ciasto z porzeczką - 2746 przepisów (strona:93/184)

Bułgarskie naleśniki Katmi 317

godziny do wyrośnięcia. Naleśniki smaż na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia przyjemnie "bąbluje " ciasto. Ale na grubość wcale nie różnią się od zwykłych naleśników. Do katmi podałam galaretkę z czerwonej porzeczki

AZgotuj!
Białe Brownie z malinami 173

naczyniu zmiksować jaja z cukrem. Wlewać cienką stróżką do masy maślano - czekoladowej, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wsypać garść suszonych porzeczek (opcjonalnie lub można dodać kilka pokrojonych drobno żurawin, to sprawi, ze ciasteczka mają fajny kwaskowaty smak). Ciasto nakładać do silikonowej formy na muffiny do połowy wysokości. Piec w 170 stopniach ok 15 minut. Jeśli pieczenie będzie w metalowe

AZgotuj!
Sernik owocowy na blacie biszkoptowym. 196

otarta skórka ) Dekoracja : 25 dkg różnych owoców ( truskawki,borówki,porzeczki itp. ) 2 łyżki cukru 250 ml soku z czerwonej porzeczki 10 dkg śmietany 36% 5 dkg płatków migdałowych 1 opakowanie bezbarwnej polewy w proszku Sposób wykonania : CIASTO - Białka ubić z 2 łyżkami zimnej wody. Pod koniec ubijania wsypywać powoli cukier i ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i płynną margarynę

Przepisy i porady kulinarne
CIASTO ZE ŚLIWKAMI, BEZĄ I KRUSZONKĄ 163

Czas na prościutkie ciasto z bezą :). Brak śliwek nie powinien nikogo zniechęcić do jego upieczenia - wypiek sprawdzi się także z porzeczkami, wiśniami, agrestem, itp. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Bezlaktozowy Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami! 190

Dutch baby z malinami, porzeczką i jagodami!  Czym jest dutch baby? To w telegraficznym skrócie naleśnik z piekarnika. Ale nie jest to do końca taki zwykły naleśnik, jaki smażymy na patelni. Czym się różni? Przede wszystkim sposobem przygotowania. Mianowicie nie smażymy z ciasta wielu bardzo cienkich naleśników, tylko przygotowujemy ciasto, z którego robimy jeden bardzo puszysty, delikatny naleśnik. Bardzo(...)olejem kokosowym, wlewamy ciasto, dodajemy dodatki i wstawiamy dalej do piekarnika. Dzięki temu, naleśnik przepięknie wyrasta, jest chrupiący z góry i z dołu, a w środku smakuje niczym najlepsze ciasto! Przepyszna propozycja! Koniecznie do zrobienia! PRZEPIS NA DUTCH BABY: SKŁADNIKI: - 2 jajka wiejskie - 1/2 szklanki mleka bez laktozy - 2 łyżki mąki pszennej tortowej - 1,5 łyżki proszku budyniowego (lub mąki

SMYKWKUCHNI
Kajmakowa pysznotka 701

soli 1 szklanka cukru białego 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich ok 6 łyżek dżemu z czarnej porzeczki KREM KAJMAKOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 puszka masy kajmakowej 200 g masła Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić na stolnicy, posiekać nożem, a następnie zagnieść. Podzielić na dwie równe części i jedną

https:KKuchniaMniam
kocie oczka wg s. Anastazji 180

łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo: marmolada lub dżem do przełożenia (ja użyłam domowego dżemy z czarnej porzeczki) cukier puder do oprószenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy cukier puder, żółtka oraz masło, siekamy wszystko nożem. Następnie zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Po tym czasie wyjmujemy cisto

Domowy Smak Jedzenia
Kruche Mini- Szarlotki 510

Szarlotkę kochają wszyscy. Dla mnie to smak dzieciństwa, bez żadnych udziwnień, warstw, mas czy innych dodatków. Po prostu pyszne, kruche ciasto, kwaskowate jabłka i cukier puder

Czerwona Porzeczka
Jagodowe ciasto z serkiem śmietankowym i kruszonką 165

ekstraktu waniliowego 80 ml mleka w temp. pokojowej 1 szkl. jagód amerykańskich, czarnych porzeczek lub malin (albo 1/2 szkl. konfitury malinowej) Wykonanie: Piekarnik nastawić na 175°C . Kruszonka: W misce wymieszać mąkę, cukier i cynamon. Dodać zimne kawałki masła. Mikserem lub za pomocą widelca zagnieść ciasto do konsystencji sypkiego mussli. Odłożyć (np. do lodówki) Warstwa serkowa: Wszystkie składniki wymieszać

Posadzone i zjedzone
Piernik z kremem cytrynowym 190

ciasto według receptury mojej mamy i jedno z ulubionych ciast mojej córki. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 2 niepełne szklanki cukru 2 szklanki mleka 1,5 kostki margaryny 3 jajka 3 łyżki powideł (u mnie z czarnej porzeczki) 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody 5 dag rodzynek 5 dag posiekanych orzechów przyprawa do piernika Krem: 1 kostka masła(...)Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać stopniowo po jednym żółtku, a później partiami następne składniki. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem i piec w 180 st.C przez ok 50 minut. 2. Zrobić krem, we wrzątku rozpuścić galaretkę i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Miękkie masło utrzeć

Kuchnia domowa Ani
Piernik przekładany dżemem i kremem budyniowym 228

też będzie na świątecznym stole , ale już tej odświeżonej wersji.   ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 125 g margaryny 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 białka 2 łyżki przyprawy do piernika 3 łyżeczki sody 1 łyżka kakao  1 szkl. mleka 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki krem budyniowy: 300 ml mleka 1,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżka(...)masła 1 łyżka ekstraktu z wanilii ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki polewa czekoladowa Margarynę,jaja i cukier utrzeć puszystą masę. Zmieszać ze sobą mąkę,sodę,kakao i przyprawę do piernika. Do utartej masy wsypać mąkę z dodatkami i mieszając wlewać mleko i na końcu dżem.  Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia

Kolorowa kuchnia Elki
Serniczek na zimno z jeżynami 190

przepisu. -Składniki: spód - 200 g petitków maślanych - 100 g roztopionego masła ciasto - 500 g serka mascarpone - 300 g jogurtu naturalnego - 200 g jeżyn - 5 łyżek cukru brązowego lub cukru pudru - 5 łyżeczek żelatyny+ 2 łyżki zimnej wody wierzch - 200 g jeżyn - 150 g soku z czarnej porzeczki - 150 g gorącej wody 1 galaretka czerwona ,ja dałam niebieską, o smaku owoców

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto piernikowo-karpatkowe 158

minut +  ok. 45 minut Składniki Na piernik: 3 szklanki mąki słoik dżemu z czarnej porzeczki (390g) 2 łyżki kakao 125g masła 1,5 szklanki mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki cukru Na ciasto ptysiowe: 125g masła 5 jaj szklanka mąki Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej

Różne smaki w kuchni
Ciasto piernikowo-karpatkowe 246

minut +  ok. 45 minut Składniki Na piernik: 3 szklanki mąki słoik dżemu z czarnej porzeczki (390g) 2 łyżki kakao 125g masła 1,5 szklanki mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki cukru Na ciasto ptysiowe: 125g masła 5 jaj szklanka mąki Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej

Różne smaki w kuchni
Warstwowe ciasto z owocami i bezą. 193

kosteczkę. Wymieszaj z cukrem i dżemem. Nadzienie nr 2: - 200 g dżemu z czarnej porzeczki Beza: - 3 białka - 3 łyżki cukru  - szczypta soli Białka ubij na sztywno dodaj cukier. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj warstwy według schematu poniżej. Warstwy ciasta od góry: - ciasto kruche (1/4 całości) - dżem porzeczkowy - nadzienie nr 2 - beza - ciasto kruche (1/4 całości) - nadzienie

SMYKWKUCHNI