Mała w garnku miesza
CIASTO Z KREMEM BUDYNIOWYM I MUSEM TRUSKAWKOWYM 101

Myślałam, że seria truskawkowych przepisów już się u mnie skończyła, ale nie! Jeszcze będę miała dla Was kilka słodkości z tymi owocami lata. Dziś zapraszam na

Ostra na Słodko
SERNIK CHIA Z TRUSKAWKAMI 107

truskawki. Sernik wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc w lodówce. * Uwagi: - zamiast truskawek można użyć innych owoców. - galaretkę cytrynową można zastąpić innym smakiem. |TUTAJ  znajdziesz więcej moich przepisów na pyszne  ciasta bez pieczenia . Obserwuj  RITA creative  na   INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje

RITA food channel
Kruche orkiszowe z truskawkami pod bezową pierzynką 138

palcami. Białka z solą ubijamy na sztywno. Na koniec dodajemy, łyżka po łyżce, cukier. Tak powstałą bezę wykładamy na surowe ciasto. Posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy. Dodatkowo: 3 galaretki truskawkowe kg truskawek 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 3,5 łyżeczki żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy

kulinarnyswiatdomi
Ciasto potrójnie truskawkowe 101

Ciasto potrójnie truskawkowe składniki spód: 100 g migdałów w płatkach 100 g płatków owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70% 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki oleju kokosowego składniki masa różowa: 2 puszki małe mleczka kokosowego po 165 ml 300 g truskawek 75 ml wrzątku 5 łyżek żelatyny 2 łyżki ksylitolu - opcjonalnie masa czerwona: 300 g truskawek 1 galaretka truskawkowa(...)rozpuszczamy ją w 250 ml. dodajemy też łyżkę żelatyny. Gdy galaretka lekko przestygnie i nadal będzie płynna dodajemy do niej zmiksowane truskawki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok do chwili gdy zacznie lekko się ścinać. Wtedy wylewamy ją na zastygnięta warstwę z mleczka kokosowego i truskawekCiasto pozostawiamy w lodówce na około 4 godziny. Dekorujemy truskawkami

Przysmaki Karolki
Sernik na zimno z truskawkami 149

truskawkami to dla mnie kwintesencja lata. Moje ulubione owoce w nadmiarze, niezbyt dużo pracy i ciasto bez nagrzewania mieszkania. Tym razem zdecydowałam się na spód z pokruszonych herbatników i był naprawdę mocno kruchy. Ale całe ciasto było spójne. Zdjęcia to już tylko wspomnienia – całe zniknęło w pracy Przepis wypatrzyłam u Pauliny z Czekoladą utkane, ale postawiłam na zwykłą galaretkę

Pasja Smaku
Ciasto truskawkowe na gofrach 93

dobrać odpowiedni smak galaretek i dżemu. Ciasto truskawkowe na gofrach na pewno was zachwyci! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×28 cm. Składniki: 1 opakowanie (12 sztuk) gofrów 400 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu typu greckiego 4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 250 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 słoiczek dżemu truskawkowego(...)puder i ubić na sztywno. Następnie dodawać partiami jogurt i miksować. Na końcu małym strumieniem wlać zimną żelatynę. Wymieszać. Masę śmietanową przelać na gofry. Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić w plasterki. Poukładać na cieście. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki do stężenia. Na ciasto wylać tężejącą masę truskawkową. Przykryć i ponownie włożyć do lodówki do całkowitego stężenia (na kilka

Danka Pichci
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 581

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA JOGURTOWA: 100 dag jogurtu naturalnego 250 śmietanki 36% 5łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny ¾ szklanki gorącej wody 40 dag truskawek DODATKOWO: 40 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki(...)miksować i dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć. Do masy jogurtowej dodajemy, umyte odszypułkowane i pokrojone w ćwiartki truskawki, delikatnie mieszamy i  przelewamy na biszkopt. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki truskawki. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny. Galaretkę przygotowujemy według sposobu podanego na opakowaniu i tężejącą zalewamy jogurtowiec. Ponownie wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania