ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:461/767)

Babka piaskowa 337

żółtek - do masy maślanej dodawać po jednym żółtku, po każdym ucierać masę - białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier - do masy dodać mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, składniki wymieszać - na koniec dodać pianę z białek, wymieszać ją delikatnie z masą - formę na babkę wysmarować masłem i oprószyć mąką, masę przełożyć do formy, powinna(...)zajmować około 2/3 jej wysokości - babkę piec w 160-170 stopniach przez około 45 minut do tzw. suchego patyczka (ja początkowo piekę w 160 stopniach, a gdy ciasto równo urośnie do wysokości formy, zwiększam do 170 stopni) - upieczoną babkę wyjąć z piekarnika, a po lekkim przestygnięciu również z formy Babkę piaskową można urozmaicić o ulubione dodatki, np. ekstrakt z wanilii

Smakołyki Bereniki
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 298

Polecam Wam przygotowanie tego ciasta, na pewno się zakochacie. No to zaczynamy : SKŁADNIKI NA DUŻĄ BLASZKĘ BISZKOPT 6 jajek 3/4 szkl cukru 6 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej MASA 2 budynie karmelowe 40g 8-10 łyżek cukru 2 łyzki mąki pszennej 1 litr mleka 250g masła lub margaryny SŁONECZNIK(...)Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao mieszamy i dodajemy do masy, wszystko delikatnie miksujemy, na koniec dodajemy olej-miksujemy. Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wylewamy masę. Biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170-180 stopni. Studzimy, ostudzony biszkopt kroimy na 2 blaty. MASA  Mleko wlewamy do gara. Zostawiamy tylko około 3/4 szklanki. Do 3/4 szklanki mleka wsypujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
CIASTKA Z DODATKIEM KASZY MANNY 167

pyszne i szybkie do zrobienia ciasta. Są mega kruche i smacznie. Wystarczy tylko zagnieść ciasto, czas pieczenia wynosi max 15 minut i już można zajadać ciasteczka.  Ciastka są idealne do moczenia w herbacie czy kawie, chociaż ja uwielbiam wszelakie ciastka z kubkiem letniego mleka albo kakao. Do wykonania ciastek wykorzystałam  mąkę pszenną koszalińską  i  kaszę manną(...)łyżeczki cukru waniliowego * 150 g masła * 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 jajka Wykonanie: Mąkę, cukier, cukier waniliowy, kaszę manną i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać następnie jajka i masło (w temp. pokojowej), zagnieść ciasto. Z przygotowanego ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć. Piekarnik nagrzać do 200'C i piec ciasteczka około 13-15 minut

Zrób to smacznie
Jaglane muffinki z jabłkiem i toffi 158

jaglaną, mąkę pełnoziarnistą, jabłko... nic, tylko zajadać. Naprawdę polecam ;)! Z podanych  poniżej składników wyszło mi 12 muffinek. Składniki: 100 g suchej kaszy jaglanej szklanka mleka 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 50 g masła 50 g cukru 50 g rodzynek  150 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 duże jabłko + kilkanaście(...)uprażyć w garnku z grubym dnem do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Wlać mleko ze szczyptą soli, przemieszać. Gotować na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn. Odstawić do wystudzenia. Dokładnie zblendować.  Piekarnik ustawić na 180 stopni C. W oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem.  Jabłko ostrugać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne

Kuchnia Ellie
Ciasto z masą jabłkową 272

robić tradycyjną szarlotkę, jabłka już były. Zmiana planów, jest ciasto z jabłkami , ale nie szarlotka, jednak bardzo smaczne . Trochę zmodyfikowałam przepis, ponieważ zawsze  lubię  dodać własną  inwencję przy pieczeniu. Dzisiaj skrzętnie wszystko dokumentowałam. Czego potrzebujemy:Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku  do pieczenia Masa jabłkowa(...)jabłek 2 galaretki (dowolne ja dałam cytrynowe) 75 0ml wody Masa: 1 budyń waniliowy 1 szklanka mleka 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 aromat waniliowy WYKONANIE: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo żółtka i cukier. Na koniec mąka i proszek, wymieszać delikatnie. Piec w prostokątnej formie ok 25 min w 180 C.Ostudzić. Masa biszkoptowa

W kuchennym oknie Ewy
Tort kokosowy na konfiturze z ananasa 69

ananasowej kilka kostek białej czekolady - do posypania wierzchu ciasta na poncz : 1/2 szklanki wody z sokiem z 1/2 cytryny Wykonanie: Do większego garnka wlewamy szklankę mleka, wsypujemy cukier,  połamaną na kostki białą czekoladę i doprowadzamy do wrzenia.  Następnie wsypujemy kokos i gotujemy całość przez chwilkę, cały czas mieszając. Proszek budyniowy rozrabiamy w pozostałym mleku, wlewamy do kokosu, gotujemy

Kronika Piekarnika
Sernikowa Kostka z pianką 320

cukru pudru 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Schłodzić. Wyłożyć na blaszkę ( 25x35 cm ), podpiec 10 min w 170*. MASA SEROWA: 1,30 kg sera zmielonego 3/4 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (70gx2) 2 opakowania cukru waniliowego skórka otarta

Moje Słodkie Piekiełko
Muffiny czekoladowe 154

dekoracji: cukier puder Przygotowanie: Rozpuszczamy gorzką czekoladę razem z mlekiem i odstawiamy do ostygnięcia.W jednej misce mieszamy razem suche składniki:mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao. W drugiej misce mieszamy mokre składniki: rozpuszczoną czekoladę, ricottę, jajka i olej. Przelewamy mokre do suchych i dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy ciasto do 3/4 wysokości foremki. Wkładamy mufiny do piekarnika i pieczemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Scones z dżemem że Łooo! 170

płatków orkiszowych lub owsianych 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 2 łyżki cukru pudru 2 jajka ok 1/2 szkl mleka Dżem Łowicz 100% Czarny Bez Do większej miski przesiać i wymieszać suche składniki. Dodać miękkie masło i jajka, wymieszać. Wlać tyle mleka aby dało się zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 cm, szklanką wyciąć

Smakołyki Asi
Bezglutenowe placuszki ryżowe 155

smażenia Przygotowanie: Ryż przekładamy do wysokiego naczynia i dodajemy mleko. Blendujemy razem aby ziarenka ryżu się rozpadły. Następnie dodajemy jajko, cukier, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię rozgrzewamy, kładziemy 1 łyżkę oleju kokosowego, czekamy aż się rozpuści. Kładziemy po 2 łyżki ciasta na 1 placuszek-ciasto bardzo się rozpływa ( najwyżej 2 placki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gofry z jagodami i jogurtem 143

listki mięty Przygotowanie: 1. Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól i cukier 2. Mieszamy suche składniki następnie dodajemy jajka, olej roślinny lub roztopione masło oraz mleko, miksujemy na gładką masę, do połączenia się składników 3. Dobrze rozgrzewamy gofrownicę, kiedy jest gotowa smarujemy pędzelkiem powierzchnię i  nakładamy ciasto chochlą, rozprowadzamy po całej powierzchni 4. Gofry pieczemy

Słodki Kompromis
Świąteczne ciasteczka z konfiturą w dwóch wydaniach (bez cukru) 158

ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec

FitKot
Świąteczne piernikowe babeczki (z dżemem z jagód) 203

być piękny Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, przyprawę do piernika, kakao, całość mieszamy łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i olej, mieszamy. Następnie do mokry składników dodajemy suche, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej foremki nakładamy 1-2 łyżki ciasta (, aby zakryć dno), następnie łyżeczkę dżemu z jagód i przykrywamy

Słodkie okruszki
Zdrowy baton bananowy 146

mąki, jogurt i proszek do pieczenia, zmiksować razem. • Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi. • Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25×25 cm. • Piec w 170 st.C przez 30 minut. • Po ostudzeniu pokroić na kwadraty. • Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta. • Banana pokroić

To co kocham