Kremówki z bitą śmietaną NA CIASTECZKOWYCH PAPIERACH - Truskawkowiec KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe z likierem MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO - Placek jogurtowy truskawkowo morelowy MARCEPANOWY KĄCIK - Truskawkowy torcik WANILIA I KARDAMON - Mannowiec z truskawkami SMAKOŁYKI ASI - Rolada bezowa z truskawkami LIDIA WESOLOWSKA [FB] - B iszkopt z galaretką z dodatkiem jogurtu i truskawkami
Grunt to przepis!Dziś pora na ciasto z truskawkami, wygląda jak to tradycyjne jednak masa zrobiona jest z jogurtu i śmietany. Masę zapożyczyłam z jednego z przepisów s. Anastazji. Ciacho wychodzi bardzo wysokie, do tego stopnia, że nie zmieściłam całej galaretki. Robiłam w foremce o wymiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: biszkopt 3 jaja 3 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka
Pychotkaaaniezbyt wymagajacy deser ze swiezych, okresowych owocow - wybor padl oczywiscie na truskawki. Trifle - to stary angielski deser, znany juz w XVI wieku i stopniowo modyfikowany, az do osiagniecia obecnej formy w XIX wieku. Sklada sie z ciasta biszkoptowego, owocow, custurdu (sosu angielskiego), soku owocowego lub galaretki i bitej smietany, ulozonych warstwowo. Jak wspomnialam, nie potrafie przygotowywac slodkosci, postanowilam
Codzienne Gotowaniedworze upały, więc niezbyt chętnie zajadamy się ciastami. Proponuję więc podawany prosto z lodówki deser truskawkowo-jogurtowy. Robi się go łatwo, a dodatkowo nie posiada zbyt dużo kalorii. SKŁADNIKI 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 200 ml wody 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 g jogurtu naturalnego sezonowe owoce do dekoracji deseru WYKONANIE Truskawki wraz z wodą zblendować, przelać do garnuszka
Passions hobbies lifePrzypomniało nam się ciasto naszej Mamy. Kojarzy się przede wszystkim z sezonem truskawkowym. Udało nam się kupić truskawki z polskich upraw, prosto z pola, z piaskiem, ale za to o niepowtarzalnym smaku. Składniki: -ok. 1/2 kg truskawek -2 galaretki -ok. 700 ml kwaśnej śmietany 18 % -2 łyżki żelatyny -cukier do smaku -wanilia -a na biszkopt
Maminek kulinarnysłodki, nawet jeśli krem nie jest bardzo słodki. Taki deser, to dobry pomysł na wykończenie owoców. Ja miałam ich całkiem sporo, bo około kilograma, ale szczególnie truskawki nie były pierwszej świeżości. W cieście owoce mogły się rozciapać, ale w takim deserze, sprawdziły się idealnie. Dodatkowo, warstwa owoców leśnych u mnie była lekko kwaskowa, a więc słodycz kremu była zrównoważona kwaskowatością(...)szczypta soli 4-5 łyżek miękkiego masła 1 kg owoców ( u mnie truskawki, jagody, poziomki, maliny) 3 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa czekolada, kilka owoców do przybrania Wykonanie Kaszę gotujemy w mleku z dodatkiem soli i cukru. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie owoce podduszamy z cukrem. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Odstawiamy do ochłodzenia i łączymy z owocami
Mieszam w GarnkuBazylia i truskawki idealne połączenie. Pewnie się zastanawiacie jak to smakuje. Powiem tak, obłędnie. Bazylia daje delikatny smak sernika a z owocem i galaretką jest do
wesoła kuchniaSkładniki: biszkopty (podłużne) Masa serowa: 1 kg g waniliowego serka homogenizowanego, 200 ml śmietany kremówki, 4-5 łyżki cukru pudru, 2 czubate łyżki żelatyny, ok. 300
Aga w kuchniBiszkopt z Kremem, Owocami i Galaretką – Przyjechałam już do domu z mojej podróży do USA :) i w Małej Cukierence kolejne pyszne, letnie ciasto z dużą ilością
Mała CukierenkaCiasto z musem truskawkowym i malinowym kremem budyniowym. Malinowy krem można zamienić wedle upodobań na waniliowy, czy też śmietankowy. Ciasto z musem truskawkowym piekłam w okrągłej
Kulinarne PrzebojeSama będąc dzieckiem taki robiłam. To jedno z pierwszych moich "ciast". Nie wymaga użycia miksera, wystarczy kilka galaretek, serki homogenizowane i odrobina cierpliwości. GALARETKOWIEC Składniki: 3 serki waniliowe homogenizowane (po 200 g każdy) 1 galaretka przezroczysta 3 galaretki kolorowe (np. truskawkowa, wieloowocowa i kiwi) 10-15 szt truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy, obrywamy szypułki, przecinamy na połówki. Truskawki układamy
Bon appetit mon amieOrganic dba o jakość i smak produktów. Polecam. A wracając do naszego ciasta (deseru). Orzeźwiająca pianka z truskawkami (bez pieczenia) jest nie tylko pyszna, ale też i niezwykle prosta w przygotowaniu, co jeszcze bardziej zachęca do jej przygotowania. Spróbujcie. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego (schłodzonego) 1 galaretka cytrynowa 79 g 1 galaretka pomarańczowa 79 g 0,5 l wody
Słodkie okruszkiCiasto stworzone dla wielbicieli ciasteczek Oreo. Kruchy, lekko gorzkawy spód, krem na bazie kremówki, serka mascarpone i białej czekolady. Całość wykończona orzeźwiającym musem truskawkowym. Składniki: 200g białej czekolady 2 czubate łyżeczki żelatyny 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 400g kremówki 30% lub 36% 250g serka mascarpone 300g ciasteczek oreo 100g masła Spód tortownicy o średnicy 26cm smarujemy masłem. Przeczytaj cały przepis
AleTorcik