ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:24/149)

Sernik na zimno z truskawkami 481

cukru, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta. Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła…. ) i zostanie jeszcze wystarczająco miejsca na całą galaretkę Zapraszam ciepło na sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno z truskawkami Składniki(...)przewróciły. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby masa stężała. Po tym czasie rozrobić galaretkę- jeśli mamy mniejszą tortownicę to z połowy ilości wody a jeśli mamy większą tortownicę to z całości i przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Możemy dodatkowo udekorować wierzch ciasta truskawkami. Wstawiamy sernik do lodówki aż galaretka stężeje. Smacznego Post Sernik na zimno z truskawkami pojawił

UgotujmyTo.pl
Grysikowiec z truskawkami - ciasto z kaszy manny bez pieczenia i miksera 130

Składniki: Szklanka 250 ml Blaszka 25x35 cm Herbatniki kakaowe 250 g Mleko 1 l Kasza manna szklanka Masło 200 g Cukier 3/4 szklanki Cukier waniliowy łyżka truskawki 500 g Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: W Garnku zagotować 750 ml mleka z cukrami oraz masłem. W pozostałych 250 ml mleka wymieszać kasze mannę i wlać do gotującego się mleka. Gotować przez(...)ciepłej przygotowanej masy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników oraz pozostałą część masy i wyrównujemy łyżką. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia.  Na ciasto układamy połówki truskawek ( można lekko poodciskać do masy). Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania

Kulinarne przygody
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 92

szklanki śmietany 30 % lub jogurtu naturalnego 3-4 łyżki  cukru pudru łyżeczka cukru waniliowego 2 galaretki cytrynowe ORAZ: truskawki ok. 40-50 dag galaretka truskawkowa WYKONANIE: W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 2 szklankach wody. Odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki myjemy, kroimy na pół. BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywną pianę, powoli wsypujemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem(...)przekładamy do miski, dodajemy puder, cukier waniliowy, śmietankę i miksujemy, wlewamy galaretki. Połowę masy wlewamy na biszkopt,  w odstępach układamy 2/3 truskawek, zalewamy resztą sera, gładzimy, resztę truskawek kroimy w kostkę i układamy na serze. Chowamy do lodówki. Gdy galaretka truskawkowa gęstnieje wlewamy na truskawki. Ciasto porządnie schłodzić.  Smacznego

Pani na deser
Biszkoptowe ciasto z jogurtową pianką i owocami 173

borówek lub jagód - 50 g cukru pudru Masa owocowa : - 500 g truskawek , mogą być mrożone - 100 g cukru - 50 ml wody - sok z 1/2 cytryny Na wierzch : - 1 galaretka winogronowa lub agrestowa - 1 galaretka pomarańczowa - sezonowe owoce lub wg smaku , u mnie obrany winogron i borówki Wykonanie ciasta : Zaczynamy od zrobienia galaretek bo najwięcej czasu zajmuje ich zastyganie.  Galaretkę(...)zastąpić żelatynę ,której osobiście nie używam bo nie lubię jej zapachu :) Galaretki na wierzch robimy wg przepisu na opakowaniu. Pieczemy ciasto , białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ,powoli dosypujemy cukier i  tak naprawdę to jest najważniejszy etap w wykonaniu ciasta biszkoptowego. Do masy dodajemy po jednym żółtku i dalej ubijamy ale już na wolnych

Wypieki Rene
CIASTO TRUSKAWKOWE BEZ PIECZENIA 173

cukru pudru ORAZ : truskawki na wierzch galaretka truskawkowa WYKONANIE MUSU : Owoce miksujemy w blenderze, przekładamy do garnka i stawiamy na małym ogniu. Dodajemy cukier i podgrzewamy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy mus się zagotuje dodajemy galaretkę oraz żelatynę (najpierw wlewamy trochę musu, mieszamy i dodajemy) Dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. ROZPUSZCZAMY GALARETKĘ  TRUSKAWKOWĄ : Galaretkę rozpuszczamy(...)jeśli jest taka potrzeba kroimy na mniejsze części (pokroiłam w plasterki). Wylewamy tężącą galaretkę. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. MAŁA RADA : Ciasto przechowujemy w lodówce i zjadamy w ciągu 2 dni.   Polecam również pyszne ciasto na biszkopcie:    JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ

Pani na deser
Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami 272

lekkie ciasto na puszystym biszkopcie z delikatną masą z jogurtu greckiego i śmietany oraz galaretką z owocami. Idealny deser na lato. Ciasto możemy wykonać z różnymi owocami np. truskawkami, malinami, borówkami(...)wiśniami. Ciasto jogurtowe z galaretką i owocami Drukuj przepis Składniki Biszkopt: -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki pszennej -1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: -500 ml jogurtu greckiego -500 ml śmietany kremówki 30 % -4 łyżki żelatyny -150 g cukru pudru Dodatkowo: -3 galaretki rozpuszczone w 3,5 szklanki wrzątku -owoce: u mnie truskawki, maliny

Marta Gotuje
Sernik z musem truskawkowym i arbuzem 269

wylać na dno formy o średnicy 22cm i wstawić do lodówki, a resztę odstawić w ciepłe miejsce. Zielone galaretki rozpuścić podobnie jak czerwone (truskawkowe). Twaróg zmiksować i połączyć z galaretkami. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w masę sernikową (odłożyłam 1 łyżkę do dekoracji). Arbuza pokroić w kostkę odsączając sok. Kiedy warstwa truskawkowa stężeje, wylać część masy(...)RADY: Składniki musu truskawkowego można podzielić na pół i przygotować oddzielnie dwie równe warstwy. Zamiast świeżych truskawek można wykorzystać mrożone zmiksowane. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , SŁODKO Tagged: arbuz , galaretka , kremówka , truskawki , twaróg

https:KKuchniaMniam
Biszkopt z truskawkami i kremem z mascarpone 175

Wystarczy upiec lekki biszkopt, przełożyć truskawkami z galaretką i połączyć z delikatnym kremem z serka mascarpone, a powstanie bardzo przyjemne niezbyt słodkie ciasto. Taki biszkopt dobrze smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym, a do tego jego przygotowanie nie jest aż tak bardzo pracochłonne. Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam mrożone truskawki, ale w sezonie zdecydowanie polecam zastąpić je świeżymi. Biszkopt(...)biszkopt wyjmuję do góry nogami, czyli góra stanowi spód ciasta. Masa z truskawek: Do rondelka włożyć rozmrożone truskawki łącznie z powstałym sokiem, dodać cukier i sok z cytryny, gotować do czasu rozpuszczenia się cukru i uzyskania szklistej masy. Truskawki nie muszą być całkowicie rozgotowane. Masę zdjąć z palnika, dodać suchą galaretkę i mieszać do czasu całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Odstawić

Kuchcik gotuje
Truskawkowe marzenie 147

ciacho zrobiło furorę. Składniki:   Ciasto: 6 jaj, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 0,5 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia potrzebujemy:   3 galaretki truskawkowe, 1 galaretka cytrynowa, 2 kartoniki słodkiej śmietanki 30% - po 200 ml, 2 łyżki cukru, ok. 800 g truskawek, sok z połowy cytryny + woda. Jajka z cukrem(...)razem, do połączenia składników. Do tej niebiańskiej mikstury wsypać 0,5-0,6 kg truskawek pokrojonych byle jak i zasypanych łyżką cukru. Wymieszać i wyłożyć na połowę ciasta  wcześniej skropionego wodą z cytryną.  Przykryć drugą połową ciasta.  Wstawić do lodówki. Następnie rozmieszać galaretkę cytrynową w 250 ml wrzątku, kiedy lekko stężeje połączyć z ubitą na sztywno śmietanką

Moja kraina smaków
Ciasto orzechowo - jabłkowe z ananasem i galaretką - Meduza 297

wrzątku. Ostudzić do lekkiego stężenia. 5. Na ciasto wyłożyć krem budyniowy, na krem wyłożyć ananasy, w środek ananasów włożyć kandyzowane czereśnie / drylowane wiśnie / truskawkę. Całość zalać tężącą galaretką. 6. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, by galaretka stężała. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowe z kremem i truskawkami 109

galaretka. Prosto i smacznie:) Składniki  (blaszka 23/33): Biszkopt: olej 3|4 szklanki cukier 1 szklanka, woda 0,5 szklanki, kakao 3 łyżki, jajka 5 szt , cukier 0,5 szklanki, mąka pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt , cukier 5 łyżek, masło 200 g, Dodatkowo: truskawki, galaretka(...)ostygnięcia.  Masło ucieramy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Krem wykładamy na biszkopt umieszczony w rancie. Na wierzchu układamy truskawkiGalaretki rozpuszczamy w 4 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na ciastoCiasto wkładamy do lodówki.  Wierzch dodatkowo, gdy galaretka całkiem się zastygnie to możemy udekorować bitą śmietaną.   Przepis na biszkopt

kulinarne odsłony pati
Truskawkowy tort z białą czekoladą 180

ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy(...)mascarpone i miksujemy tylko do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat ciasta. Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu. Dociskamy drugim biszkoptem. Równomiernie rozsmarowujemy resztę kremu oraz układamy resztę pokrojonych truskawek. Całość zalewamy galaretką (przestudzoną i delikatnie stężałą). Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Sernik na zimno z truskawkami 150

Bardzo prosty przepis na ciasto bez pieczenia. Idealny sernik na letnie dni – lekki o konsystencji ptasiego mleczko z dużą ilością truskawek:) Czas wykonania: 2 h (+ 6-8 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 0 średnicy 20 cm) Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 800 g truskawek 3 galaretki truskawkowe + 750 ml wody 600 g serka(...)galaretkę 2.Ubić śnieżkę 3. Do ubitej śnieżki dodać serki waniliowe 4. Masę serową zmiksować z zimną galaretką 5. Przygotować kawałki truskawek 6. Wymieszać truskawki z masą 7. Tortownicę wyłożyć biszkoptami i przełożyć masę 8. Ciasto udekorować truskawkami Pobierz wersję do druku: Pobierz Sernik na zimno z truskawkami Artykuł Sernik na zimno

KuchniaWeDwoje.pl
ciasto chałwowe z truskawkami w galaretce i bitą śmietaną... 125

galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do tężenia, mrożone truskawki bez szypułek wysypać do miski do odmrożenia jajka, miękką margarynę, cukier utrzeć mikserem do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "grudkowata" ale taka ma być do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, pokruszoną chałwę i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto forma(...)nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu zimne ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, na wierzchu poukładać plastry truskawek, wylać prawie stężałą galaretkę i do lodówki do zastygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem do bitej śmietany, z rękawa cukierniczego ubitą

W Mojej Kuchni Lubię
ciasto ucierane z chałwą,truskawkami,galaretką,bitą smietaną... 197

galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i zostawić do tężenia, mrożone truskawki bez szypułek Hortex wysypać do miski do odmrożenia Jajka, miękką margarynę, cukier utrzeć mikserem do spienienia z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "grudkowata" ale taka ma być. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, pokruszoną chałwę i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto(...)nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 45-50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w chłodnym miejscu. Zimne ciasto nasączyć wodą z sokiem malinowym, na wierzchu poukładać plastry truskawek, wylać prawie stężałą galaretkę i do lodówki do zastygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem i zagęstnikiem do bitej śmietany, z rękawa cukierniczego ubitą

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania