ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:21/149)

CZERWCOWA KLASYKA CZYLI BISZKOPT Z GALARETKĄ, KREMEM I TRUSKAWKAMI 207

lubi ciasta z galaretką i owocami? :)  Lekkie, nie mocno słodkie, szczególnie mocno schłodzone, takie prosto z lodówki smakuje rewelacyjnie. A jeśli te owoce to świeże truskawki to kubki smakowe szaleją ...  przynajmniej moje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka klasy  3/4 szklanki mąki  tortowej 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę i proszek(...)powstał "korzuch"). Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu i ubijać na średnich obrotach. Ponadto: truskawki 2 galaretki rozpuszczone w połowie wody przewidzianej na opakowaniu Wykonanie ciasta:  Na biszkopt wykładamy krem budyniowy. Na kremie układamy połówki truskawek. Zalewamy lekko tężejącą galaretką i chłodzimy do stężenia w lodówce

Walijskie Pichcenie
Truskawkowa fantazja. 216

zmiksowanych truskawek 2 galaretki truskawkowe      Truskawki zagotowujemy, wyłączamy grzanie, dodajemy suche galaretki i dokładnie mieszamy aż do ich rozpuszczenia. Studzimy. WIERZCH CIASTA: 900 ml wrzącej wody 2 galaretki truskawki      We wrzątku rozpuszczamy galaretki i dokładnie mieszamy. Studzimy. Truskawki dzielimy na 4 części. KREM: 1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody(...)żelki truskawkowej. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy ciasto z lodówki, wkładamy drugą część biszkopta, nasączamy dobrze posłodzoną herbatą (100 ml) i wykładamy resztę kremu. Na kremie rozlewamy resztę żelki i chłodzimy. Po około 20 minutach na żelkę wykładamy pokrojone truskawki i tężejącą galaretkę. Chłodzimy około 2 godziny. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Biszkopt z truskawkową pianką 96

garnuszku zagotuj wodę, nieco mniejszą ilość od tej zalecanej na opakowaniu producenta. W gorącej wodzie rozpuść galaretki i pozostaw do ostudzenia i zgęstnienia. Truskawki zblenduj na koktajl. Śmietankę kremówkę ubij na bitą śmietanę, następnie połącz ją z truskawkami i tężejącą galaretką. Piankę wylej na biszkopt i wstaw do lodówki na co najmniej 60 minut. Po schłodzeniu udekoruj tartą mleczną czekoladą(...)/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/biszkopt-z-truskawkowa-pianka-480x270.jpg"],"description":"Klasyczny biszkopt z truskawkow\u0105 piank\u0105 ze \u015bmietanki, zmiksowanego koktajlu truskawkowego i galaretki. Proste ciasto z musem truskawkowym.","keywords":["galaretka","Jajka","\u015bmietana","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished":"2020-09-22T15:16:19+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT30M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Ciasto"],"recipeCuisine

ProstePesto.pl
kostka jogurtowo-truskawkowa 131

pół łyżeczki proszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu truskawkowego 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru na wierzch 450 g truskawek  2 opakowania galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu. Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodać żółtka. Kisiel przesypać do szklanki, dosypać mąki tyle, aby w sumie było pół szklanki(...)łyżki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Jogurt wymieszać ze śmietanką i żelatyną. Wylać do foremki na warstwę truskawek.  Przykryć biszkoptem. Za pomocą łyżki nasączyć biszkopt pozostałą galaretką i odstawić do stężenia. Gotowe ciasto wyjąć z foremki odwracając ją dnem do góry. Podzielić ciasto na kawałki i udekorować pozostałą bitą śmietaną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SERNIK TRUSKAWKOWY, BEZ PIECZENIA 134

truskawek - 3 galaretki truskawkowe (rozpuszczone w 600ml wody) Dodatkowo: - 200g truskawek do dekoracji Galaretki przygotowujemy sobie wcześniej, tj, wsypujemy 3 galaretki (każda na 500ml wody), do 600ml gorącej wody i mieszamy dokładnie do całkowitego rozpuszczenia. Odlewamy z całości ok. 80-100ml do osobnego naczynia (wykorzystamy ją na wierzch ciasta). Odstawiamy do wystudzenia. W misie miksera miksujemy ser, dodajemy schłodzone(...)galaretką, pozostawiając coś do przesmarowania truskawek (gdyby stężała trzeba ją lekko podgrzać, musi być płynna lub tylko lekko tężejąca), wykładamy na środek kawałki truskawek i smarujemy pędzelkiem pozostałą galaretką. Ciasto odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem okrawamy boki i wyjmujemy z tortownicy. Podajemy schłodzone. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tarta z Truskawkami 248

masa: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g masła cukier waniliowy ok. 300 g truskawek galaretka truskawkowa (opcjonalnie) Tarta z Truskawkami - Sposób przygotowania: Masło drobno siekamy. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i umieszczamy w lodówce na 30 minut. Po tym czasie ciastem wykładamy formę do tarty (ok. 20 cm). Nakłuwamy za pomocą(...)masy - studzimy.  Masło miksujemy wraz z żółtkiem na jasną, puszystą masę i ciągle miksując stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Na ciasto wykładamy masę budyniową. Pokrojonymi w połówki truskawkami dekorujemy wierzch tarty.  Całość możemy posmarować tężejącą galaretką (rozpuszczoną w ok. 350 ml wrzątku) - dzięki temu truskawki dłużej zachowają świeżość.         Moje posty

Słodka Strona
Tarta z owocami 151

fasolę. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto po upieczeniu odłożyć do wystudzenia. Składniki na owocowy wierzch ciasta: 500g owoców (truskawek, malin, borówek, poziomek itp.) 3-4 łyżki dżemu (o smaku owoców których używamy) 100g galaretki(...)smaku owoców których używamy Wykonanie owocowego wierzchu ciasta: Zrobić galaretkę wg przepisu na opakowaniu dodając mnie wody, by szybciej tężała. Gdy galaretka wystygnie włożyć ją do lodówki. Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Na warstwie dżemu układamy owoce. Truskawki można pokroić, a inne drobne po prostu wyłożyć w całości. Na owoce wykładamy galaretkę - nie może być płynna, bo przemoknie nam przez ciasto

Mania Wypiekania
Sernik z truskawkami na słomce ptysiowej (na zimno) 224

limonki lub cytryny 120 g cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny + 5 łyżek zimnej wody 400 ml śmietanki 30-36% (schłodzonej) kilkanaście truskawek (około 8 do masy + na wierzch ciasta) 3 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 1 galaretka wiśniowa na 500 ml wody słomka ptysiowa Brześć – około pół opakowania *używam najczęściej Wieluń Mój Ulubiony Przygotowanie: Dno tortownicy wykładamy papierem(...)lodówki. Gdy masa zacznie ładnie tężeć na wierzch układamy plasterki truskawek. W między czasie przygotowujemy wiśniową galaretkę, studzimy ją. Najpierw wylewamy niedużą ilość galaretki (najlepiej łyżka po łyżce) na nasze plasterki truskawek, wkładamy ciasto do lodówki. Po jakimś czasie nalewamy resztę galaretki. Sernik najlepiej schładzać w lodówce przez całą noc. Smacznego

Słodkie okruszki
Torcik z truskawkami i borówkami z masą z kaszy manny na kruchym cieście 91

minuty od zagotowania. Gotową kaszę przykryć folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie umyć borówki i truskawki. Truskawki pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Obie galaretki rozpuścić w 600 ml wody.   Masa. Masło w temperaturze pokojowej zmiksować na puch, następnie dodawać po jednej łyżce kaszy i nadal ubijać na puszystą masę(...)wykorzystamy całą kaszę.  Połowę masy wyłożyć na zimne ciasto, na masę wyłożyć truskawki i przykryć resztą masy. Na górze poukładać borówki. Ponieważ ciasto jest wysokie i na tym etapie już wystaje poza tortownicę założyć ring na górę ciasta. ( musi być dokładnie i ciasno założony aby galaretka nie spłynęła). Następnie zalewamy wszystko tężejącą galaretką i odstawiamy na kilka godzin

Krylowa Kuchnia
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 153

Pyszna tarta na maślanym kruchym spodzie (według przepisu samego Pierra Hermé), przykrytym pachnącą wanilią pana cottą oraz truskawkami i malinami w galaretce z białego wina, która nadaje odrobiny wykwintności. Prostota w najpyszniejszym wydaniu. Kruche ciasto: 130 g zimnego masła 175 g mąki 35 ml mleka 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli morskiej 1 łyżka cukru pudru Do misy wrzucić wszystkie składniki(...)pozwolić jej napęcznieć. Następnie wymieszać ją w gorącym winie aż do rozpuszczenia. Dolać resztę wina, a następnie schłodzić w lodówce. * Galaretkę z białego wina można zastąpić zwykłą galaretką truskawkową. Dodatkowo: truskawki maliny Owoce umyć, a truskawki pozbawić szypułek. Układać je pionowo na stężałej śmietance. Następnie zalać galaretką z białego wina i schłodzić. Gotowe

Food Square
truskawkowy sernik na zimno 209

właśnie deserem oficjalnie rozpoczynamy sezon na ciasta bez pieczenia i zimne desery. Nareszcie ! *tortownica 26 cm Składniki: 2 opakowania galaretki cyrtynowej 4 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 kg serka na sernik ( z wiaderka) 3/4 szklanki cukru szklanka mleczka zagęszczonego niesłodzonego (takiego do kawy) 600 g truskawek 4 żółtka Galaretki rozpuścić: cytrynowe razem w 1/2 szklanki wrzątku, dwie(...)wylać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki. Kiedy masa stężeje przygotować kolejną warstwę: połowę truskawek ułożyć w tortownicy i zalać drugą truskawkową galaretką. Wstawić do lodówki. Przygotować trzecią warstwę: drugą połowę masy serowej zmiksować z cytrynową galaretką. Na stężałe ciasto wylać ostatnią masę. Schłodzić. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu i zalać galaretką krystaliczną. Wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszny tort truskawkowy dla ukochanej osoby 98

okręgu o średnicy 23-24cm, patrz FILM . Krem: 7. Zmiksować na mus 250g truskawek i mus wlać do jogurtu, wymieszać, odstawić. Pozostałe 250g truskawek pokroić na kawałeczki, odstawić. 8. Dwie galaretki zalać gorącą wodą 300ml i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. Galaretka może być troszkę letnia, ważne jest, żeby nie była tężejąca! 9. Śmietankę ubić(...)Truskawkowe serce: 12. Dwie galaretki zalać gorącą wodą 350ml i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. Dodać zmiksowane truskawki, wymieszać. 13. Tortownicę o średnicy 23cm wyłożyć folią spożywczą i wlać galaretkę truskawką. Blaszkę wstawić do lodówki, aż galaretka stężeje. Śmietanka do dekoracji: 14. Schłodzony tort wyjąć z blaszki, nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki. Tort położyć na paterze

Mała Cukierenka
sernik z serków homogenizowanych i z truskawkami bez pieczenia 172

składniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego (3x po 200g) 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 galaretki cytrynowe 400 ml gorącej wody ok. 450 g truskawek biszkopty na spód ciasta Pooglądaj film jak wykonać sernik z serków homogenizowanych: wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę (ok. 24-25 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą(...)Całość wstawiamy do lodówki aby stężało. składniki na wierzch: 1 galaretka truskawkowa 400 ml gorącej wody kilka truskawek pokrojonych w plasterki wykonanie : Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Plasterki truskawek układamy na tężejącej masie serowej i delikatnie zalewamy lekko tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki aby ciasto stężało

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z truskawkami i mascarpone na spodzie brownie 274

Była ochota na ciacho więc powstało z tego co było pod ręką. Miałam czekoladę i padło na brownie które poszło na spód. Do tego krem ze

Monia miesza i gotuje
ciasto z rabarbarem i truskawkami z galaretką... 174

łyżeczka, aromat rumowy 4 krople, rabarbar 4-5 łodyg, cukier 2 łyżki, truskawki 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie jajka, cukier, aromat rumowy, miękką margarynę mikserem ucierać z 4 minuty na dużych obrotach,wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i krótko połączyć składniki na dość gęste ciasto forma 29x16 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie(...)wierzch powkładać większe kawałki obranego rabarbaru, posypać cukrem piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasto dobrze wystudzić w formie na wierzchu wystudzonego ciasta poukładać pokrojone na plastry truskawki, wlać tężejącą galaretkę rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest bardzo delikatne, aromatyczne

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania