ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:77/149)

Tarta z budyniem i truskawkami 106

wlać w nie żółtko oraz zimną wodę, krótko zagnieść ciasto. Owinąć je w folię spożywczą, włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto kilka razy zagnieść, rozwałkować i przełożyć na natłuszczoną i obsypaną kaszą manną formę do tarty (28 cm) . Odciąć nadmiar ciasta, spód i boki ponakłuwać widelcem. Ciasto na tartę wstawić do piekarnika nagrzanego(...)powierzchni budyniu położyć folię spożywczą, aby nie powstał kożuch, odstawić na 30 minut. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić w plasterki lub ćwiartki. Wykonanie Na zimne ciasto wylać ugotowany budyń, równomiernie go rozprowadzić. Na nim ułożyć truskawki. Tarta z budyniem i truskawkami dodatkowo zalana cienką warstwą przezroczystej galaretki lub tortengussu dłużej zachowa świeżość i kolor owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta

niecodziennikpary
Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny 131

pyszny! Krem truskawkowy możecie również przygotować z mrożonych owoców-zajmuje to jeszcze mniej czasu,bo nie trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! […] Artykuł Krem truskawkowy – prosty, szybki i pyszny pochodzi z serwisu Domowe

Domowe Torty
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 151

kolejną warstwę herbatników i kremu i jeszcze raz zrobić tak samo. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik -  Czekolada Szóste niebo -  Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis -  Ciasteczkowa pizza z owocami Ciasteczkowy potwór -  Prl-owski blok czekoladowy

Ewusiowe Smaki
Sernik na zimno z truskawkami i brzoskwiniami 223

łyżki oleju. Masa serowa: 500g twarogu tłustego, 250g mascarpone, 1 galaretka o smaku cytrynowym, 6 łyżek cukru. Ponadto: 4 kostki mlecznej czekolady, 1 galaretka o smaku pomarańczowym lub brzoskwiniowym, puszka brzoskwiń ( 247g po odsączeniu ), 8-12 truskawek. Przygotowanie: Biszkopt: Odzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem(...)całkowitego stężenia. Masa serowa: Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody i pozostawić do ostygnięcia. Lecz gdy galaretka stygnie należy ją często mieszać. Twaróg zmiksować z mascarpone i cukrem. Na koniec miksowania dodać całkowicie ostygniętą galaretkę - miksować kilka minut. Ostygnięty biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń. Dookoła tortownicy poukładać przekrojone na trzy części truskawki. Na środek biszkoptu położyć

W kuchni u Moniki
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 134

aromatu śmietankowego Mus truskawkowy: 500g truskawek 2 łyżki cukru 125ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: kilka truskawek Wykonanie: 1. Spód: Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać masło pokrojone w kostkę, cukier i jajko. Wszystkie składniki zagnieść rękoma na jednolite ciasto. Gotowe ciasto wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 24cm (u mnie serce) wyłożone(...)piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut. Po tym czasie pozostawić do wystudzenia. 3. Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, zmiksować blenderem do postaci musu, dodać wodę, cukier i zagotować. Następnie wsypać galaretkę, żelatynę i mieszać do momentu aż galaretka i żelatyna się rozpuszczą (nie gotować). Odstawić do lekkiego stężenia. 4. Wystudzony sernik polać tężejącym musem

Szalona Kuchnia Eweliny
Śmietanowiec bez pieczenia 382

Śmietanowiec bez pieczenia z galaretką na herbatnikach to świetny pomysł na pyszne ciasto na zimno . Takie pyszne ciasto z macarpone i owocami świetnie sprawdzi się na cieplejsze dni, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie tego ciasta krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia z mascarpone i śmietaną(...)wtedy zmieni. Nasz Ś mietanowiec z galaretką i czarną porzeczką będzie świetnie smakował z zatopionymi w galaretce owocami - ja użyłam kwaskowatych malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały do dżemu, na przykład jeśli użyjecie brzoskwiń, można użyć dżemu brzoskwiniowego; truskawkowego do truskawek itp.). Ciasto Śmietanowiec jest idealne dla początkujących. Zawsze się

Lekcje w kuchni
Biszkopt z kremem i truskawkami 123

truskawek(u mnie mrożone) 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki soku z cytryny cukier (ilość zależy od upodobań i kwaśności truskawek) Rozmrożone truskawki wrzucić do garnka,dodać galaretkę,sok z cytryny i cukier.Podgrzać do momentu rozpuszczenia galaretki (nie gotować).Zmiksować i odstawić. (Masy powinno być 450-500 ml,jeżeli jest mniej uzupełnić wodą) Dobrze przestudzony biszkopt przekroić na 2 części(...)Pierwszą część nasączyć ponczem według uznania (u mnie jest herbata karmelowa z cukrem i cytryną).Wyłożyć krem i przykryć drugą częścią biszkoptu.Górną część ciasta również nasączyć ponczem.Lekko tężejącą galaretkę truskawkową wylać na ciasto.Dobrze schłodzić

Anielskie wypieki
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI + FILMIK 62

łyżek żelatyny  0.5 kg świeżych  truskawek  3/4 szklanki cukru  3 cukry waniliowe  1 galaretka truskawkowa + 2 szklanki wrzątku 1 opakowanie biszkoptów PRZYGOTOWANIE :  Galaretkę rozpuszczamy i chłodzimy aż zacznie tężeć.  Do fory na babkę wkładamy część pokrojonych truskawek. Zalewamy galaretką i odkładamy do lodówki aż całość zastygnie.  Ser miksujemy z cukrami i mlekiem(...)będzie już letnia dodajemy do sera i szybko miksujemy. Wsypujemy resztę truskawek, jeszcze chwilkę mieszamy i masę serową wylewamy do formy z galaretką. Na wierzch rozkładamy biszkopty.  Sernik chłodzimy kilka godzin. Po wyjęciu tylko formę polewamy gorącą wodą i wtedy odwracamy ją w celu wyjęcia ciasta. Wykładamy je na talerz.  Sernik kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto śmietankowe z truskawkami - bez pieczenia 121

jest boski :). Dla kogo: dla mojej siostry dla wszystkich, którzy nie włączają piekarnika w upalne dni dla chcących spróbować świetnego chrupiącego czekoladowego spodu Składniki na galaretkę z owocami:  2 galaretki truskawkowe ok. 600g truskawek Składniki na czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową(...)masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny  30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozpuszczenia 2 galaretek w 750ml wrzącej wody. Gdy wystygną można galaretkę włożyć do lodówki, by szybciej tężała. Wykonanie spodu: Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do miski. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Dodajemy do niej masło

Mania Wypiekania
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 189

PROSTU Z OWOCAMI NA WIERZCHU I GALARETKĄ,JA ZAWSZE MROŻĘ ZMIKSOWANE TRUSKAWKI Z ODROBINĄ CUKRU W POJEMNICZKACH PO OK. 0,5 L I CIESZĘ SIĘ SMAKIEM TRUSKAWEK PRZEZ CAŁY ROK,POLECAM TEN PRZEPIS BO JEST PROSTY I SZYBKI DO ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne są tylko żółtka ale ja nie wyrzucam białek tylko daje do woreczka(...)sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła 5 żółtek 3 płaskie łyżki żelatyny 250 g herbatników lub biszkopty 2 galaretki truskawkowe(lub inne w zależności jakie dajecie owoce) 0,5 l zmiksowanych truskawek(lub jakieś inne owoce na wierzch ) PRZYGOTOWANIE: kwadratową blaszkę lub naczynie żaroodporne(tak jak w moim przypadku,bo nic się nie wylewa

Swojskie jedzonko
Jogurtowy deser z truskawkami 325

B ędąc już w temacie jogurtu i lekkich ciast, czuję się zobowiązany, by Wam przedstawić moją alternatywną wersję deseru dla zapracowanych i dla tych, co właśnie

Food Square
TORCIK BEZGLUTENOWY NA MĄCE RYŻOWEJ ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 317

ryżowej bardzo podbił nasze serca, dzisiaj druga wersja tego super ciasta. Idealne do letniej kawki. Składniki: - biszkopt bezglutenowy przygotowany z tego przepisu - 250g mascarpone - 500ml śmietany kremówki 30% - 2 galaretki czerwone np.malinowe, truskawkowe... (u mnie bez cukru, dosładzam ksylitolem) - płatki czekoladowe (u mnie wegańskie z ksylitolem) do posypania - truskawki - 4 łyżki konfitury truskawkowej (lub malinowej) Galaretki rozpuścić w połowie wody

Smaczne Zdrowe
TRUSKAWKOWIEC Z RABARBAREM 109

roku! Ale oprócz rabarbaru zaczęły się pojawiać nasze pierwsze krajowe truskawki. Nie mogłam się powstrzymać - kupiłam rabarbar i truskawki. I tak zrodził się pomysł w mojej głowie na ciasto z truskawkami i rabarbarem. Lekki biszkoptowy truskawkowiec przełożony musem truskawkowo-rabarbarowym i bitą śmietaną....Poezja! Przepis prosty i pyszny 😋 Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej(...)stopni ok. 25- 35 min, aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Po ostygnięciu przecinamy go na 2 części. Mus owocowy: Truskawki i rabarbar myjemy, osuszamy. Truskawki pozbawiamy szypułek, a od rabarbaru odcinamy końce i ewentualne liście. Owoce kroimy w drobną kostkę, wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Fettuccine z galaretki z sosem truskawkowym i miętą 102

Deser przypominający makaron fettuccine z sosem " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wstążki zrobiłam ze śmietany kremówki z dodatkiem serka naturalnego „Apetina

Oryginalny smak
Filiżanka z białej czekolady z musem truskawkowym 159

Efektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub

Oryginalny smak
Sernik gotowany z truskawkami 146

Przepyszne i orzeźwiające ciasto. Sprawdzi się jako elegancki deser podczas spotkania z przyjaciółmi lub do kawy na co dzień. Ja użyłam sera o smaku waniliowym. Ale wystarczy do naturalnego serka warto dodać łyżeczkę ekstraktu waniliowego aby nabrał ciekawego smaku. Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl cukru 1/4 szkl maki pszennej 1/4 szkl maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)budynie waniliowe 3/4 szkl mleka 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier. Gdy piana będzie lśniąca i szklista dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do ubitych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód formy (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać biszkopt. Ciasto piec ok 20 minut w 170 stopniach

Smakołyki Asi
Truskawkowe szaleństwo z Braćmi Koral 209

Uwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania