ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:29/149)

Różowy tort z truskawkami 131

tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa śmietanowa: 1 l śmietany 36% 150 g cukru pudru 400 g truskawek zagęszczacz do śmietany (opcjonalnie) + 50 g wiórków kokosowych truskawki 1/2 galaretki truskawkowej gorąca woda Truskawki umyć i pokroić na małe kawałki(...)truskawek. Wiórki kokosowe wymieszać ze szczyptą różowego barwnika i kilkoma kroplami wody. Obłożyć nimi boki tortu. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, odłożyć. Truskawki pokroić w plastry, udekorować nimi wierzch ciasta, posmarować galaretką. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Bardzo truskawkowe ciasto 452

kąpieli wodnej, do żelatyny dodać nieco zmiksowanych truskawek, wymieszać, dodać do reszty truskawek, wymieszać i wylać na stężałą masę truskawkową. Wstawić do lodówki do zastygnięcia galaretki. Dowolnie udekorować. (Do przygotowania ciasta można użyc truskawek mrozonych całych lub zmiksowanych przed zamrozeniem, ale wtedy truskawki należy zagotować

Mix smaku
Prosty sernik z musem truskawkowym 213

bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy.  Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ciasto wyjmujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. 176

błyskawiczne w wykonaniu ciasto na zimno. Lekko słodkie, orzeźwiające, doskonałe na upały.  Równie dobre poza sezonem z wykorzystaniem innych owoców np. brzoskwiń z syropu, czy gruszek. Polecam :) Składniki ( na tortownicę 26 cm ) - 350 gram okrągłych biszkoptów - 500 gram śmietany 12% lub 18 % - 3-5 łyżek cukru pudru ( w/g smaku ) - 2 galaretki truskawkowe  - 70 dag truskawek Wykonanie Galaretki rozpuszczam(...)Śmietanę mieszam łyżką z cukrem pudrem, maczam w niej biszkopty i układam cegiełkowo na dnie tortownicy ( dwie warstwy) Resztę śmietany wylewam na biszkopty. Na wierzch układam truskawki i całość zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam do lodówki i zostawiam na kilkanaście godzin, do całkowitego stężenia. Smacznego :) Przepis podpatrzyłam na tej stronie odrobinę zmodyfikowałam

Kuchnia z widokiem na ogród
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 329

szybki w przygotowaniu, niesamowicie smaczny, ładnie się prezentujący torcik truskawkowy bez pieczenia. Jest to ciasto na bazie herbatników kakaowych, przełożonych puszystym kremem z serkiem mascarpone, białą czekoladą i bitą śmietaną, a wszystko to przełamane orzeźwiającą galaretką i soczystymi truskawkami. Niebo w buzi ;) Polecam! Składniki na torcik truskawkowy bez pieczenia:  na formę 24x28 cm 250-300 g herbatników kakaowych(...)Krem przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na nią wykładamy 1/3 kremu. Na nim rozkładamy trzecią warstwę herbatników,  a ją przykrywamy ostatnią warstwą kremu. Na wierzchu ciasta układamy pokrojone truskawki, a te zalewamy tężejącą galaretką. Całość chłodzimy w lodówce przez około 10-12 godzin (galaretka musi stężeć, a herbatniki zmięknąć). Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną (niekoniecznie), truskawkami i listkami mięty

Rozpustne gotowanie
Torcik " Niebieska laguna " 233

biszkopt na dwa placki , pomiędzy nakładamy cały krem , na krem układamy całe truskawki , przykładamy drugim  plackiem i lekko przygniatamy go z góry. Przygotowana wcześniej galaretkę tężejącą wylewamy na ciasto udekorowane brzoskwiniami i truskawkami. Wkładamy do lodówki i chłodzimy. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Ciasto z truskawkami,galaretką i bitą śmietaną 173

SKŁADNIKI: CIASTO: • 4 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 2 łyżki oleju • 1 łyżeczka proszku do pieczenia DODATKOWO: • 2 galaretki truskawkowe • 400 g truskawek • 400 ml śmietanki 30% • 2 x śmietan fix • 2 łyżki cukru • 1 cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE: Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i żółtka, dalej miksując dodać olej(...)przesianą mąkę z proszkiem, wymieszać, ciasto wlewamy do formy 25x35cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 170-180 stopni na 30 minut. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia następnie przeciąć wzdłuż na pół. Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu, dodając o szklankę mniej wody, schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno, na koniec

KUCHNIA POLSKA
Sernik z czereśniami 81

polewa wyszła równie pyszna jak ze świeżych owoców. Przepis na sernik z czereśniami, to propozycja na jedno z wielu ciast z owocami, jakie znajdziesz na Naszym Blogu. Polecamy szybkie ciasto jogurtowe z truskawkami oraz śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie . Zobacz również przepis na pyszne ciasto z rabarbarem i budyniem . Jeśli zastanawiasz się nad tym: Co zrobić z czereśni

Kuchnia Na Wypasie
Truskawkowo-waniliowy sernik light 358

pokochałyśmy ciasta.. te odchudzone. Bo po co dodawać tonę tłuszczu, cukru, tłustych i ciężkich dodatków, skoro można zjeść pysznie i lekko? Polecam ciasto wszystkim na diecie i nie tylko. Idealne na ciepłe dni, galaretka i truskawki świetnie orzeźwiają. Składniki: 1 i 3/4 opakowania jogurtu greckiego (700g) 100 g cukru 2 opakowania budyniu, jeden waniliowy, jeden śmietankowy (razem(...)piekarniku, aby nam "nie usiadło". Po przestygnięciu wykonujemy galaretkę zgodnie z tym co pisze na opakowaniu (radzę jednak dodać mniej wody). Na serniku układamy truskawki, a gdy galaretka przestygnie troszeczkę,  wylewamy ją na ciasto. Truskawkowo-waniliowy sernik light

Czarnawisienka
Rolada z musem truskawkowym 180

zdjęcie. składniki: rolada 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia mus truskawkowy 350 g truskawek mrożonych lub świeżych 1 galaretka truskawkowa Przygotować ciasto na roladę. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut aż ciasto lekko się przyrumieni. Gorące ciasto położyć wierzchem na ściereczce i zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odłożyć do wystudzenia. Przygotować mus truskawkowy. Truskawki rozmrozić. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 200 ml wody i odstawić do wystudzenia. Gdy truskawki sie rozmrożą zmiksować je na mus i połączyć

Monia miesza i gotuje
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 238

ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i octu JOGURTOWA WARSTWA 1 jogurt grecki 400 g (kupiłam w Biedronce) 3 łyżki cukru pudru galaretka wiśniowa JOGURTOWA WARSTWA 2 jogurt grecki 400 g 3 łyżki cukru pudru galaretka cytrynowa ORAZ : 2 galaretki truskawkowe 0,5 kg truskawek (większe(...)ciasta zabezpieczamy folią aluminiową. ROZPUSZCZAMY GALARETKI : Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody, wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą. Galaretkę cytrynową również rozpuszczamy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3,5 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie chowamy do lodówki. ROBIMY MASĘ JOGURTOWĄ : Jogurt ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jeszcze płynną, ale zimną galaretkę

Pani na deser
Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 92

bardzo szybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia na bazie jogurtów greckich i mascarpone z kawałkami truskawek w środku. Aby je przygotować, wystarczy tylko kilkanaście minut. Jest idealnym deserem w czasie letnich upałów, gdyż do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika, a ponadto jest lekkie i orzeźwiające. Nie można się powstrzymać, przez wzięciem kolejnego kawałka! Do ciasta będą pasować również inne letnie(...)truskawek 3 łyżki cukru 150 ml wody Przygotowanie Galaretki rozpuszczamy w 150 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki oczyszczamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w kostkę. Mascarpone, jogurt naturalny i cukier łączymy ze sobą za pomocą miksera lub trzepaczki. Nadal miksując, do masy dodajemy rozpuszczoną galaretkę, kiedy będzie zimna, ale jeszcze lejąca się. Na koniec dorzucamy truskawki i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Biszkopt z kremem czekoladowym, owocami i galaretką + film 82

żółtka i wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Biszkopt pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st.C około 25 minut, po upieczeniu dokładnie studzimy. Zieloną galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 400 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała(...)góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopcie dokładnie rozsmarowujemy krem czekoladowy. Truskawki przekrawamy na pół, banany kroimy w plastry. Na wierzchu ciasta układamy ulubione owoce ( ja użyłam truskawek, bananów, borówek i czerwonych winogron). po czym polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.   Artykuł Biszkopt

Smakowite Dania
Ciasto czekoladowe z truskawkami 103

wykorzystać i zrobić miejsce na nowe truskawki. Ciasto jest bardzo smaczne i z każdym kawałkiem wciąga bardziej. Na wierzch zamiast truskawek można użyć maliny lub brzoskwinie z puszki. Zdecydowanie polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto czekoladowe z truskawkami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki pszennej ¾ szklanki cukru ¼ szklanki oleju(...)ugotowany i wystudzony wcześniej budyń, miksujemy na gładki krem. Upieczone ciasto wkładamy do formy, na wierzch wykładamy masę budyniową równo rozsmarowując na całym cieście (do samych brzegów). Wstawiamy do lodówki. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę, ciasto jest gotowe do jedzenia kiedy galaretka całkiem się zsiądzie. Artykuł Ciasto czekoladowe z truskawkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Deser z truskawkami i bananem 128

galaretka truskawkowa kilka truskawek  1 banan 1/2  szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości wody. Truskawki kroimy w ćwiartki, banan w talarki. Wsypujemy do pucharków, zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, by stężała. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem  Wykładamy na wierzch galaretki

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania