ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:454/767)

Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 296

pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżki dobrego, ciemnego kakao20 dag ciemnej czekolady (70 - 80 %), może być więcej czekolady np. jeszcze mleczna, albo jakieś pralinki.15 dag cukru pudru250 ml mleka90 ml oleju1 duże jajoDekoracja: nutella, truskawki.Wymieszać w misce wszystkie sypkie składniki dosypać 15 dkg posiekanej czekolady.Jajo, olej i mleko wymieszać w drugiej(...)misce, wlać do sypkich składników, wymieszać łyżką.Zagłębienia formy do muffinów  wysmarować masłem. najlepsze są silikonowe foremki. Nałożyć ciasto, posypać po wierzchu resztą posiekanej czekolady.Piec w temp.200 st. C przez 20 minutPo ostygnięciu babeczek, można wierzch posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami.Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci

Bon Appetit Małgorzaty
Tartaletki z niespodzianką w środku 128

Dziś ciasto mini albo tarteletki jak wolicie ??? Pewnie dowiem się za parę dni z waszych komentarzy. Robiłam je na specjalne zamówienie czyli mąż zażyczył sobie" No wiesz te małe pyszne co ostatnio robiłaś" Myślę , myślę i nie odgadłam hi hi .No to mi pokazał, wyjął ze szafki foremki(...)mówi " to ,no to zrób " Płeć męska ech no to zrobiłam mu te "coś" Składniki: mąka pszenna 3 szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku)   Wykonanie: Na stolnice silikonową

Różowa kuchnia
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI, Z DODATKIEM PEŁNOZIARNISTEJ MĄKI 211

szklanki ksylitolu (250g), można zastąpić cukrem, np trzcinowym - 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy ) - 1/4 płaskiej łyżeczki sody - 1/4 płaskiej łyżeczki soli - 1/4 szklanki wiórków kokosowych Składniki mokre: - 3 duże jajka - 2/3 szklanki oleju - 1 szklanka jogurtu naturalnego (płynnego) - 1/2 szklanki mleka + dodatkowo: - ulubione owoce (u mnie 2 duże jabłka i domowa konfitura morelowo-malinowa) Kruszonka : - 150g(...)ksylitolu - 80g zimnego masła - 1 czubata łyżka ksylitolu z wanilią (lub cukier waniliowy) - 30 wiórków kokosowych W misie miksera umieścić wszystkie składniki kruszonki i przy użyciu haka zagnieść kruche ciasto. Odstawić do lodówki. Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche, mieszamy. W drugiej umieszczamy wszystkie składniki mokre i dokładnie mieszamy. Następnie składniki mokre wlewamy do składników suchych i mieszamy, tylko

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe ciasto czekoladowe :) 116

glutenu. Po spróbowaniu owego ciasta przez moją rodzinę i znajomych niektórzy nie dowierzali, że nie ma w nim glutenu i jest zrobione z ryżu oraz gryki, a smakuje "normalnie". Co oznacza, że ciacho spotkało się z jak najbardziej pozytywnym odbiorem :) A jakie jest w smaku? Mocno czekoladowe, idealnie słodkie, lekko pulchne, bardzo sycące. Ze szklanką mleka lub napoju roślinnego smakuje(...)ryżowej (Incola) 90 g mąki gryczanej (Incola) 60 g skrobi kukurydzianej  1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g kakao gorzkiego, naturalnego  125 g erytrolu (lub inny wybrany słodzik) 100 g oleju rzepakowego  1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 2 jajka 250 g mleka  Dodatkowo: 80 g gorzkiej kuwertury lub czekolady  Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż

Zdrowie na języku :P
Biszkopt z kremem i malinami 142

theme-font:minor-latin;} 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki malinowe ok. 700g malin (1,5 koszyczka) Wykonanie biszkoptu:  Normal(...)dodając po trochę mąki z proszkiem. Mieszaj bardzo wolno, aż wszystko się połączy nie wyciągając łyżki podczas mieszania - najlepiej mieszać w jedną stronę!  Gotową masę przełóż na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj

Mania Wypiekania
Szybki piernik z powidłami 260

dodajemy do środka sprawiają, że ciasto nie jest suche. A wiecie co w nim lubię najbardziej? Że piernik tak samo dobry jest pierwszego dnia, jak drugiego, i trzeciego, i czwartego… o ile tyle wytrwa – bo znika szybko.Szybki piernik:3 szklanki mąki pszennej3 jajka2 łyżki przyprawy do piernika2 łyżki kakao1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia150 g masła(...)mleka1 szklanka powideł śliwkowych (300 g) Masło rozpuszczamy z miodem, cukrem, kakao, powidłami i przyprawą do piernika. Studzimy. Mąkę łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli – mieszamy. Dodajemy przestudzoną masę piernikową. Śmietanę mieszamy z mlekiem oraz jajkami i także dodajemy do mąki. Łączymy wszystkie składniki za pomocą miksera. Masę przekładamy do długiej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Wk

Poezja smaku
Ciasto bananowe 267

kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli   3 jajka  3 dojrzałe banany 40 gr orzechów włoskich 25 ml mleka np migdałowe   50 g cukru  Przygotowanie : Rozgrzewamy piekarnik do 175' C  W misce mieszamy wszystkie suche składniki  dodajemy jajka, mleko  i rozgniecione banany wraz  z pokrojonymi orzechami. Wszystko(...)dokładnie mieszamy. Całość przekładamy do foremki na babkę prostokątną i pieczemy przez 35-40 minut  sprawdzając patyczkiem czy ciasto się upiekło

cookpl
Domowe wafelki Knoppers 469

Dzieci go uwielbiają i cała rodzinka zgodnie stwierdziła, że o niebo lepszy od kupnego. Mimo, że zmniejszyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu, to dla

moj przepis na
Tarta "Mleczna Śliwka" 174

stało mleko skondensowane na które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane(...)szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 op. cukru wanilinowego 120 g margaryny 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki szybko zagnieść, owinąć folią i odłożyć do zamrażalnika na ok 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy tortownicę ( u mnie o średnicy 25 cm) nie zapominając o brzegach. Przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne

Słodka Kraina Wypieków
Muffinki owsiane z jabłkami 127

płatków owsianych 1 szklanka otrębów 0,5 szklanki żytniej (do wypieku chleba) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka stewi 2 jajka 2 serki homogenizowane o smaku jabłka z cynamonem 0% tłuszczu (2x140g) 0,25-0,5 szklanki mleka 1 jabłko Sposób przygotowania: W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki w drugiej(...)misce mieszamy wszystkie mokre składniki łączymy składniki mokre z suchymi i dokładnie mieszamy jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta i mieszamy wykładamy ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami (ja użyłam silikonowych) pieczemy około 20-25 minut w temp. 190 stopni SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 139

dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto: 2 szkl. pełnoziarnistej mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1 szkl. migdałów 1 tabliczka (100 g) dobrej jakości gorzkiej czekolady (min. 70 %) 150 g daktyli 1 szkl.+ ¾ szkl. ryżowego mleka (lub innego) 2 dojrzałe banany 1 łyżka ekstraktu z wanilii Krem: 180 g daktyli ¾ szkl. roślinnego mleka 4 duże łyżki kakao 2 dojrzałe(...)zmiksuj na proszek. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki.  Przygotuj pastę daktylową: w rondelku umieść daktyle, zalej 1 szkl. mleka i delikatnie podgrzej. Kiedy mleko się zagotuje, zdejmij z ognia, odczekaj ok. 5 min. Przełóż do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.  Słodką daktylową masę przełóż do miski z suchymi składnikami, dodaj pozostałe ¾ szkl. mleka i wymieszaj

Roślinna - blog wegański
Szarlotka pod budyniową pierzynką 109

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżeczki octu 200g masła 1 jajko 2 żółtka 3 szkl. mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 1/2 szklanki cukru 1 kg jabłek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masło posiekać w mące wymieszanej z resztą suchych składników, dodać jajko z żółtkami oraz ocet, zagnieść szybko ciasto. Podzielić na dwie części

Przepysznik - BLW i nie tylko
18. Mrożące krew w żyłach połączenie: czyli czekoladowe, wilgotne ciasto z buraków 178

Czekoladowe ciasto buraczane: - 2 łyżki siemienia lnianego - 6 łyżek letniej wody - 2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej sprawdzi się jednak sojowe) - 2 łyżki octu - 1 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można dać mniej) - 1 szklanka puree z buraka - 1/2 szklanki oleju - 2 1/2 szklanki mąki (ja użyłam ryżowej, ale pszenna, gryczana też się sprawdzą) - 1 szklanka prawdziwego kakao - 2 łyżeczki proszku(...)Formę wysmarować olejem, najlepiej kokosowym lub rzepakowym (polecam formy silikonowe, które nie potrzebują natłuszczania) i piec około 40 minut. 7. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać mleko kokosowe, przyprawy i wymieszać. 8. Wyciągnąć ciasto z piekarnika i czekać aż zastygnie. 9. Polać ciasto polewą i podawać. Smacznego

Pland based fille