ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:466/767)

Karpatka :) 378

przy niedzieli popularna karpatka Ciasto:1/2 kostki margaryny do pieczenia1 szkl wody1 szkl maki5 jajekplaska lyzeczka proszku do pieczeniaWode z margaryna zagotowac do rozpuszczenia, wsypac make I proszek do pieczenia. Wymieszac do polaczenia skladnikow.Gdy ,masa ostygnie dodac jajka I ubic robotem lub blenderem.Wylozyc na forme, do nagrzanego piekarnika - 180 C, I piec ok 30-35 min Przekroic(...)budynie (  smietankowe) rozpuscic w szklance mleka.Jezeli budyn jest bez cukru - dodac wedlug przepisu na budyniu. 400 ml mleka zagotowac dodac budyn. Po ostudzeniu polaczyc z maslem . Mozna opcjonalnie dodac pare kropel ulubionego aromatu Ciasto posypac cukrem pudrem

Smaki Edyty
Tort na piracką imprezę 116

śmietany 30 % 1 szklanka cukru pudru ekstrakt waniliowy (własnej roboty ,znajdziesz o tu ) serek śmietanowy-kanapkowy o smaku naturalnym Krem zewnętrzny 250g masła 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (przepis znajdziesz tu ) Do przełożenia: Kajmak Do dekoracji: pokruszone ciastka pełnoziarniste draże kokosowe żelki krokodylki Gusto masa cukrowa ( w białym kolorze) złoty barwnik kakao odrobina wódki(...)ubijać pianę z  białek wysmarować dokładnie sokiem z cytryny.Następnie ubić je na sztywno,pod koniec dodając stopniowo cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy delikatnie łącząc łyżką. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.40minut w temperaturze 180 stopni. Najlepiej,gdy biszkopt upieczemy dzień wcześniej i pokroimy go na blaty dopiero

Wielki apetyt
Karpatka 156

proszkiem do pieczenia. Ucieraj łyżka aż stanie się szkliste i zacznie odchodzić od ścian garnuszka. Zdejmij z ognia. Po lekkim przestygnięciu do masy dodawaj po jednym jajku cały czas miksując. Dwie formy o wymiarach 22 na 27 cm wysmaruj Kasią i wyłóż cienką warstwą ciasta. Piecz 25 minut w temperaturze 200 stopni lub do momentu w którym ciasto przestanie błyszczeć(...)otwieraj piekarnika przez pierwsze 15 minut bo ciasto opadnie sposób przygotowania kremu : 3/4 litra mleka i cukier zagotuj. W misce zmiksuj żółtka z mąką i resztą mleka. Powstałą masę wlewaj do gotującego się mleka mieszając. Następnie potrzymaj jeszcze chwile krem na ogniu i odstaw do ostygnięcia. Miękką Kasie zmiksuj i dodawaj do niej partiami przestudzony krem. Następnie krem wyłóż

cukrem pudrem posypane
Ciasto bananowo - czekoladowe. 212

już przyjdzie taki chłodny , jesienny , ponury czas to na poprawę humoru i wewnętrzne rozgrzanie proponuje dzisiejsze ciasto. Jak wiemy czekolada poprawia nastrój :) A do tego słodkie  banany . Ciasto dzięki dodatkowi tych owoców jest wilgotne i bogate w smaku.Dlatego też jeśli zostało nam kilka bananów i stały się już nieco przejrzałe to zawsze , dodając kilka składników możecie przemienić(...)płaska łyżka kawy rozpuszczalnej 3 mocno dojrzałe banany 3 jajka 1 szklanka i 3 łyżki mąki (200g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Polewa: 100 g gorzkiej czekolady  50 g białej czekolady 5 łyżek mleka zagęszczonego niesłodzonego lub śmietany 30% Wykonanie: Masło, czekoladę , cukier , kakao i kawę włożyć do garnka i rozpuścić ustawiając na malutkim ogniu

Malinowa Kawiarenka
Drożdżowe racuchy z bananami 384

Podczas letnich upałów najlepiej sprawdzają się szybkie obiady, racuchy są zarówno daniem obiadowym, jak i doskonałą przekąską lub propozycją na śniadanie. Jestem wielbicielką bananów, więc zamiast

Smakołyki Bereniki
Gruszkowo - kawowa Fantazja 186

Można poeksperymentować :) Składniki : Biszkopt czekoladowy : 6 jajek (oddzielnie białka i żółtka ) 1 szklanka cukru 3 łyki oleju 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (drobnego proszku ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu rumowego Białka ubić na sztywno , dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać , dodać żółtka , olej . Przesiać do masy  wszystkie suche składniki(...)łyżek capuccino (proszku) pół szklanki cukru 1 kostka miękkiego masła 1 szklankę mleka zagotować z cukrem,  resztę mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami.(oprócz masła) Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.   Masę wyłożyć na nasze schłodzone ciasto i posypać startą

Malinowa Kawiarenka
Odwrócony sernik bez sera 183

bardzo efektownie.  Ciasto : 4 jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła 2 łyżki kakao 8 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło, kakao, cukier i wodę zagotowujemy, a następnie studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z masą kakaową, a później wsypujemy do niej  mąkę z proszkiem. Na końcu delikatnie łączymy(...)Masa jogurtowa: 400 g jogurtu greckiego 300 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 3 jajka tabliczka gorzkiej czekolady 2-3 łyżki mleka Jogurty miksujemy z jajkami (można użyć tylko greckiego, ja akurat miałam za mało w domu dlatego pomieszałam) i cukrem. Dodajemy mąki i miksujemy by masa była gładka. Na wyłożoną papierem

Cynamonowe szczęście
BABKA GOTOWANA 127

otarta z cytryny sok z połówki cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia POLEWA 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 2-3 łyżki mleka 30 g masła opcjonalnie jajka czekoladowe do dekoracji Mąkę tortową wymieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sitko. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku na przemian z łyżką mąki(...)Dodać skórkę i sok z cytryny, resztę mąki i ucierać do połączenia wszystkich składników. Blaszkę do babki grubo wysmarować masłem i przełożyć do niej gotowe ciasto. Szczelnie zamknąć i wstawić do dużego garnka. Zalać gorącą wodą do połowy wysokości formy, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 70 minut (od momentu zagotowania się wody). Ugotowaną babkę wyciągnąć od razu

Pieguskowa Kuchnia
Tort czekoladowy 172

tortowej) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Na krem 2 gorzkie czekolady (2 x 100 g) 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka 230 g masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru pudru woda WYKONANIE   Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno tortownicy (u mnie(...)Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Do masy jajecznej wlać wodę, następnie stopniowo przesiać przez sitko składniki sypkie delikatnie mieszając szpatułką. Gotową masę przelać od razu do formy. Piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika warto ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości

Passions hobbies life
Sernik obłędnie kokosowy ;) 2908

żółtka 4 łyżki cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa: 600g sera półtłustego (użyłam takiego w kostkach) 3 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru (cukier proponuje dodawać porcjami i próbować masę w trakcie mieszania) puszka mleka kokosowego ( tylko gęsta część) budyń kokosowy ( albo śmietankowy) 1/4 szklanki mleka 2%  Piana kokosowa: 100g wiórek kokosowych+ odrobina do posypania(...)wierzchu 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru Ze składników na kruchy spód zagniatamy ciasto i chłodzimy pół godziny.  Do sera dodajemy wszystkie składniki i miksujemy blenderem na jednolitą masę. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkujemy i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy masę serową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy ciasto na 40 minut

Czerwona Porzeczka
Ciasto lodowe z brzoskwiniami 133

szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: puszka brzoskwiń kostka masła 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 0,5 l śmietany 30% pół szklanki cukru galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt. Następnie ugotować budynie lecz nie na mleku tylko na wodzie z pod brzoskwiń. Budyń ostudzić. Gdy będzie już zimny(...)śmietanę ubić na sztywno z cukrem dodając rozprowadzoną galaretkę w wodzie (musi być dobrze ostudzone). Bitą śmietanę wylać na masę z brzoskwiń. Całość przechowywać cały czas w lodówce gdy ciasto oziębi się (po ok. dobie) smakuje tak jak lody

Pychotkaaa
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 373

wody lub mleka W misie miksera utrzeć jajka z ksylitolem i ksylitolem z wanilią na puszystą, jasną masę. W tym czasie w rondelku roztopić masło. Do misy z utartymi jajkami dodałam partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po każdym dodaniu ucierałam. Następnie dosypałam mielone migdały, wymieszałam. Na samym końcu wlałam letnie masło, wymieszałam. Część ciasta przełożyłam do tortownicy

Smaczne Zdrowe
Ciasto ze śliwkami i kremem budyniowym. 119

innymi owocami. Ciasto jest bardzo słodkie, więc warto pamiętać, aby owoce były lekko kwaśne, co zrównoważy nam smak. Przepis Składniki: Spód: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 5 jajek 250 g mąki 140 g zmielonych migdałów szczypta soli 2,5 opakowania proszku do pieczenia Krem budyniowy: opakowanie budyniu waniliowego 500 ml mleka 2 łyżki cukru(...)mleka, cukier, żółtka i całość mieszamy do połączenia się składników. Resztę mleka zagotowujemy i ciągle mocno mieszając dodajemy przygotowany przed chwilą budyń. Mieszamy, aż wszystko się zagotuje. Odstawiamy do wystygnięcia. Spód. Ucieramy masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy. Mąkę, migdały, sól i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Sypkie składniki dodajemy do mokrych

KasiaiKrzysiu.pl
Puszysty i wilgotny piernik z migdałami 211

suche: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, przyprawę do piernika, imbir, migdały, cukier wsypujemy do małej miski i całość mieszamy. Składniki mokre: jajko, mleko, olej, miód, powidła wkładamy do dużej miski i całość roztrzepujemy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Do składników mokrych przesypujemy składniki suche i ponownie całość mieszamy widelcem. Krótko, tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy

Smak mojego domu
Makowy przekładaniec 202

zabrania się za porządki, jakoś tak lubię wszystko odświeżyć i wygonić resztki zimowej szarości. Tyle filozofowania, zapraszam na pyszne ciacho makowe Ciasto: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 g suchego maku Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier a następnie żółtka. Stopniowo do masy(...)puch, dodajemy mąki i dokładnie mieszając. Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy masę jajeczną, chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki. Miękkie masło ucieramy, a następnie nie przerywając ucierania dodajemy do niego łyżka po łyżce ostudzony krem. Ważne, by masło i krem miały zbliżoną temperaturę. Ciasto makowe przekrawamy na pół, smarujemy kremem, składamy

Cynamonowe szczęście