ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:450/767)

Waniliowe muffinki 138

cukru waniliowego 100 g masła 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   Wykonanie: Wszystkie składniki suche mieszamy razem, a w osobnej misce wszystkie mokre. Składniki suche dodajemy do mokrych, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, wylać ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

magiczna kuchnia Kasi
Ciasteczka z karmelizowanymi płatkami kukurydzianymi 130

Karmelizowane płatki 35 g płatków kukurydzianych płaska łyżka cukru łyżka mleka w proszku 25 g stopionego masła Wszystkie składniki wymieszać. Ciastka 25 dag mąki 1 jajko 10 dag masła 10 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli kilka kropel olejku waniliowego Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, dodać przygotowane płatki. Zwinąć ciasto w duży rulon, o średnicy

Słodkie inspiracje
GOFRY ORKISZOWE 199

jogurtu naturalnego garść jagód goji i płatków migdałowych Sposób przygotowania: Mleko przelewamy do półmiska, wbijamy jajko, dodajemy olej kokosowy i łączymy płynne składniki. Mąkę mieszamy z proszkiem, przesypujemy do płynnych składników, na koniec dodajemy ksylitol.  Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej, płynnej masy. Konsystencja powinna być podobna do konsystencji ciasta na naleśniki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta i smażymy

Prosto i Smacznie z Anetą
Donaty 120

dodac pokrojone masło i wyrobić palcami. Następnie dodac drożdże w proszku, cukier i oraz szczyptę soli. Wszystko razem połączyć za pomoca łyzki. Wbić jajka oraz wlać połowę mleka i wymieszac aż wszystkie składniki dobrze sie połączą. nastepnie dodawać stopniowo pozostałe mleko i mieszać, tak żeby uzyskać gladkie, lekko lepkie ciasto. Ciasto przełożyc na stolnice oprószoną mąką i wyrabiać rekoma

Camilla w kuchni
Ciasto Lusette 176

masą z dodatkiem mlecznych wafelków Lusette. Idealne na każdą okazję. CIASTO LUSETTE Składniki: (forma 24cm) biszkopt:  3 jajka 3/4 szkl cukru 1,5 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej masa z wafelkami: 4 wafelki Lusette (200 g) 1/2 szkl mleka 100 g mleka w proszku 300 g serka homogenizowanego waniliowego

Bon appetit mon amie
Muffiny z nadzieniem z dżemu z rokitnika 163

wysokiej miski. Wbić jajo, wlać "mleko" - u mnie "mleko" jaglane, ale możesz użyć dowolnego. Dodać mąkę jaglaną, płatki owsiane, orzechy włoskie oraz siemię wraz z proszkiem i sodą. Wymieszać całość. Przełożyć do 1/2 wysokości  foremek. Na  środek położyć łyżeczkę dżemu z rokitnika Łowicz. Następnie przykryć warstwą ciasta do około 3/4 wysokości foremki.  Piec w 180 stopniach około

AZgotuj!
Sasanki - ciastka owsiane z sezamem w czekoladzie (z nutą kawy) 149

sezam należy zblendować na mniejsze kawałki. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i schłodzone masło - uprzednio pokrojone na kilka części. Całość dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) i na końcu połączyć z mlekiem. Gotową masę schłodzić w lodówce - przez około 20-30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wykrawać z niego (np. szklanką) okrągłe

Di gotuje
Czarno- białe muffinki; muffinki marmurkowe 143

drażetki czekoladowe W jednym naczyniu łączę ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W drugim mieszam jaja z olejem i mlekiem, a następnie dodaję je do suchych składników. Powstałą masę dzielę na dwie części, do jednej dodaję kakao, do drugiej mleko. Do foremek wlewam na przemian ciasto białe i ciasto ciemne. Na końcu układam po kilka drażetek

Wielopokoleniowo
Ciasto kokosowo orzechowe 585

święta to koniecznie po, musicie je upiec.  Do ciasta wykorzystałam orzechy włoskie z firmy Alesto , które można kupić w sklepach sieci Lidl . Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 750 ml  mleka  300 g kokosu 3/4 szkl cukru 250 g masła

Ala piecze i gotuje
Piernik przekładany masą grysikową z nutą pomarańczy 133

Skala smaku 10/10- orzechy włoskie przed rozdrobnieniem i posypaniem wierzchu ciasta można lekko podprażyć na suchej patelce wtedy są bardziej aromatyczne i chrupiące.   Składniki Piernik: Składniki: 250 g. masła lub margaryny 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 jaj 3 szkl. mąki 1 szkl. mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu 2 czubate

Kubki smaku
Jagodowe Pancakes 124

rozpuszczonego i przestudzonego masła = 70g ok szklanka jagód Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka roztrzepać, dodać mleko, miód. Wymieszać suche i mokre składniki i dodać masło, ponownie wymieszać i odstawić na 15 min. Smażyć na suchej patelni na średnim ogniu, lejąc na środek patelni ok 2 łyżki ciasta, po czym posypać wierzch jagodami, smażyć do zbrązowienia po czym odwrócić

Gotuj z Agnes
Czekoladowe ciasto z malinami i jagodami 81

pszennej 2 torebki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko 2 łyżki Finlandii świeże maliny i jagody Sposób przygotowania:  Wszystkie suche składniki wsyp do miski i wymieszaj, następnie dodaj składniki płynne i doprowadź do jednolitej masy. Powstałe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ułóż

Z notatnika
MUFFINKI Z MALINAMI 161

SKŁADNIKI 2 szkl. mąki pszennej, 2/3 szkl. cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wiórek kokosowych, 2/3 szkl. mleka, 2 jajka, 100 ml oleju, szczypta soli ½ szkl. malin WYKONANIE Jajka ubijamy trzepaczką z cukrem, dodajemy mleko, olej, a następnie suche składniki, mieszamy łyżką lub widelcem. Papilotki napełniamy łyżką ciasta, do środka wkładamy kilka malin, wypełniamy ciastem do ¾ papilotek

słodki bratek
Chlebki naan, czyli indyjskie chlebki z patelni 130

pszennej 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: 1 Delikatnie podgrzej mleko (do około 40 stopni), dodaj cukier, pokruszone drożdże i łyżkę mąki. Dobrze wymieszaj i odstaw na 10 minut. 2 Do innej miski dodaj pozostałe składniki, wlej wyrośnięte drożdże i zarób ciasto. Wyrabiaj do momentu aż będzie gładkie i przestanie przyklejać się do palców

Blendman
Gofry bezglutenowe (z mąki z ciecierzycy) z owocami i twarogiem 112

Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka mieszam z mlekiem i olejem. Do miski przesiewam mąki i proszek do pieczenia. Składniki mokre mieszam z suchymi i cukrem na gładką masę. Powoli, najlepiej w trzech turach, dodaję ubite białka. Na rozgrzane płytki gofrownicy wylewam po 2-3 łyżki ciasta i piekę gofry przez 3-4 minuty, aż staną się chrupiące

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania