ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:210/767)

Żytni naleśnik pieczony z jabłkami 183

dobry! ;p Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki mąki żytniej do wypieku chleba 0,5 szklanki mleka 1/4 szklanki wody mineralnej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki stewi 1 jabłko Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (oprócz jabłka) miksujemy około 3/4 ciasta wylewamy do silikonowej okrągłej formy na ciasto wykładamy obrane i pokrojone w plastry jabłko resztą ciasta

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Muffinki z truskawkami 211

miski należy wsypać wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól) (fot.1), a do drugiej wlać wszystkie "mokre" (jajka, mleko i olej). Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać. Mieszać do momentu połączenia składników. Dodać truskawki, wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, i każdą z nich napełnić ciastem (fot.2). Piec 20-25 minut w temp

Świat Ciasta
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I JABŁKAMI 270

bezą i zawsze smakuje rewelacyjnie.  Składniki (forma 20 x 20cm) Ciasto 50 dkg mąki 25 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka Masa Budyniowa 1 litr mleka 4 torebki budyniu waniliowego z cukrem 8-10 dużych jabłek cynamon WYKONANIE Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier

RAROSSA
Ciasto miodowo-marchewkowe z pomarańczą i orzechami włoskimi 122

utrzymuje świeżość przez kilka dni. Naprawdę pyszne i lekkie ciasto na święta i nie tylko. SKŁADNIKI NA CIASTO: 250 g marchewki 100 g masła 4 łyżki miodu skórka z 1 pomarańczy 125 ml mleka 2 jajka 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu 60 g orzechów włoskich(...)przestudzenia. Do tego dodać mleko oraz jajka i wymieszać wszystko energicznie ręcznie, najlepiej rózgą. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę, cynamon, posiekane orzechy, cukier trzcinowy, sporą szczyptę soli i dokładnie wymieszać rózgą. Do suchych składników wlać mokre, dodać marchewkę i delikatnie, powoli wymieszać do połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy

Calzonella.com
Wegański tort czekoladowo-malinowy 371

zatopienie w niej soczystych malinowych kąsków, obecnych tu nie tylko dla dekoracji.  Składniki: Ciasto:  2 szklanki pszennej mąki  2/3 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody  ½ łyżeczki soli  1 ½ szklanki brązowego cukru  2 szklanki mleka sojowego  ½ szklanki neutralnego w smaku oleju (np. ryżowego lub z pestek winogron(...)miski przesiej mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, dodaj też cukier oraz sól i całość zamieszaj.  Do rondla wlej mleko sojowe, olej oraz malinową konfiturę, wstaw na mały ogień i podgrzewaj mieszankę ciągle mieszając do momentu, aż konfitura całkowicie się rozpuści.  Różowy płyn przelej do suchych składników i dokładnie zamieszaj aż uzyskasz gładkie ciasto. Przelej je do przygotowanej

Roślinna - blog wegański
Muffinki z owocami. Bez glutenu, bez laktozy, bez jajek. Mąka ryżowa oraz jaglana. 99

ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej 150 ml oleju słonecznikowego 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy owoce: maliny, borówki, agrest, czerwona pożeczka Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste

nietadieta
Tarta z figami, gruszkami i białym serkiem 149

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny cukier waniliowy szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka nadzienie 200 g białego sera 0,5 szkl mleka 2 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 2 gruszki 3 figi Zagnieść dość twarde ciasto kruche, wylepić formę do tarty i wstawić

Gotowanie jest łatwe
MUFFINKI KAKAOWE Z KREMEM 118

mąki 100 g cukru brązowego 2 jajka 75 ml mleka 75 ml oleju 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżeczka wanilii Do jednej miski dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek, upiec w temperaturze 200 st. 25 min. KREM 1 serek mascarpone

harrisa
Ciastka francuskie z budyniem i malinami 201

papierem i ułożyć na niej złożone ciasteczka i osobno wykrojone serduszka. Piec około 20 minut w 180 °C (ciasto musi się zarumienić). W międzyczasie przygotować budyń. Do rondelka wlać 1 szklankę mleka. W pozostałej ilości mleka rozpuścić zwykły cukier i proszek z budyniu. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlać masę ze szklanki. Całość cały czas mieszać i gotować(...)sobą. Dodawać po 1 łyżce budyniu. Masę cały czas miksować, aż uzyskamy dosyć gładki krem. Na każde ciasteczko nałożyć krem budyniowy. Całość posypać cukrem pudrem i przyozdobić serduszkami z ciasta francuskiego oraz malinami.  Pomysł na przepis ze strony słodkastrona

Ugotować
TARTA RÓŻANA 159

Tarta o pięknym zapachu różanym , ciekawym wyglądzie oraz oryginalnym smaku. SKŁADNIKI Ciasto 20 dkg mąki 10 dkg masła 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 żółtko 1 łyżeczka kakao Masa budyniowa 300 ml mleka 200 ml syropu różanego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2- 3 łyżki cukru SPOSÓB

RAROSSA
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I BUDYNIOWĄ PIANKĄ 159

mleka) * 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: * dowolne owoce * cukier puder do posypania Zagnieść wszystkie składniki na kruche ciasto. Podzielić na dwie części (jedna większa a jedna mniejsza). Owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 1 godzinę. Po tym czasie spód blachy prostokątnej wyłożyć większym kawałkiem ciasta, nakłuć widelcem co kawałek. Piekarnik nagrzać do 180'C. Wstawić ciasto(...)zapiekać około 10-12 minut. Wyjąć ciasta z piekarnika, wystudzić. W między czasie przygotujemy piankę budyniową. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać oba cukry i dalej miksować mikserem. Kolejno dodać budynie w proszku i dalej mieszać, żeby budynie dobrze połączyły się z białkami. Na końcu wlać olej, miksując dalej ciasto mikserem.  Gotową piankę

Zrób to smacznie
Krówkowe muffinki z kremem. 109

LAYMAN OD KUCHNI- BITWA NA PRZEPISY   Składniki: Ciasto: 20 dag masła lub margaryny pół puszki  masy krówkowej o smaku czekoladowym ( 20 dag ) półtorej szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka kakao Dodatkowo: 15 dag masła

Izabelawkuchni
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone 347

SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki startej marchewki, 50g orzechów włoskich, Krem: 250 ml śmietany 30%, 1,5 łyżki cukru pudru, 100g serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe(...)wsypuję mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i przyprawą do piernika. Do ciasta dodaję posiekane orzechy oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Delikatnie mieszam ciasto łyżką. Ciasto przekładam na tortownicę o średnicy 22cm, wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Ciasto piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy i przekrawam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szpinakowe z żurawiną 138

dodałam suszoną żurawinę. Składniki: Ciasto: 300 g świeżego szpinaku baby 1 szklanka oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 szklanka białego cukru 2 łyżki cukru z wanilią 5 jajek ok 350-400g mąki tortowej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 50g suszonej żurawiny Polewa: 1 tabliczka czekolady deserowej 20ml mleka np 3.2% 30g płatków migdałów tłuszcz oraz(...)cukrem, powoli dolewamy masę szpinakową. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, łączymy z żurawiną i szczyptą soli. Dodajemy do masy i mieszamy całość aż do połączenia składników. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st C ok godzinę- do suchego patyczka. 2. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z mlekiem. Polewę rozprowadzamy na całym cieście i posypujemy płatkami migdałów

Kuchnia w czekoladzie
Kakaowe ciasto z kremem malinowym 134

smakowało, nie wiem jak mogłam o nim zapomnieć! ;) Składniki: Ciasto: 3 jajka 5 łyżek serka chudego, białego Emilka 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki mleka odtłuszczonego w proszku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki stewii lub innej substancji słodzącej (przypominam, że moja stewia słabo słodzi więc muszę dawać jej dość dużo:|, może ktoś poleci mi sprawdzoną(...)niecała szklanka wrzątku stewia wg smaku Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze stewią na sztywną pianę pozostałe składniki mieszamy w oddzielnej misce miksując na najmniejszych obrotach powoli dodajemy białka przekładamy ciasto do małej prostokątnej foremki (25x15cm) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 minut  (wszystko zależy od piekarnika) w tym czasie możemy przygotować krem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość

Proponowane wyszukiwania