ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:84/149)

UCIERANE NA MLEKU Z JABŁKAMI W GALARETCE 232

mleku jest moim ostatnim numerem 1! Bo zawsze się udaje i nigdy nie zdarzyło mi się ( ani rodzinie! ) , żeby wyszedł zakalec. Ciasto robi się błyskawicznie i śmiało można kombinować z ulubionymi dodatkami. Czy to jabłka, czy porzeczki, truskawki, maliny – zawsze smakuje fenomenalnie i jest niezwykle puszyste! Koniecznie zróbcie! SKŁADNIKI: ( duża blacha ok.22×28 ) * jajko – 4 szt * mąka pszenna(...)Wlewamy olej i letnie mleko – cały czas miksujemy. Powstanie bardzo gęsta masa – tak ma być! Wylewamy an tortownicę lub blachę. Jabłka trzemy na grubych oczkach, zasypujemy galaretką, mieszamy. Masę jabłkową wciskamy delikatnie w ciasto w kilkucentymetrowych odstępach ( łyżeczka koło łyżeczki ) Pieczemy z termoobiegiem w 180C do suchego patyczka ( ok.45-50 minut ) Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto z masą serową i galaretką. 164

Ciasto biszkoptowe : Upiec dwa cienkie biszkoptowe placki ( z 4 jajek ) lub jeden grubszy i przekrój go na dwie równe części Masa serowa : 35 dkg tłustego sera 1 kostka miękkiego masła 25 dkg cukru pudru 2 żółtka  1 całe jajko cukier waniliowy 2 łyżki ciemnego kakao Przygotuj również : 2 galaretki owocowe np. cytrynowe owoce do dekoracji np, świeże truskawki, maliny(...)Przełożenie ciasta : Na spód nie dużej blaszki lub dużej tortownicy połóż biszkopt. Na biszkopt wyłóż masę serową ciemną ( z kakao ), równo rozsmaruj po całej powierzchni. Teraz połóż drugi biszkopt. Następnie wyłóż jasną masę na biszkopt i ponownie równo rozsmaruj. Na wierzchu jasnej masy poukładaj owoce, lekko je wciśnij w masę serową , aby gdy zalejesz je galaretką nie wypłynęły na wierzch

Przepisy i porady kulinarne
Jagielnik lawendowo-jagodowy 190

łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru białego marki Polski Cukier (Krajowej Spółki Cukrowej) 3 łyżki śmietany 4 kłosy kwiatów lawendy (+ kwiaty do dekoracji) szklanka jagód (borówki czernicy) galaretka z owoców leśnych wrzątek Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku i odstawić do schłodzenia i lekkiego zżelowania. Kaszę jaglaną wypłukać w kilku wodach, przecierając jej ziarna między palcami. Do kaszy wlać pół litra(...)kłosów lawendy, dwiema łyżkami jagód, śmietaną, żelatyną i cukrem. Masę jaglaną wyłożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię. Na masę jaglaną wysypać resztę jagód. Rozłożyć je równomiernie. Lekko ściętą galaretkę wyłożyć na jagody. Wierzch ciasta udekorować pojedynczymi kwiatkami lawendy. Jagielnik odstawić do lodówki na przynajmniej dwie godziny. Ważna uwagi: jagielnik wyjąć z lodówki na przynajmniej kwadrans przed podawaniem;  jagielnik jagodowy jest

Weekendy w domu i ogrodzie
Kolorowe deserki truskawkowe 466

galaretki można włożyć dodatkowo owoce – u mnie mrożone truskawki *** *** Gdy galaretka stężeje powinna być ukośnie zastygnięta – jak na zdjęciu *** *** Następnie przygotowujemy warstwę jogurtową: podgrzewamy mleko, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Dodajemy zimny jogurt oraz cukier puder – do smaku. Dokładnie mieszamy *** *** Szklanki z galaretką ponownie opieramy lub wkładamy do foremek ale tym razem o drugi(...)ubijamy na sztywno, dodajemy 100ml zimnej, rozpuszczonej galaretki i dokładnie mieszamy *** *** Szklanki układamy ponownie na przeciwny bok niż poprzednio i zalewamy musem truskawkowym. Wkładamy do lodówki, aby mus stężał *** *** Kolejno tak samo postępujemy z następną warstwą galaretki oraz warstwą jogurtową *** *** Przed podaniem desery przyozdabiamy świeżymi owocami *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Sernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką + film 707

truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej przepis Ciastka zbożowe miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji bułki tartej. Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy wsypujemy zmieszane z masłem ciastka i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół(...)łączymy mikserem z masą serową. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię, sernik wstawiamy na godzinę do lodówki. Obrane z szypułek i umyte truskawki kroimy na połówki. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Na schłodzonym serniku układamy truskawki, wlewamy chłodną galaretkę i wstawiamy go ponownie do lodówki na około 3 godziny

Smakowite Dania
Kostka truskawkowa 195

Sezon owocowy powoli się rozpoczyna, niebawem będziemy mogli cieszyć się bogactwem słodkich truskawek. U mnie już dzisiaj ciasto truskawkowe, z delikatną śmietankową pianką i pysznym musem truskawkowym. Możemy również wykorzystać zamrożone truskawki, wystarczy wrzucić je do rondelka, podgrzewać, aż się rozmrożą, a następnie zmiksować i powstanie nam mus. Polecam! Kostka truskawkowa Składniki na formę 24 x 30cm: Na biszkopt(...)stężenia do lodówki. Masa truskawkowa: mus z truskawek umieszczamy w rondelku, dodajemy wodę i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika i do gorącego musu dodajemy galaretki (proszek), mieszamy do rozpuszczenia się galaretek. Masę odstawiamy do wystudzenia, gdy zacznie tężeć wylewamy na masę śmietankową, wyrównujemy i wstawiamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem ciasto dekorujemy kremówką ubitą z łyżeczką cukru pudru

Smak mojej kuchni
Tarta z truskawkami 133

swój kształt. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika.   Pieczemy 15 minut, zdejmujemy z ciasta papier   z fasolą i pieczemy jeszcze około 10 minut aż do zarumienienia. Tarta jest gotowa do napełniania. nadzienie: Robimy galaretkę w nieco mniejszej ilości wody. Odstawiamy do ostygnięcia.Truskawki myjemy, obieramy ze szypułek i kroimy w plasterki lub połówki. Tartę posypujemy niewielką ilością

Humanistka w kuchni
OwOCoWe TriO 226

innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego  P.S Możemy użyć dowolnych owoców jeśli nie lubicie jeżyn możecie wykorzystać truskawki, dzieląc masę na 3 warstwy sernik będzie równie pięknie wyglądał w różowych

Luźna Kuchnia
Deser truskawkowy z bitą śmietaną 168

Coś dobrego i słodkiego dla naszych kubków smakowych. Składniki: Galaretka truskawkowa 2 szt. Śmietanka kremówka 30 % 500 ml Truskawki świeże Świeża mięta Czekolada deserowa gorzka Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
sernik na zimno z truskawkami 427

truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz truskawki i miksujemy blenderem aby uzyskać gładką konsystencję. Wstawiamy do lodówki aby lekko zgęstniała. Tortownicę (średnica 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dniu układamy biszkopty. W osobnym(...)sztywno śmietankę z cukrem pudrem, dodajemy ją do tężejącej mieszanki i delikatnie mieszamy. Całość przekładamy na biszkopty do tortownicy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na wierzch ciasta: 200 -250 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru parę świeżych truskawek wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem. Ubitą śmietanką oraz truskawkami dekorujemy sernik. (inspiracja przepisu z mojewypieki.com

Domowy Smak Jedzenia
Owocowy sernik na zimno na biszkopcie 176

niż na spodzie z biszkopcików czy kruchych ciastek. Ale uzyskany smak jest wspaniałą nagrodą za trudy.  Ciasto w wykonaniu jest proste i nie powinno sprawić trudności nawet największym laikom kuchennym.  W przedstawionym przepisie zrobiłam biszkopt bezglutenowy.  Z owoców wykorzystałam truskawki i mrożone maliny. Ale można tutaj poszaleć z innymi miękkimi owocami. Składniki - na dużą tortownicę: Biszkopt(...)serowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% ok 200 g miękkich owoców - najlepsze truskawki, jagody lub borówki 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka owocowa - najlepiej o smaku owoców, których będziemy używali Na wierzch: Świeże lub mrożone owoce do dekoracji Galaretka Przygotować biszkopt. Jaja ubić z cukrem waniliowym i cukrem na puszystą pianę. Dodawać partiami olej dalej

Ze smakiem bez glutenu
Torcik z malinami i bitą śmietaną 131

Dzisiaj u mnie pyszny torcik z owocami, galaretką i bitą śmietaną, mój smak z dzieciństwa. Mama zawsze robiła mi taki torcik na urodziny (z truskawkami), a ja dzisiaj zrobiłam z malinami. Jest równie pyszny, idealne zakończenie obiadu, czy odrobina słodyczy do popołudniowej kawy. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik z malinami i bitą śmietaną Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka(...)stopni i pieczemy około 30-40 minut do tzw.suchego patyczka. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Biszkopt kroimy na pół, nasączamy odrobiną ponczu (esencja herbaciana). Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy 1 lub 2 łyżki cukru pudru (ilość w zależności jak słodkie ciasto lubimy). Ciasto wkładamy do tortownicy, w której się piekł, na wierzch wykładamy ubitą

To co lubię - gotuję i polecam
Polecam na Wielkanoc babki i serniki 88

serniki. Moim ulubionym sernikiem jest ten z truskawkami. Połączenie sernika z owocami zalanymi w przeźroczystej galaretce jest fenomenalne. Moją ulubioną babką jest limonkowa i waniliowo - kakaowa. Poniżej znajdziecie również przepis na mini babeczki idealne do koszyczka.   Babka limonkowa       Sernik z truskawkami    Babka pomarańczowa     Ciasto zebra   Sernik z brzoskwiniami

Passions hobbies life
Przecier z surowych malin 138

surowo można stosować do owoców jagodowych takich jak: maliny, jeżyny, czarnych jagód, bzu czarnego, truskawek i poziomek. Przeciery są  wykorzystywane nie tylko do smarowania pieczywa, ale też do przygotowywania różnych potraw, np. zup owocowych, napoi, naleśników, kisieli, galaretek, musów, jako dodatek do ciast, np. szarlotek, jak również do sporządzania marmolad. (function

Kulinarne przemyslenia
Tarta z budyniem i owocami 244

Możecie zamienić budyń na czekoladowy, dodać dowolne owoce, a w innej wersji nawet dodać galaretkę na wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami

nietylkopasta.pl
deser truskawkowy z mascarpone i Nutellą 204

składniki: 1 galaretka o smaku truskawkowym 500 ml gorącej wody 200 g świeżych truskawek wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Truskawki myjemy, kroimy na cząstki (ćwiartki

Domowy Smak Jedzenia