Biszkopt z kremem śmietankowym i galaretką

Biszkopt z kremem śmietankowym i galaretką

Biszkopt z kremem śmietankowym i galaretką

Biszkopt z mąki pszennej tortowej i mielonych migdałów, miękki i puszysty. Nie suchy i zbity, lecz delikatny i lekki. Do tego krem śmietankowy i galaretka borówkowa z zatopionymi świeżymi owocami. To ciasto to mój faworyt podczas bieżącego lata. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Biszkopt z galaretk\u0105 le\u015bn\u0105 i owocami lata","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/biszkopt-z-owocami-lesnymi.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/biszkopt-z-owocami-lesnymi-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/biszkopt-z-owocami-lesnymi-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/biszkopt-z-owocami-lesnymi-480x270.jpg"],"description":"Mi\u0119kki biszkopt z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.