ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:472/767)

Marmurkowa babka piaskowa 164

proszkiem do pieczenia przesiej do innej miski. Gdy jajka będą już ubite, zmniejsz obroty miksera o połowę i partiami - po 1-2 łyżki - dodawaj mąkę. miksuj, aż do połączenia składników. Pod koniec podkręć obroty. Wlej letnią margarynę i zmiksuj ponownie, to dokładnego połączenia. Formę natłuść i wysyp bułką tartą. Wlej ok 2/3 ciasta. Na nie rozsyp rodzynki. Do reszty ciasta(...)minut. Warto pilnować. Jak się przypali, żadna tragedia. Po ostudzeniu można uciąć. :) Upieczone ciasto zostaw kilka minut w uchylonym piekarniku. Potem odwróć formę (pamiętaj, by użyć rękawic!) i wysyp ciasto delikatnie na kratkę. Zostaw do wystudzenia. Czekoladę na polewę roztop w kąpieli wodnej. Pod koniec dodaj mleko i wymieszaj do połączenia. Polej letnie lub zimnej ciasto i od razu posyp

Anioszek w kuchni
Bezglutenowe babeczki marchewkowo-bananowe 175

Bezglutenowe babeczki szybkie w wykonaniu. Ciasto wyszło wilgotne i smaczne, ładnie wyrosły. No i udało mi się przemycić  trochę marchewki  dziecięciu memu(...)utartej, na drobnych oczkach, marchwi 2 dojrzałe banany - z brązową skórką 2 szkl mąki bezglutenowej uniwersalnej lub biszkoptowej -  użyłam własnej mieszanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja 100 ml oleju 100 ml mleka - może być roślinne 1/2 szkl cukru brązowego 1/2 szkl rodzynek Marchew obrać  zetrzeć na drobnych oczkach. Banany zetrzeć na grubych oczkach lub rozgnieść widelcem

Ze smakiem bez glutenu
Ucierane ciasto z wiśniami i amaretto 194

tutaj) i próba bardzo udana.Spokojnie w ciastach ucieranych cukier można zastąpić ksylitolem.Ciasto cieszyło się takim wzięciem,że piekłam je już dwa razy z rzędu.Polecam ! Składniki na blaszkę 42x29 cm: 2 słoiki z wiśniamia`680g (waga wiśni 350 g x2 ) 100 g orzechów laskowych-opcjonalnie 350 g mąki orkiszowej jasnej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g miękkiego masła(...)amaretto (lub mleko z olekiem migdałowym) 2 łyżki cukru pudru Składniki na kruszonkę: 150 g mąki orkiszowej 150 g ksylitolu lub cukru 100 g mielonych orzechów laskowych 80 g masła Wykonanie: włączyć piekarnik i nastawić na 180`C odcedzić wiśnie z kompotu i pozostawić na sitku ,by dobrze obciekły orzechy laskowe grubo posiekać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto balowe 3976

ciasto u znajomych i na samym początku urzekło mnie pięknymi warstwami a jak spróbowałam również smakiem. Wtedy ju ż wiedziałam że musz ę je zrobić. Mimo iż wygląda na pracochłonne i trudne do zrobienia to wcale takie nie jest , robi się dosyć szybko.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru sól szczypta 1 łyżeczka proszku(...)proszek przesiać przez sitko dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką. Blachę 36*25 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę, równomiernie rozsmarować. Piec w 180 stopniach około 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szklanki mleka. Dodać żółtka, mąki i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać zmiksowane mleko z żółtkami

Ala piecze i gotuje
Ciasto "Słodka Teściowa" wg Siostry Anastazji 1232

szkl. suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Potem dodajemy pozostałe składniki i lekko mieszamy. Pieczemy w temp, 160-180 stopni przez ok. 30 - 40 minut. Składniki [MASA]: 5 żółtek 1/2 szkl. kwaśnej śmietany 1 cukier waniliowy 250 g masła 6 łyżek cukru pudru 1 l mleka Wykonanie: Mleko i cukier waniliowy zagotowujemy(...)śmietaną, wlewamy do przestudzonego mleka i zagotowujemy. Następnie  odstawiamy na ok. 30 min, po czym odcedzamy przez gęste sito i studzimy całkowicie powstały serek. Potem ucieramy masło z cukrem, stopniowo dodajemy zimny serek i mieszamy ze sobą całość. DODATKOWO POTRZEBUJEMY: 1 dużą paczkę okrągłych biszkoptów 2 galaretki rodzynki PRZEŁOŻENIE PLACKA: Ciemny biszkopt - masa - ciasto makowo-kokosowe - masa - ciemny biszkopt

psgotujemy
Piernikowe mini keksy i pyszna kawa 145

pysznych piernikowych mini keksów Składniki: (na 12 sztuk) 1/2 szklanki cukru 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżki ciemnego kakao 1/3 szklanki oleju 1 jajko 1 szklanka mleka (u mnie 2%) 100 g mieszanki kandyzowanych owoców i skórek owocowych w kostkach cukier puder do oprószenia babeczek Przygotowanie(...)proszkiem do pieczenia, przyprawę do piernika i ciemne kakao. Całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy 100 g mieszanki kandyzowanych owoców i skórek owocowych w kostkach, znów wszystko mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajko. Mokre składniki dodajemy do suchych i wszystko mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasto do około

Słodkie okruszki
Karmelowe ciasto bez pieczenia z herbatnikami! 443

Szybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i bitej śmietany. Takie banalne a taaaakie pyszne! ;-))) Kto chętny?!!! ;-) SŁODKIE!!!! ;-) SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ - 4 - 5 paczek herbatników - 1 duży budyń czekoladowy z cukrem - 2 łyżki masła(...)żółtka - puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np. ajerkoniak lub karmel - 150 ml schłodzonej śmietany 36% - 6 cukierków kokosowych - 4 łyżki Nutelli - 400 ml mleka Do rondelka wlej mleko, dodaj masło, żółtka i budyń w proszku. Postaw na płycie (gazie) i ciągle mieszając trzepaczką doprowadź do wrzenia. Gotuj 1,5 minuty zdejmij z ognia. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia

SMYKWKUCHNI
Babka 3 smakowa 240

A oto i obiecany przepis na naszą tegoroczną wielkanocną babę. Przepis zaczerpnięty ze strony czas dzieci Składniki: 25 dag margaryny, 6 jajek, 1 ½ szklanki cukru, 2

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 197

rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 200g masła w temperaturze pokojowej Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek(...)jajeczną masę przesiać mąkę i proszkiem do pieczenia. Dodać aromat i wymieszać delikatnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia

Mała Cukierenka
Ciasto makowe z kokosem i kremem, polane czekoladową polewą 207

rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 200g masła w temperaturze pokojowej Polewa: 8 łyżek wody 8 łyżek(...)jajeczną masę przesiać mąkę i proszkiem do pieczenia. Dodać aromat i wymieszać delikatnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika ciasto odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia

Mała Cukierenka
Makowiec japoński bezglutenowy 167

Makowiec japoński bez pszenicy, bez glutenu i laktozy. Wydanie specjalne tego popularnego ciasta zagościło na moim świątecznym stole w ostatnie Boże Narodzenie. SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 24 CM: 20 dag suchego mielonego maku 300 ml mleka kokosowego – u mnie domowej roboty 15 dag cukru trzcinowego nierafinowanego 12 dag miękkiego masła 4 łyżki płynnego miodu – u mnie nawłociowy(...)mlekiem i na wolnym ogniu gotować do całkowitego wchłonięcia płynu (ok. 15-20 minut – trzeba pilnować). Odstawić do wystudzenia. Orzechy laskowe uprażyć na patelni i otrzeć ze skórki w ściereczce, grubo posiekać. Suszoną żurawinę i rodzynki przelać wrzątkiem, osączyć. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na dużych oczkach i od razu skropić sokiem z cytryny. Kaszkę kukurydzianą, siemię i proszek

Kuchenne zapiski Edyty
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 137

smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę.  Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Jeżeli okaże się zbyt gęsta dodać troszkę mleka. Wszystko zależy od era. Jedna są bardziej mokre inne zaś takie(...)suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.  Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier

ClauditteMissCooking
Cappuccino na biszkoptach 781

garnek ustawić na palniku, mniejsze naczynie ustawić na nim. Ubijać na parze jajka z cukrem, aż masa stanie się puszysta, a cukier zupełnie zniknie. Serek waniliowy, masło i mleko w proszku dokładnie utrzeć. Dodać nieco ostygnięte ubite jajka - wymieszać. Żelatynę rozpuścić, dolewając 3-4 łyżki wrzątku i ustawiając naczynie w gorącej wodzie. Do masy waniliowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać(...)prostokątnej tortownicy ułożyć namoczone w cappuccino biszkopty. Wylać połowę masy waniliowej. Ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, wylać resztę masy waniliowej. Na wierzchu ułożyć pozostałe biszkopty, namoczone w kawie. Odstawić ciasto w chłodne miejsce, do stężenia. W rondelku zagotować śmietankę. Do gorącej śmietanki wsypać drobno pokrojoną czekoladę - rozpuścić. Czekoladę wylać na ciasto. Smacznego

kolorowotorcikowo
Zapiekane naleśniki czekoladowe z migdałowym twarożkiem i czereśniami 143

jogurtu można użyć śmietany. Polecam Składniki (na 5 naleśników) : Naleśniki czekoladowe: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta cynamonu Nadzienie: 400 g zmielonego twarogu 2 płaskie łyżki budyniu śmietankowego (w proszku, bez cukru) 1/4 szklanki zmielonych migdałów 3-4 łyżki płynnego miodu około 300 g wydrylowanych czereśni(...)flakes kakao i miód 1 łyżka masła Dodatkowo: jogurt naturalny (lub śmietana 18%) płynny miód Przygotowanie: Naleśniki czekoladowe: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i odstawiamy na około 20 minut aby ciasto odpoczęło. Patelnie teflonową rozgrzewamy i wlewamy porcję ciasta podnosząc i kręcąc patelnią tak, aby ciasto pokryło cienką warstwą dno. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu. Nadzienie: Wszystkie składniki oprócz

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania