ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:206/767)

ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 560

masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier, ubijamy. Następnie dodajemy wciąż miksując żółtka. W osobnej miseczce mieszamy mąkę oraz proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy do masy(...)studzimy. Następnie kroimy na 2 blaty.  MASA Z 1 litra mleka odlewamy 3/4 szklanki. Resztę zagotowujemy. Pozostałe składniki oprócz margaryny miksujemy z 3/4 szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Gotujemy jak budyń.  Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki krem. I masa gotowa :-) SŁONECZNIK Wszystkie składniki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
piernik z pianką 125

kolejny kawałek.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 5 jajek 2 szklanki mąki  250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika na piankę: 2 galaretki rubinowe 1 opakowanie śnieżki 200 ml mleka na polewę: 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru pudru(...)mąkę, proszek i przyprawę. Krótko zmiksować. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z ciastem za pomocą łyżki. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C przesz około pół godziny. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.  Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku, wystudzić i odstawić. Kiedy zaczną tężeć śnieżkę ubić z zimnym mlekiem i połączyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo - malinowy 377

efekt smakowy super. Polecam Wam go wypróbować, bo warto :-). Miłego dnia :-) Składniki na ciasto: 4 jajka L 200 ml mleka 170 ml oleju rzepakowego 1,5 szklanki miałkiego brązowego cukru 200 g maki pszennej 80 g kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. W misce roztrzepujemy lekko jajka(...)dodajemy mleko, olej i cukier, mieszamy, żeby składniki się połączyły. 2. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, kakao z sodą i proszkiem do pieczenia. Przesiane składniki przesypujemy do składników mokrych i mieszamy np. przy pomocy rózgi kuchennej nie używając miksera. 3. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć (dno) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ciasto pieczemy

kruche babeczki
Zebra z jabłkami 207

Białka miksuję na sztywno, dodaję powoli żółtka i cukier. Dobrze miksuję, następnie dodaję przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, miksuję. Wlewam szklankę gazowanego napoju / wody, olej i olejek zapachowy, całość dobrze mieszam / miksuję. Teraz dzielę ciasto na dwa, rozlewam połowę ciasta do innej miski. Do jednej miski dodaję 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki, mieszam. Blachę(...)opcjonalnie można wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Wylewam ciasto na przemian, jak wyleje 2/3 ciasta to układam ćwiartki jabłek i przykrywam dalej resztą ciasta. Rozgrzewam piekarnik. Piekę ciasto w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu przez około 50-55 minut do suchego patyczka. Robię polewę, rozpuszczam masło, dodaję mleko, mieszam, gdy składniki się połączą dodaję kakao, mieszam trzepaczką

Zasmakuj Kuchni
Przepis #28 Czekoladowy blok z ciecierzycy 160

uwielbiają czekoladowe przysmaki ( też należę do tej grupy). Pyszne i szybkie ciasto z ciecierzycy oraz kakao, które nadaje czekoladowy smak. Zdrowe, czekoladowe oraz smakowite, cóż chcieć więcej? Składniki - 400 gram ciecierzycy - 4 łyżki kakao - 4 łyżki cukru kokosowego - 3 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki mleka roślinnego lub bez laktozy Wykonanie Ciecierzycę namaczamy dzień wcześniej. Następnego dnia gotujemy(...)kolei wbijając jajka. Następnie wsypujemy cukier, kakao oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie blendujemy na gładką i jednolitą masę.  Tak przygotowane ciasto wykładamy do wcześniej przygotowanej formy - u mnie była to średniej wielkości prostokątna blacha - i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Polewa - 40 gram daktyli namoczonych wcześniej

Health-Fit-Life
Babeczki choinki. 104

łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia pół szkl. mleka 1 jajko 1/3 szkl. oleju    Do jednej miski wkładamy suche składniki zaś do drugiej mokre. Jajko lekko roztrzepujemy z mlekiem i olejem a następnie mieszamy z suchymi składnikami do dokładnego połączenia się. Formę do muffinek  wykładamy papilotami lub dokładnie smarujemy masłem aby ciasto nie przywarło. Do jednego(...)być niższe nisz standardowe. Pieczemy około 20 min. w 180C.   Masa cukrowa; 15 dag masła 30 dag cukru pudru kilka kropel soku z cytryny odrobina barwnika zielonego w proszku   Dodatkowo; kilkanaście truskawek - każda takiej samej wielkości kolorowe koraliki jadalne   Wszystkie składniki na masę ubijamy mikserem kilka minut do momentu aż cukier dokładnie się rozpuści i nie będzie

Radość kipiąca uśmiechem.
Zdrowe śniadania – 3 przepisy na dobry dzień 77

łyżką porcję ciasta serowego. Smażymy z obu stron, na średnim ogniu. Odkładamy na ręcznik papierowy. Placuszki podajemy razem z kremem z mascarpone i odrobiny cukru lub z owocami, posypane płatkami migdałowymi. Całość dopełni szklanka soku pomarańczowego Tymbark. 3. Dwukolorowe naleśniki budyniowe Naleśniki budyniowe to propozycja dla łasuchów. Wychodzą słodziutkie i bardzo dobre. Dodatek kakao do części ciasta sprawia, że możemy(...)mleka 100 ml wody gazowanej 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 2 łyżki mąki wrocławskiej 1 płaska łyżka kakao Dodatkowo: 250 g mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru ulubione owoce Do naczynia wybijamy jajka. Dodajemy sól, cukier, mleko oraz wodę. Mieszamy rózgą. Następnie wsypujemy proszek budyniowy oraz mąkę pszenną. Ponownie mieszamy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Jedną chochelkę ciasta odlewamy

Smaki Na Talerzu
Babeczki Kopiec Kreta 12055

idealna porcja na małe co nie co do kawki. Z podanych składników wychodzi około 7-8 sztuk. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka żelatyny(...)łyżki gorącej wody Dodatkowo: 1 banan kilka kropel soku z cytryny Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao. Dodajemy cukier i sól. Delikatnie mieszamy razem wszystkie nasze suche składniki.  W oddzielnej misce mieszamy jajko razem z mlekiem oraz maślanką.  Następnie mokre składniki dodać do suchych i chwilę mieszać razem, do momentu uzyskana jednolitej masy

Świat Ciasta
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 145

solą na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier kryształ i z wanilią a następnie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy(...)masła wykonanie: Kawę parzymy w gorącej wodzie aby powstał napar. Następnie odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Chlebek cytrynowy z prażonymi migdałami 194

będziecie do niego często wracać. Czasami warto nie patrzeć na kalorie :) Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej  1 szklanka cukru starta skórka z 2 cytryn sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 jajka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 0,5 szklanki mleka szczypta soli lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny(...)połącz ubijając ze sobą wszystkie mokre. Następnie połącz wszystko razem i dodaj startą skórkę cytryny. Gotową masę przelej do formy i piecz ok 50-60 minut, sprawdzając wykałaczką czy ciasto jest upieczone w środku. Jak ciasto będzie gotowe, odstaw do ostygnięcia. Połącz sok z cytryny z ekstraktem migdałowym mieszając powoli dodawaj cukier puder. Mieszaj, aż konsystencja będzie idealna

Niezły Młynek
Torcik migdałowo pistacjowy 343

wkomponowany w torcik, z różnymi ulubionymi dodatkami będzie zapewne pysznym urozmaiceniem do niedzielnej kawy… i nie tylko. Torcik migdałowo pistacjowy.     Składniki: - 42 szt.herbatników (Petit Beurre, Krakuski…) - mleko do moczenia herbatników Masa: - 25 dag miękkiego masła - 5 żółtek - niepełna szklanka cukru pudru - 125g czekolady deserowej - 200g mielonych migdałów - 3 łyżki kawy cappuccino rumowej - esencja rumowa i kawowa Polewa(...)porcjami dodajemy do utartej masy maślanej. Mieszamy łyżką lub szpatułką. Dodajemy esencję rumową i kawową (do smaku), kawę cappuccino (proszek) oraz mielone migdały – mieszamy. Ciasto najwygodniej uformować na folii aluminiowej rozłożonej na tacy. Herbataniki przez chwilę moczymy w letnim mleku (herbatnik wystarczy włożyć do miseczki z mlekiem, obrócić i natychmiast wyjąć) i układamy na folii tak, aby stykały się dłuższym

mojewypiekiinietylko
Kostka czekoladowo-kawowa 161

mogą zajadać się nią dzieci. Składniki: Ciasto: 5 jajek 2 czubate łyżki śmietany 18% 20 dag mąki tortowej 15 dag masła 10 dag cukru 10 dag cukru brązowego trzcinowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 50 ml naparu kawowego-razem z fusami 1 łyżka ciemnego kakao 3 łyżki mleka 3,2% 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Dodatkowo: polewa(...)się rozpuści, jajka ubijamy z cukrami na puszystą gęstą masę, dodajemy śmietanę chłodny napar z kawy oraz mleko, delikatnie miksujemy, po chwili dodajemy masę czekoladową, zmniejszając obroty miksera do minimum wsypujemy po łyżce mąki zmieszanej z proszkiem i sodą. Tak przygotowane ciasto wylewamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszki o wym 23/23 cm i pieczemy około 30 minut w temp

Wanilia i Kardamon
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 283

szklanki cukru BISZKOPT JASNY -3 jajka -0,5 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka mąki ziemniaczanej -0,5 szklanki cukru (nawet troszkę mniej) MUS TRUSKAWKOWY -2 galaretki truskawkowe -500g truskawek (ja używałam mrożonych) -1 szklanka wody KREM -500 ml mleka + 0,5szklanki -1 budyń śmietankowy -1 łyżka mąki pszennej -0,5 szklanki cukru -125g margaryny(...)biszkopt żółtka oddzielamy od białek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier,żółtka,mąkę i kakao oraz proszek,dokładnie miksujemy Wylewamy ciasto do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni -do suchego patyczka. Tak samo postępujemy z białym biszkoptem Masa 500ml mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie z 0,5 szklanki mleka. Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pistacjowa babka na białkach 211

ciast.  Babka pistacjowa wyszła przepyszna, delikatna i puszysta. Kusi wyglądem i ładnymi pastelowymi kolorami. Użyłam pistacji lekko solonych jednak nie wpłynęło to wcale na smak babki. A wiadomo, że trochę soli tylko podkreśla słodkość deseru. Talerz "Filona" od Porcelany Bogucice. 100 g miękkiej margaryny 1 szkl cukru pudru 150 ml mleka 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku(...)szklanki cukru pudru łyżka soku z cytryny Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierając dodawać na przemian mleko i mąkę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z utartym ciastem. Ciasto podzielić na 2 części. Pistacje (4 odłożyć do dekoracji) zmielić w młynku do mielenia kawy i wymieszać z połową

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania