ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:42/149)

Mazurek truskawkowy (vege) 72

łyżek płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej(...)się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam tak na2 dni. Następnie przygotowuję polewę. Truskawki gotuję w garnku, aż się lekko rozpadną. Dodaję galaretkę i jeszcze chwilę gotuję. Polewę wylewam na ciasto. Mazurka można przyozdobić migdałami. Całość odstawiam do wystygnięcia. Smacznego Artykuł Mazurek truskawkowy (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
żyrafa- rolada z truskawkami i galaretką 167

proszku do pieczenia łyżka kakao na masę serową: 200 g serka białego  200 ml śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru zielona galaretka pokrojona w kostki 150 g truskawek banan Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu . Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier a następnie żółtka, później wodę i olej. Mąkę wymieszać(...)ciemne ciasto i wyciskać pomiędzy jasne. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 15 minut (aż będzie upieczone ale z wierzchu sprężyste). Upieczony biszkopt wyjąć, położyć na niego wilgotną ściereczkę i razem z nią zawijać go w roladę (jednocześnie zdejmując papier). Należy to zrobić od razu, później biszkopt pięknie. Zostawić tak zwinięte aż wystygnie.  Truskawki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wegański biszkopt z agaretką rabarbarowo-truskawkową 189

Skoro już mamy upieczony wegański biszkopt *klik* możemy albo zjeść go "na sucho" albo przemienić w jakieś ciasto...Ja wybrałam tę drugą opcję. Ponieważ mamy lato zdecydowałam się zwieńczyć biszkopt galaretką z rabarbaru i truskawek (na które sezon niestety się kończy... :(). Galaretka jest przygotowana na bazie agaru, więc nazwałam ją "agaretką", brzmi fajnie, co? ;) Całe ciasto jest lekkie, orzeźwiające

chili & sugar
Brzdąc- ciasto śmietanowe. 14128

moim ulubionym zajęciem- zdecydowanie wolę gotować! Jednak chcę Wam polecić delikatne ciasto na puchowym biszkopcie. Biszkopt wyszedł mi dziś trochę za wysoki, więc mamy dwa ciasta: BRZDĄCA I PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ. Choć następnym razem wykorzystam ten biszkopt tylko do brzdąca: przekroję i przełożę tym śmietanowym kremem dodatkowo zapewne będzie jeszcze pyszniej. Przepis znalazłam w internecie, ale musiałam(...)pierwszą część spodu, i na masę położyć drugą część biszkoptu wylać resztę masy na wierzch, ozdobić falami widelcem i smacznego! Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu ciasto nabrało jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę. Umieszczę Wasz udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście

Kuchnia Beaty
Truskawkowiec z białą czekoladą i jogurtem 167

wersja klasycznego ciasta przypadnie do gustu każdemu, kto uwielbia serniki i truskawki zarazem. Małe cząstki truskawek skąpane w białej czekoladzie to musi być dobre.  Zapraszam gorąco.  Składniki :  160 g ciasteczek pełnoziarnistych  40 g masła roztopionego 500 g truskawek na mus  350 g truskawek  30 g cukru pudru  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie(...)masy.  4. Przestudzone galaretki wlewamy powoli do masy, jednocześnie cały czas miksując. Resztę truskawek kroimy na zgrabną kostkę i rozkładamy na spodzie schłodzonym. Bardzo powoli zalewamy całość masą. Wkładamy do lodówki do stężenia na ok. 3 godziny.  4. Czekoladę siekamy i roztapiamy  w kąpieli wodnej. Cienkimi stróżkami wylewamy czekoladę na schłodzone ciasto malując różne esy-floresy. Przybieramy

vaniliowoczekoladowa
"Strzelające" ciasto z truskawkami 846

wieku moich rodziców). Strzelające ciasto truskawkowe Przygotuj miski, durszlak, ściereczkę kuchenną, wałek, mikser, łyżkę, kwadratową blachę do pieczenia, papier do pieczenia, wysokie naczynie do ubicia śmietany. Przygotuj składniki: 1 opakowanie kremu czekoladowego lub orzechowo-czekoladowego, 1 opakowanie sucharków, 500 ml śmietany kremówki, cukier puder do smaku, truskawki, 2 opakowania galaretki, ewentualnie opakowanie zagęstnika do śmietany, ewentualnie opakowanie serka mascarpone. Blachę(...)możesz przekroić na połowy. Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu (latem możesz je rozrobić w mniejszej ilości wody). Galaretkę odstaw do stężenia. Na śmietanie rozłóż truskawki i zalej je na wpół stężałą galaretką. Gotowe ciasto wstaw na godzinę lub dwie do lodówki. Takie ciasto możesz przygotować także z innymi, sezonowymi owocami

blog.moje-pasje.info
Torcik na zimno 186

Jego przygotowanie jest pracochłonne, ale efekt wart włożonej pracy :) Składniki spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg sera na sernik ok. 1/2 kg truskawek

czarrna od kuchni
Ciasto leśny mech z truskawkami 2350

szpinaku wcale nie czuć w smaku, a jedynie nadaje piękny kolor     Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku Baby 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Mus truskawkowy: 0,5 kg truskawek (mogą być mrożone) 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka gorącej wody Masa śmietankowa: 0,5 litra śmietanki kremówki 30% 4 łyżki(...)nagrzanym do 180’C przez około 45 minut – do suchego patyczka, w funkcji góra-dół *** *** Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na dwa blaty *** *** Przygotowujemy warstwę truskawkową: truskawki blendujemy na mus (jeśli używamy mrożonych truskawek to należy je rozmrozić) *** *** Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody *** *** Do galaretki dodajemy zmiksowane truskawki, mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** Przygotowujemy masę śmietankową: żelatynę rozpuszczamy

Blog z Apetytem
Truskawkowiec bez pieczenia 106

Truskawkowiec to bardzo proste i smaczne ciasto bez pieczenia. Składa się ono z puszystego kremu na bazie słodkiej śmietanki i serka ricotta oraz truskawek zalanych galaretką o tym samym smaku. Truskawkowiec bez pieczenia jest idealnym deserem do popołudniowej kawy w letnie dni. Sprawdzi się również na różnego rodzaju przyjęciach czy spotkaniach. Mój truskawkowiec jest ciastem bez pieczenia, ale możecie też(...)wcześniej przygotowaną blaszkę z herbatnikami. Osuszone truskawki poukładać na śmietanie i lekko powciskać. Jeżeli truskawki mamy bardzo duże to poprzekrawać na pół (tak jak w moim przypadku). Blaszkę przykryć i wstawić do lodówki, aby śmietana stężała. Galaretki truskawkowe rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do przestudzenia. Następnie tężejącą galaretkę wylać na wcześniej przygotowane ciasto. Przykryć i ponownie wstawić do lodówki

Danka Pichci
ciasto szpinakowe z truskawkami 268

termoobiegu. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy go np. do miseczki. składniki na piankę truskawkowo śmietankową: 450 g truskawek 150 ml wody 400 ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy je do garnka, dodajemy wodę i podgrzewamy do zagotowania(...)sztywno z cukrem pudrem. Do schłodzonego musu dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie miksujemy na jednolitą masę. Gotową piankę równomiernie wykładamy na ciasto szpinakowe. Wstawiamy do lodówki do stężenia. dodatkowo: ok. 300-350 g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa (ja użyłam zielonej ale wyszła pomarańczowa, dla lepszego efektu polecam użyć truskawkowej) 500 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie

Domowy Smak Jedzenia
Prosty sernik bez pieczenia z truskawkami i galaretką 498

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty sernik bez pieczenia z truskawkami i galaretką Składniki: Spód: 220g zmielonych, kakaowych herbatników 100g masła – roztopionego i ostudzonego Masa serowa: 700g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 300g naturalnego jogurtu 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 galaretki w proszku (użyłam galaretki przezroczystej, bez koloru, można użyć dowolnej) 300ml gorącej wody 7-8 łyżek cukru(...)lodówki na około godzinę. Wierzch: 5. Truskawkową galaretkę zalać gorącą wodą, mieszać, aż się rozpuści, odstawić do ostudzenia. 6. Na schłodzony sernik wyłożyć pokrojone truskawki, zalać ostudzoną galaretką i wstawić do lodówki na około 5-6 godzin (ja wstawiłam na całą noc). 7. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki, patrz FILM . Smacznego! :) Przypominam jeszcze

Mała Cukierenka
SERNIK ( Z MLEKIEM W PROSZKU ) Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ – bez pieczenia! 140

Powoli rozpoczynamy serię truskawkowych przepisów! Na blogu królują ciacha , drożdżówki i desery z ich dodatkiem, które od lat bardzo lubicie i które każdego roku wypiekacie w

Ostra na Słodko
Krem truskawkowy-prosty,szybki i pyszny 150

pyszny! Krem truskawkowy możecie również przygotować z mrożonych owoców-zajmuje to jeszcze mniej czasu,bo nie trzeba wtedy czekać, aż galaretka ostygnie-wrzucone do niej mrożone truskawki błyskawicznie ją schłodzą. Krem jest idealny do przełożenia tortu, jako dodatek do ciast, lub podany w pucharkach w formie deseru! Smacznego!!! SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu(...)dodajemy pokrojone na drobno truskawki. W oddzielnym naczyniu ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy galaretkę z truskawkami-całość dokładnie mieszamy…i krem jest gotowy! Jeżeli krem nie jest odpowiednio gęsty do wyłożenia na ciasto lub biszkopt-włóżcie go na chwilę do lodówki. Krem truskawkowy jest gotowy do spożycia zaraz po przygotowaniu! Warto jednak zaczekać

Domowe Torty
Sernik na zimno truskawka w czekoladzie 175

Smakuje świetnie, przecież nie od dziś wiadomo, że truskawki i czekolada bardzo się lubią ;) Galaretka z kawałkami truskawek ukryta pod warstwą masy serowej (ostatnio to mój ulubiony sposób na serniki :P), czekoladowa polewa i wieńczące dzieło truskawki w czekoladzie... Mówię Wam, bajka :) Polecam! Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżki cukru waniliowego szczypta solo(...)Dodać olej, ocet i mleko, dokładnie wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Galaretka truskawkowa: 1 galaretka truskawkowa 200 g truskawek Dno tortownicy/miski o średnicy 15 cm wyłożyć folią spożywczą. Truskawki pokroić w plasterki, galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 151

godziny Dekoracja: 1.Zrobić galaretkę wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć ale nadal będzie płynna: 2. Wyjąć ciasto z lodówki, Ułożyć na wierzchu pokrojone w plasterki truskawki i kiwi 3. Wylać tężejącą galaretkę na warstwę owoców. 4. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki Podawać schłodzone Smacznego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania