ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:470/767)

Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia 143

Przygotowanie chleba: Do dużej miski przesiej mąkę pszenną. Dodaj mleko w proszku, całą podmłodę i wodę z rozpuszczoną w niej solą. Dokładnie wszystko wymieszaj do połączenia się składników i wyrabiaj około 10 – 12 minut. Dodaj roztopiony smalec i wyrabiaj jeszcze 3 – 4 minuty, aż do całkowitego wchłonięcia się smalcu. Odstaw ciasto pod przykryciem do odpoczynku na 20 – 30 minut. Uformuj

Moje domowe kucharzenie
Gofry 197

Składniki:  2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki oleju słonecznikowego 2 jajka (żółtka oddzielone od białek

Proste Potrawy
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 227

wanilii. Wsypać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Na sam koniec wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki

Z miłości do słodkości
Babeczki marcepanowe z białą czekoladą 176

marcepanu     Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z mlekiem i białą czekoladą, dodajemy przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia, mieszamy dokładnie. Dorzucamy jajka, jeśli chcemy bardziej zbite babeczki to w całości, jeśli puszyste - ubijamy białka i łączymy z resztą masy. Połowę marcepanu ścieramy na tarce i dodajemy do ciasta, które przekładamy do blachy wyłożonej papilotkami. Z drugiej połowy

sama złodycz
Miniaturowe babeczki z czekoladą i chili. 129

oleju;2 szkl. mąki;3/4 szkl. cukru;2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 szkl. mleka;1 jajko;90 g czekolady deserowej;1/4 łyżeczki chili.Wszystkie sypkie składniki łącznie z chili mieszamy razem. Olej, jajko, mleko mieszamy w osobnej misce. Łączymy zawartość obu naczyń.. Dodajemy startą na tarce czekoladę. Mieszamy delikatnie. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy

Miksturownik
Muffinki keksowe 205

keksową. Pyszne. Składniki: 225 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 150 g cukru pudru 2 jajka 170 ml oleju 150 ml mleka opakowanie mieszanki keksowej Wykonanie: Składniki suche i mokre wymieszać w osobnych naczyniach. Składniki mokre wlać do suchych, dodać mieszankę keksową i dobrze wymieszać wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek w formie do 3/4 wysokości.Piec

Pasja Smaku
Tartaletki z lekkim kremem budyniowym 138

kosteczkę masło i szczyptę soli. Wnętrze foremek natłuszczamy , ciasto rozwałkujemy na niezbyt gruby placek. Za pomocą foremek wykrajamy kawałki. Wykrojone elementy wkładamy w zagłębienie foremek i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temp. 180 C do momentu aż tartaletki nabiorą złotego koloru ok. 25 - 30 minut. Krem: Z mleka , cukru i proszku budyniowego gotujemy gęsty budyń . Studzimy stale mieszając , aby nie dopuścić

Słodkości i nie tylko
ciasto adwokatowe 128

dodatkiem wody i cukru. Delikatnie wmieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 35 minut. Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. W szklance mleka rozpuścić obie mąki i cukier waniliowy, dodać żółtka, dokładnie rozmieszać. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę żółtkową. Ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło(...)blat biszkoptu wyłożyć połowę kremu. Biszkopty maczać w kawie, układać na warstwie kremu. Całość oprószyć kakao. Wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim blatem biszkoptu. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka. Polewę rozsmarować na wierchu ciasta

6niebo
Babka marmurkowa 164

jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki mleka 125 g czekolady deserowej Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać sól, połączyć. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę, stopniowo dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas ucierać. Dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać. Do masy maślanej dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, tylko(...)połączenia składników. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Ciasto podzielić na dwie części - do jednej dodać lekko przestudzoną czekoladę i wymieszać. Formę o wymiarach 29 x 11 cm natłuścić i oprószyć mąką. Do formy wykładać na zmianę jasne i ciemne ciasto. Po wyłożeniu drewnianym patyczkiem lub widelcem zrobić zygzaki. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 65 - 70 minut. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Muffinki razowe z orzechami i marchewką (bez pszenicy, bez cukru) 148

drugą szansę (bo stewia mi za bardzo nie smakuje) i dodałam trochę do ciasta. Nie odważyłam się posłodzić samą stewią - boję sie gorzkiego posmaku - więc dałam też miód. Połączenie wyszło super, zero goryczki. Może następnym razem dam samą stewię? Składniki: Mokre 1/2 kubka (około 150 ml) mleka owsianego - lub innego  1 jajko 3 łyżki oliwy około 100 ml płynnego(...)miodu Suche 3/4 kubka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 kubka mąki jęczmiennej pełnoziarnistej 1/2 kubka płatków owsianych 1/3 kubka otrąb żytnich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu szczypta soli płaska łyżeczka stewii 97% można pominąć, wtedy będzie mniej słodkie)  Dodatkowo 1 kubek posiekanych orzechów włoskich 3/4 kubka marchwi startej na bardzo drobnych oczkach  Przygotowanie: W jednej misce

pyszne zdrowości
Ochudzone muffinki świąteczne FIT 135

trzcinowego 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju kokosowego (standardowo słonecznikowy) 2 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka przypraw do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu + dwie garści orzechów włoskich powidła korzenne Stovit (o smaku śliwki korzennej i pomarańczy korzennej) Wykonanie: Składniki mokre wymieszać ze sobą: roztopiony i ostudzony olej kokosowy, mleko, jajka. W osobnym naczyniu wymieszać suche(...)składniki, a następnie dodawać do składników mokrych -cały czas miksując. Na koniec dodać rozdrobnione orzechy i wymieszać delikatnie łyżką. Nakładać ciasto do połowy wysokości formy na babeczki, następnie 0,5 łyżeczki powidła śliwkowego albo pomarańczowego i przykryć resztą ciasta. Piec 20 minut w temp

Tradycyjna Kuchnia
Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem 314

kremu, porządne ciasto na rodzinne przyjęcie. Ciasto radzę wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem, będzie się lepiej kroiło i krem będzie miękki. Polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji).     Rafaello migdałowe z ajerkoniakiem Składniki: Biszkopt: 7 dużych jajek 200g cukru 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego(...)kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka cukru     Krem: 1. Z mleka, cukru wanilinowego, 3-4 łyżek cukru i 2 budyniów w proszku ugotować gęsty budyń. Nakryć go folią spożywczą i odstawić do ostygnięcia, ma mieć temperaturę jak masło. Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji

Mała Cukierenka
Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 324

ciasto i tak było pyszne i i tak pięknie się prezentowało na wielkanocnym stole:) Upiec dwa cienkie biszkopty: jeden jasny, drugi ciemny. Składniki na wkładkę serową: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny; Margarynę utrzeć z cukrem, dodając kolejno po jednym żółtku, ser, budyń w proszku(...)mleka; 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (te na 500 ml mleka); 1 cukier waniliowy; 4-5 łyżek cukru kryształu; 25 dkg masła; Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Składniki na masę owocową: 1 kg truskawek (mogą być mrożone); 2-3 łyżki cukru kryształu; 3 galaretki truskawkowe

In my kitchen
105. Chrupiące serduszka czyli: gofry z korzenną, piernikową nutą. 226

zapoznania się z przepisem:Składniki: 150g mąki tortowej1 niepełna łyżka kakao2 niepełne łyżeczki sody oczyszczonej (lub proszku do pieczenia)1 duże jajo40g drobnego, białego cukru20g płynnego miodu 20g masła15g oleju rzepakowego + do posmarowania płyt 220ml mleka 1 pełna łyżka przyprawy do piernika*cukier puder do obsypania gofrów po upieczeniu*Domowa przyprawa do piernika: 2 ziela(...)najwyższych obrotach miksera ubijamy jajo z 1 łyżeczką cukru (piana powinna być puszysta i podwoić swoją objętość). Sodę lub proszek do pieczenia rozpuszczamy w odmierzonym, zimnym mleku. Do głębokiej miski przesiewamy mąkę, kakao, dodajemy przyprawę do piernika, mleko,miód, cukier, olej oraz ostudzone, roztopione masło. Całość mieszamy za pomocą trzepaczki aż do jak najdokładniejszego połączenia składników, które kolejno delikatnie

Symfonia Smaków
Babka zebra 1828

jeden części ciasta. Przed podaniem możemy posypać ją cukrem pudrem wymieszanym w odrobiną cukru wanilinowego. Polecam… (przepis ze strony littlespicejar.com )   Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Babka ZEBRA Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki proszku od pieczenia szczypta soli(...)Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu dobrze wymieszać mikserem do połączenia składników. 5. Do jajecznej masy dodać w 3 partiach mąkę z mlekiem, po każdym dodaniu krótko wymieszać. 6. Odmierzyć dwie niepełne szklanki ciasta i dodać do masy kakaowej, wymieszać mikserem. 7. Do formy na babkę nałożyć dwie łyżki jasnego ciasta, a na nie wyłożyć 1 łyżkę ciemnego

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania