ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:12/149)

Truskawkowiec bez pieczenia 131

Truskawkowiec bez pieczenia – to pyszne ciasto na herbatnikach, składające się z 3 warstw, w tym dwóch na bazie truskawek. Gorąco je polecam ze świeżymi truskawkami

Kulinarne Przeboje
Biszkopt przekładany kwaśną śmietaną, z truskawkami i galaretką 241

Bardzo lubię to ciasto i przygotowuję je kilka razy w roku, z różnymi owocami. Na blogu jest już to ciasto w wersji z brzoskwiniami, i w tej kombinacji smakowej jest ono równie pyszne. W sezonie na truskawki nie można go nie przygotować właśnie z nimi. Spróbujcie, jestem pewna, że Wam zasmakuje. Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru do wypieków(...)mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1-2 łyżki oleju Dodatkowo: średni kubek kwaśnej śmietany 18% Zott (330g) świeże truskawki (około 200-250 g) 2 galaretki truskawkowe/poziomkowe Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku

Smaki Na Talerzu
Kostka szczęścia ;) 546

Czekolada, truskawki, krem ... czegóż więcej potrzeba do szczęścia ?;> W końcu weekend, tak bardzo oczekiwany. Żeby było bardziej świątecznie, pyszne ciasto do kawy ;) Poza tym to był ciężki ale szczęśliwy tydzień, także stąd kostka szczęścia :) Ciasto na formę 24x24cm. Składniki: Ciasto : 5 jajek+ 2 białka z kremu 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao margaryna 250g 2 szklanki mąki 1/2 szklanki(...)Pora na ułożenie ciasta :) w części środkowej rozkrojonego biszkoptu, kieliszkiem wykrawamy kółka. Układamy kolejno dół ciasta- połowa kremu- ciasto z dziurkami- do dziurek masa truskawkowa- krem- ciasto- polewa. Uwaga! Galaretka z truskawek musi mieć bardzo gęstą konsystencję, bo inaczej wypłynie z ciasta. Przygotowane ciasto polecam nie wkładać od razu do lodówki, niech postoi sobie w temperaturze pokojowej, dzięki temu ciasto

Czerwona Porzeczka
Ciasto z truskawkami 150

Opis Ciasto z truskawkami: Ciasto z truskawkami to obowiązkowy przysmak w truskawkowym sezonie. Jest wspaniałym sposobem na oryginalne i smaczne zaserwowanie tych bogatych w witaminy i pysznych owoców. Nasze ciasto jest orzeźwiające, soczyste, w sam raz na upalne, letnie dni.. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki na biszkopt: 4 jajka ¾ szklanki mąki pszennej ¾ szklanki cukru(...)wody, niż w przepisie. Zostawić do wystudzenia, lecz nie dopuścić do całkowitego jej stężenia. Truskawki umyć, odsączyć, przekroić na połówki, ułożyć na wierzchu ciasta tak, aby część każdego owocu znalazła się w masie śmietankowej. Oczywiście owoce muszą być widoczne z wierzchu. Ciasto zalać gęstniejącą galaretką, chłodzić w lodówce kilka godzin. Przed podaniem udekorować świeżymi truskawkami oraz zielonymi listkami mięty. Smacznego

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Biszkopt z truskawkami i galaretką 386

kremem maślanym. Galaretkę z owocami musiała zjadać mama, ponieważ dla mnie najlepszą częścią w tym cieście był właśnie słodki krem maślany :). Może dlatego nie mam dziś nic przeciwko kremom maślanym do tynkowania tortów ;). Czym skorupka za młodu…, wiecie ;). Oczywiście miałam okazję próbować tego ciasta w wersji z kremem śmietankowym i budyniowym. Niestety dla mnie to ciasto musi być(...)masa zgęstnieje. Nadal ubijając dodajemy żółtka, jedno po drugim (zanim dodamy kolejne żółtko dokładnie mieszamy poprzednie). Gdy otrzymamy jednolitą masę odkładamy mikser. […] Artykuł Biszkopt z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Sernik z galaretką i truskawkami 268

galaretką i truskawkami to pomysł na ciasto na zimno, które w smaku jest idealne - nie za słodkie i naprawdę sycące. Najlepiej sernik na zimno przygotować dzień przed podaniem, ponieważ wszystkie warstwy muszą mocno stężeć. Jeżeli macie ochotę na inne ciasta na zimno to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 2 galaretki o smaku truskawkowym(...)szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego (150 g) 3 płaskie łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej wody 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (100 g) truskawki (co najmniej 0,5 kg) Truskawki umyć, osuszyć i odciąć z nich szypułki. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance wody. Odstawić do ostudzenia. Galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody

Ugotować
Sernik gotowany z truskawkami 269

lodówce. Polecam, ciasto smakuje przepysznie. Sernik gotowany z truskawkami Drukuj przepis Składniki -1 kg mielonego twarogu, może być z wiaderka -200 g masła -1 szklanka cukru -łyżka cukru waniliowego -2 budynie waniliowe -4 duże jajka (użyłam L) -200 ml mleka -około 400 g herbatników Dodatkowo: -500 g truskawek (umytych i osuszonych) -2 galaretki truskawkowe Przygotowanie --> W dużym garnku rozpuszczamy masło(...)masy serowej. Na wierzchu układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia. --> Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Odkładamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. --> Na schłodzonym cieście układamy truskawki (większe możemy pokroić na mniejsze części), zalewamy je stężałą galaretką. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Post Sernik gotowany z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Ciasto z galaretką i kremem karpatka 389

łyżką. Dno okrągłej blaszki wysmarować tłuszczem i posypać kaszką manną. Wlać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 25-30 minut. Sprawdzić stan upieczenia drewnianym patyczkiem. Przygotowanie galaretki i owoców – dwie galaretki truskawkowe zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać. Zostawić aż prawie stężeje. Truskawki umyć, odciąć szypułki. Zostawić na sitku żeby obeschły. Przygotowanie kremu(...)ciasta – zimny biszkopt przekroić na pół. Na spodnim biszkopcie rozłożyć połowę kremu. Następnie położyć drugą część biszkoptu i znowu rozsmarować pozostały krem. Rozłożyć truskawki, jedna przy drugiej. Na górę wylać gęstniejącą galaretkę. Wstawić ciasto do lodówki. Ciasto jest proste, ale bardzo pyszne

Kuchnia Pokoleń
Jagielnik rabarbarowy 164

Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Składniki Ciasto: 1 szklanka  kaszy jaglanej Sante 1,5  szklanki mleka 1 szklanka naturalnego jogurtu 1/4 łyżeczki soli morskiej 1 łyżeczka masła 1 szklanka wody 1 łyżka esencji waniliowej 4 łyżki cukru pudru 1 galaretka żurawinowa 2 łyżeczki żelatyny 1 galaretka truskawkowa truskawki na wierzch ciasta Nadzienie rabarbarowe: 700 g rabarbaru(...)folią spożywczą i wylewamy na nią masę. Wkładamy do lodówki do stężenia. Następnie galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 350 ml wrzątku. Odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki kroimy w plastry i układamy na wierzchu ciasta. Zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki na 4 godziny

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt z truskawkami i galaretką. 127

upały dają się we znaki, takie orzeźwiające ciasto z zimną galaretką i owocami jest nie zastąpione. Piekłam w tortownicy 25 cm. Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam domowy) 3 łyżki maki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej na czubku łyżki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki Wykonanie: Białka ubić, dodając cukier i cukier waniliowy(...)Gotowe ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do  pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni, 20 minut. Galaretki rozpuścić w trochę mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu. Truskawki umyć i obrać z szypułek. Na wystudzonym biszkopcie poukładać truskawki. Tak przygotowane ciasto zalać tężejącą galaretką i wstawić na kilka godzin do lodówki

Agusiowe smakołyki
Tarta z truskawkami 748

truskawkowej 150ml wody 100-150g truskawek (tyle, aby przykryły wierzch tarty) Wykonanie: CIASTO KRUCHE - składniki na ciasto powinny być prosto z lodówki - mąkę przesiać, dodać cukier puder, zimne masło, żółtko, ekstrakt z wanilii i śmietanę, składniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto - jeśli ciasto jest za suche, można dodać odrobinę więcej śmietany - ciasto zafoliować i schłodzić - formę wysmarować tłuszczem(...)przenieść tartę po upieczeniu) - ciasto rozwałkować na placek, przełożyć go do formy, tworząc wysoki brzeg sięgający mniej więcej do połowy wysokości tortownicy lub wypełnić całą formę na tartę - ciasto nakłuć widelcem, schłodzić - schłodzone ciasto (powinno być sztywne po wyjęciu z lodówki) wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 20-25 minut - jeśli ciasto podczas pieczenia wybrzusza się

Smakołyki Bereniki
Truskawkowa pianka 236

odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na ciasto z truskawkami. Biszkopt. 15 dkg mąki pszennej 2 łyżki kakao 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek szczypta soli Pianka truskawkowa. 500 ml śmietany kremówki (36%) 20 dkg truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml wody Truskawkowa chmurka Jak przygotować ciasto truskawkowa pianka. Biszkopt(...)żółtka. Mieszać bardzo delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylać na formę do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Pianka: Wodę zagotować po czym rozpuścić w niej galaretki. Schłodzić. Trusawki umyć. Pokroić na kawałki. W misce ubić śmietanę kremówkę. Kiedy gotowa dodawać dużymi stróżkami tężejącą galaretkę. Na koniec dodać pokrojne truskawki. Złożenie cias ta: Na uprzednio upieczony i wystudzony

mecooks
Truskawkowa Chwila 259

nasze ogrody będą pełne pysznych truskawek, a my możemy przygotowywać z nich pyszne ciasta i desery. Ciasto Truskawkowa Chwila to pyszne połączenie biszkoptu, masy śmietanowej oraz truskawek i galaretki. Nawet jeden kęs ciasta sprawi radość dla naszego podniebienia. SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, ½ szklanki cukru, 4 łyżki oleju, 2/3 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Masa śmietanowa: 400ml(...)ubijam na sztywno razem z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz śmietan fixem. Dodaję zimną żelatynę. Miksuję. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3. Truskawki obieram z szypułek. Owoce kroję w grubsze plasterki i układam na cieście. 4. Galaretki rozpuszczam w litrze wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Tężejącą galaretkę wylewam na ciasto. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
ciasto z kremem i truskawkami :) 224

Witam Kochani Truskawkowych wypieków ciąg dalszy-dziś przepis na niezawodne ciasto z kremem,truskawkami i galaretką-można by rzec klasyk :P  Polecam idealne ciasto na ciepłe letnie dni  SKŁADNIKI *Duża tortownica 24cm BISZKOPT 4 jajka 0,5 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia KREM 2,5 szkl mleka  (szkl 250ml(...)zgęstnienia mieszając .Studzimy .masło ucieramy na puch (temp pokojowa) i dodajemy po łyżce ostudzonego  budyniu . Krem dajemy na biszkopt,wykładamy na niego pokrojone truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką (galaretkę przygotowujemy w 400ml wody) Ciasto wstawiamy na noc do lodówki i gotowe :) Polecam jest wspaniałe i można je przygotować z innymi owocami :) SMACZNEGO :) PS Uwielbiam kaktusy,mam małą kolekcję

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Torcik straciatella z białą czekoladą, truskawkami i galaretką 243

Latem uwielbiam zajadać się orzeźwiającymi ciastami z owocami i galaretką. Tym razem przygotowałam pyszny torcik z masą śmietanowo- czekoladową, truskawkami i galaretką. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę. Ciasto zniknęło z talerza w mgnieniu oka.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 białka, szczypta soli, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku(...)czekoladę kroję w małą kostkę. Dodaję do masy. Mieszam. Masę wykładam na biszkopt makowy. 3. Galaretki rozpuszczam w 1 litrze wrzątku. Odstawiam do przestudzenia. Truskawki obieram z szypułek i układam na cieście. Owoce zalewam tężejącą galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi