ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:88/149)

Ptasie mleczko 346

Ciasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić(...)wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao. Do naczynia wylać najpierw warstwę jasną, później ciemną. Wstawić do lodówki. Przygotować galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić na chwilę aż zacznie lekko tężeć. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone owoce. Zalać galaretką i wstawić do lodówki

Bullio
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i czereśniami 183

popołudniowej kawki ciasto było gotowe :)  Aha i zaznaczam, że te czereśnie były bez robaków :) Składniki: Na kwadratową formę o boku 24cm: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki krupczatki 2/3 szklanki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 kostka miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru ok 300g zmiksowanych truskawek Galaretka I: Ok 500g

Kuchnia w czekoladzie
Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym 183

jeżeli mus wystarczająco stężał *** *** Galaretkę wyjmujemy z pojemnika i wycinamy z niej serduszka za pomocą foremki do ciastek *** *** Serduszka przyklejamy na ściankach kieliszków *** *** Kieliszki delikatnie wypełniamy kremem jogurtowym *** *** Desery ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin – do stężenia *** *** Desery możemy przyozdobić przed podaniem truskawkami lub innymi owocami *** *** SMACZNEGO ***   Polecam również: WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ BABKA

Blog z Apetytem
Galaretka z pigwy 69

Czas czytania: 2 min Galaretka z pigwy jest rzadkością w sklepach, ale możemy przygotować ją własnoręcznie w domu, jeśli tylko zakupimy odpowiednią ilość owoców. Najlepszym rozwiązaniem

SprawdzonaKuchnia.pl
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 79

ścięte). Racuchy podajemy posypane cukrem pudrem. Sprawdź również te przepisy z rabarbarem: CIASTO Z GALARETKĄ RABARBAROWĄ SŁODZONĄ MIODEM CIASTO KEFIROWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ NAJPROSTSZE DROŻDŻÓWKI Z RABARBAREM CIASTECZKA OWSIANE Z RABARBAREM KOMPOT Z RABARBARU PROSTE ORKISZOWE CIASTO RABARBAROWE ORKISZOWE CRUMBLE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI RUSTYKALNA TARTA PEŁNOZIARNISTA Z RABARBAREM

Czarnawisienka
Sernik stracciatella z truskawkami na zimno 172

letnie upały najlepszym deserem będzie ciasto bez pieczenia. Z racji tego, że uwielbiamy serniki, tym razem padło na sernik stracciatella z truskawkami. Jest pyszny, delikatny, z lekkim posmakiem mleka w proszku i wykończony orzeźwiającą galaretką. Spód: 250g herbatników 120g masła tabliczka gorzkiej czekolady Sernik: 1 kg serka z wiaderka 330 ml śmietanki 30% 1 szkl mleka w proszku 5 łyżek

Smakołyki Asi
Galaretka truskawkowa z różowym winem 79

zazwyczaj wtedy, kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lub gdy nie ma upieczonego ciasta.  Ostatnio potrzebowałam wykreować coś na bardzo szybko, więc bez wahania sięgnęłam po torebkę galaretki. Ale, żeby dodać coś od siebie, postanowiłam urozmaicić jej smak, a w zasadzie, wzmocnić Truskawki zatopione w galaretce moczyłam w różowym winie, które również użyłam do przyrządzenia galaretki. Polecam! Składniki

Raj dla Podniebienia
Sernik kajmakowy z truskawkową pianką 69

twarożku kanapkowo - sernikowego Wieluń 200 g kajmaku 4 jajka L 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 400 g śmietany 12 % szczypta soli Truskawkowa pianka: 400g mrożonych truskawek 1 galaretka krystaliczna 250 ml śmietanki 30% Dodatkowo: gorzka czekolada biała czekolada Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Teraz stopniowo dodajemy cukier cały czas(...)około 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy około 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Potem wyjmujemy i studzimy już normalnie.  Pianka: 1. Truskawki wcześniej rozmrażamy. Po rozmrożeniu miksujemy blenderem i dodatkowo przecieramy przez sitko. 2. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Studzimy. Jak zacznie nam tężeć, to ubijamy wtedy śmietankę. Do ubitej dodajemy mus truskawkowy i galaretkę. Miksujemy. Wstawiamy

kruche babeczki
Sernik na zimno z truskawkami 124

Składniki : • 1 kg twarogu sernikowego (zmielonego, z wiaderka) • 1 mała paczka (ok. 100 g) biszkoptów • 600 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 2 łyżki żelatyny • 1/2 szklanki

KUCHNIA POLSKA
sernik truskawkowa kopuła- na zimno bez pieczenia 405

Witam Kochani Sezon truskawkowy jeszcze trwa, więc zapraszam na bardzo efektowne, łatwe i pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami w roli głównej. Sernik ma nietypową formę-formę kopuły, robimy go w misce :) Jest lekki, wygląda i smakuje świetnie. Przygotowanie go jest szybkie, bo bez pieczenia, polecam gorąco i zapraszam :) SKŁADNIKI *ja robiłam sernik w misce o średnicy 20cm, wysokości 12cm(...)dajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, na koniec dodajemy resztę pokrojonych truskawek. Masę delikatnie przekładamy do miski. Na górę dajemy namoczone w ponczu podłużne biszkopty. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki by wszystko stężało. I gotowe. Następnie do miski przykładamy talerz, odwracamy ja do góry dnem i zsuwamy. Odklejamy folię i gotowe :) Ciasto na prawdę pięknie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort truskawkowo-kokosowy 169

kokosu Krem: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 200 g masła 2 łyżki cukru pudru Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek 5 łyżek cukru 0,5 szklanki wody 1 galaretka truskawkowa 1 budyń waniliowy 0,5 szklanki wody Biszkopt:  Białka ubijamy z cukrem  i szczyptą soli na sztywną pianę.  Dodajemy po jednym żółtku cały(...)ucieramy z cukrem pudrem  i dodajemy porcjami zimny budyń. Masa truskawkowa:  Truskawki kroimy na małe kawałki.  Zalewamy wodą, dodajemy cukier  i gotujemy około 5 minut.  W pół szklanki wody mieszamy budyń, wlewamy do truskawek i mieszając zagotujemy. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę  i dokładnie wymieszamy.  Studzimy.   Na biszkopt nakładamy połowę kremu budyniowego

Pyszności Słodkości
Ciasto z kremem rafaello i truskawkami 737

rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów * 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu 2 galaretki truskawkowe 800 ml wrzątku truskawki Przygotowanie

Ala piecze i gotuje
Tort migdałowy z owocami 97

wolny czas. Początkowo piekłam z cudzych przepisów, natomiast ostatnio zaczełam robić to co mi w sercu gra. Tym razem postanowiłam zrobić tort migdałowy z truskawkami bananami i lekka masą serową. Po więcej przepisów na ciasta zapraszam na uDolores.pl/ciasta . Składniki na biszkopt 5 jajek wielkości L 10 dkg mąki 15 dkg cukru 5 dkg zmielonych migdałów Łyżeczka proszku do pieczenia(...)lnianą ściereczkę. Spód powinien odchodzić idealnie, dzięki temu, że na dnie foremki znajdował się papier. Składniki na masę 330 ml śmietany 30% 1/2 kg serka homogonizowanego 1 galaretka truskawkowa 400 gr mrożonych truskawek 1 banan 4-5 łyżek cukru pudru Ilość można zmienić zależnie od tego jak bardzo słodkie masy lubicie Masa – Krok po Kroku 1 Śmietane ubijamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową 113

Sezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową 114

Sezon truskawkowy w pełni także zapraszam na cytrynowe ciasto z kremem i galaretką truskawkową :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Tort z galaretką i owocami 233

letni tort, taki z owocami, galaretką i bitą śmietaną. Ja wykorzystałam brzoskwinie i borówki, ale możemy również dodać truskawki, winogrona lub inne owoce. Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,25 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem(...)pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Masa: 1 l śmietany 4-5 łyżek cukru pudru 3 torebki śmietan-fix 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa owoce: brzoskwinie, borówki Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem.  Każdą galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do wystygnięcia. Biszkopt nasączamy ponczem

Salonik smaków

Proponowane wyszukiwania