ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:18/149)

Murzynek z truskawkami i galaretką 165

piec 35-40 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i zostawić, żeby ostygło. Jak już będzie zimny przeciąć na pół. Masa ptasie mleczko -Galaretkę rozmieszać w 1 szklance wrzącej wody, Odstawić żeby ostygła i prawie zgęstniała. Śmietanę ubić na sztywno i powoli wlać gęstniejącą galaretkę, wymieszać. Truskawki rozłożyć na spodniej części ciasta, jagody rozrzucić. Zalać gęstniejącą masą śmietanowo-galaretkową. Wstawić

Kuchnia Pokoleń
Kakaowy torcik z truskawkami i bitą śmietaną 297

szklanki gorącej wody Poncz:   1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W upalne dni dodajemy mniej wody( na 2 galaretki użyłam 850 ml gorącej wody). Białka ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy po łyżce cukru i dalej ubijamy, aż piana będzie sztywna(...)Biszkopt nasączamy ponczem. Umieszczamy w obręczy do tortów. Wykładamy ubitą kremówkę z truskawkami, wyrównujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Na dobrze zastygnietej śmietanie układamy truskawki i zalewamy  tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodowki na całą

Mia Cucina Sofieta
Wiosenna tarta z truskawkami i serkiem mascarpone 153

zapachów rozpoczynającego się lata ciasto. klasyczne ciasto na tartę 200 g masła 100 g cukru 300 g mąki 1 jajko pozostałe składniki 1 opakowanie serka mascarpone 1 galaretka owocowa truskawki Wykonanie: Zagniatamy ciasto na tartę z wymienionych wyżej składników. Ciasto powinno się schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po upływie tego czasu wylepiamy nim formę ( dla utrudnienia można(...)minut. W czasie pieczenia po około 10 minutach tartę smarujemy jajkiem ( zostawiłam odrobinę z z tego do ciasta ) i pieczemy dalej. Po schłodzeniu na tartę rozsmarowujemy serek mascarpone, układamy przekrojone na pół truskawki i zalewamy wcześniej przygotowaną, lekko gęstniejącą galaretką owocową. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Truskawki w galaretce na biszkopcie 97

ostygnięcia. 5. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. 6. Truskawki obrać z szypułek, umyć i pokroić na ćwiartki. Wyłożyć na ostygnięty biszkopt. 7. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na truskawki. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki

A Ty Smakuj Mnie
Kokosowy sernik gotowany z truskawkami 403

szybkim cieście, które nie wymaga pieczenia, bo przygotowane na herbatnikach. KOKOSOWY SERNIK: 500 g twarogu zmielonego (najlepiej z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 budyń kokosowy lub śmietankowy 1/2 szklanki wiórków kokosowych ok 160 g herbatników maślanych WARSTWA TRUSKAWKOWA: 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody(...)zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , galaretka , herbatniki , mleczko kokosowe , truskawki , twaróg , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Tartelki z owocami i budyniem 175

Pyszne kruche tartelki nadziane budyniem, owocami i galaretką. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Pyszne. Nr 6/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (8 sztuk): 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli Składniki na nadzienie: 400 ml mleka 2 łyżki cukru(...)budyniu waniliowego 1 laska wanilii, przecięta wzdłuż 200 ml gorącej wody ulubione owoce (u mnie jeżyny i truskawki) 1/2 op. galaretki (u mnie owoce lasu) CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy, zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretkę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Piekarnik

My Culinary Art
Torcik na Dzień Matki 146

odstawić do wystygnięcia. Przygotować okrągłą formę lub wysoki rant. Na dole ułożyć biszkoptowy krążek,wokół ustawić na przemian biszkopty i rurki. Śmietanę ubić na sztywno,połączyć z tężejącą galaretką,pokrojonymi truskawkami i borówkami.  Masę wylać na biszkopt(...)nałożyć i docisnąć drugi biszkoptowy krążek,odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w 350 ml wrzątku i odstawić do wystygnięcia. Na stężałej masie ułożyć truskawki i borówki,zalać tężejącą galaretką krystaliczną. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki

Kolorowa kuchnia Elki
Truskawkowe pole na kruchym cieście 247

zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno tortownicy o średnicy 24cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić, lecz nie zdejmować obręczy tortownicy! Masa truskawkowa: 1,5 kg truskawek,  2 galaretki truskawkowe,  1/2 szklanki posiekanych orzechów w karmelu,  4 łyżki konfitury truskawkowej(...)szklanki śmietanki 30%,  2 łyżki cukru pudru,  5 g startej czekolady.  Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Ostudzić. Umyte i osuszone truskawki rozłożyć na zimnym cieście. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na całą noc. Brzegi ciasta oddzielić nożem i zdjąć obręcz tortownicy. Boki ciasta posmarować konfiturą i obsypać zmielonymi orzeszkami.  Śmietankę ubić na sztywno

Z miłości do słodkości
SERNIK Z TRUSKAWKAMI na zimno. 214

sernikowa: twaróg sernikowy lub półtłusty ( 2 x 450 g ) woda gorąca ( 2 x 200 ml.) galaretka truskawkowa sypka ( 2 x 30 g) śmietanka kremówka 36% ( 2 x 120 ml.) Galaretka z truskawkami : woda gorąca ( 2 x 500 ml.) galaretka truskawkowa ( 2 x 100 g) truskawki ( około 250 g i około 300 g) Potrzebne gadżety: Foremka serce 26cm. Ciekawe(...)Galaretka z truskawkami . 100 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 500 ml. gorącej wody. Pozostawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Na masę serową wykładamy około 250 g truskawek pokrojonych w plastry. Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki. Krok 4 . Masa sernikowa . Powtarzamy krok 2. Masę serową przelewamy na stężałą galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Krok 5 . Wykończenie czyli galaretka z truskawkami

RITA food channel
Ciasto ptasie mleczko truskawkowe. 129

Sezon na truskawki pomału dobiega końca, więc trzeba korzystać. Mam dla Was przepis na banalnie proste ciasto truskawkowe, a przy tym bardzo smaczne. Czyli takie jakie lubię najbardziej. Co jak co, ale czas spędzany w kuchni i na sprzątaniu skracam do minimum - o ile to możliwe ;) Ciasto ptasie mleczko truskawkowe przepis: 500 ml śmietany kremówki, 2 galaretki truskawkowe(...)wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do niej zimną już galaretkę delikatnie mieszając. Do powstałej masy dodajemy kawałki truskawek (zostawiamy część do dekoracji). Krem wylewamy na wcześniej upieczony biszkopt. Całość dekorujemy truskawkami. Ciasto chłodzimy w lodówce

Pani domowa
Jogurtowe ptasie mleczko z truskawkami na kakaowym biszkopcie 284

piekarnik nagrzać do 180 C i piec ciasto 30-35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przekroić na pół wzdłuż. Rozłożyć truskawki na spodniej warstwie. Ptasie mleczko – jogurt wymieszać z ugniecionymi truskawkami. Jak macie malakser to zmiksować razem ale nie na gładką masę. Kawałki truskawek muszę być widoczne. Galaretki zalać wrzącą wodą i wymieszać dokładnie. Odstawić w zimne miejsce(...)gęsta wylać ją na spodnią część biszkoptu i przykryć drugim ciastem. Zostawić trochę na górę do posmarowania. Rozłożyć ponownie truskawki na górze. Ptasie mleczko thermomix dodać jogurt i truskawki, zmiksować 30 sek, obroty 3 gdyby było za słabo zmiksowane dodać czasu, ale truskawki nie mają być całkowicie zmiksowane dwie galaretki rozmieszać we wrzącej wodzie i zostawić do zgęstnienia

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Lodowiec 849

Ciasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany(...)biszkoptów również namoczonych w galaretce. Następnie wyłożyć białą masę śmietanową. Całość wstawić do lodówki, aby masy lekko stężały (na ok. pół godziny). Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na sztywniejącej masie śmietanowej. Wszystko zalać tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki i chłodzić przez kilka godzin (najlepiej przez noc). * Żelatyna nie jest konieczna, można zmniejszyć ilość śmietany, wtedy masa będzie

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
WANILIOWO KAKAOWY SERNIK Z TRUSKAWKAMI 143

moich ulubionych ciast. Wszak za każdym razem mogą smakować inaczej. Dorwałam koszyczek truskawek i postanowiłam, że wykorzystam je do sernika. Palce lizać!   Składniki: 1 kg sera w wiaderku 4 łyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 400 g ciastek maślanych 20 g masła 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: *Herbatniki drobno(...)masy odbieramy 1/3 , do reszty dodajemy kakao, miksujemy, wykładamy do tortownicy. Do reszty masy dodajemy likier, mieszamy, wylewamy na ciemne ciasto, można delikatnie przemieszać wykałaczką. *Truskawki przekrajamy na połówki. Układamy na cieście. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Kiedy przestygną zalewamy truskawki, odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
CIASTO Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I GALARETKĄ 276

Lekkie ciasto z puszystą pianką jogurtową z truskawkami i galaretką na spodzie z ciastek Degistive. Ciasto można wykonać z dowolnymi owocami i z jogurtem o ulubionym smaku :) Składniki: Na spód: * 300 g ciastek degistive * 120 g roztopionego masła Na piankę: * 500 ml śmietany kremówki * 5 serków homogenizowanych truskawkowych po 150 g każdy * 400 g truskawek * 3 łyżki żelatyny namoczonej

Zrób to smacznie
Budyniowy sernik na zimno z truskawkami na owsianym spodzie 215

żelatynę, całość dokładnie mieszam i wykładam na masę budyniową, całość ponownie wstawiam do lodówki by stężała. Galaretka truskawkowa: ok 1/2 kg mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa aksamitny sernik, budyniowy sernik, ciasto pianka, ciasto z truskawkami, fit sernik, odchudzone ciasto, odchudzony sernik, owsiany spód, sernik, sernik czekoladowy, sernik na zimno, sernik z truskawkami, Serniki, truskawki, zdrowszy sernik na zimno, Galaretkę rozpuszczam

Cynamonowe szczęście