Biszkopt genueński

Biszkopt genueński

Biszkopt genueński

Uwaga: Idealny, puszysty biszkopt genueński nie jest taki prosty do wykonania (nie dodaje się do niego proszku do pieczenia). Jeśli wyszedł Ci twardy i zbity, musisz powtórzyć jego wykonanie. Ogrzej jajka do temperatury pokojowej lub ubij je w kąpieli wodnej (nad garnkiem z gotującą się wodą). Staraj się bardzo delikatnie mieszać składniki, aby piana nie opadła. Biszkopt genueński: • 60 g niesolonego masła • 4 jajka (ocieplone do temperatury pokojowej) • 115 g cukru • 115 g mąki Przygoto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, biszkopt, galaretka, jajko, mąka, lekka, ciasto, truskawki, wiśnia, truskawka, kakao, biszkopt idealny, ciasto z galaretka, masa z galaretki, przepisy na ciasto truskawkowe, ciasto z truskawkami i galaretką, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, ciasto z masa, lekkie ciasto, pianka na biszkopcie, ciasto z białek , ciasto pianka, proste ciasto

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.