ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:484/767)

Czekoladowe gofry 234

czekoladowe gofry. Składniki 2 szklanki mleka 5 łyżek cukru (lub według własnych smaków) 2 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka z górką proszku do pieczenia 2 jajka 1/4 szklanki wody 1 łyżka startej czekolady Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać trzepaczką (rózgą). Bardzo dokładnie tak, aby było jednolite ciasto. Gofrownicę rozgrzać i wlewać ciasto

O kuchni z uczuciem
Świąteczny czekoladowiec z kumkwatami 146

ciasto zrobi furorę na świątecznym stole. Mocno czekoladowe, przełamane gorzko - słodką nutą kumkwata podbije niejedno podniebienie.  Składniki 300 g mąki pełnoziarnistej lub gofio  400 ml mleka  15 szt. kumkwata  35 g kakao  50 g amarantusa  5 łyżek płatków czekoladowych  6 łyżek ksylitolu  1 jajko  1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka proszku pieczenia

My Chcemy Jeść
Racuszki bananowe . 192

mleka  6 łyżek kopiastych mąki 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  4,5 łyżek cukru    Olej kokosowy ja użyłam od Skworcu     cukier puder do posypania  2, 3 banany  Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , następnie dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe muffinki z dżemem wiśniowym 180

opak kakao gorzkie, 2 łyżki proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki mleko, 1 szkl olej, 1/3 szkl jajka, 2 szt dżem wiśniowy, 12 łyżeczek Przygotowanie W osobnych naczyniach mieszamy składniki suche i mokre. Do składników suchych wlewamy składniki mokre i dokładnie mieszamy. Do foremek na muffiny wlewamy po jednej łyżce ciasta, na to po jednej łyżeczce

Gotowanie moimi oczami
Piernik mojej mamy 202

Kolejne ciasto mojej mamy, tym razem piernik. Zapach cynamonu i świąt. Piernik ten robi się bardzo szybko. Kilka minut przygotowań i do piekarnika. Mi najlepiej smakuje piernik następnego dnia. A Wam? Składniki: 200g masła 1.5 szklanki cukru 1.5 szklanki mleka 4 szklanki mąki 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3 jaja 3 łyżki

Apetyt na Zielone
Muffinki bananowe z masłem orzechowym 329

bananami, a także z mlekiem, ekstraktem waniliowym i cukrem. W sporej misce umieszczamy mąkę oraz proszek do pieczenia i dodajemy do nich mieszaninę z rondelka. Jajka dzielimy na białka i żółtka. Z białek ubijamy pianę. Przelewamy żółtka i ubite białka do reszty masy. Delikatnie mieszamy, żeby zachować magiczne zdolności białkowej piany do unoszenia ciasta. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy

Życie zamknięte w smaku
Muffinki z morelami i Prince Polo 146

Olej mieszam z mlekiem i jajkami. W osobnym naczyniu mieszam mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. 2.  Do masy płynnej stopniowo wsypuję składniki suche. Dokładnie wszystko razem miksuję. 3.  Wafelki Prince Polo kroję w małą kostkę. Z moreli usuwam pestki. Owoce kroję na mniejsze kawałki. Wafelki i morele dodaję do ciasta. Mieszam. 4.  Ciasto przekładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowe mini-muffinki z wiśniami 196

wymieszać wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier i cukier wanilinowy. W dużej misce roztrzepać widelcem jajka, następnie dodać resztę składników mokrych: olej i mleko. Wymieszać. Do miski ze składnikami mokrymi dosypać te suche. Zamieszać lekko łyżką - mieszać tylko na tyle aby wszystko mniej więcej się połączyło, im więcej zostanie w cieście grudek, tym babeczki będą wilgotniejsze

Grunt to przepis!
Muffiny z mozzarellą i suszonymi pomidorami 174

łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego kilka suszonych pomidorów 2 łyżki tartej mozzarelli szczypta słodkiej papryki Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wszystkie składniki (poza serem, pomidorami i papryką) umieść w misie miksera i zmiksuj. Dodaj ser i suszone pomidory- wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do papilotek umieszczonych w foremce.Z

Wielki apetyt
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16124

łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 g mleka 120 g cukru 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Kopciuszek 516

przesianą przez sito mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto wylać na formę do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Piec w temp. 160-180 0 C ok. 30-40 minut. Biszkopt z makiem: Pieczemy tak samo jak biszkopt jasny, dodając przed pieczeniem (razem z mąką) 1/2 szklanki suchego maku. Masa budyniowa: Składniki: 1/2 l mleka; 1 budyń waniliowy bez cukru

In my kitchen
Maślane ciasteczka - bałwanki 205

rozlazłe ciasto :) Jeżeli nie czujecie się pewnie przy lukrowaniu, można poprzestać na samym pieczeniu. Chciałam zrobić coś w świątecznym akcencie i tak wybrałam bałwanki.  Inspirowałam się  tym  przepisem. Składniki (ok. 20 sztuk ciasteczek) 2 szklanki mąki pszennej 140g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki soli 1 jajko lukier

pink envelope
Zielone jabłuszko 368

Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem. Stopniowo dodajemy do masy, wolno miksując. Gotowe ciasto przekładamy do formy 24x39 wyłożonej papierem do pieczenia, tylko spód, i pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut do tzw. suchego patyczka.   Wystudzić. Gdy biszkopt będzie zimny, delikatnie nożem zdejmujemy skórkę która powstała na górze biszkoptu. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 125 g masła

kulinarnyswiatdomi
Gofry na dobry początek dnia 720

szklanki mleka  - łyżeczka proszku do pieczenia  - 2 jajka - 4 łyżki śmietany  - 1 opakowanie cukru waniliowego - 5 ml olejku śmietankowego - 1/3 szklanki oleju  - 4 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę tak by nie było grudek. Rozgrzewamy gofrownicę i małą chochelką wlewamy masę. Smażymy do momentu gdy ciasto się troszeczkę zarumieni

Gotuj Z Muzyką
Kruche Ciasteczka z Cukrem 261

Ciasteczka z Cukrem - Składniki:2 szklanki mąkipół łyżeczki proszku do pieczenia1/2 szklanki cukru pudru cukier waniliowy2 żółtka100 g zimnego masłaszczypta soli2 łyżki śmietany 12% lub 18%2 łyżki olejuniewielka ilość mlekacukier gruboziarnistyKruche Ciasteczka z Cukrem - Sposób przygotowania:Masło kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z resztą składników. Zagniatamy elastyczne ciasto, a następnie umieszczamy je na ok. 30 minut(...)grubość ok. 0,5 cm i wykrawamy kształty za pomocą foremek (jeżeli ich nie posiadamy możemy użyć np. szklanki).Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Każde ciastko smarujemy mlekiem, a następnie posypujemy cukrem. Pieczemy ok. 8-10 minut w temperaturze ok. 170 stopni do lekkiego zrumienienia brzegów ciasteczek. źródło inspiracji:  margarytka.blogspot.comMoje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania