Kajmakowa pysznotka

Kajmakowa pysznotka

Kajmakowa pysznotka

Pysznotka to dwa kruche ciasta pieczone z bezą i siekanymi orzechami, przełożone masą budyniową. Moja jest bardzo podobna do tej tradycyjnej, z tym, że masa jest z dodatkiem kajmaku. Ciasto jest dość słodkie, ale w tym połączeniu ta Pysznotka to prawdziwa pychotka :) CIASTO KRUCHE: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru białego 200 g masła 3 żółtka 3 łyżki śmietany 18% DWIE BEZY Z ORZECHAMI: 6 białek 2 szczypty soli 1 szklanka cukru białego 2 szklanki posie... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, tarta, budyń, kajmak, krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, czarna porzeczka, ciasto z orzechami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, tarta na słodko, ciasto z porzeczką

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.