Zamknęłam trochę lata w cieście. Owocowe lato jest delikatne i przepyszne To biszkopt, świetny krem czekoladowy i mnóstwo owoców w galaretce. Tak prosto i tak smacznie Składniki na biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie zmniejszam obroty o połowę i dodaję(...)nasączam. Górę smaruję pozostałym kremem. Dodatkowo potrzebuję: 500 g ulubionych owoców (u mnie to borówki, truskawki i mandarynki) 1 galaretka w ulubionym smaku (u mnie pomarańczowa) Galaretkę rozpuszczam w 500 ml wody i odstawiam do wystygnięcia. Owoce myję, kroję i układam na wierzchu ciasta. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewam ją delikatnie na owoce i ciasto wstawiam na kilka godzin
Słodki sentymentdodacie ich do ciasta/wmieszacie w ciasto, tym sernik zyska na smaku. Drukuj Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli Składniki Spód 1 szkl. daktyli 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. orzechów włoskich Masa 900 g sera białego 1 galaretka pomarańczowa 2 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki erytrolu 1 kg truskawek Sposób przygotowania Spód Daktyle(...)wykładamy połówki truskawek, na to wykładamy masę serową. Na całość kładziemy resztę truskawek i wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwymieszać. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę bananową przełożyć na masę truskawkową. Włożyć ciasto do lodówki. Pianka truskawkowa Galaretki rozpuścić(...)szklance gorącej wody odstawić do stężenia. Gdy galaretka zacznie żelować białka ubić na sztywno, dodać żelującą galaretkę i miksować około 5 minut aż pianka zacznie gęstnieć. Na sernik przełożyć gęstniejącą piankę, wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Przed podaniem ciasto udekorować truskawkami. rrarossa@gmail.com
RAROSSASkładniki : • 300 g truskawek • 1 galaretka truskawkowa • 250 ml śmietany kremówki • 100 g cukru pudru • 1 op. cukru waniliowego • 100 ml mleka • 15 g (3 łyżki
KUCHNIA POLSKATęczowe ciasto Truskawkowe Delikatne, leciutkie ciasto na bazie jogurtów. Ciasto bez pieczenia w sam raz na upalne dni Składniki na spód: · 180 g herbatników kakaowych · ½ kostki masła Składniki na masę: · Galaretka zielona · Galaretka fioletowa(...)również dzielimy na cztery części i łączymy z galaretkami. 5. Galaretki nalewamy na przemian na środek pokruszonych ciastek. 6. Na koniec utykamy w masę truskawki i chłodzimy w lodówce 2 godziny
Kulinarna Chwilaostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem. Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Płynną kremówkę łączymy(...)smaku. Na tak przygotowany spód wyłożyć jedną część masy śmietankowej. Następnie wylać zmiksowane,lekko tężejące truskawki. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa truskawkowa jest sztywna można wyłożyć drugą część masy śmietankowej. Z odciętej góry biszkoptu zrobić kruszonkę i posypać wierzch . Ciasto wstawić do lodówki
Niespełnione zdolności kulinarneNajlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja mama. Tym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmrożonych wiśni (czereśni lub rodzynek) POLEWA TRUSKAWKOWO-RABARBAROWA: 10 dużych truskawek 1 łodyga rabarbaru (około 100 g) 2-3 łyżki cukru 1 łyżka galaretki truskawkowej (suchej) PIANKA TRUSKAWKOWA: 200 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 ml wrzącej wody reszta galaretki truskawkowej Formę do ciasta wykładamy papierem. Zmielone ciasteczka zalewamy masłem, dokładnie mieszamy i wysypujemy równomiernie na spód(...)studzimy (w foremce). Truskawki i rabarbar myjemy, rabarbar obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy wszystko w blenderze, miksujemy. Powstałą masę przelewamy do rondelka, dodajemy cukier do smaku, doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszając gotujemy około 3-4 minut. Wyłączamy grzanie, dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Chwilę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, zdejmujemy
Rozpustne gotowaniezawiera pełno owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty z całej cytryny 200ml kremówki 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy
AleTorcikszklanka kakao * 1łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody oczyszczonej * 2 jajka * 1 1/2 szklanki cukru * 1/2 szklanki oleju * szklanka kwaśnej śmietany Masa truskawkowa: * 1 kg truskawek * szklanka cukru * 2 galaretki truskawkowe * 2 budynie śmietankowe Ponadto: * 0,5 l śmietany 30% * 3 łyżeczki żelatyny * 3 łyżki cukru pudru * 16 dag kakaowych ciastek Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy w garnku dodając(...)Truskawki wkładamy do garnka. Zalewamy je szklanką wody i dodajemy szklankę cukru. Zagotowujemy. Gotujemy do miękkości i miksujemy przy pomocy blendera na jednolitą masę (lub ugniatamy za pomocą tłuczka do ziemniaków). Do gotującej się na małym, ogniu masy dodajemy 2 galaretki i 2 budynie rozdrobnione w 1/2 szklanki wody. Podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Wylewamy na upieczone ciasto. Żelatynę rozpuszczamy
Pobite gary Barbaryjedno z moich ulubionych ciast na takie ciepłe dni. Jest lekkie i ma w sobie moje ulubione owoce ;) Lato to piękny czas, nacieszmy się sezonowymi pysznościami! ;) Składniki: Biszkopt: 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego Dodatkowo: truskawki około 250g-300g galaretka truskawkowa budyń waniliowy lub śmietankowy Białka oddzielamy(...)wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Wlewamy ciasto i pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Zdejmujemy z gazu, czekamy, aż odrobinę wystygnie. Na biszkopt wykładamy jeszcze ciepły budyń, ale nie gorący. Następnie na warstwie budyniowej układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Chłodzimy. I gotowe! ;) Możecie cieszyć się pysznym ciasteczkiem
Czerwona PorzeczkaCiasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino – Kolejne, pyszne ciasto z truskawkami w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, delikatnie kawowo – waniliowe, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Ciasto wygląda apetycznie i elegancko. Do jego przygotowania użyłam dwóch blaszek, ale jedna spokojnie nam wystarczy. Najpierw możemy upiec biszkopt, wyjąć go z blaszki i przygotować żelkę truskawkową. Ciacho ogromnie mi smakuje(...)całkowitego ostudzenia. Żelka truskawkowa: 6. Truskawki zmiksować na mus, przelać do garnka i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać 3 galaretki i mieszać, aż galaretka się rozpuści. 7. Blaszkę o wymiarach 25cm x 35cm wyłożyć folią spożywczą i wlać do niej mus truskawkowy. Odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki, aż galaretka dobrze stężeje. Składanie ciasta i pianka: 8. Biszkopt wyjąć
Mała Cukierenkazajmuje zbyt wiele czasu, jednak z jedzeniem trzeba zaczekać i pozwolić, aby ciasto stężało. Sernik owocowy przygotowałam z dodatkiem nektarynek, truskawek i borówek, ale można zastąpić je innymi ulubionymi owocami np. zamiast nektarynek użyć brzoskwiń. Tak samo wygląda sprawa, jeśli chodzi o smak galaretki, dobrać go do swoich upodobań. Ser do sernika z owocami powinien być trzy razy zmielony, więc(...)śmietany 330 ml śmietany 30% (schłodzić) 4 łyżki żelatyny 5 sztuk dojrzałych nektarynek 500 g dojrzałych truskawek 150 g dojrzałych borówek 5 łyżek cukru trzcinowego 1 łyżka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka cytrynowa 150 g maślanych herbatników Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka
Kuchcik gotujejaja) 600 g truskawek kaszubskich ChOG 2 galaretki truskawkowe ok 500 ml mleka kokosowego (ja preferuję swoje, można je przygotować z przepisu ( TU ) 200 ml śmietanki 30%. cukier do smaku Dodatkowo 250 ml śmietany kremówki cukier waniliowy 1 łyżeczka cukier do smaku (ja dodałam cukier kokosowy ) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy że sobą. Owijamy(...)czasie wałkujemy ciasto i przenosimy je na formę od tarty. Nakłuwamy spód widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 20 min. Tak aby nam się ładnie zrumieniła. Przebrane truskawki zalewamy ok 1/4 szkl wody zagotowujemy. Dosładzamy do smaku. 2 galaretki zalewamy szklanką wody i odstawiamy na ok 10 min. Wlewamy do gorących
Malinowe PocałunkiCiasto bez pieczenia z wiśniami i mascarpone jest jednym z tych ciast, które długo się pamięta. Niezapomniany smak i wygląd, a do tego proste wykonanie, czyli idealny deser na każdą okazję. Wiśnie lubię prawie na równi z truskawkami i kiedy tylko mogę je dostać, staram się przygotować z nich coś pysznego. Tym razem trafiły one do galaretki na ciasto
Kuchcik gotuje