ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:474/767)

Babka kajmakowa 161

kajmakowej. Wyszła pyszna, puszysta, doskonała :) Już prawie zjedzona ;) Ciasto: 5 jajek 3 łyżki domowego cukru waniliowego sok z 1/2 cytryny 300 g gotowej masy kajmakowej 100 g masła 180 g mąki pszennej luksusowej  Młynomag 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100 g masy kajmakowej 4 łyżki mleka płatki migdałów do posypania migdały w czekoladzie Masę

Smakołyki Asi
Muffinki matcha – wegańskie i bezglutenowe 196

mąki jaglaną oraz ryżową, a także skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i herbatę. Do małego rondla wlej mleko, dodaj cukier oraz olej kokosowy. Wstaw na ogień i delikatnie podgrzewaj, cały czas mieszając, aż cukier i olej kokosowy się rozpuszczą. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto o jasnozielonym kolorze.  Za pomocą dużej łyżki wykładaj

Roślinna - blog wegański
Placuszki z ricottą 114

ricotta 1 jajko 5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki oleju 100 ml mleka Przygotowanie: Do miski wsypujemy składniki suche, dodajemy jajko,mleko oraz serek i olej. Mieszamy wszystko łyżką aby nie było grudek . (Nie potrzeba miksera) Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką ciasto (1 łyżka, 1 placek)  Smażymy z każdej

Bon appetit mon amie
Muffiny piernikowe z kawałkami czekolady z polewą czekoladową 127

wymieszać składniki suche: mąkę pszenną, mąkę razową, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, maślankę, mleko, miód. Zawartość obu naczyń połączyć, wymieszać ręcznie rózgą, a na koniec dodać posiekaną czekoladę i starte jabłko. Blachę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do 3/4 wysokości każdej papilotki. Piec około

Calzonella.com
babeczki z jagodami 97

cukru 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia podatkowo - u mnie były jagody z syropu Sposób wykonania: Wszystkie składniki wsypałam do miski zaczynając od produktów suchych a kończąc na płynnych. Miksowałam przez kilka minut. Na koniec dodałam jagody z syropu i dokładnie wymieszałam łyżką. Ciasto przełożyłam do foremek napełniając je do połowy objętości (użyłam

Darcia w kuchni
Muffiny z czekoladą 276

jednego naczynia wsypujemy składniki suche: mąkę, cukier i proszek do pieczenia, mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy krótko niezbyt dokładnie (do chwili, aż suche składniki przestaną być widoczne). Na koniec dodajemy odrobinę ekstraktu lub ziarenek wanilii i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do foremek do 1/2 wysokości, następnie kładziemy kostkę

KasiekGotuje
CHLEBEK ZIOŁOWY ZE SŁONECZNIKIEM 150

ŁYŻECZKI SOLI 3 SZKL.MĄKI PSZENNEJ DROŻDŻE W PROSZKU 2 ,5 ŁYŻECZKI SŁONECZNIK PRZYGOTOWANIA: NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLIWĘ,ZDEJMUJEMY Z OGNIE I WRZUCAMY NA NIĄ ZIAŁA I WYCIŚNIĘTY CZOSNEK. W MISCE MIESZAMY MĄKĘ,DROŻDŻE,SÓL,CUKIER,SŁONECZNIK DODAJEMY CIEPŁE MLEKO I WODĘ,NA KOŃCU DODAJEMY OLIWĘ Z ZIOŁAMI I ZAGNIATAMY CIASTO ZOSTAWIAMY JE DO WYROŚNIĘCIA NA OK.45 MIN JAK JUŻ

Swojskie jedzonko
Ciasteczka "Puchate miodusie" - szybkie i proste. Zapowiedź KONKURSU i wyjazd na wakacje. 164

żółtko (jajko klasy M) 1 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka (do posmarowania ciasteczek) cukier puder po posypania po wierzchu Przygotowanie: Do miski wkładamy masło, siekamy je. Następnie wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego i miód, mieszamy lekko łyżką. Dodajemy żółtko oraz 1 3/4 szklanki mąki. Zaczynamy zagniatać ciasto. W razie potrzeby dosypujemy resztę mąki. Ciasto zagniatamy tak długo

Słodkie okruszki
Śmietanowiec z galaretką i malinami 201

jasną, puszystą masę. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 12-15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa śmietanowa: 2 galaretki malinowe 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250 g malin

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki z syropem klonowym 101

zmielić. Czekoladę zetrzeć na tarce. Jajka zmiksować z mlekiem i syropem klonowym. Do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło z cukrem (chłodne). Składniki wymieszać, a następnie dodać do masy startą czekoladę wraz z orzechami włoskimi. Wymieszać. Formę na muffinki natłuścić masłem lub wyłożyć papilotkami. Napełnić ciastem do 2/3 wysokości.  Piec ok. 25 minut

Mania Wypiekania
dietetyczne muffinki z masła orzechowego - bez mąki, cukru i tłuszczu // peanut butter muffins - flour, fat and sugar free 168

wersji super-light :) Masło, banana (pokrojonego w plasterki), mleko i jajko miksujemy razem. Dodajemy stevię, proszek do pieczenia, sodę, sól (opcjonalnie), czekoladę/orzechy/suszone owoce (opcjonalnie) i mieszamy z masą. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 160-180*C. Silikonowe (takie będą najlepsze, ale w ostateczności można użyć papilotek) foremki na muffiny wypełniamy ciastem - ok. 2-3 łyżeczki do każdej foremki. Wkładamy wypełnione

chili & sugar
Gofry na serku mascarpone 117

jajka -> ½ szklanki mleka -> 1 szklanka mąki pełnoziarnistej -> 1 łyżka miodu -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 cukier waniliowy -> ½ łyżki oleju Dodatki: -> ½ opakowania jogurtu greckiego -> Owoce granatu -> banan -> jabłko -> kiwi Wykonanie :  Wszystkie składniki przekładamy do misy i miksujemy na gładką masę. Powinna być gęstsza niż ciasto do naleśników dlatego

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Mini pączki z ricottą 133

mąki pszennej - 3 łyżki mleka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 opakowanie sera ricotta (250g) - 1 łyżeczka skórki z cyrtyny - 1 litr oleju do smażenia - cynamon, cukier puder do obtoczenia W misce wymieszaj ze sobą jajko, cukier, mąkę, mleko, ricottę i skórkę z cytryny. Olej podgrzej do 170C. Z ciasta formować kuleczki i wrzucać je na rozgrzany olej. Przewrócić

CookYourself
Pancakes z syropem wiśniowym 326

SKŁADNIKI 2 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 2 duże jajka 2 łyżki cukru najlepiej brązowego (trzcinowego) aromat waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 g roztopionego masła + odrobinę do posmarowania patelni cukier puder słoiczek syropu wiśniowego ( lub ulubionej konfitury owocowej ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Ciasto powinno być w miarę gęste.  Nakładać dużą łyżką

zielonacukinka
Proteinowe gofry karobowe :) 155

waniliowej 1 łyżka karobu 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 60 ml mleka 1 łyżeczka oleju kokosowego dodatkowo: masło migdałowe Przygotowanie: Żółtko oddzielić od białka, a białko ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować wraz z żółtkiem. Dodać białko i delikatnie zamieszać. Gofrownicę rozgrzać i nasmarować olejem kokosowym. Wylać ciasto i piec 6 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami

Zdrowie na języku :P