ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:469/767)

Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136200

podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru pudru ok 250g czekoladowych herbatników 50g płatków migdałów (może być więcej) 1 łyżeczka(...)Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą, a na niej układamy obok siebie delikatnie namoczone w kawie i likierze kruche ciastka z morelową glazurą.   0,5l mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru trzcinowego. Wlewamy na gotujące mleko i dobrze mieszamy by się nie przypalił i nie było grudek. Studzimy. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 501

jest w mojej rodzinie i zawsze się sprawdza. Ciasto nazywa się Królewiec i słusznie, bo ma iście królewski smak, a ja od siebie nadałam mu także królewską oprawę;) Ciasto miodowe: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżeczki ciepłego miodu 1 łyżeczka sody 1 jajko 15 dkg rozpuszczonego masła roślinnego Wszystko nalezy ze sobą wymieszać i upiec w blasze(...)Dodawać po jednym żółtku, na koniec ubijania dodać wodę. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Mieszać bardzo delikatnie na gładką masę. Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni ok 30 minut, aż biszkopt lekko się zrumieni. Krem: 15 dkg cukru 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 cukry waniliowe

Kulinarne Inspiracje
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1253

siekamy ją razem z mąką. Następnie dodajemy cukier puder oraz 2 żółtka i dokładnie zagniatamy do uzyskania jednolitego ciasta. Kruche ciasto formujemy w kulkę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po schłodzeniu, z ciasta odrywamy kawałki wielkości orzecha włoskiego i wylepiamy nimi każdą foremkę do babeczek (uprzednio natłuszczoną i wysypaną mąką) oraz nakłuwamy widelcem. Babeczki(...)zezłocenia). Gdy beczki się upieką, pozostawiamy je do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z foremek. Krem budyniowy*: Budyń waniliowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu dodając 2 torebki proszku na 500 ml mleka. Ugotowany budyń zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny budyń miksujemy na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty wraz z masłem. Babeczki z kremem budyniowym i owocami: Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Ala' Langosz z gulaszem 208

świeżych drożdży 250-300 ml mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru olej do smażenia Składniki na gulasz : 40 dag mięsa gulaszowego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 łyżki papryki w proszku słodkiej 2 łyżeczki papryki w proszku ostrej Sól, pieprz 250ml bulionu 2 łyżki mąki Przygotowanie: Langosz: Do miseczki wlać 100 ml mleka, rozpuścić w nim drożdże, cukier. Dodać(...)kilka łyżek mąki, wymieszać i zostawić na 30 minut przykrytą ściereczką, żeby zaczyn zaczął pracować. Gdy rozczyn jest gotowy w większej misce wyrabiamy ciasto - z zaczynu, pozostałej mąki, pozostałego mleka i soli. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30-40 minut.Gdy ciasto wyrośnie, dzielimy je na 4 części. Z każdej rękami formujemy na stolnicy placek o grubości ok. 1 cm . Przykrywamy ściereczką

Domowa Kuchnia u Mamy
Proteinowe pancakes ze śliwkami 167

mleka kokosowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj odżywkę białkową. Śliwki umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach i dodaj do suchych składników. W kubku wymieszaj mleko z miodem i jajkiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa. Na rozgrzanej patelni wykładaj niewielkie ilości ciasta, smaż

365 dni dookoła kuchni
pyszne ciasto z brzoskwiniami i winogronem 1401

dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 179 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie np. przy pomocy szklaneczki wycinamy w nim kółka. składniki na masę: 1000 ml mleka 220 g cukru 2 żółtka 4 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z malinami i białą czekoladą 152

Czekoladę posiekać.  Mąkę i proszek przesiać. W misce wymieszać, za pomocą rózgi kuchennej, wszystkie mokre składniki: jajko, mleko, olej i sok z cytryny. Dodać mąkę i cukier, wymieszać tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać czekoladę i maliny, delikatnie wmieszać.  Formę o mufinków wyłożyć papierowymi foremkami, przełożyć do nich ciasto, do ¾ wysokości.  Pieczemy

kulinarnyswiatdomi
Babeczki mlecznoczekoladowe 126

wymieszać w dużej misce z kakao, proszkiem i solą. Masło utrzeć z cukrem mikserem, dodać jajka, po jednym, cały czas miksując. Dodać ekstrakt waniliowy, zmiksować. Dodać połowę suchych składników i pół szklanki mleka, zmiksować, dodać pozostałą mąkę i mleko i jeszcze raz ubić mikserem. Dodać 100 g posiekanej czekolady i wymieszać łyżką. Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki i piec przez

Słodkie inspiracje
Ciasteczka kakaowe z kremem orzechowym 265

sobą sypkie składniki: mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. 2. W drugiej misce za pomocą miksera ubijamy cukier z masłem i mlekiem przez około 5 minut. Następnie dodajemy jajko i miksujemy do połączenia składników. 3. W kolejnym etapie dodajemy sypkie składniki do masy i miksujemy do połączenia składników. 4. Z ciasta formujemy małe kulki o średnicy około

W kuchni Katie
BABECZKI CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 257

płaska łyżeczka PRZYGOTOWANIE : Do miski wlać mleko i olej. Wbić jajko, dodać olejek migdałowy i wsypać cukier. Wymieszać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Całość zmiksować mikserem do uzyskania jednolitej masy.W osobnej miseczce umieścić serek mascarpone, wymieszać z masłem orzechowym i cynamonem. Foremkę ze specjalnymi otworami wysmarować tłuszczem. Dać łyżkę ciasta do każdego otworu. Następnie dołożyć nadzienie

kuchniabellissima.wordpress.com
Murzynek 141

dzieciństwie był moim ulubionym ciastem, ale z racji, że mam uczulenie na kakao niestety musiałam go wyeliminować. Stworzyłam idealną lekką wersję dla siebie. Składniki: 3 jaja 3/4 szklanki cukru brązowego 5 łyżek oleju 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki karobu lub kakako 1/2 szklanki mleka  aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem

Truskawkowa Fiesta
Porzeczkowiec z masą kawową 282

posmakuje chyba większości. Składniki: Składniki na ciasto: 5 łyżek kakao 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki oleju rzepakowego Pianka porzeczkowa: 400g porzeczek 1/2 l śmietany kremówki 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny

Ciastka i ciasta
Czekoladowe ciasto z pure z buraka 203

łyżki tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka roślinnego Buraki upiec/ugotować zetrzeć na tarce na pure. Wystudzić. Jaja ubić z cukrem, dodać buraki, mąkę, przesiane kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki

AZgotuj!
Placuszki z jabłkami 155

łyżeczki imbiru  Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Oddzielamy żółtka i wbijamy je do mąki, a białka do oddzielnego naczynia. Do mąki wlewamy mleko i wsypujemy cynamon i imbir. Mieszamy. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pozostałych składników. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Na lekko natłuszczoną patelnie nakładamy ciasto

Gotuj z Agnes
Ciastka owsiane z lawendą 148

Mąkę, płatki owsiane, cukier i proszek do pieczenia przesypać do miski i dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić w niewielkim rondelku, a następnie połączyć z mlekiem i miodem.  Całość wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji i połączyć (najpierw łyżką, później dłonią) z suchymi składnikami.  Na końcu do masy - wmieszać roztartą w palcach lawendę. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego

Di gotuje
ciasteczka z masłem orzechowym-przepyszne 143

słodkie-super. SKŁADNIKI -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki masła orzechowego -1,5 szkl mąki pszennej tortowej -0,5 szklanki mleka -1 jajko -0,5 szkl cukru -70g margaryny -1,5 łyżki miodu Wszystkie składniki oprócz mąki dajemy do miski.  Miksujemy na gładką masę, i dodajemy mąkę. Miksujemy. Wyciągamy ciasto na blat i wyrabiamy na gładką masę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 348

orkiszową przesiewamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przelewamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. pieczemy przez ok. 30 – 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem z śliwkami: 500 ml mleka 300 g śliwek suszonych 2 żółtka

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt ze śliwkami 213

Kwaskowe, dobrze komponują się ze słodkim ciastem. Nie puszczają też ogromnych ilości soku. Tworzą duet doskonały z ulubionym biszkoptem, krem waniliowy jest jego idealnym dopełnieniem.  Składniki: Biszkopt: 4 jajka pól szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem: pół opakowania budyniu waniliowego szklanka mleka łyżka cukru 60g masła Dodatkowo: śliwki

Wrzosowa Polana
Wege pączki z dziurką z sosem truskawkowym 192

małym garnku umieszczamy margarynę, mleko sojowe i 2 łyżki oleju. Podgrzewamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż margaryna całkowicie się rozpuści. Odstawiamy na bok. 3. W misce mieszamy mąkę, 50 g cukru, proszek do pieczenia i sól. Cienkim strumieniem wlewamy mleczną masę i cały czas mieszamy, aż ciasto będzie jednolite. 4. W patelni z wysokimi ściankami

My Culinary Art
Muffinki Nutelkowe nadziewane Snickersami 217

babeczek wyłożyć papilotkami. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przełożyć do misy miksera i wymieszać. Dodać Nutellę i miksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Mleko, stopione masło i jajko dobrze razem wymieszać, następnie powoli dolewać do masy. Miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać pokrojone batoniki i wymieszać łyżką. Ciasto będzie gęste i nieco ciągnące. Ciastem napełnić papilotki

Kocham Czekoladę
Babeczki pikowane z mąką kokosową 154

Mąkę pszenną i kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem - na puszystą masę. Ciągle mieszając - dodać jajko i wlać mleko. Suche składniki połączyć z mokrymi i następnie zmieszać z kilkoma kroplami dowolnego aromatu. (Miksować do połączenia się całości, nie dłużej.) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek). Piec około

Di gotuje
Pomarańczowe babeczki 160

sody oczyszczonej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 75 g cukru - skórka z 1 pomarańczy - 100 ml świeżego soku pomarańczowego - 100 ml mleka - 1 jajko Przygotowanie: Masło rozpuszczamy. W jednym naczyniu łączymy wszystkie suche składniki a w drugim wszystkie mokre. Płynne składniki dodajemy do suchych i delikatnie łączymy do połączenia składników. Ciasto powinno być lekko grudkowate. Ciasto nakładamy

Zainspirowana w kuchni
Angielskie bułeczki śniadaniowe 168

zmiękły i nabrały dodatkowego aromatu Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiać do dużej miski. Dodać cukier i masło - pokrojone na mniejsze kawałki . Jajka wymieszać w oddzielnym naczyniu z mlekiem. Następnie dodać do miski ze składnikami sypkimi. Zostawić trochę mieszanki jajeczno-mlecznej do posmarowania bułeczek przed pieczeniem. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto, aż zlepi się w całość i zacznie

Grunt to przepis!
Ciasto czekoladowe z gruszkami. 234

ZMIKSOWAĆ ,NASTĘPNIE MĄKĘ PRZESIANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I KRÓTKO ZMIKSOWAĆ .NA KONIEC DODAĆ BIAŁKA UBITE NA SZTYWNO I WYMIESZAĆ MASĘ DELIKATNIE ŁYŻKĄ .DO FOREMKI WŁOŻYĆ GRUSZKI,NAPEŁNIAJĄC WYDRĄŻONY ŚRODEK MASĄ .CIASTO OSTROŻNIE WYLAĆ DO FOREMKI.PIEC W 180 STOPNIACH PRZEZ OKOŁO 45 MINUT. POLEWA: 150 G GORZKIEJ CZEKOLADY 0,5 SZKLANKI MLEKA 1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ MLEKO PODGRZAĆ ,ROZPUŚCIĆ

Ladylaura.
Czekoladowe babeczki z kremem z nutelli i mascarpone 367

mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 165 g cukru cukier waniliowy mały 140 g masła lub dobrej margaryny 2 jajka 170 ml mleka 150 g mlecznej czekolady( u mnie 100 g mlecznej i 50 g gorzkiej) 250 g serka mascarpone 250 g nutelli Wszystkie składniki na ciasto wyjmujemy z lodówki 1h przed przystąpieniem do pieczenia

Mia Cucina Sofieta
Pancakes- amerykańskie naleśniki 193

mleka 75g rozpuszczonego masła 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Jajka roztrzepać, dodać mleko oraz mąkę, sól i cukier. Dokładnie wymieszać. Dodać masło. Odstawić na 15 min. Po tym czasie smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanej i suchej patelni teflonowej (na średnim ogniu, aby ciasto urosło). Podajemy z cukrem pudrem, dżemem

Tagebuch po polsku
Pieczone donuty z czekoladą 237

sobą wszystkie suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier, sól oraz przyprawy. W drugiej misce wymieszać ze sobą wszystkie mokre składniki - roztopione i przestudzone masło, roztrzepane jajka, mleko i skórkę startą z pomarańczy. Suche składniki dokładnie połączyć z mokrymi - najlepiej przy pomocy trzepaczki, a następnie wmieszać czekoladowe groszki. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą, szeroką tylką

Plate of Joy
Piernikowe ciasteczka 263

oczyszczonej opcjonalnie 1 łyżka zmielonych na proszek orzechów lub migdałów Przygotowanie Miód roztopić na niewielkim ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Do gorącego miodu dodawać partiami mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną, kakao, przyprawę piernikową, pokrojone na małe kawałki masło, rozmącone jajko, a na końcu dolewać stopniowo po łyżce mleka. Zagnieść gęste, dość twarde ciasto (jeśli będzie zbyt miękkie, to dodać trochę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puszyste ciasto z jabłkami 157

kolor. Oto przepis na puszyste ciasto z kukurydzianego gofio z jabłkami i płatkami czekolady. Składniki 150 g gofio (lub mąki pełnoziarnistej, orkiszowej, owsianej) 200 ml mleka 3 jabłka 1 jajko 2 łyżki płatków migdałowych 1 łyżka płatków czekoladowych 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kardamonu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia BIO W misce umieszczamy gofio

My Chcemy Jeść
Kruche babeczki z szarlotkową niespodzianką 190

łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki zagnieść podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć foremki do muffinek (oblepić dno i brzegi cienką warstwą ciasta)  drugą włożyć do zamrażarki. Nadzienie ok 1/2 kg jabłek pokrojonych w kostkę 1 budyń waniliowy (śmietankowy) ugotowany według przepisu na opakowaniu (można dodać trochę mniej mleka) cynamon skórka starta z pomarańczy Do każdego

sierotka maRysia w kuchni
Orzechy nadziewane czekoladą ( ciastka ) 201

łyżeczka sody, szczypta soli Składniki ciasta zagnieść. Schłodzić godzinę w lodówce. Odrywać małe kawałeczki. Układać w otworach rozgrzanej patelni, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Masa czekoladowo-ciasteczkowa: - 200 gr masła roślinnego - 6-8 łyżek cukru - 4 łyżki kakao - 1/3 szklanki  mleka - szczypta soli - 1 i 3/4 szklanki mleka w proszku - szklanka okruchów z pieczenia ciasteczek / pokruszonych herbatników

kawawszklance
Kakaowiec z polewą krówkową i solonymi orzeszkami 190

orzeszkami. I nie wspomniałam o najważniejszym - ciasto robi się bez miksera, wystarczy widelec w roli mieszadła. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 3 szklanki* mąki pszennej - 3 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mleka - 1 szklanka kwaśnego dżemu - 2 łyżki miodu - 3/4 szklanki oleju - 4 pełne łyżki ciemnego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki sody

kawawszklance
MUFFINY KAKAOWE Z TRUSKAWKAMI 173

Przygotowanie: Przesiać mękę, kakao i proszek do pieczenia. Dodać szczyptę soli, wymieszać. Jajka roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko i olej - wymieszać. Do masy jajecznej dodać produkty sypkie wymieszać, pamiętając o zasadzie by nie mieszać dokładnie tak, aby powstały lekkie grudki dzięki temu muffinki będą bardziej mięciutkie i puszyste. Ciastem napełniać foremki do 3 / 4 wysokości. Do środka

Ciastka - domowe słodkości
Murzynek z masłem migdałowym i czereśniami 175

wymieszać , stopniowo dodawać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Blaszkę tradycyjną dużą wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Czereśnie obsypać mąką i wyłożyć na ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Po przestygnięciu ciasto polać polewą przygotowaną z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami mleka. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego :) Zapraszam

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosanki 194

szklanki cukru pudru - 1/2 szklanki mleka - 50 g masła - 1/2 szklanki kakao - wiórki kokosowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem i esencją waniliową na puszystą masę. Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Do przygotowanej masy dodajemy przestudzone masło i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do blachy o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Ciasto 3 bit 385

jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników 1 puszka ugotowanego skondensowanego mleka słodkiego 100 ml wódki

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania