Jagielnik rabarbarowy

Jagielnik rabarbarowy

Jagielnik rabarbarowy

Przepis na : deser

Dziś zapraszam na jagielnik rabarbarowy, czyli ciasto na zimno, które powstało na bazie kaszy jaglanej. Do ciasta użyłam kaszy jaglanej firmy    Sante .  Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Jest bogata  w  witaminy grupy B, które wzmacniają pracę jelita grubego, zawiera lecytynę, wapń, potas, fosfor i żelazo.  Dostarcza pełnowartościowe białko i aminokwasy. Zawiera krzemionkę, która korzystnie wpływa na stawy, na wygląd skóry, paznokci i włosów. Kasza jaglana, to jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kasza jaglana, ciasto, galaretka, jogurt, truskawka, truskawki, ciasto z kaszy jaglanej, do pracy, ciasteczka, ciasto z galaretka, ciasto na zimno, desery, deser, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i galaretką, masa z galaretki, ciasto z jogurtem naturalnym, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , ciasto z bezami, ciasteczka waniliowe, deser z owocami, deser z galaretka

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.