ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:468/767)

Bardzo szybkie racuchy z jabłkami 98

kawkę. W dodatku każdy z domowników uwielbia wszelkiego rodzaju ciasta, batony, czekolady. Więc słodkości nigdy za wiele! Z racji tego, że mam mnóstwo jabłek postanowiłam do kawki zrobić racuchy. Robi się je bardzo szybko a w dodatku są bardzo smaczne. Składniki: 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 duże jabłko

My World by Dagmara Rek
Waniliowe naleśniki z masłem bananowym 166

opcjonalnie: sos czekoladowy Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i wstępnie mieszamy rózgą kuchenną. Następnie dodajemy mąkę z 2 płaskimi łyżkami budyniu waniliowego (proszek), i wodą gazowaną. Całość dokładnie mieszamy rózgą, aż uzyskamy jednolitą masę. Naleśniki smażymy na patelni z niewielką ilością oleju (ma tylko natłuścić powierzchnię). Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy ją po całej patelni. Naleśniki powinny być

Słodkie okruszki
KOKOSANKA – ŁATWE, SZYBKIE CIASTO KOKOSOWE 251

ciasto kokosowe o bardzo intensywnym smaku. Od ciasta jogurtowego albo ucieranych szarlotek, które tak lubicie różni je to, że jest bardziej zbite, mniej puszyste, bardziej ciężkie – ale równie pyszne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 2 szkl * cukier – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 100 g * proszek do pieczenia 2 łyżeczki * mleko 3,2% – 150 ml * duże jajko

Ostra na Słodko
Placek z malinami i kruszonką 184

Lekkie, puszyste, zawsze ładnie wyrasta, rewelacyjnie smakuje z mlekiem lub kubkiem herbaty. Ciasto które zawsze wychodzi. Czego chcieć więcej ? Składniki: Blacha 25/30 cm 25 dag masła 15 dag cukru pudru 30 dag  mąki tortowej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 32 g cukru z wanilią 6 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Czerwony barwnik-opcjonalnie 1,5 szklanki świeżych

Wanilia i Kardamon
BABKA WŁOSKA 184

Jajka ubijamy z cukrem i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia,mieszamy.Wylewamy do wysmarowanej podłużnej formy ciasto i pieczemy w 180 st.-30-35 min.   Masa budyniowa: ~~~~~~~~~~~~~~ 1 litr i 1/2 szkl.mleka 2/3 szkl.cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 0.5 kostki margaryny 4 łyżeczki kakao ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ W litrze mleka zagotowujemy cukier,a w reszcie rozrabiamy obie mąki.Wlewamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pijana gruszka z budyniem, czyli gruszka w winnej galaretce, waniliowy budyń i słodkie, prażone migdały. 179

naczyniu – gdy masa zastygnie, będzie można ją pokroić niczym ciasto! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka agar agar Warstwa budyniowa 1 opakowanie budyniu waniliowego 1,5 szklanki mleka roślinnego 2 łyżki stewii z erytrytolem* Chrupiące migdały

Fill The Bowl
PSZENNE PLACUSZKI Z RICOTTY Z KARMELIZOWANĄ POMARAŃCZĄ I GRANATEM 135

białka od żółtek. Do żółtek dodać ricottę, mleko, mąkę, cukier, roztopione masło, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek dodając szczyptę soli. Do masy dodajemy pianę i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.  Dużą metalową łyżką nakładamy ciasto i wylewamy na rozgrzaną patelnię (najlepiej ceramiczną) lekko

Calzonella.com
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 153

roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka - 150 ml zmiksowanych truskawek - 70 g cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna w proszku W/w składniki poza żelatyną zmiksuj w blenderze na gładką

SMYKWKUCHNI
Muffinki z jabłkami i kruszonką 159

pszennej 4 łyżki zwykłego cukru Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy. Suche składniki wymieszać ze sobą. Następnie dodać olej, mleko, sok i skórkę z cytryny oraz wbić jajka. Za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. W międzyczasie jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Do ciasta dodać jabłka i cynamon. Całość delikatnie ze sobą wymieszać

Ugotować
Muffinki pomarańczowe z ricottą 100

oleju cukier waniliowy 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1/2  pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy płatki migdałowe do posypania  Przygotowanie: Wszystkie składniki suche wsypujemy do miski, dodajemy ser połączony z mlekiem, jajkiem, olejem , skórką pomarańczową i sokiem. Dokładnie mieszamy widelcem aby nie było grudek. Ciasto będzie miało konsystencję gęstą, ale lejącą.  Masę

Bon appetit mon amie
DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW 78

ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki mleka w proszku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli sezam do posypania bułek Mąkę mieszamy z pozostałymi sypkimi składnikami i drożdżami. Jajko, oliwę i mleko mieszamy w drugiej misce. W mące robimy dołek i wlewamy składniki mokre, wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy  ściereczką i odstawiamy  na 1 godzinę

KuchcikoweLove
Muffinki kajmakowo – pomarańczowe na jogurcie 128

pomarańczowa Wszystkie mokre składniki ( jogurt naturalny, kajmak, jajka, mleko, olej o kilka kropel olejku pomarańczowego) mieszamy dokładnie rózgą. Przelewamy do misy miksera i stopniowo dodajemy wymieszane suche składniki ( mąkę, proszek do pieczenia, cukier). Dokładnie miksujemy do powstania gładkiej, dość gęstej masy. Na samym końcu dodajemy pokrojoną w kosteczkę pomarańczę.  Ciasto przelewamy do foremek silikonowych (mi wyszło 12 muffinek

VioletoweKucharzenie
Amerykańskie placki śniadaniowe 113

słono”. Składniki: 225 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru 2 duże jajka 30 g masła (roztopionego i ostudzonego) 300 ml mleka masło do smażenia Wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować w malakserze (można najpierw zmieszać składniki mokre a następnie dodać suche). Gotowe, dokładnie wymieszane ciasto na placki, odstawić na ok. 20 minut przed smażeniem. Porcje

MyCookBook.pl
Muffiny z malinami i Kitonek 211

maliny letnie jednak i tak doskonale nadają się do ciast i nalewek MUFFINY Z MALINAMI łatwe ok 30 minut (z pieczeniem) ok 12-16 sztuk Składniki Suche 2 i 1/3 szklanki mąki szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody pół szklanki cukru (można więcej) mokre 170 ml mleka ( niepełna szklanka) 2 jajka 1/3 szklanki oleju Dodatkowo szklanka

sierotka maRysia w kuchni
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 138

roztopić. 2. Wymieszać ze sobą mokre składniki: żółtka, maślankę, mleko, masło i ekstrakt waniliowy (trzepaczką ręczną lub mikserem). Osobno wymieszać składniki suche: obie mąki, cukier, proszek do pieczenia oraz sól i dodać je do mokrych, wymieszać trzepaczką ręczną, zmiksować lub zblendować. 3. Białka ubić na sztywno, wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. 4. Rozgrzać gofrownicę (najlepszy efekt będzie przy gofrownicy minimum

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania