ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:14/149)

Truskawkowo szpinakowa polana 134

Przepyszne orzezwiajace ciasto z truskawkami. Ciasto: 2 szkl.mąki, 2 duże jajka, ¾ szkl.cukru, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mrożonego szpinaku Krem: 500 ml śmietany 30%, 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, truskawki, sok do nasączenia WYKONANIE Ciasto: Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej, szpinak, a na końcu mąki(...)stopniach. Po upieczeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy sokiem. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Kremem przekładamy ciasto. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Truskawki obieramy z szypulek, dzielimy na pół. Układamy na kremie, zalewamy tezejaca galaretką

słodki bratek
Ciasto z truskawkami 139

galaretka truskawkowa [ mnie kiwi] Truskawki umyć i osączyć. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wrzącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Masło, cukry i jajka zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko razem ponownie zmiksować.Ciasto przełożyć do blaszki. Na ciasto wyłożyć truskawki oprószone mąką. Piec około  40 min. w 180 stopniach. Ciasto wystudzić. W zagłębienia(...)truskawkach wlać tężejącą galaretkę i odstawić do zastygnięcia. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową

Moje domowe kucharzenie
TRUSKAWKOWA CHMURKA 354

Pyszna, soczysta truskawka w galaretce, kruchy spód, bita śmietana i chrupiąca migdałowa beza. To ciasto da długo zagości w moim słodkim menu. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 150g cukru 1 łyżeczka octu szczypta soli 2 łyżeczki mąki(...)Zostawić do lekkiego stężenia, połączyć z pokrojonymi na pół truskawkami. Całość wyłożyć na kruche ciasto, schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcie.  Wykonanie kremu:  Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Ciasto wyjąć z lodówki, na warstwę galaretki wyłożyć krem śmietankowy. Na wierzch wyłozyć migdałową bezę. Chłodzić kilka godzin

Słodki Zakątek
Biszkoptowe z serem i galaretką 168

Lubię patrzeć jak cała moja rodzinka zajada się tym ciastem Biszkoptowe z serem i galaretką SKŁADNIKI: Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszek do pieczenia tłuszcz do formy MASA SEROWA 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 20 g żelatyny 1 opak biszkopty 2 opak galaretka truskawkowa truskawki PRZYGOTOWANIE: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać(...)lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Ciasto truskawkowa fantazja 134

Przepyszne ciasto, które polecam wszystkim. Makowy spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody(...)opakowaniu i zostawić do ostudzenia. Masło ubić wraz z cukrem pudrem i stopniowo dodawać budyń miksując. Gotowy krem wyłożyć na warstwie galaretki. Dekoracja: Rurki dekoracyjne zmielić np. w młynku do kawy i posypać nimi górę ciasta. truskawki przekroić na pół i ułożyć na każdym kawałku ciasta

Passions hobbies life
Ciasto z kremem bawarskim, musem truskawkowym i galaretką z białego wina 225

Pyszne, lekkie, orzeźwiające i pięknie prezentujące się ciasto na specjalne okazje. Pachnący wanilią krem bawarski to poważny konkurent panna cotty . Smakowo dość podobny, jednak dzięki kremówce jest puszysty i lekki jak chmurka. Jego smak podkreśla winna galaretka, a zdobią pyszniące się czerwienią truskawki. Inspiracją był dla mnie przepis znaleziony na  Kwestii Smaku . Wzbogaciłem go jednak o truskawkowy mus, zaś(...)mikserem, następnie na małych obrotach stopniowo dodawać schłodzony krem. Gotowy krem bawarski przelać na stężały mus truskawkowy. Ciasto wstawić do lodówki na 3h. Galaretka z białego wina: 500 ml słodkiego białego wina (np. muscatu) 3 płaskie łyżeczki żelatyny cukier (opcjonalnie) dodatkowo plasterki truskawek do dekoracji Odlać 100 ml białego wina i zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę i cukier. Połączyć

Food Square
Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 195

galaretkę , a następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć umyte i pokrojone truskawki.  Truskawkowe galaretki rozpuścić w 750 ml wody i pozostawić do stężenia ,a następnie wylać na wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawić do lodówki , najlepiej na całą noc. Smacznego

Aromatyczne Podróże
Lekkie ciasto z truskawkami, galaretką i mascarpone 46

prostu pycha! Jak jest sezon na truskawki, to obowiązkowo ciasto z galaretką musi być :-) Składniki:  Biszkopt: 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem:  250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo:  świeże(...)cukier puder, sok z cytryny i mascarpone. Zmiksować, aż masa będzie gładka. Wyłożyć na biszkopt. Na kremie ułożyć połówki umytych wcześniej truskawek.  3. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na krem i truskawki. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 57

upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety) 600 g truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji 250 g mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 4 galaretki truskawkowe 2 do sera + 2 na wierzch 24 podłużne biszkopty

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowa Chmura / Strawberry Cloud Shortcake 66

szybko zagnieść w kulę. Włożyć na pół godziny do lodówki. Wyłożyć ciastem blaszkę. Chłodzić kolejne 30-40 minut. Nakłuć spód ciasta widelcem. Piec w 200 stopniach około 15-20 minut (gdyby ciasto rosło i wybrzuszało się podczas pieczenia, można bardzo delikatnie przekłuć bąble powietrza widelcem).  Galaretki przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu (można trochę zmniejszyć ilość wody). Przekrojone(...)pół truskawki ułożyć na wystudzonym cieście, zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Przygotować krem: ubić śmietankę na sztywno, następnie dodać serek, wanilię i cukier puder do smaku. Krem wyłożyć na galaretkę. Schłodzić. Przygotować bezy: ubić białka na sztywno i stopniowo dodawać cukier. Gdy całość będzie gęsta i lśniąca, dodać mąkę ziemniaczaną, szybko zmiksować. Na blaszkę wyłożoną

Lekcje w kuchni
Galaretkowa pychotka 111

koniec dokładamy mąkę delikatnie miesząc. Ciasto wykładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 30 minut. Galaretki wiśniowe rozprowadzamy w 1/2 litra przegotowanej gorącej wodzie odstawiamy do stężenia. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli wlewamy stężałą galaretkę dokładnie miksujemy masę. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części smarujemy powstałą masą. Galaretkę agrestową rozpuszczamy 3/4 litra przegotowanej gorącej wodzie(...)dokładnie mieszamy odstawiamy do stężenia. Truskawki opłukujemy, czyścimy z szypułek pokroimy na połówki. Ciasto zalewamy stężałą galaretką agrestową, dekorując połówki truskawek. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.  Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z truskawkami 108

Sernik tradycyjny, na kruchym cieście. Obowiązkowo z rodzynkami i skórką pomarańczową. Dodatkowo truskawki i galaretka, co dodaje mu lekkości. Nam będzie smakował na pewno, a S uwielbia truskawki! Składniki : Ciasto : * 100 g masła * 100 g cukru pudru * 225 g mąki pszennej * 1 jajko Masa(...)sera wiaderkowego * 150 g masła * 1,5 szklanki cukru * 7 jajek * budyń waniliowy * szczypta soli * 2 łyżki skórki pomarańczowej  * 2 łyżki rodzynek * kilkanaście truskawek * galaretka truskawkowa  Przygotowanie : Ze składników na ciasto zagnieść kruche i odłożyć na pół godziny do zamrażarki. Wyłożyć ciastem blaszkę i podpiec spód 20 minut w 180 stopniach. Masło utrzeć z twarogiem. Żółtka ubić

Magiczne Życie Marty
Fit ciasto z truskawkami, galaretką i śmietanką kokosową 393

Ciasto z truskawkami i galaretkę w sezonie zawsze musi być. Oczywiście najlepsze i najszybsze jest to na biszkopcie. Dziś więc przepis na takie pyszne ciasto, ale w mojej wersji jest ono oczywiście nieco odchudzone i uzdrowione - nie zawiera cukru, glutenu ani laktozy. Śmietanka kokosowa ze stałej części mleka kokosowego pasowała do niego świetnie, polecam zwłaszcza to w wersji light, którą(...)gęstego mleka kokosowego (u mnie w wersji light)* 1/2 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 4 łyżeczki żelatyny + 1/4 szklanki gorącej wody 1/4 szklanki mleka roślinnego Dodatkowo: ok. 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek

Healthy food explorer
Tarta truskawkowa z galaretką 62

krupczatki 125 g masła 2 zółtka  0.5 szkl cukru cukier waniliowy masa serowa z truskawkami; 250 g twarogu (półtłusty delikat)  0.5 szkl cukru garść truskawek 0.5 szkl mleka 2 żółtka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej dodatkowo;  galaretka truskawkowa  truskawki do dekoracji Ciasto zagniatamy i wyklejamy niim formę do tarty rozm, uniwersalny.  Ciasto podpiekamy w temp(...)przez 14 min Składniki na masę serową wkładamy do kubka i blendujemy na jednolitą masę.  Wylewamy masę na podpieczone ciasto i pieczemy ok 25- 30 min. Rozpuszczamy galaretkę i dekorujemy truskawkami , oblewamy galaretką, pozostałą galaretkę wystudziłam w pojemniku. pokroiłam w kostkę i udekorowałąm ną tartę

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania