ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:484/767)

ciasto z malinami i galaretką 1324

łyżką. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem, wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Jabłkowe babeczki z korzenną nutą 162

już można zajadać się szybkim domowym jabłkowym ciastem do popołudniowej herbaty lub od tak Spróbujcie, polecam. Składniki: (na około 14 babeczek) 2 średnie jabłka (soczyste, słodkie) 2 szklanki mąki pszennej (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Pro-BIO ) 1 szklanka mleka 2 jajka (mnie M) 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu

Słodkie okruszki
Ciasto z kaszy manny i masy z kisielu i galaretki 178

Ciasto bez pieczenia...na spodzie masa z kaszy manny, potem masa z kisielu i na wierzchu masa śmietanowa z proszku -chciałam wypróbować, ale nie jestem zbytnio zadowolona..w sumie może mój błąd, bo dałam inną śmietanę niż trzeba..ale ogólnie wyszło pysznie. 3/4 l mleka  150 g masła  1/2 szkl.cukru  3/4 szkl.kaszy manny Cenos skórka

Moje domowe kucharzenie
Ciasto miodowe z masą budyniową i prażonym słonecznikiem. 221

płynnego miodu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 150 g masła Wszystkie składniki zagnieść jak na kruche ciasto i rozwałkować na całej blaszce wyłożonej papierem ,która znajduje się w piekarniku . Piec w 175 stopniach przez 10 minut .Ostudzić ,przekroić na trzy części . Krem budyniowy : 0,5 l mleka 50 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej

Ladylaura.
Babka czekoladowa 128

pieczenia, kakao - przesiać, odłożyć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą wodą najlepiej w metalowej miseczce i lekko przestudzić. Masło utrzeć z cukrem na puszysty i jasny krem. Dodawać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wlać przestudzoną czekoladę i zmiksować. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao wymieszać i dodać do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy keksowej

Kubki smaku
KOKOSOWE CIASTECZKA 159

Utarłam na gładką masę jajko z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Wsypałam mąkę,proszek do pieczenia i cukier. Wymieszałam. Na koniec dodałam wiórki kokosowe. Wszystko wymieszałam. Wyłożyłam masę kokosową na wierzch masy z herbatników. Zalecam maczać łyżkę co jakiś czas w wodzie, ponieważ masa może się do niej przylepiać. Piekłam ciasto w temperaturze 190 stopni przez

potrawyregionalne
Naleśniki nadziewane szpinakiem i twarogiem 121

Naleśniki: ( mleko, jajka, mąka, proszek do pieczenia, szczypta soli ) Opakowanie mrożonego szpinaku ( ok. 400 – 500 gram) 250 – 300 gram twarogu 2 jajka 150 ml mleka 2 cebule Czosnek ( ja daję sporo ½ główki ) Łyżka masła Sól, pieprz Tarty żółty ser Wykonanie: Naleśniki chyba każdy wie jak zrobić i jakiej ciast powinno być konsystencji, niektórzy wprawdzie dodają np. gazowaną wodę mineralną, śmietanę

Smaki Ewy
Sernik "Krople Rosy" 383

łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, w zagłębienie wbić żółtka, dodać cukier i posiekaną zimną margarynę. Szybko zagnieść kruche ciasto, wyłożyć nim spód oraz boki blaszki. Masa Serowa: 1 kg twarogu (trzykrotnie zmielonego lub gotowego "z wiaderka") 1 szklanka cukru 3 jajka 2 szklanki mleka 1 p. cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy

Słodka Kraina Wypieków
Piernik 186

piernika,kakao, cukrem ( 2 łyżki), masłem i mlekiem. . Gorącą mieszaninę wylej na przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru i przelej do ostudzonej masy i wymieszaj z proszkiem do pieczenia,sodką i solą. Ubij pianę z białek i dokładnie wymieszaj z masą na ciasto. Na koniec dodaj oprószone w mące rodzynki

Corner With Recipes
Brownie z sercem 118

ekstraktem z wanilii. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystko razem i wylać na ułożone serduszka. Piec w 18 stopniach przez ok. 30 min, aż ciasto nie będzie oblepiało całkiem patyczka, jednak będzie on wilgotny. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.  Polewa: 80 g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao 3 łyżki mleka W małym rondelku umieścić wszystkie składniki i roztopić

Moja Galeria Smaku
Perfekcyjne ciasto kruche- PORADY 192

powinno dodawać się spulchniaczy (proszku do pieczenia, sody) Czasem jednak sięgam po ten dodatek. W szczególności, gdy piekę serniki na kruchym spodzie, gdzie właśnie ten spód musi podtrzymać ciężką masę serowa. Dodatek śmietany spowoduje, że otrzymamy już ciasto półkruche. Do ciasta można również dodać kilka łyżek zimnej wody lub mleka, jeśli podczas wyrabiania się kruszy

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki czekoladowe z kokosowym sercem. 166

Przygotowujemy dwie miski. Do jednej przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dodajemy cukier i mieszamy. W drugiej misce mieszamy rózgą lub widelcem mleko, jajko i olej. Do suchych składników wlewamy mokre, chwilkę mieszamy łyżką, ale tylko do połączenia składników. Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami, najpierw 1 łyżka ciasta, na nią układamy 1/2 Rafaello, na nie kładziemy

Rozpustne gotowanie
Super szybki chleb bez drożdży 130

mąki pszennej pełnoziarnistej 475 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko I teraz sprawa jest już naprawdę prosta: najpierw do miski lecą składniki suche, potem mokre. A potem do miski lecą ręce i mieszamy :) Mieszamy 10 minut. Ciasto będzie dość rzadkie, trochę będzie się lepiło do dłoni. Przekładamy

Marder&Marder Manufacture
Gofry z truskawkami - jak z budki 100

cukrem waniliowym na gładką, jasną masę. Dodajemy mleko, wodę, mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy, a następnie miksujemy do połączenia się składników. Dolewamy olej i miksujemy jeszcze około 3 min. Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i mieszamy delikatnie trzepaczką lub łyżką. Nalewką wlewamy do nagrzanej gofrownicy odpowiednią ilość ciasta i pieczemy w zależności od mocy urządzenia

Kolorowy Przepisownik