Murzynkiem) · 2 szklanki mąki · ¾ szklanki mleka · 1,5 szklanki cukru · 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; · aromat rumowy czekoladowe ganache(...)kakao zagotowujemy, cały czas mieszając. Dodajemy mleko i aromat. Cały czas mieszamy, aż składniki się połączą i cukier dobrze się rozpuści. Odstawiamy masę aby przestygła. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczypta soli. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dobrze łączymy
Mania GotowaniaDzień Babci do przedszkola córeczki, która koniecznie chciała ciasto z galaretką. Tym razem piankę zastąpiłam kremem karpatkowym i trochę zmieniłam kolejność warstw. Wyszło z tego coś całkiem nowego i pysznego. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę bananową: 5 dobrze dojrzałych bananów(...)masła 500 ml mleka na wierzch: 3 banany 2 opakowania galaretki cytrynowej UWAGA- jeśli nie chcecie używać gotowego kremu karpatka, można ugotować zwykły budyń. Użyłam karpatkowego, bo córcia bardzo go lubi. Upiec biszkopt: Białka ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać powoli cukier a następnie dorzucać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadesery:) Na szybki deser polecam również moje pyszne ciasto dyniowe z jabłkami : Przepis na placuszki orkiszowo-gryczane, składniki: do odmierzania używamy szklanki o pojemności 250 ml: 1/2 szklanki mąki orkiszowej (u mnie pełnoziarnista, ale może być jasna), 1/2 szklanki mąki gryczanej, szklanka mleka, jajko, 1-2 łyżki cukru, szczypta soli, łyżeczka proszku do pieczenia Przepis na placuszki orkiszowo-gryczane, przygotowanie
Lekcje w kuchnismak. SKŁADNIKI 1/2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki masła orzechowego jajko 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżki miodu 70g masła lub margaryny WYKONANIE Wszystkie składniki oprócz mąki wsypujemy do miski i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie miksujemy.Jeśli ciasto jest rzadkie dodajemy więcej mąki. Wykładamy ciasto
Mała w garnku mieszawieczorem zajechaliśmy do domku, dzień udany jak najbardziej, pyszny i kochany :). Dzisiaj miałam gości, więc upichciłam z rana ciasto, na które zapraszam :). Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szkl mąki krupczatki 1 szkl mąki ziemniaczanej 1,5 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 7-8 łyżek wody dodatkowo: odrobina wiśniówki do skropienia biszkoptu Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę(...)15sekund). Do masy dodać stopniowo mąki i proszek do pieczenia, mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto wylać na blachę (wysmarowaną wcześniej tłuszczem i posypaną kaszką manną). Piec ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ostudzony przekroić na pół. Spód skropić wiśniówką. Składniki na masę budyniową: 1 budyń śmietankowy 1/2 l mleka 1-2 łyżeczki cukru 1/3 kostki masła
Trufelkowogóra-dół). Do miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i cukier, mieszamy składniki łyżką. Następnie dolewamy mleko, wbijamy całe jajka, dolewamy olej i całość dokładnie energicznie mieszamy. Miskę ze składnikami odstawiamy na 5 minut. Następnie mieszamy ponownie (krótko) składniki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą nakładamy do około 3/4 wysokości ciastem, następnie do każdej babeczki nakładamy po 1 łyżeczce
Słodkie okruszkiPrzygotowanie: Do jednej miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy, mieszamy składniki łyżką. W drugiej misce mieszamy mleko, jajka i olej. Następnie łączymy składniki obu misek, mieszamy do połączenia. Truskawki kroimy na ćwiartki (większe), mniejsze na połówki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Każdą nakładamy do około 3/4 wysokości ciastem, następnie układamy kawałki truskawek (na 1 babeczkę
Słodkie okruszkiprzygotowywania jakiejś potrawy), dodałam normalny proszek do pieczenia. Przygotowanie: Nagrzej piekarnik 170 stopni. Zalej siemię i/lub nasiona chia ciepłą wodą. Zalej miechunkę/rodzynki/żurawinę wrzątkiem. W dowolnym mleku rozpuścić słód i tłuszcz oraz przyprawy. Ostudź. Wlej do przesianych suchych składników. Wymieszaj. Formuj ciasteczka w dłoniach lub foremkach do pieczenia, ciasto niekoniecznie nadaje się do wałkowania. Grubość ciasteczek
Państwo Wojtczuk gotująłyżki cukru trzcinowego Mąkę wymieszać z proszkiem, kakao, solą. Jajko roztrzepać w drugiej misce, dodać masło, ekstrakt, cukier, mleko, wymieszać. Suche dodać do mokrych składników, wymieszać. Patelnię teflonową rozgrzać, smażyć placuszki (wychodzi ok. 14-15) z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami *. * dolewam 2/3-3/4 i później ewentualnie resztę, bo gęste ciasto = grube pancakes ** u mnie na zdjęciu: twarożek waniliowy, domowy
Słodkie inspiracjemargaryny 1/2 szkl. cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 1 łyżka smalcu 2 żółtka, 1 całe jajko 2,3 łyżki śmietany (ile ciasto przyjmie) MASA JABŁKOWA: ok. 1,5 kg jabłek, 2-3 łyżki cukru 2 galaretki truskawkowe KREM ORZECHOWY: 2 jajka 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka 3,2 % 20 dag zmielonych orzechów włoskich
słodki bratekinspirowanym przepisem Jamiego Oliviera. Wegańskie brownie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Składniki 200 g gorzka czekolada bezmleczna 230 ml mleko migdałowe 130 g erytrol 60 g pistacje obrane 40 g orzechy pekan 5 łyżka olej kokosowy 1 szt laska wanilii 170 g mąka kukurydziana 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem
Kucharzycałyżek pestek dyni • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki suszonego oregano • 1/2 łyżeczki soli • 100 g sera żółtego startego na drobnej tarce Składniki mokre • 2 jajka • 1 szklanka mleka • 1/2 szklanki oleju Wykonanie: • Wymieszać składniki suche osobno i mokre osobno. • Dodać mokre do suchych i wymieszać dokładnie łyżką. • Ciasto nakładać do papierowych papilotek
To co kochamprzerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Mus jogurtowo - twarożkowy: 200 g jogurtu naturalnego kremowego 150 g serka kremowego (u mnie Bieluch) 1/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki erytrolu 0,5 łyżeczki
FitKotkremu. Białka ubić z cukrem. Dodać orzechy, proszek, mąkę oraz miód. Całość dokładnie wymieszać. Upiec ciasto w 170stopni przez około 25 minut. Pozostawić do wystudzenia. 400g śliwek suszonych pokroić na połowę lub ćwiartki, zalać 250 ml czystej wódki ( ja to robię dzień wcześniej i zostawiam na noc). Krem Składniki: 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 5 żółtek, które zostały
W garach u Gosijajka -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -1 cukier waniliowy -2 łyżki spirytusu -2 łyżeczki proszku dopieczenia -olej do smażenia -cukier puder do posypania -szpryca Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno. W osobnej misce miksujemy wszystkie składniki,na koniec dodajemy ubite białka i miksujemy. W garnku rozgrzewamy olej. Ciasto dajemy do szprycy lub rękawa cukierniczego, i wyciskamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżką. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki
Domowy Smak Jedzeniajuż można zajadać się szybkim domowym jabłkowym ciastem do popołudniowej herbaty lub od tak Spróbujcie, polecam. Składniki: (na około 14 babeczek) 2 średnie jabłka (soczyste, słodkie) 2 szklanki mąki pszennej (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Pro-BIO ) 1 szklanka mleka 2 jajka (mnie M) 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu
Słodkie okruszkiCiasto bez pieczenia...na spodzie masa z kaszy manny, potem masa z kisielu i na wierzchu masa śmietanowa z proszku -chciałam wypróbować, ale nie jestem zbytnio zadowolona..w sumie może mój błąd, bo dałam inną śmietanę niż trzeba..ale ogólnie wyszło pysznie. 3/4 l mleka 150 g masła 1/2 szkl.cukru 3/4 szkl.kaszy manny Cenos skórka
Moje domowe kucharzeniepłynnego miodu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na trzy części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka 50 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ladylaura.pieczenia, kakao - przesiać, odłożyć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą wodą najlepiej w metalowej miseczce i lekko przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty i jasny krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać przestudzoną czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej
Kubki smakuUtarłam na gładką masę jajko z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Wsypałam mąkę,proszek do pieczenia i cukier. Wymieszałam. Na koniec dodałam wiórki kokosowe. Wszystko wymieszałam. Wyłożyłam masę kokosową na wierzch masy z herbatników. Zalecam maczać łyżkę co jakiś czas w wodzie, ponieważ masa może się do niej przylepiać. Piekłam ciasto w temperaturze 190 stopni przez
potrawyregionalneNaleśniki: ( mleko, jajka, mąka, proszek do pieczenia, szczypta soli ) Opakowanie mrożonego szpinaku ( ok. 400 – 500 gram) 250 – 300 gram twarogu 2 jajka 150 ml mleka 2 cebule Czosnek ( ja daję sporo ½ główki ) Łyżka masła Sól, pieprz Tarty żółty ser Wykonanie: Naleśniki chyba każdy wie jak zrobić i jakiej ciast powinno być konsystencji, niektórzy wprawdzie dodają np. gazowaną wodę mineralną, śmietanę
Smaki Ewyłyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić żółtka, dodać cukier i posiekaną zimną margarynę. Szybko zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim spód oraz boki blaszki. Masa Serowa: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub gotowego "z wiaderka") 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mleka 1 p. cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy
Słodka Kraina Wypiekówpiernika,kakao, cukrem ( 2 łyżki), masłem i mlekiem. . Gorącą mieszaninę wylej na przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru i przelej do ostudzonej masy i wymieszaj z proszkiem do pieczenia,sodką i solą. Ubij pianę z białek i dokładnie wymieszaj z masą na ciasto. Na koniec dodaj oprószone w mące rodzynki
Corner With Recipesekstraktem z wanilii. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystko razem i wylać na ułożone serduszka. Piec w 18 stopniach przez ok. 30 min, aż ciasto nie będzie oblepiało całkiem patyczka, jednak będzie on wilgotny. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Polewa: 80 g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao 3 łyżki mleka W małym rondelku umieścić wszystkie składniki i roztopić
Moja Galeria Smakupowinno dodawać się spulchniaczy (proszku do pieczenia, sody) Czasem jednak sięgam po ten dodatek. W szczególności, gdy piekę serniki na kruchym spodzie, gdzie właśnie ten spód musi podtrzymać ciężką masę serowa. Dodatek śmietany spowoduje, że otrzymamy już ciasto półkruche. Do ciasta można również dodać kilka łyżek zimnej wody lub mleka, jeśli podczas wyrabiania się kruszy
Nastoletnie WypiekaniePrzygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników. Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami, najpierw 1 łyżka ciasta, na nią układamy 1/2 Rafaello, na nie kładziemy
Rozpustne gotowaniemąki pszennej pełnoziarnistej 475 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko I teraz sprawa jest już naprawdę prosta: najpierw do miski lecą składniki suche, potem mokre. A potem do miski lecą ręce i mieszamy :) Mieszamy 10 minut. Ciasto będzie dość rzadkie, trochę będzie się lepiło do dłoni. Przekładamy
Marder&Marder Manufacturecukrem waniliowym na gładką, jasną masę. Dodajemy mleko, wodę, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy, a następnie miksujemy do połączenia się składników. Dolewamy olej i miksujemy jeszcze około 3 min. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i mieszamy delikatnie trzepaczką lub łyżką. Nalewką wlewamy do nagrzanej gofrownicy odpowiednią ilość ciasta i pieczemy w zależności od mocy urządzenia
Kolorowy Przepisowniksię rozpuści. Następnie przesiewamy do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao, gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, czas pieczenia ok 45 minut. Gotowe ciasto kakaowe odwracamy do ,,góry nogami,, i zostawiamy do wystudzenia w otwartym piekarniku. Masa biała: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 4-5 łyżek cukru
Apetyczna babeczkaSkładniki : 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka serka kremowego 1 łyżeczka miodu kilka sztuk migdałów Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia
Chocolate Muffin Blogszkl. mąki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1 pomarańcza 50 g rozpuszczonego masła 1 i 1/2 szkl. cukru szczypta soli Wykonanie: Pomarańczę wyparzyć wrzątkiem. Osuszyć ręcznikiem i zetrzeć z niej skórkę. Następnie wycisnąć sok. W misce połączyć przesianą mąkę wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt gęste to dodać więcej mleka
Pasja Smakuzewnątrz. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy mleko, śmietankę, olej, jajko i dokładnie mieszamy. Do blaszki wyłożonej papierowymi papilotkami nakładamy ciasto zostawiając około 1 cm od brzegu, żeby
Ciastkozercyopakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mokre składniki: 1 jajko 1/3 szklanki oleju/oliwy z oliwek 1/2 szklanka mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 180'C. W jednej misce łączymy suche składniki. Jajko, mleko i olej łączymy w innej misce i dodajemy je do suchych składników. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy
Kitchens Alphabetłyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg sera zmielonego przynajmniej dwukrotnie ( u mnie gotowy z wiaderka) 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju 0,5 szklanki oleju 2 całe jajka4 żółtka / 4 białka 1 i ¼ szkl. cukru łyżeczka waniliowego zapachu do ciasta 1 kisiel owocowy ( u mnie truskawkowy
Na słodko lub wytrawnieniej resztę składników mokrych czyli: mleko i jajko. Wszystko wymieszać. W oddzielnym naczyniu połączyć składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i również wymieszać. Następnie składniki mokre wlać do suchych i wszystko połączyć. Przygotować foremki na muffiny. Ja mam silikonowe więc smaruję je pędzelkiem maczanym w rozpuszczonym maśle. Gotowe ciasto napełniać do ½ wysokości, a następnie położyć
Na słodko lub wytrawniemiękkie i rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto, z delikatnym posmakiem pysznego miodu lipowego i kawałkami gorzkiej czekolady :D Znajdzie się też mąka żytnia oraz banan :) Składniki: 150 g mąki żytniej 150 g mąki pszennej 140 g banana 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 jajka 400 ml mleka 4 łyżki miodu lipowego pół tabliczki gorzkiej
Zdrowie na języku :PGoldenPRZYGOTOWANIE:Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder i szczyptę soli. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy.Do drugiej miski wlewamy mleko, dodajemy jajko i olej. Składniki dokładnie ze sobą łączymy.Następnie do płynnych składników dodajemy stopniowo suche składniki i mieszamy na jednolitą masę.Łyżką nabieramy niewielką ilość ciasta i smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy na powierzchni
kulinarnyJawrzącą wodą). W dużej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.W drugiej, masło ucieramy z cukrem na jasną, gładką masę, a następnie dodajemy jajka dalej miksując. Naszym kolejnym krokiem jest dodanie do masy rozpuszczonej czekolady. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Po starannym wymieszaniu ciasto przekładamy do papilotek, albo silikonowych foremek
Słodkie Przyjemności"Weekend! Co prawda dziś cały dzień w pracy, w niedzielę będę się uczyć do egzaminów, ale mimo wszystko weekend! Zawsze to jakoś lepiej brzmi :) Staram się
Słodkie Przyjemnościkolejno żółtka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do jajek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia Piec około 30-35 minut w temp. 170st. Ostudzić. Poncz: 1/2 szklanki kawy, 3 łyżki rumu.Rum wymieszać z przestudzoną kawą, nasączyć ciasto. Krem: 2 szklanki mleka, 2 żółtka, 3 łyżki
Z miłości do słodkościBułeczki te wpadły mi w oko na blogu u Edith em i postanowiłam od razu wypróbować ten przepis. I wyszedł naprawdę świetnie! Bułeczki idealne
Zakręcony Widelecjednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, maślankę, mleko, miód. Zawartość obu misek łączymy, szybko mieszamy łyżką, na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i starte jabłko.Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze
Smakowity Blog Kulinarnypołączyły.W innym garnuszku wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do niej jajka z mlekiem oraz masło roztopione z cukrem. Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane).Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta.Piec
charlotte gotujełyżka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru szczypta soli 200 ml jogurtu 100 ml mleka 150 g puree dyniowego 2 łyżki oleju 1 jajko Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać wszystkie mokre. Połączyć zawartość misek i dokładnie wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać
Sto kolorów kuchnijajko lekko zmiksować , następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy ok 60 sek. Masę przelewamy do tortownicy 24 cm. śr. Na masę wykładamy gęsto maliny.Piec około 35-40 minut w temp. 170 st.Wychłodzone ciasto polałam polewą czekoladową .Polewa czekoladowa: 1/2 masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao Składniki wkładamy do jednego naczynia , dokładnie
Gorący kąsek