ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:20/149)

Czekoladowe ciasto z truskawkami 77

masy dodajemy rozmącone jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x28cm). Na wierzchu ciasta rozprowadzamy kleksy z dżemu (mniej więcej 2-3 łyżki). Za pomocą patyczka do szaszłyków wkręcamy dżem do ciasta. Wstawiamy do piekarnia nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut (do tzw. suchego patyczka(...)szklanki wody. Pod koniec dodajemy do niej pozostały dżem i mieszamy. Gdy woda się zagotuje, zdejmujemy z palnika i rozpuszczamy w niej galaretki. Odstawiamy do stężenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Rozkładamy na upieczonym cieście (w razie konieczności, można trochę wyrównać wierzch). Zalewamy tężejącą galaretką

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z masą budyniową i truskawkami 177

szklanki mąki Masa budyniowa : 400 ml mleka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki miękkiego masła Dodatkowo: 1/2 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa + 400ml wody Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia tortownice i wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Upiec na złoty kolor. 2. 300ml mleka zagotować(...)proszku i cukier. Dodać do gotującego się mleka. Gdy masa zacznie tężeć dodać masło i cały czas mieszać do momentu zgęstnienia. Wylać na wystudzone kruche ciasto. Odstawić do wystygnięcia. 3. Galaretkę rozpuścić. 4 Truskawki oddzielić od szypułek, umyć i pokroić w grube plastry. Wyłożyć na masę budyniową i zalać tężejącą galaretką. 5. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia

A Ty Smakuj Mnie
pyszne trio: czekoladowe ciasto z kremem i musem truskawkowym 2700

cukrem. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń, ucieramy do połączenia się składników. wierzch ciasta: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szkl wody wykonanie: Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretki, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Na gotowe ciasto czekoladowe wykładamy

Domowy Smak Jedzenia
ciasto z serkiem mascarpone i truskawkami 792

gładka masa. Serek mascarpone miksujemy w osobnym garnku dodajemy do niego utartą na parze masę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. składniki na wierzch ciasta: ok. 200 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa dodatkowo: woda różna do nasączenia biszkoptów lub zimna woda wymieszana z cukrem i cytryną wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy(...)myjemy, odcinamy szypułki, osuszamy na papierowym ręczniczku i przekrawamy wzdłuż. wykonanie ciasta: 2/3 masy wykładamy na pierwszy biszkopt nasączony wodą różaną, przykrywamy drugim biszkoptem, również go nasączamy wykładamy równomiernie pozostałą część masy. Na wierzchu układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretą. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

Domowy Smak Jedzenia
Podsumowanie roku 2016 297

ogórków 5. Ogórki z chili i miodem 6. Surówka z młodej kapusty 7. Waniliowa kawa mrożona 8. Domowy sos pomidorowy 9. Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 10. Ciasto jogurtowe z truskawkami 11. Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 12. Ciasto z rabarbarem i jabłkami na oleju

My simple kitchen
Truskawkowa radość 87

Truskawkowa radość Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne. Składniki: ·        2 galaretki czerwone ·        2 galaretki pomarańczowe ·        2 galaretki zielone ·        2 galaretki żółte ·        4 serki homogenizowane(...)cukrem pudrem. 7.    Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy. 8.    Wykładamy masę na truskawki. 9.    Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami. 10.         Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę. 11.         Chłodzimy 2 godziny. 12.         Ciasto gotowe

Kulinarna Chwila
Placek z kremem i truskawkami 167

wraz z proszkiem, dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec ok. 25-30min w temp. 170st-180st. Ostudzić.     Krem: 350g waniliowego serka homogenizowanego, szklanka śmietanki 30%, 1/2 szklanki cukru pudru, 750g truskawek, 1/2 cytryny, 2 łyżki galaretki truskawkowej, łyżka żelatyny.     Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody(...)rozpuszczoną żelatynę i wstawić na 15minut do lodówki. Śmietankę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem. Truskawki umyć, odszypułkować, przekroić na pół. Połowę kremu wyłożyć na ciasto, rozłożyć połowę truskawek. Przykryć resztą kremu. Galaretkę rozpuścić w 50ml wrzątku, tężejącą wymieszać z truskawkami. Rozłożyć na wierzchu ciasta. Przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
Ciasto z białek 379

kremówkę (dużą) pół szklanki cukru pudru 1 śmietan fix Dodatki: 3 galaretki truskawkowe świeże truskawki Białka ubij ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawaj stopniowo cukier, wiórki kokosowe na to mąkę i proszek do pieczenia. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku(...)zalej ciepłą wodą. Nie masz co zrobić z białkami? Tym nasącz dolną część ciasta. Następnie przełóż ciasto bitą śmietaną. Ułóż truskawki i zalej galaretką. (3 galaretki rozpuść w litrze wody, galaretkę wlej lekko stężoną i włóż ciasto do lodówki

Niezły Młynek
Słodkie środy - Sernik na zimno z truskawkami i kokosem 152

wkładamy jedną truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut.  W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy.  Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek, zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi.  Wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Malinowa chmurka (truskawkowa) 158

wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej garść migdałów Galaretka truskawkowa: 500 g truskawek 4 galaretki truskawkowe 900 ml wrzącej wody Wymiary blaszki to 20 x 35 cm. Jak przygotować ciasto truskawkowa chmurka? Do miski przesiewamy mąką oraz proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło oraz resztę składników. Energicznie zagniatamy(...)temperaturze. Galaretki rozpuszczamy w wodzie  trochę studzimy. Truskawki dzielimy na mniejsze części - ja użyłam truskawek mrożonych, więc je trochę potraktowałam blenderem. Rozpuszczoną galaretkę mieszamy z truskawkami. Gdy całość będzie tężeć wylewamy na kruchy spód ciasta. Następnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej cukier, oraz cukier wanilinowy. Kremówkę mieszamy z serkiem mascarpone. Żelatynę rozpuszczamy w 75 ml wrzącej wody

Pani domowa
Truskawkowa chmurka 4071

minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych truskawek, to trzeba je wcześniej rozmrozić i odsączyć na sitku. Galaretki truskawkowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać ją na kruchy spód, wyrównać, schłodzić w lodówce. Przygotować krem: Śmietanka(...)dodać do pozostałej części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Na sam wierzch wyłożyć świeże truskawki przekrojone na połówki. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto kroi się najlepiej

Kulinarne Przeboje
Jogurtowiec z truskawkami 292

jogurtu naturalnego greckiego 1 szklanka kremówki 5-6 łyżek cukru pudru 4-5 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny 1/2 kg świeżych truskawek Dodatkowo_ 3 galaretki truskawkowe 4 łyżki konfitury truskawkowej Sposób wykonania: Ciasto: Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym wlać zimną roztopioną margarynę,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem,dodawać po łyżce(...)wlać płynną żelatynę i sok z cytryny zmiksować na gładką masę włożyć do masy przekrojone na połówki umyte i suche truskawki,-garść zostawić na wierzch,wymieszać łyżką. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody zostawić do lekkiego stężenia. Zimne ciasto wysmarować konfiturą truskawkową wyłożyć masę jogurtową na wierzchu rozłożyć pokrojone w cienkie plastry odłożone truskawki,zalać tężejącą galaretką i wstawić

Wanilia i Kardamon
CIASTO BISZKOPTOWE Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ + FILMIK 111

wrzątku 250 truskawek MASA TRUSKAWKOWA: 1 galaretka truskawkowa + 1/2 szklanka wrzątku 250 g truskawek 2-3 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku DODATKOWO : truskawki do dekoracji listki mięty PRZYGOTOWANIE : Całe jajka bijamy robotem aż będą puszyste jak piana, następnie delikatnie wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy(...)zblenderowane truskawki z jogurtem i resztą cukru oraz rozpuszczoną żelatynę. Biszkopt przecinamy wzdłuż na pół. Pierwszy blat ciasta umieszczamy w tortownicy, na to wylewamy truskawkową piankę i wkładamy ciasto do lodówki lub na dno zamrażalnika lub lodówki aż masa stężeje. Wyciągamy biszkopt, umieszczamy 2 blat ciasta i lekko go dociskamy. Odkładamy ciasto do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Najprostsze ciasto z galaretką i truskawkami 219

przygotowaniu, choć może zająć nieco czasu ze względu na galaretkę, która musi osiągnąć odpowiednią konsystencę i trzeba jej pilnować, dlatego też przygotowanie tego ciasta trzeba odpowiednio zaplanować. Ale nie jest to nic trudnego jeśli zamierzacie spędzić dzień w domu.  Gotowy spód do ciasta  0.5kg truskawek (może nieco mniej zależy od wielkości spodu) 1 opakowanie galaretki truskawkowej(...)nich galaretkę o odpowiednim smaku.  Pamiętajcie, aby do ciasta z galaretką  NIE używać owoców kiwi i ananasów, ponieważ na nich galaretka nie tężeje ! Przygotowanie: Przygotować galaretkę wg instrukcji na opakowaniu (można zalać nieco mniejszą ilością wody), dokałdnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia.  Owoce umyć i odstawić aby obeschły, truskawki przekroić w zdłuż na pół i ułożyć płaską częścią

Codzienne Gotowanie
Ciasto z truskawkami 4 93

czerwiec i początek lipca to truskawki. No to robimy truskawkowe ciacho : ) Tym razem zdecydowałam się na puchaty biszkopt z mlecznym kremem i bogatą warstwą owocowo- galaretkową. Całości dopełniły biszkopty pokryte deserową polewą. Ciasto bardzo orzeźwiające, lekkie- w sam raz na upały. Wpis powstał w ramach współpracy z marką Polskie Młyny- ich produkty kupicie tutaj . Ciasto wykonałam w blaszce(...)language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { so-language: zxx } Składniki na warstwę owocową: 2 galaretki truskawkowe ok. 300 g mrożonych lub świeżych truskawek Galaretki rozrabiamy w 650 ml gorącej wody. Odstawiamy do „półstężenia”.Mrożone truskawki kroimy na kawałki.Wstawiamy znów do zamrażalnika. Dodatkowo: ok. 25 sztuk okrągłych biszkoptów ( można

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania