ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:450/767)

Muffinki z powidłami 206

dziecinnie prosta. Na początek łączymy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz przyprawę korzenną. Następnie wlewam mleko i olej oraz wbijam jajka. Całość mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników. Grudkami wcale się nie przejmujemy. Do foremek na muffiny nakładamy po ok. 1,5 łyżki ciasta. Na wierzch układamy po pełnej łyżeczce powideł, a wszystko przykrywamy

Ratunku obiad
MUFFINKI KOKOSOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ LAKTOZY 270

termoobiegu) 2. W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz wiórki kokosowe. 3. W drugiej misce mieszamy ostudzony olej(lub masło), cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i mleko kokosowe. 4. Dodajemy suche składniki do mokrych mieszając je dokładnie, jednak nie za długo. 5. Nakładamy gotowe ciasto do foremek na muffinki, posypujemy je wiórkami kokosowymi(nie trzeba

Smaczne Zdrowe
DROŻDŻÓWKA EWY (Z RABARBAREM I BUDYNIOWĄ PIANKĄ) 157

wspaniale zachowany. Dziękuję Ewie z bloga  Z Cukrem Pudrem  za ten wspaniały przepis, który lekko zmodyfikowałam. Składniki na ciasto drożdżowe:(u mnie blaszka 30cmx22cm) 2,5 s zklanki mąki pszennej 5 żółtek  3/4 szklanki ciepłego mleka  30 gramów drożdży 5 łyżek cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka masła  szczypta sol i Ponadto(...)cukru Mąkę przesiewamy z cukrem i cukrem waniliowym, dorzucamy masło i zagniatamy, do momentu otrzymania konsystencji kruszonki.  Odstawiamy do lodówki na czas robienia ciasta. Masło stapiamy, schładzamy do temperatury pokojowej. Drożdże dokładnie rozprowadzamy w mleku, dodajemy 1 łyżeczkę mąki i 1 łyżeczkę cukru, mieszamy, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę mieszamy z solą

Walijskie Pichcenie
Puszysty sernik waniliowy 211

waniliowy Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 125 g zimnego masła, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki śmietany 18%. Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka, 3 budynie waniliowe, cukier waniliowy, 6 żółtek, 8 białek, 1 i 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oliwy z oliwek, szklanka mleka. Polewa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody(...)łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Wszystkie składniki na spód ciasta wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blachę (oczywiście wyłożoną papierem do pieczenia). Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym. dodajemy ser, budynie, oliwę z oliwek i mleko.  Całość dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek.  Do sztywnej piany dodajemy cukier i chwilę miksujemy. Pianę przekładamy

paapilotkaa
Tort Garfield 148

mleka* 1 budyń śmietankowy* 3 łyżki cukru kryształu* 250 g masła lub margaryny* 3 łyżki cukru pudrudodatki* likier migdałowy* wiórki kokosowe* cukierki perełki* barwniki spożywcze* biała masa cukrowa przepis tutajSposób wykonaniabiszkopt jasnyOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem(...)cukier się rozpuści.Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do pieczenia, proszkiem budyniowym i stopniowo dodawać do białek delikatnie mieszając. Następnie powoli wlewać olej, delikatnie mieszać, a na końcu dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Dno kwadratowej tortownicy (24/24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować margaryną i wysypać bułką.Ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temp

Mix smaku
Biszkopt z kremem waniliowym 123

Dodajemy po jednym żółtku, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do prostokątnej formy(wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą). Pieczemy około 30 min w tem 180st. Krem: 2 budynie waniliowe 3/4 litra mleka kostka masła Sposób wykonania: Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu (redukując ilość mleka do 3/4 litra) Dobrze studzimy. Kostkę masła ucieramy(...)gładką masę, dodajemy po łyżce budyniu. Dokładnie mieszamy. Dodatkowo Galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Wykończenie ciasta: Na ostudzony biszkopt nakładamy krem oraz lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Natalii
Babeczki czekoladowe 155

widzicie, że wszystko zachęca do ich upieczenia! Składniki 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka czekolady pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki oleju 1 jajo 1 szklanka mleka Polewa 1 tabliczka czekolady deserowej opcjonalnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe, pokruszone orzechy Wykonanie: Przygotować dwie miseczki - w jednej wymieszać wszystkie składniki suche(...)drugiej wymieszać składniki mokre . Mokre składniki połączyć z suchymi i wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników - nie miksować!. Foremki lub papilotki napełniać ciastem do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku w 200 st. C około 15 minut Smacznego

kgwjanczewo
Kruche babeczki z truskawkami 1069

opakowanie proszku do pieczenia 5 żółtek 300 g cukru pudru 1 małe opakowanie śmietany 18% nadzienie ( na około 25 dużych i 30 małych babeczek) : truskawki 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 opakowanie masła 6 - 8 łyżek cukru pudru ½ kieliszka spirytusu Wykonanie: kruche spody : Połączyć ze sobą wszystkie składniki na spody babeczek i szybko zagnieść gładkie ciasto. Odrywać po kawałku

Mama Gotuje
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 8124

120g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów(...)dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki

Mała Cukierenka
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 15055

120g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jogurtowy: 800g naturalnego jogurtu 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny (20g) 1 śnieżka + 200ml schłodzonego mleka (można zastąpić śmietanką kremówką i ubić ją z fixem oraz dosłodzić do smaku cukrem pudrem) 6 bananów(...)dodaniu delikatnie wymieszać łyżką. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25x25cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki

Mała Cukierenka
Tort bezglutenowy 156

miksera na sztywną pianę. Dodajemy cukier i jeszcze przez chwilę miksujemy. Następnie zmniejszamy obroty i dodajemy stopniowo żółtka. Mąkę łączymy z proszkiem (lub sodą) i gdy masa jajeczna uzyska jednolity kolor stopniowo ją dosypujemy nie przerywając miksowania. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 26 cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni(...)pieką szybko - a niektóre tak mają, to wiadomo, że będzie to te 5 minut krócej ;-) ). Po tym czasie piekarnik wyłączamy, zostawiamy tam ciasto jeszcze przez 20 minut i dopiero wtedy wyjmujemy (wcześniej nie otwieramy piekarnika).   Z mleka odlewamy pół szklanki i łączymy z mąką i żółtkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i do gotującego się wlewamy przygotowaną wcześniej mieszaninę

Czary - gary w kuchni
Czekoladowy tort dla dzieci 475

biszkopt czekoladowy, na który przepis znajdziecie: tutaj . Zapraszamy do przepisu i Życzymy Smacznego!!! SKŁADNIKI NA MURZYNEK : 1 margaryna 250g. pół szkl. mleka 1 i 3/4 szkl. cukru 4 łyżki gorzkiego kakao 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia aromat waniliowy szczypta soli SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADOWY: 500ml.śmietany kremówki 36% 160g. białej czekolady DO OZDOBY(...)żelków Wykonanie Tortu: MURZYNEK : W garnuszku podgrzewamy, do całkowitego rozpuszczenia – mleko, cukier oraz kakao. Z otrzymanej masy odlewamy 3/4 szklanki. Oddzielamy żółtka od białek. Białka, z dodatkiem soli-ubijamy na gęsta pianę. Do żółtek dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat oraz wystudzoną masę czekoladową z garnuszka. Wszystko mieszamy mikseram,aż nie będzie żadnych grudek. Następnie dodajemy pianę z białek

Domowe Torty
Koperty Drożdżowe z Serem i Malinami 145

Ciasta drożdżowe" Tadeusza Barewicza. Wybrałam koperty z serem, które lekko zmodyfikowałam dokładając maliny, a ciasto doprawiając laską wanilii. Z wyglądu bardziej przypominają mi bułeczki, ale niech już zostaną te koperty, bo jak się im dobrze przyjrzeć.... ;) Składniki: 500 g mąki pszennej 1,5 szklanki mleka ciepłego (czyli 375 ml) 30 g drożdży świeżych 60 g masła 40 g cukru(...)sera białego cukier z wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu (proszku z torebki) 1 jajko maliny Dodatkowo: cukier perlisty (można pominąć) mleko do posmarowania Wykonanie: Do dużej miski wsypałam sól, na to przesianą mąkę, robię dołek do którego wsypuję cukier, kruszę drożdże i zalewam ciepłym mlekiem równocześnie mieszając w taki sposób, aby zagarnąć część mąki i wmieszać

Blondynka Gotuje
Fistaszek - biszkopt z kremem z masła orzechowego 169

mieszanka smaków i aromatów.  Ciasto jest łatwe w wykonaniu chociaż trochę czasochłonne.  Szczególnie przygotowanie blatów biszkoptowych.  Ale całość jest warta grzechu... 😊 Skład niki: 3 blaty biszkoptowe , każdy upieczony z dwóch jajek 1 biszkopt bezglutenowy: 2 jajka wielkości L 40 g cukru 50 g mąki bezglutenowej 10 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 ml oleju Masa(...)tabliczki czekolady mlecznej 3 łyżki mleka 1 czubata łyżka masła 1 czubata łyżka cukru 2 płaskie łyżki kakao 3 - 4 łyżki mielonych migdałów Upiec biszkopty. Jajka ogrzane do temperatury pokojowej ubić z cukrem na sztywną masę. Na koniec ubijania dodać olej i jeszcze chwilę ubijać. Dodawać partiami mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać mikserem ustawionym

Ze smakiem bez glutenu
Cake pops z urządzenia do wypieku ciasteczek - cytrynowe z czekoladą 216

gęste ma być ciasto i jak długo ma się piec w urządzeniu). Wyszły na prawdę pyszne - po oblaniu czekolada i odstawieniu do zastygnięcia zrobiły się mięciuteńkie, słodkie od czekolady i z wspaniałym cytrynowym posmakiem:) SKŁADNIKI: (na 36 kuleczek) 100 g cukru (ok. 1/2 szkl) 100 g mąki  (ok. 2/3 szkl) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ewentualnie(...)zwykły cukier puder (wypróbowałam i też jest pysznie) albo np. lukier cytrynowy 1. Sypkie składniki (mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli) wsypać do miski, dodać miękkie masło i utrzeć mikserem „na piasek”. 2. Mokre składniki (mleko, śmietanę i jajko) ubić osobno w miseczce, wlać do reszty i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać skórkę

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania