Truskawki , truskawki , truskawki – wreszcie je mamy! Teraz będziemy szaleć ;) Ciasto jest niesamowicie delikatne … mięciutkie i rozpływa się w ustach! Każdy jego kęs sprawia , że nasze kubki smakowe szaleją z rozkoszy ( ajj , ale to zabrzmiało :D ) Delikatny biszkopt … kremowy budyń … soczyste truskawki zatopione w galaretce – tak ; było pyszne!!! Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkocukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone: 150 g białej czekolady 375 g serka mascarpone 100 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek galaretka ( krystaliczna lub truskawkowa PRZYGOTOWANIE 1. Szpinak rozmrozić na sicie - tym samym nadmiar wody zostanie odsączony. Rozmrożony szpinak zmiksować blenderem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę(...)mascarpone równomiernie wyłożyć na ostudzony biszkopt. 3. Truskawki pokroić w plasterki lub pozostawić całe ( całych będziemy potrzebowali więcej niż 200 g ). Plasterki truskawek układać na kremie. Ciasto wstawić do lodówki. 4. Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zalać nią truskawki na cieście. Schłodzić w lodówce. Smacznego
kolorowotorcikowotaka spektakularna jak ze sklepu, ale uwielbiałam to ciemne ciasto i domowy krem na wierzchu posypany kakao. Jogurtowy sernik- wiecie, taki w stylu jogurt plus galaretka, biszkopty na spód i owoce na wierzch. No i biszkopt z galaretką. Klasyk nad klasykami. Z kremem budyniowym. I owocami- latem głównie truskawkami, zimą z czymś z puszki. Z czasem przegrał z bardziej fikuśnymi(...)pół (chyba, że nie wyrosło aż tak bardzo, wtedy można pominąć). Spodnią warstwę równomiernie nasączamy ponczem i smarujemy połową kremu. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, smarujemy kremem i dekorujemy połówkami wymytych i osuszonych truskawek oraz listkami mięty. Galaretkę przygotowujemy w mniejszej ilości wody (u mnie 400ml wody na torebkę). Przestudzamy. Jeśli mamy miejsce w blaszce po prostu wylewamy przestudzoną na truskawki
les mirabellesPrzedstawiam przepis na rewelacyjne, szybkie i słodkie ciasto jakim jest Cudaczek z truskawkami. Przepis powstał z potrzeby chwili :) i posiadanych składników :) ale zyskał uznanie wśród moich domowników. Polecam! Cudaczek Składniki: opakowanie okrągłych biszkoptów, 2 śnieżki, szklanka mleka, galaretka agrestowa, galaretka pomarańczowa, truskawki. Wykonanie: Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę układamy biszkopty. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody. Galaretkę pomarańczową(...)ubijamy w szklance mleka i powoli wlewamy tężejącą galaretkę agrestową. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Truskawkami obieramy z szypułek, myjemy, kroimy na pół i układamy na masie. Truskawki zalewamy tężejącą galaretką pomarańczową. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego
paapilotkaadurszlak . Delikatny cytrynowy spód, krem budyniowy, truskawki, ptasie mleczko i galaretka. Prosty przepis ale idealny na wspólne gotowanie z dziećmi. Poza tym truskawki, ptasie mleczko i galaretka oraz krem budyniowy i mięciutki spód ciasta to takie połączenie, które zasmakuje każdemu dziecku! Ciasto podobno wyszło pyszne, wiem, bo dwa nieposłuszne skrzaty w środku nocy wykradały kawałek po kawałku nim galaretka zdążyła(...)cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawaj budyń. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Galaretkę rozpuść we wrzątku. Truskawki pozbaw szypułek. Ptasie mleczko możesz pokroić drobniej ale nie musisz. Cytrynowy spód posmaruj częścią kremu. Wierzch kremu udekoruj truskawkami i ptasim mleczkiem. Umieść ciasto w lodówce do momentu aż galaretka zacznie znacznie gęstnieć. Następnie wylej na wierzch galaretkę truskawkową
Mango PapajaSernik na zimno z truskawkami to bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny sernik na letnie dni – lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody(...)masę. Udekorować ciasto kilkoma truskawkami. Schłodzić w lodówce minimum 6 godzin (najlepiej całą noc). Krok po kroku: 1. Rozpuścić galaretkę 2.Ubić śnieżkę 3. Do ubitej śnieżki dodać serki waniliowe 4. Masę serową zmiksować z zimną galaretką 5. Przygotować kawałki truskawek 6. Wymieszać truskawki z masą 7. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę 8. Ciasto udekorować truskawkami Pobierz wersję
KuchniaWeDwoje.plTruskawkowych słodkości ciąg dalszy? Yhy! Mam dla Was przepisy na jeszcze 2 nowe ciacha! Dziś zapraszam na przepyszne ciasto z truskawkami bez pieczenia. Z dodatkiem lekkiej jogurtowej masy i słodkiej galaretki, która przykrywa ciągle jeszcze soczyste truskawki. Możecie dodać też inne, sezonowe owoce! Szybkie! łatwe! Pyszne! Zapraszam! SKŁADNIKI: SPÓD: * okrągłe biszkopty MASA: * śmietana 30% – 650 ml * jogurt grecki
Ostra na SłodkoSzczególnie, że nie ma problemu ze zrobieniem zdjęć ciasta - ja sobie robię, podczas gdy moje Głodomorrry pałaszują obok swój kawałek. Zawsze łatwiej mi z ciastami, niż z obiadem, bo porcji więcej, nie stygnie, itd. Zapraszam po przepis na obłędne w smaku, bardzo efektowne brownie z kremem jogurtowym z ricottą i truskawkami , które w przygotowaniu jest bardzo proste. Polecam(...)stężonego ciasta układamy truskawki pokrojone w plasterki, lekko je na siebie zakładając lub całe owoce - wedle uznania (ja pomieszałam i ułożyłam kilka całych, a dookoła nich plasterki, lekko je wciskając w masę). Tu można również ułożyć pomiędzy truskawkami, tak jak u mnie, kilka listków świeżej mięty - idealnie się komponują z całością, szczególnie z truskawkami. Płynną, ale zimną galaretką ostrożnie
Kolorowy PrzepisownikPyszny delikatny i kremowy jak włoska panna cotta sernik, do którego potrzeba niewielu składników. Założę się, że wiekszość macie w swojej kuchni. Użyłam tu: kilku truskawek galaretki - takiej na 500 ml, ale rozpuszczonej w mniejszej ilości wody śmietanki 30% mleka 3,2% - ale każde inne też się nadaje cukru pudru laski wanilli - jeżeli akurat nie macie jej w kuchni, można(...)ilość żelatyny, żeby nie rozpłynął się w drodze. cierpliwość - to chyba najtrudniejszy do zdobycia składnik ;) Przygotowanie również jest bardzo proste. Na początku przygotowujemy galaretkę i truskawki. Następnie masę serową. Jedyną trudność może sprawić wyjęcie gotowego ciasta. Żeby było to łatwiejsze użyłam silikonowej foremki na małą babkę. Ilość: 12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Sernik panna
Pełny talerzspożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę jak masło. 3. Jak budyń ostygnie możemy przygotować galaretki. Cytrynową galaretkę zalać 200ml gorącej wody, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Dwie galaretki przezroczyste zalać 750ml gorącej wody, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostygnięcia. 4. Blaszkę o wymiarach 26x26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blaszki(...)składniki dobrze się połączą. Krem śmietanowy wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać. Na wierzchu poukładać połówki truskawek, lekko je dociskać ( patrz FILM ). Na wierzch wylać ostygniętą, lekko tężejącą przezroczystą galaretkę (jeśli galaretka nie ostygła na czas czekania wstawiamy ciasto do lodówki). Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkajednak chwilę do dumy, że to ja na to wpadłem😉 Ciasto ma tylko jedną wadę – najlepsze jest, jak postoi przez noc w lodówce😉 Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Masa truskawkowa: 350g truskawek 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa 100ml wody Masa waniliowa: 3 jajka 3 łyżki cukru 400g serka(...)truskawkową i równo rozsmarować. Odstawić do lodówki do stężenia. Na masę truskawkową wyłożyć masę waniliową. Ciasto udekorować truskawkami i polać tężejącą galaretką owocową. Latem proponuję, aby galaretkę rozpuszczać w mniejszej ilości wody. Znacznie szybciej tężeje i nie robi nam niespodzianek;) Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. Jak wspomniałem na początku, najlepsze jest jak postoi całą noc w lodówce
Jacob Tastessama nazwa wskazuje pojawia się w nim jeszcze jeden owoc… Oczywiście są to truskawki . Stanowią niezwykle udaną parę i właśnie ten fakt postanowiłam wykorzystać. Wierzch ciasta zwieńczyły zatem truskawki zatopione w truskawkowej galaretce . Nie muszę chyba nadmieniać jak udane jest to połączenie…? Nie tylko smakowo zresztą. Prezentuje się także pięknie. I chociaż ceny truskawek potrafią na razie jeszcze zwalić(...)pyszne i piękne keto ciasto z rabarbarem i truskawkami uświetniło celebrację Dnia Mamy i stanowiło wyśmienity dodatek do popołudniowej kawy. Jest to propozycja o bardzo wiosenno - letnim charakterze, idealna na ciepłe dni, także polecam! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto kokosowe , ciasto z owocami , galaretka , jajka , owoce , torcik Porcje 8 porcji Czas przygotowania 20 minut
Modern Cave GirlSezon na truskawki już niedługo będzie się kończył, dlatego też w pełni go wykorzystuję, by przygotować Wam jak najwięcej truskawkowych inspiracji! Pamiętajcie, że prawie wszystkie ciasta możecie przygotowywać też z mrożonych owoców – wcale nie będą odbiegać smakiem! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia – do zrobienia w kilkanaście minut. Biszkoptowy spód pokryty lekką truskawkową(...)sprawia, że ciasto będzie zachwycać nie tylko podniebienie, ale i oczy! Wspaniale prezentuje się na stole! Spróbujcie! Polecam! Ps. śmiało możecie zrobić też w innej wersji smakowej – z tych samych proporcji! SKŁADNIKI : MASA KISIELOWA : * masło – 100 g * kisiel truskawkowy – 2 op * galaretka truskawkowa – 1 op PIANKA: * śmietana 36% – 100 g * galaretka truskawkowa – 2 op DODATKOWO: * truskawki
Ostra na Słodkoprzestudzonego masła 1 duży budyń waniliowy w proszku Krem truskawkowy: 2 kostki masła 10 łyżek cukru pudru Ok 400g truskawek (waga po odszypułkowaniu) 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli. Do sztywnej piany dodajemy partiami cukier, następnie żółtka, a na samym końcu przesiane(...)godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę. Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy- umyte, odszypułkowane i osuszone truskawki
Kuchnia w czekoladzieWczoraj z myślą o mojej córce zrobiłam takie oto ciasto biszkoptowe z masą na bazie galaretki i śnieżki z truskawkami. Wyszło naprawdę pysznie. W sam raz na Dzień Dziecka i nie tylko :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki (pół krupczatki, pół tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka truskawkowa: 2 śnieżki(...)mieszamy na małych obrotach. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (36x24cm). Pieczemy 30-40 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. 2. Galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy i odstawiamy do lekkiego stężania. 3. Śnieżki ubijamy z zimnym mlekiem, dodajemy tężącą galaretkę i miksujemy dokładnie. Dodajemy truskawki umyte i pokrojone
Kuchnia domowa Ani