ciasto z truskawkami i galaretką - 2229 przepisów (strona:11/149)

Szybkie ciasto z truskawkami 256

truskawki Zaczynamy od przygotowania ciasta. Jajka ubijamy z cukrem na sztywną masę. Dodajemy mielone migdały, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i szybko mieszamy. Przygotowujemy formę do ciasta. Ja używam silikonowej formy do tarty, nie muszę więc wykładać jej pergaminem ani smarować tłuszczem. Ciasto pieczemy około 20 minut w temp. 190 stopni. W czasie gdy ciasto nabiera rumieńców przygotowujemy budyń i galaretkę(...)instrukcją na opakowaniu) i odstawiamy do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt wyjmujemy z foremki i rozsmarowujemy na jego powierzchni budyń. Na warstwie budyniu układamy truskawki. Na koniec całość polewamy galaretką. Galaretka powinna być dość gęsta, żeby nie spłynęła z ciasta. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki

Smakowity Blog Kulinarny
Truskawkowa rozkosz 151

pieczenia Delecta PIANA 7 białek 30 dag cukru pudru MASA TRUSKAWKOWA 70 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Delecta 1 litr śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 3 opakowania śmietan fix Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia.  CIASTO I PIANA: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać do miski i ucierać cały czas mikserem(...)przez ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć i ostudzić. MASA TRUSKAWKOWA: Śmietanę 30% ubić, dodać cukier puder i śmietan fixy. Miksować do uzyskania twardej konsystencji. Galaretkę zmiksować z truskawkami. Przekładanie ciasta: Ciasto- połowa masy- masa truskawkowa- połowa masy (zostawić odrobinę na wierzch)- ciasto- pozostała część masy- dowolna dekoracja

Gotuję Testuję
Ciasto z budyniem i truskawkowym musem 700

szkl cukru pudru  5 łyżeczek żelatyny 70 ml ciepłej wody 300 ml kremówki  Dodatkowo: truskawki świeże 1 galaretka truskawkowa   450 ml wrzątku  Przygotowanie:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do ubitej na sztywno masy(...)dodawać porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka

Ala piecze i gotuje
TRUSKAWKOWA PIANKA Z GALARETKĄ NA GOFROWYM SPODZIE 94

rodzinki gofry. Z racji tego, że kilka mi zostało, postanowiłam dziś wykorzystać je jako spód do ciasta. Szybka i pyszna pianka ze śmietany i galaretki, na wierzchu położone truskawki a całość zalana galaretką. Samo przygotowanie ciasta (prócz czasu tężenia galaretek) nie wymaga ani dużo pracy ani też czasu. Moja córka uwielbia piankę i już zdążyła zjeść dwa kawałki :) Składniki(...)truskawek Wykonanie: Wodę zagotować. Jedną galaretkę wymieszać w 220 ml wody, drugą w 440 ml wody, odstawić, aby zaczęły tężeć. Na dnie blachy wyłożyć gofry. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Na koniec dodać zimną galaretkę (tą wymieszaną w mniejszej ilości wody). Wymieszać. Piankową masę wylać na gofry, wyrównać wierzch. Na masie ułożyć połówki truskawek, ciasto

Zrób to smacznie
Biszkopt z truskawką 174

Absolutnie dla mnie najlepsze ciasto z truskawkami i galaretką. Już mamy świeże truskawki i możemy poszaleć. Rozpoczęłam mój sezon truskawkowy tym o to ciastem. Składniki Biszkopt według przepisu Wesoły torcik:: https://gotuj-ze-mna.pl/torty/wesoly-torcik/ Dodatkowo 2 galaretki truskawkowe 36% śmietanka 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki żelatyny 300 g truskawek folia aluminiowa Biszkopt przygotować według przepisu i upiec w … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 535

Nasze dzieło wieńczą piękne, czerwcowe truskawki i czerwona galaretka. Muszę przyznać, że efekt końcowy zaskoczył całą moją rodzinę. Kawałki znikały jeden za drugim, a to chyba najlepsza rekomendacja :) Na mniejszą blaszkę (ok. 24 cm) spód należy przygotować z porcji składników zmniejszonych o 1/3, a masę serową i galaretkę z 1/2 porcji. Składniki na kruche ciasto: 375 g maki pszennej(...)ilości wody podanej w przepisie. Odstawić do stężenia. Pół szklanki tężejącej galaretki wylać na ser i wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki ułożyć na warstwie galaretki. Przylać resztą tężejącej galaretki. Wstawić do lodówki, aby całość stężała.  Ciasto podawać z małymi bezami. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Truskawkowiec na herbatnikach 118

truskawek i masą budyniową. Po prostu pycha :) składniki: masa budyniowa 2 duże budynie bez cukru  (na 3/4 l mleka) 5 łyżek cukru 1,1 l mleka 200 g miękkiego masła masa tuskawkowa 600 g truskawek 150 g jogurtu naturalnego 2 galaretki truskawkowe 400ml gorącej wody oraz ok 400 g herbtników, u mnie kakaowe 450 g truskawek 2 galaretki truskawkowe(...)smaku jak wolimy bardziej słodkie. Następnie dodać wystudzone galaretki. Dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na trochę. Jak masa zacznie gęstnieć dokładnie wymieszać i wylać na warstwę herbatników. Ponownie wstawić do lodówki.  Rozpuścić galaretki w 750 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Na wierzchu ciasta, na masie truskawkowej ułozyć pokrojone truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka

Monia miesza i gotuje
Serniczek z serków waniliowych na cynamonowym spodzie 117

Wystarczy kilka składników aby wyczarować pyszne ciasto! Do ciasta wykorzystałam waniliowe serki, świeże truskawki i truskawkowe galaretki. Spód ciasta to cynamonowe płatki śniadaniowe oraz biszkopciki. Całość oblana czekoladą. Pycha! Spód: 1 szklanka cynamonowych płatków śniadaniowych 50 g biszkoptów 60 g masła Masa serowa: 350 g serków waniliowych 2 łyżki cukru pudru 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 szklanki wrzątku(...)pieczenia. Galaretki rozpuszczamy w wrzątku. Odstawiamy do przestygnięcia. Serki waniliowe mieszamy z cukrem pudrem. Wlewamy galaretki i odstawiamy do delikatnego stężenia. Gdy masa trochę stężeje łączymy ją z pokrojonymi w kosteczkę truskawkami. Masę wylewamy na przygotowany spód. Chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Wierzch ciasta oblewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z odrobiną mleka. Dekorujemy owocami (borówki, truskawki

VioletoweKucharzenie
Ciasto makowe z kremem, truskawkami i galaretką-Makowa Panienka+FILM 148

pyszne ciasto makowe z kremem,galaretką i truskawkami-Makowa Panienka. Ciasto robi się bardzo łatwo, pięknie wygląda i na prawdę wspaniale smakuje.   Sezon na truskawki w pełni, więc gorąco zachęcam do jego przygotowania, jednak wspaniale smakuje też z malinami czy jagodami. Zapraszam też na film, a w nim przygotowanie tego ciasta krok po kroku SKŁADNIKI *przepis na dużą(...)czasie do miski dajemy 750 ml wrzątku, dodajemy 2 galaretki truskawkowe i wszystko dokładnie mieszamy. Studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy pokrojone truskawki. Wszystko mieszamy i wstawiamy na chwilę do lodówki by galaretka zaczęła delikatnie tężeć.  Ma być jeszcze płynna ale gęstniejąca. Taką galaretkę z truskawkarni wykładamy na ciasto.  Tak przygotowane ciasto powinno poleżeć w lodówce najlepiej całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto truskawkowe Wibracje 102

Ciasto truskawkowe Wibracje Puszyste ciasto z masą truskawkową na bazie jogurtów i z masą śmietanową, przekładane truskawkami oraz delikatnym ciastem Składniki na ciasto: ·        20 dag margaryny ·        1 szk. cukru pudru ·        8 żółtek ·        1 ½ szk. mąki pszennej(...)upieczeniu studzimy ciasto studzimy i dzielimy na dwie podłużne połowy, jedną część ciasta układamy na dno blaszki 3.    Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy 4.    Śmietanę obijamy mikserem, dodajemy śnieżkę i wlewamy stopniowo galaretkę 5.    Masę wykładamy na ciasto i układamy pokrojone lub całe truskawki i przykrywamy drugą połową ciasta

Kulinarna Chwila
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone 139

soczystych truskawek zanurzonych w chłodnej galaretce. Lato u mnie rozpoczyna się wraz z sezonem na truskawki i wtedy najczęściej robię ciasta bez pieczenia. Tym razem powstało ciasto z serka mascarpone, który jest delikatnie kremowy i dobrze smakuje w połączeniu z truskawkami i galaretką. Prościej już chyba się nie da, chociaż niecierpliwi mogą masami napełnić pucharki i podać jako deser(...)pilnowania galaretek dodawanych do masy serowej, aby zbyt mocno nie stężały. Moment, w którym galaretka przykleja się już do łyżeczki, odpowiedni jest, aby połączyć ją z serkiem. Nie zapomnijcie również przed położeniem truskawek masę serową pokryć cienką warstwą galaretki. Czynność ta zapobiegnie reakcji świeżych truskawek z serem, czyli kwaśnieniu i rozpływaniu się soku z truskawek w serze. Truskawki powinny być

Kuchcik gotuje
Ciasto truskawkowe 101

Moje dzieciaki zawsze przepadały za ciastem biszkoptowym z bitą śmietaną i galaretką. Natomiast w okresie gdy pojawiały się pierwsze truskawki to dodawałam je do owego ciasta. Urozmaicają one smak i sprawiają, że deser nie jest taki prosty w smaku, a dodatkowo ładnie wygląda i fanom truskawek z pewnością zasmakuje. Ciasto takie można przygotować również z innymi sezonowymi owocami(...)opakowaniu. 5. Do śmietany dodać cukier wanilinowy i ubić. Gdy zgęstnieje, dodać tężejącą żelatynę. Następnie przelać na upieczony i przestudzony biszkopt. 6. Na śmietanie poukładać truskawki i zalać gęstniejącą galaretką.  7. Przygotowane ciasto wstawić do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Waniliowa tarta z truskawkami i budyniem 157

trzeba przygotowywać (ciasto się do nich nie przykleja).   Przygotowaną formę wylepiamy ciastem o grubości około 2 -3 mm (razem z bokami). W tym celu ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką i przenosimy na blaszkę. Ciasto można również rozłożyć na blaszce, urywając jego małe kawałki i spłaszczając je w dłoniach, pokryć równomiernie blaszkę. Ciasto nakłuwamy widelcem po całej jego(...)wykładamy przygotowany budyń. Truskawki kroimy na pół i rozkładamy na cieście. Na wierzch wylewamy galaretkę, która zaczęła już tężeć. Galaretkę rozkładamy na cieście łyżką, wylewając ją na truskawki. Dzięki temu góra truskawek pokryje się cienką warstwą galaretki i truskawki nie będą obsychać. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji  Ciasto na niedzielę - Owocowe szaleństwo , organizowanej na fb. Owocowe słodkości robiłam razem

Smak mojego domu
KRUCHE TARTALETKI ZE ŚMIETANĄ, TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 82

Idealny deser dla całej rodziny. Kruchy spód , śmietana , truskawki lub inne ulubione owoce a na wierzchu nie wielka warstwa  galaretki . Co Wam powiem, to było pyszne i żałuję, że nie zrobiłam więcej, bo zarówno rodzinka jak i goście zachwyceni. Składniki na kruche tartaletki ze śmietaną, truskawkami i galaretką : Kruche ciasto: * 250 g mąki pszennej * 2 łyżki cukru pudru(...)kilka świeżych truskawek * 1 galaretka truskawkowa * 300 ml wrzącej wody Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wystudzić, pozostawić do lekkiego tężenia. Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce. Dłonią dobrze zagnieść ciasto, aby powstała kula. Owinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować na stolnicy podsypanej

Zrób to smacznie
Ciasto na zimno z truskawkami i kaszą jaglaną 409

śmietanki 30%,  szklanka wrzątku,  szczypta soli,  1/2 szklanki jogurtu naturalnego,  laska wanilii,  1 i 1/2 łyżeczki żelatyny,  500 g truskawekgalaretka truskawkowa. Kaszę zalać wrzątkiem wraz ze szczyptą soli. Gotować na małym ogniu przez około 15 minut, pilnując by kasza się nie przypaliła! Ostudzić. Zmiksować przy użyciu blendera. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach(...)wanilii. Zmiksować na gładką masę. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę wylać na ciasteczkowy spód. Powtykać przebrane truskawki około 200g. Schłodzić. Na wierzchu ciasta rozłożyć resztę truskawek. Galaretkę rozpuścić w 400ml wrzątku, ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Schłodzić. Inspiracja: Moje wypieki

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania