ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:69/149)

Jogurtowy sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 221

truskawek - 250 g rabarbaru - opakowanie galaretki truskawkowej - 250 ml wody - kilka listków świeżej mięty oraz melisy Przygotowanie: 1. Do kubka wsypać żelatynę i zalać ją wrzątkiem do 1/3 wysokości kubka. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Zostawić do ostygnięcia. 2. Rozpuścić olej kokosowy, dodać do niego otręby i pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć mieszanką formę do ciasta. Wstawić(...)jednak tylko 250 ml wody. Dokładnie wymieszać, wystudzić. 5. Truskawki i rabarbar umyć oraz oczyścić. Rabarbar pokroić na kawałki i gotować przez chwilę, aż zmięknie. Zblednować owoce razem z miętą, melisą i wystudzoną galaretką. Całość wylać na schłodzoną masę jogurtową. 6. Wstawić do lodówki i chłodzić kilka godzin, aż ciasto stężeje. Jak podoba Wam się ten przepis? Wypróbujecie? Nam kompletnie

two broke sisters
Sernik na zimno z truskawkami 150

przygotowany w ramach Ciasta na niedzielę ..Pomysł na taki sernik znalazłam  tutaj . Razem ze mną serniki na zimno robiły ...cdn. 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 1 paczka biszkoptów 700 g truskawek (mogą być inne też owoce) 250 ml śmietany słodkiej 30% 1 śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany 2,5 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe(...)wylać delikatnie do tortownicy na biszkopty i truskawki.Odstawić do lodówki.Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostałe truskawki zblendować na mus i połączyć z galaretką , odstawić do lodówki aż galaretka zacznie lekko tężeć.Wylać całość na zastygniętą masę śmietanową. Odstawić ciasto do całkowitego stężenia do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 193

zbliżające się Walentynki, pod warunkiem, że macie jeszcze zachomikowane mrożone truskawki ;). U mnie coś tam jeszcze pozostało i pokusiłam się o zrobienie tego pysznego ciasta. Wyszło idealne, czekoladowy, wilgotny spód połączony masą budyniową z musem truskawkowym. Co ja Wam będę pisać, musicie po prostu spróbować i już :).   Ciasto: 1 szkl. mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 2/3 szkl(...)zagotowujemy je. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, a żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy do napęcznienia. Galaretkę i żelatynę wlewamy do gorących truskawek i dokładnie mieszamy. Następnie blęndujemy całość i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na zimne ciasto czekoladowe wykładamy krem budyniowy, rozsmarowujemy, a na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki

Cynamonowe szczęście
PIANKOWIEC TRUSKAWKOWY BEZ PIECZENIA + FILMIK 77

Pyszne lekkie ciasto o smaku truskawek. Ciasto a może i deser o charakterze pianki, idealne na cieple dni, polecam.  SKŁADNIKI :  2 galaretki truskawkowe  400 ml gorącej wody  3-4 suche wafle  500 ml mleka zagęszczonego ( niesłodzonego )  2 cukry waniliowe  1 łyżka cukru  GALARETKA :  2 galaretki truskawkowe  3 szklanki gorącej wody

Kulinarne Fantazje Marioli
Świąteczny śmietanowiec 68

wymaga wiele pracy a jest alternatywą dla ciężkich makowców i innych kremowych ciast, których na pewno nie zabraknie na świątecznych stołach. Świąteczny śmietanowiec - 500ml śmietany 30% - 2 galaretki - czerwona i zielona + woda do ich rozpuszczenia ( ok.350ml na jedną) - 3 łyżki żelatyny -  400 g truskawek ( mrożonych) - 1 laska wanilii lub - 150 g cukru Śmietanę wlewamy do rondelka, dosypujemy cukier(...)Jedną połówkę wlewamy do formy i wkładamy do lodówki, Jak będzie zastygać dodajemy truskawki i zalewamy galaretką czerwoną. Kiedy będzie zastygać dodajemy drugą połowę masy śmietanowej - znów odkładamy do zastygnięcia a na koniec zalewamy zieloną galaretką, Żeby sobie ułatwić możemy formę, w której będziemy przygotowywać ciasto wyłożyć folią spożywczą - potem bardzo łatwo można wyjąć je z formy

Kuchnia Pełna Emocji
Kwiatuszek 99

Dekorujemy truskawkami i miętą. 11.                     Na koniec polewamy czerwoną galaretkę. 12.                     Chłodzimy w lodówce 2 godziny(...)Ciasto gotowe. 14.                      Smacznego

Kulinarna Chwila
Sernik na zimno z galaretką i borówkami 176

Sernik na zimno z galaretką i borówkami – doskonały deser, który przygotujesz błyskawicznie! Jeśli spodobał Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi! Artykuł Sernik

Pogotujmy.pl
Sernik na zimno z galaretką 94

Sernik na zimno z galaretką – prosty, błyskawiczny w przygotowaniu i, co najważniejsze, niezwykle pyszny! Ciasto to jest moją propozycją przygotowaną z okazji Światowego Dnia Pieczenia z

Pogotujmy.pl
Czekoladowy Milky Way z truskawkami 333

szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka spirytusu/octu szczypta soli masa truskawkowa 300 g truskawek 0,5 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe masa Milky Way 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1,5 kostki masła roztopionego  2 opakowania cukru waniliowego 4 szklanki mleka w proszku Do dekoracji kuleczki(...)przelewamy ciasto do formy pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10 minut sama góra, następnie przełączamy piekarnik góra - dół i pieczemy kolejne 20-30  minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika i czekamy aż wystygnie. Przecinamy go w połowie tak aby wyszły dwa równe placki. masa truskawkowa: Truskawki blendujemy, w garnuszku zagotowujemy wodę z galaretką

Niezły Młynek
Sernik na zimno z truskawkami 462

sześcioletni synek. I przez to muszę zaznaczyć, że faktyczne ilości ciastek i truskawek mogą się odrobinę różnić. Były nieco podjedzone. ;) Nie powinno to jednak wpłynąć na efekt końcowy. Sernik jest kremowy i delikatny. Galaretka również nie jest mocno usztywniona żelatyną. Może nawet bardziej przypomina bardzo gęsty mus. Ciasto bardzo wszystkim smakowało, więc z pełną odpowiedzialnością gorąco polecam. Składniki na kwadratową(...)łyżki zimnej przegotowanej wody ok. 1 kg truskawek Ser wymieszać z mlekiem i ekstraktem waniliowym, żeby nie było grudek. Odstawić na bok. Truskawki umyć, osączyć i odszypułkować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut. Część truskawek przeciąć na pół i ułożyć pionowo tak, aby przeciętą stroną przylegały do brzegów formy. Pozostałe truskawki ułożyć na spodzie w środku (również pionowo

Pełny talerz
Ciasto z budyniem i musem truskawkowym 128

mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto. Piec w temperaturze 180° przez około 20 minut. Odlać pół szklanki mleka i wymieszać w nim budyń,resztę zagotować. Do gotującego mleka wsypać cukier oraz budyń.Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Budyń wylać na biszkopt, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (100 ml). Truskawki zmiksować i połączyć z wystudzoną galaretką

magiczna kuchnia Kasi
Truskawkowa kula -ciasto 163

obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki 36% 3 czubate łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 1 cytrynowa galaretka 3 łyżki cukru Dodatkowo 6-7 okrągłych biszkoptów Truskawki włożyć do rondelka wraz z 3 łyżkami cukru(...)Zagotować, a następnie zdjąć z palnika i dodać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do przestudzenia.( nie może się ściąć, ale musi być płynne) Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia się składników. Ubijając wlewać stopniowo truskawki. Krem nałożyć do miski na ciasto na równi z brzegiem miski. Na kremie ułożyć lekko

O kuchni z uczuciem
3 bit owocowo-sernikowy 122

wody 3 galaretki truskawkowe 500g świeżych lub mrożonych truskawek 200g twarogu sernikowego z mascarpone President Warstwa wierzchnia: 300g twarogu sernikowego z mascarpone President 200ml słodkiej 30% śmietanki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 40ml wody 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300ml wody Sposób przygotowania: Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Układamy pierwszą(...)zagotować, bo straci swoje żelujące właściwości. Studzimy. Twaróg sernikowy łączymy ze śmietanką i cukrem pudrem. Powoli dodajemy żelatynę i miksujemy. Wykładamy na wierzch, a następnie polewamy tężejącą galaretką. Ciasto schładzamy w lodówce minimum kilka godzin, najlepiej jednak przygotować je wieczorem i wstawić na całą noc. Będziemy mieć pewność, że wszystkie warstwy odpowiednio się schłodziły i dadzą się pokroić „bez rozjeżdżania

Kuchnia w czekoladzie
Rolada biszkoptowa z masą śnieżkową i truskawkami 148

litra zimnego mleka 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1 szklance gorącej wody 1 szklanka truskawek Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy cukier, miksujemy, potem żółtka, a na końcu mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie całość mieszamy. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem, wykładamy równomiernie ciasto i pieczemy(...)Zaraz po upieczeniu ciasto wyłożyć na ściereczkę papierem do góry, delikatnie zdjąć papier po czym zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Całkowicie ostudzić. 2. Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Zimne mleko ubić ze śnieżkami, wlać tężącą galaretkę. 3. Roladę rozwinąć, rozłożyć masę (trochę zostawić do dekoracji), posypać pokrojonymi na kawałki truskawkami i zwinąć. Wierzch

Kuchnia domowa Ani
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 147

witamina B6 - 0,047 mg Źródło:  USDA National Nutrient Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju

Kulinarne przygody Gatity