ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:99/149)

sernik na zimno z musem truskawkowym 393

Składniki (na tortownice o średnicy 24cm): spód: - 150 g pełnoziarnistych herbatników - 100 g masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera w wiaderku  - 0,5

Cook&Love
Sernik przekładany z owocowym wkładem 602

łyżeczki proszku do pieczenia Wkład serowy: 600 g twaróg półtłusty Łowicki 150 g cukru 1 budyń waniliowy 5 jajek 150 g masła Masa truskawkowa: 800 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe  Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka cukru waniliowego  5 łyżek cukru 200 g masła Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl(...)samych wymiarach w których piekły się biszkopty. Piec około 30 min w temp 170°C. Ostudzić. Masa truskawkowa: Zamrożone truskawki przełożyć do garnka i na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć zmiksować blenderem. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lekkiego stężenia. Krem budyniowy: Z podanych składników (oprócz masła) ugotować budyń. Gorący budyń przykryć

Ala piecze i gotuje
Stracciatella z truskawkami i galaretką -sezon truskawkowy rozpoczęty 232

Jeśli nie chce wam się piec to ciasto jak znalazł . składniki masy serowej 500 ml śmietany 36 % 25 dag serka mascarpone 33 dag jogurtu greckiego 6 łyżek żelatyny 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek wody 10 dag czekolady mlecznej-startej na tarce- można dać mniej 2 paczki krakersów 3 galaretki czerwone truskawki dowolna ilość   przygotowanie składników żelatynę rozpuść

Moje Wyroby
Torcik straciatella z malinami 165

wstawić do lodówki. Jeśli użyjemy mrożonych owoców, galaretka zsiądzie się w okamgnieniu. Przepis dodaję do akcji "Ciasto na niedzielę" , w której uczestniczyły również: Dorota - Sorbet truskawkowy Sylwia - Jagodowy deserek Katarzyna - Egzotyczny serniczek z ricotty Gosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik na zimno z musem truskawkowym 834

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na zakończenie sezonu truskawkowego musiałam przygotować jakiś pyszny deser. Padło na sernik! Nie miałam ochoty włączać piekarnika, a więc

Marta Gotuje
Sernik na zimno z owocami 345

sernik na zimno z owocami      Składniki: paczka herbatnikow 1/2 kostki masła 1 kg sera do sernikow smietana 30% 400 ml

Smaki Edyty
Sernikobrownie z musem truskawkowym 222

zmielonego twarogu 1 budyń o smaku waniliowym bądź śmietankowym (64 g proszku) 1/2 szklanki zwykłego cukru (110 g) 1 jajko różowa masa 300 g truskawek mrożonych 4 łyżki jogurtu greckiego (100 g) 1 galaretka, np. o smaku malinowym 1 szklanka wrzącej wody 1/4 szklanki zwykłego cukru (80 g) Najpierw przygotować mus truskawkowy . Mrożone truskawki przełożyć do garnuszka, zasypać cukrem(...)gotować, aż do rozmrożenia. W szklance wrzącej wody rozpuścić galaretkę. Gdy truskawki będą już miękkie to odlać sok i zmiksować je za pomocą blendera. Do zmiksowanych truskawek dodać rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę oraz jogurt grecki. Całość dokładnie wymieszać. Zostawić do stężenia. Następnie przygotować czekoladowy spód : masło pokroić na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuścić masło i dodać czekoladę. Garnek zdjąć

Ugotować
Truskawkowa rozpusta 650

Coś co przypadnie do gustu zarowno wielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno.  Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej?  A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;>  Polecam bardzo(...)dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.  Puree truskawkowe: 1 kg truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru  minimalna ilość gorącej wody Wykonanie: Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać do owoców, dokładnie zmiksować. Gdy owoce zaczną gęstnieć wyłożyć

Krakowskie smaki Ani
Sernik na czekoladowym spodzie z musem truskawkowym 120

Ciasto doskonałe, łączy w sobie wszystko co kocham - truskawki, sernik i brownie, wszystkie warstwy w jednym kawałku ciastka sprawiają, że to mój "ciastowy" hit tego lata. Dodatkowo mus truskawkowy można dowolnie modyfikować, truskawki zamienić na maliny, borówki lub wiśnie. Dla mnie truskawki doskonale łączą się z czekoladą więc zostawiłam jak jest. Inspiracja z lekkimi modyfikacjami "Kwestia smaku" Składniki na formę(...)minut aż zmiękną, zaczną się rozpadać i będą otoczone gęstym sosem 3. Truskawki dodać do galaretki, wymieszać i ostudzić, gdy galaretka będzie już zimna dodać do niej jogurt i lekko zblendować, powinny pozostać kawałeczki truskawek, schładzamy w lodówce, pilnujemy żeby masa nam nie zastygła 4. Spód - foremkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do 160 stopni

Słodki Kompromis
Puszysty Sernik Na Zimno Z Truskawkami 988

Serniczek wyszedł przepyszny, delikatny i puszysty chociaż nie zawiera w sobie ubitej śmietanki 30 proc.  Przygotowuje się go dość szybko i dość szybko tężeje, więc

Gotowanie...to proste !
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 115

opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku malinowego Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno(...)temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia.  Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Na jednej z części, po wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy.  Warstwa malinowa: Jeśli używamy truskawek mrożonych, należy rozmrozić je i odsączyć na sitku z nadmiaru wody. Część malin odłożyć

My sweet a life
CIASTO KOKOSOWO – TRUSKAWKOWE 387

piekarnika kolejne pyszne ciacho! Tak było własnie w przypadku tego – to Jej dzieło! Delikatny makowy biszkopt pokryty kremem budyniowym i lekką, truskawkową galaretką oraz kokosową bezą tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Ciasto smakuje fenomenalnie i jest bardzo łatwe i szybkie! Idealne na rodzinne Święta, imprezy, albo po prostu do popołudniowej kawki. Spróbujcie! SKŁADNIKI: BISZKOPT MAKOWY: * jajko(...)budyń śmietankowy – 1 op * cukier – 2 łyżki * masło – 200 g * cukier pduer – 2 łyżki MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki ( mogą być mrożone ) – ok. 400 g * cukier – 5 łyżek * galaretka truskawkowa – szt * budyń śmietankowy – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT MAKOWY: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po jednym żółtku – miksujemy

Ostra na Słodko
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 177

tortu, calzone czy pizzy. Wtedy wiem, że smakuje :) Składniki: biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 5 jajek galaretka truskawkowa 2 szt. śmietanka 30% lub 36% 1 litr  truskawki 1 garść dżem truskawkowy  barwniki spożywcze cukier pół szklanki kwasek cytrynowy 1/4 - 1/2 łyżeczki wrząca woda 100-120 ml herbata truskawkowa bardzo słodka(...)patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga 600 ml. Najpierw ubijam 600 ml śmietanki z cukrem (pół szklanki) i kwaskiem cytrynowym.  Truskawki kroję na małą kostkę.  Biszkopt

Kuchnia Viki
Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 149

wiele! Poprzedni sernik z białą czekoladą cieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo podobny. ;) Tym razem wykorzystałem maliny, które powoli wypierają ze straganów truskawki. Poza tym, połączenie malin i białej czekolady jest wprost obłędne. W tym przepisie w samej masie serowej trochę zmieniłem proporcję, aby sernik był lżejszy i delikatniejszy, dzięki temu ma bardziej(...)galaretką i malinami upiekłem w dużej blasze, żeby starczyło go nawet dla niespodziewanych gości. Tylko mogą do Was zacząć częściej wpadać. To tak, żeby nie było, że nie ostrzegałem. :D * SKŁADNIKI na dużą blachę  36x25 cm Brownie: 200 g masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami

Food Square

Proponowane wyszukiwania